hirdetés
ganxsta.jpg

27 darab jegy kelt csak el – elmarad Ganxsta Zolee dublini koncertje

A rapper Mohamed Fatima társaságában lépett volna fel az ír fővárosban. A gyér érdeklődés miatt a szervező le is mondta a programot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 08.


hirdetés

Ganxsta a Borsnak adott nyilatkozatában nem tűnt különösebben csalódottnak az eset miatt:

"

Ilyen van. Mindig szerződést kell írni. Száz bulit lemondtak már és száz bejött helyette, eggyel több vagy kevesebb, teljesen mindegy.

A rendezvény reklámozásában részt vevő Balogh Gábor, az Írországi Magyarok TV vezetője elmondta, Zoli régebben nagyon sokat járt Dublinba, így mostanra is telt házat vártak.

"
hirdetés

Kétszázötven ember jelezte az eseménynél, hogy jönne, ami nem túl nagy elvárás, ám az augusztus óta árusított jegyek csak nem akartak elkelni

- mondta a Borsnak Balogh. Hozzátette: a veszteség a fellépők repülőjegyének lemondásával és az esetleges kötbérrel valószínűleg több százezer forint nagyságú lesz. A 25 eurós (kb. 8300 forintos) jegyárat a 27 érdeklődőnek megtérítik.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
x-faktor-elso-elo-show-eredmenyhirdetes-1000x547.jpg

X-Faktor: Négy versenyző esett ki az első élő show-ban

A következő adásban már csak 8 versenyző bizonyíthat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 17.


hirdetés

Szombaton lezajlott az X-Faktor 2019-es évadának első élő show-ja, amiben rögtön négyen búcsúztak is a tehetségkutatótól a 12 versenyzőből.

A minden eddiginél hosszabb, éjszakába nyúló műsorban csak négy versenyző juthatott tovább egyenes ágon, további négy pedig a nézői szavazatok alapján került be a második élő show-ba. Miután a mentorok értékelték az énekesek és a zenekarok produkcióit, szavaztak, hogy leülhetnek-e a négy, biztos továbbjutást jelentő szék egyikére, vagy a veszélyzónába kerülnek, ahonnan már csak a nézők menthetik meg őket.

Ahogy a produkciók egymás után következtek, többször is volt példa arra, hogy egy már leült versenyzőnek fel kellett állnia, hogy átadja a helyét a nála jobban teljesítőnek. A nézők szavazással döntöttek arról, ki kerüljön a székről a veszélyzónába.

hirdetés

Az adás végére Dárdai Blanka, Ruszó Tibi, Burai Renátó és Gödöllői Emmánuel maradtak ülve, így ők lettek az első továbbjutók.

Végül az is kiderült, hogy a veszélyzónából kiket szavaztak be a nézők a második élő show-ba:

Zdroba Patrik, Bagdi Enikő, Vanek Andor és a Take 3 folytathatja a versenyt. Ezzel eldőlt, hogy az első élő show kiesői Anti bácsi, Huszár Aletta, a Speranta és a C.O.O.L. lettek, számukra véget ért a műsor.

A legrosszabbul Puskás Peti járt, akinek az első élő adás után már csak egy csapata maradt versenyben, ByeAlexnek viszont mindhárom versenyzője továbbjutott.

Az eredményhirdetés pillanatai:


KÖVESS MINKET:

hirdetés
X_elo1_171119_183.jpg

X-Faktor, 1. élő show: Gáspár Laci NEM Bródy János

Az első adásban 4 versenyző búcsúzott az X-Faktortól. Több mentor is saját dalt írt a mentoráltjának, de ez nem minden esetben jött be.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2019. november 17.


hirdetés

Az X-Faktor élő show-ja eddig nem látott vérengzést hozott. Tavaly három játékos esett ki az első show-ban, idén már négy.

