Alig 27 másodpercünk van az első randin arra, hogy jó benyomást keltsünk
Bár a látszat néha csal, az első benyomás döntő lehet további sorsunk szempontjából, akár egy párkapcsolatban, akár egy munkahelyi bemutatkozásban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 10.Egy új tanulmány kiderítette, hogy az egyik első dolog, ami alapján az emberek egy ismeretlent megítélnek, az az illata, továbbá azt is, hogy mindössze 27 másodperc áll a rendelkezésre, hogy jó benyomást keltsünk.

Az első randevú esetében ez az idő a felére csökken: 15 másodpercen belül eldől, hogy akarnak velünk második légyottot.

Tehát még meg sem szólaltunk, máris kialakult egy kép rólunk! – írja a Daily Mail

Az amerikai Dollar Shave Club férfi szépségápoló márka által készített felmérésben részt vettek 85%-a elismerte, hogy sokkal pozitívan közelítenek ahhoz az emberhez, ha tetszik az illata. És az is kiderült, hogy a rossz első benyomások közül a kellemetlen szag vezet (66%), csak utána jön az arrogáns viselkedés (62%), majd a szegényes öltözék (49%).

Minden bizonnyal sokan gondolkodnak így, mert a felmérés szereplői átlagosan 29 percet töltenek egy találkozó előtti készülődéssel, és ennek egyik kulcspontja éppen a megfelelő illat kitalálása: a megkérdezettek egyharmada fordít erre nagy gondot, és 89% bízik jobban önmagában, ha jószagúnak érzi magát.

Azért nemcsak az illat a fontos a pozitív első benyomásnál: idetartozik a mosoly, az udvariasság, a szemkontaktus, és az is, hogy meghallgassuk a másikat.

Mindazonáltal, ha egy randin rossz az első benyomás, valószínű, hogy már az első sem lesz túl hosszú. A felmérés szerint ebben az esetben az átlag amerikaiak 16 perc után távoznak.

Tízből négyen bevallották, hogy ilyenkor felhívatták magukat egy barátjukkal, hogy valami „sürgős ügy” miatt elszabadulhassanak, mások pedig azt mondták, hogy a tervezettnél korábban kell dolgozniuk menni…


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x