Ez volt az első meglepetés, a második, hogy a műsorvezetőt immár Lékai-Kiss Ramónának hívják. Ramónáról eddig nem nagyon emlékeztem meg, pedig megérdemli, mert remekül ellátja a műsorvezetői feladatokat, bár azt a fura helyzetet még mindig nem tudtam megszokni, amikor „Barátok Közt Zsófi” bekonferálja (Szabó) Zsófit.

hirdetés

Az élő adásokban is folytatódik a szék tematika, 4 játékost lehet leültetni. Akik a műsor végén ülnek, automatikusan tovább jutnak. Ha elfogy a szék és a zsűri valakinek széket szavaz, a közönség szavazhat, ki az, aki ülve maradjon és a legkevesebb szavazatot kapó visszakerül a veszélyzónába.

Zdroba Patrik letért a rocksláger vonalról, és a Flashdance-ből énekelte a She's a Maniac-et. A mentorok kicsit begyakoroltnak érezték, de mindenki elismerte, hogy nagyot énekelt, és természetesen kapott széket.

Alettát kimondottan bírom, jól énekel, van egyénisége és megjelenése, fellépése. Amikor elkezdte énekelni a Csillag vagy fecskét, nagyon megörültem (bár a dal tavaly is szerepelt a műsorban, választhattak volna mást is a Kispál és a borz életművéből, van választék).

Ezzel együtt be kell valljam, az előadás nem tetszett maximálisan, több finomságot vártam volna benne.

Az igazi meglepetést Alex okozta, amikor bevallotta, hogy ez az egyik kedvence dala (nem gondoltam volna, mert annyira messze van Bye Alex stílusától). Leültették.

Vanek Andor hibátlan teljesítménnyel masírozott az élő műsorig, sorra hozta a rajt-cél győzelmeket. Ezúttal Rihanna Diamonds-ját hozta, és bevallom,

én untam annak ellenére, hogy Andor saját magára alakította.

De hozzá kell tennem, én Rihanna előadásában is unom. Ő is azon énekesnők közé tartozik, akiknek tehetségét maximálisan elismerem, de egy számot nem tudnék mondani tőle, ami bármit is megmozdítana bennem. Tudom, tudom, kár belém.

Bogi és Laci megdicsérte, de Peti kimondta, hogy Andor most önmaga alatt teljesített. Végül nem kapott széket, Peti, és ami meglepőbb, Laci szigorú volt vele.

hirdetés

A Speranta hihetetlen hangulatot varázsolt a stúdióban, a mentorokat is elbűvölték, bár azért volt néhány apró kritika. Viszont három igennel így is leülhettek.

Laci amikor felkonferálta Burai Renátót, elmondta, rájött, miért nem volt száz százalékos eddig Burai Renátó: önbizalomhiány.

Ha így is van, ebből most nem látszott semmi, a OneRepublic Love Runs Out című számát tolta el igen meggyőzően. Három szavazattal ugyan, de leülhetett az utolsó székre. Fokozódott az izgalom.

A Cool nem veszélyeztette az ülő versenyzők helyét, hiába hoztak saját dalt. Laci egyenesen azt mondta,

annyira hamis volt az ének, hogy nem tudja értékelni a produkciót.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés
anti.png

X-Faktor: megjelent Anti bácsi és több versenyző saját dalának videóklipje

Anti bácsinak és Bagdi Enikőnek mentoruk írt dalt, de voltak olyanok is, akik saját szerzeménnyel rukkoltak elő, amit az élő show-ban is előadtak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 17.


hirdetés

Ugyan az első élő show után véget ért a verseny Anti bácsi számára, az X-Faktor 70 éves felfedezettjének egyáltalán nincs oka csüggedni, ugyanis máris megjelent az első videoklipje.

Ám nem ő az egyetlen versenyző, akinek már debütált a saját dala: Bagdi Enikő, a C.O.O.L. és Manuel is készített már saját zenéket.

Itt nézheted meg Anti bácsi első saját dalának klipjét:

hirdetés

Bagdi Enikő saját nótája is meghallgatható:

Manuel saját dala:

És a C.O.O.L szerzeménye:

A szombati élő show kiesőiről itt írtunk bővebben:


KÖVESS MINKET:


hirdetés
DSCN0140.jpg

Nincstelen csavargók és nagyvilági dámák a Nemzeti Galériában – újrarendezték a Munkácsy-kiállítást

Az Ásító inas és a Rőzsehordó nő mellett ritkán látott, raktárban őrzött alkotásokkal is találkozhatsz.
Orosz Emese cikke - szmo.hu
2019. november 16.


hirdetés

Megújult a Munkácsy kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. A Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című tárlaton olyan remekműveket láthattuk mint az Ásító inas, a Siralomház és a Rőzsehordó nő. Ugyanakkor ritkán látott, raktárban őrzött alkotásokkal is találkozhattunk.

Mi már megnéztük az újrarendezett kiállítást. Mutatjuk, milyen érdekességek várnak rád.

hirdetés

A megújult kiállításon az 1850-es évektől a századfordulóig követhettük nyomon a realizmus és naturalizmus kibontakozását, virágzását, majd meghaladását.

A 19. századi realista és naturalista művészek koruk társadalmának és valóságának hiteles bemutatására törekedtek. A kiállítás hat termen átsétálva olyan érzésünk támadt, mintha időutazásban lenne részünk: az alkotásokon keresztül feltárul előttünk egy letűnt kor világa.

A festményeken át bepillantást nyerhettünk a városi nagypolgárság szalonjainak fényűző világába, ugyanakkor hű képet kaptunk a számkivetettek hétköznapjairól. A kiállított képekről visszaköszönnek a kisvárosi utcák, a vidéki tájak, illetve a magyar falusi élet jelenetei is.

.

Ahogy belépünk a kiállítótérbe, a Siralomház című kép fogad bennünket. Nem véletlen, hogy ezt a festmény pillantjuk meg először. Munkácsy a Siralomház párizsi kiállításával érte el első nagy sikerét, és vált Európa-szerte híressé. A nagy feltűnést keltő képen egy halálraítélt utolsó estéjét láthatjuk. A sötét színekkel komponált nyomasztó jelenet jól érzékelteti a drámai helyzetet.

Sok Munkácsy festmény eredeti szépségét ma már csak elképzelni tudjuk, a sötét bitumenes alapozás a korai képek besötétedéséhez vezetett.

A Siralomházhoz hasonló társadalmi tabló a Zálogház című kép. Megjelennek rajta a nagyváros szegényei: a bohém zenész, a kokott, az anya gyermekeivel, az inasgyerek, az idősebb asszonyság - jellegzetes társadalmi típusok, akiket az ínség, a hirtelen jött szükség hozott össze. A mű azért is különleges, mert

a Zálogház az első nagyvárosi életkép a magyar festészet történetében.

Munkácsy az 1870-es évek végén fordult a párizsi nagypolgárság világa felé. Látványos csendéleteket, valamint gazdag enteriőröket, és nagyvilági dámákat felvonultató szalonzsánereket kezdett festeni.

hirdetés

Ebben nagy szerepet játszott műkereskedője, Charles Sedelmeyer, aki szakmai és anyagi sikereit egyengette. Felesége, Cécile Papier pedig társadalmi hátteret biztosított számára, szalonjuk maga volt a párizsi elegancia csúcsa.

Milton című képével a festő elnyerte a párizsi világkiállítás egyik aranyérmét. Munkácsy Sedelmeyernek adta el a festményt, aki megrendelte tőle a kiállításon látható kisebb méretű redukciót is.

A kétméteres önarckép ritka jelenség a festészet történetében. Ezért is különleges Munkácsy hatalmas Műteremben című alkotása. A mű ugyanakkor nemcsak önarckép, hanem egy életkép is a művész életéből, szinte olyan, mintha egy mű megszületésének történetét mesélné el. Ráadásul

a kép azt a furcsa érzést kelti, mintha a festőállványon készülő festménynek két alkotója lenne: a művész és a felesége.

A 19. század festészetének egyik meghatározó műfaja a tájkép, amelyre szintén szép példákat láthatunk a kiállításon:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!