hirdetés
etterem-zuzaporkolt-szalmonella.jpg

26-an kaptak szalmonellát, egy ember meghalt egy gyulai vendéglátóhely zúzapörköltjétől

Az eset még négy évvel ezelőtt történt, most kezdődik az ügy tárgyalása.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. július 16.


hirdetés

Huszonhatan fertőződtek meg szalmonellával, többen kórházba kerültek, egy beteg pedig elhunyt négy évvel ezelőtt egy gyulai vendéglátóhely menüként készített zúzapörköltjétől, illetve annak köretétől - írja a Beol.

Az éttermet üzemeltető kft. ügyvezető nőjét és a vendéglátóhelyet irányító férfit az ügyészség társtettesként elkövetett, halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja. Az ügy előkészítő tárgyalását csütörtökön tartották a Gyulai Járásbíróságon.

A röviden összefoglalt vádirat szerint az elsőrendű vádlott által vezetett gazdasági társaság vendéglátó helyet üzemeltetett, amelynek vezetésében a másodrendű vádlott is részt vett. Az étterem tevékenységi körébe tartozott egyebek mellett melegkonyhás ételek készítése és forgalmazása, amelynek keretében az étterem konyháján készült ételeket kiszállították a megrendelők részére.

A vádbeli időszakban az étteremben megfelelő végzettségű személy nem dolgozott, a munkavédelmi és élelmiszer-biztonsági előírásokat megsértették. A hiányosságok miatt a hatóság 2016. szeptember 19-én megtiltotta a melegkonyhás ételek készítését és forgalmazását a gazdasági társaságnak. A határozat ellenére folytatták a tevékenységet. Ennek során a 2016. szeptember 28-án az előírások megszegése miatt az elkészített menübe Salmonella enteritidis kórokozó került.

A menü fogyasztása miatt 26 sértettnél fertőzés alakult ki, közülük egy ember meghalt.

hirdetés

A Beol szerint az ügyész beismerő vallomás esetén két év fogházbüntetést kért a vádlottakra, aki két év közügyektől és vendéglátóipari tevékenységtől eltiltást is indítványozott.

Az ügy elsőrendű vádlottja, a kft. ügyvezető igazgatója az asszony volt. Ugyanakkor elmondása szerint a céget csak kényszerűségből hozták létre azért, mert élettársa korábbi kft.-jével szemben felszámolási eljárás indult.

Az asszony szerint gyakorlatilag az élettársa irányított mindent az étteremben, a társaság megalakulásakor ő még otthon volt az akkor kétéves kislányukkal. Ügyvezetőként aláírt, a tényleges munkában viszont csak akkor vett részt, amikor a párjának elvették a jogosítványát, állítása szerint ekkor is csak az ételek kiszállításában és az alapanyagok beszerzésében vállalt szerepet.

A férfi bűnösnek vallotta magát, de a tárgyalás során jelezte, hogy nem kíván vallomást tenni, ellenben nem mondott le a tárgyalás jogáról. Az ügy a tényleges tárgyalás megkezdésével, tanúk meghallgatásával októberben folytatódik.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
117765866_3310623558998447_8928568255840601890_o.jpg

Robbanás szakította le egy mozdony tetejét Biatorbágynál

A kiszakadt tetőlemez a sínekre zuhant, és teljesen leállította a vasúti forgalmat.


hirdetés

Vonatbaleset történt augusztus 14-én, pénteken reggel Biatorbágynál.

A hírről a Biatorbágy Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook-oldalán számoltak be.

Azt írták:

"Reggel 07 óra 10 perckor érkezett a riasztás a biatorbágyi vasútállomáshoz,

ahol egy mozdony teteje, vélhetően elektromos zárlat miatt, lerobbant és a kiszakadt tetőlemez a sínekre zuhant, mely teljesen leállította a vasúti forgalmat.

hirdetés

Bár mentőorvos is volt a riasztott és a helyszínre érkező biatorbágyi tűzoltó egységben, személyi sérülés szerencsére nem történt, még a mozdonyvezető is épségben megúszta a balesetet."

Az egyesület fotókat is közölt a történtekről:

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
elfoogtak-a-pilisszentivani-darabolos-gyilkossag-elkovetoit.jpg

Elfogták a Pilisszentivánon kegyetlen módon kivégzett házaspár feltételezett gyilkosait

Az áldozatok feldarabolt és zacskókban elásott maradványaira még 2018-ban bukkantak rá. A szlovák-magyar nyomozócsoport közösen dolgozott azon, hogy a darabolós gyilkosokat elfogják.
Forrás és videók: police.hu - szmo.hu
2020. augusztus 14.


hirdetés

Feldarabolta, mésszel bekente, zacskóba rakta és így ásta el a pilisszentiváni erdőben áldozatai holttestét az elkövető - a hírről 2018-ban mi is beszámoltunk.

Akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy a környéken lakók szerint a két áldozat egy helyi pár, a rendőrség akkor még nem adott ki információkat.

Az igazságügyi orvosszakértő 2018-ban elmondta, hogy az elkövető vagy elkövetők a mésszel valójában konzerválták a holttesteket, ezzel pedig megkönnyítették az azonosításukat. A gyilkosság idejének meghatározását nehezítették meg.

Fordulat az ügyben ezen a héten történt, amikor kiderült, hogy megvan a gyilkosság két gyanúsítottja.

hirdetés

A police.hu azt írja:

H. Zsolt 41 éves magyar és K. Norbert 42 éves szlovák állampolgár ellen folytatnak eljárást.

VIDEÓ: A helyszín:

A nyomozást 2018 januárjában kezdték meg a rendőrök, miután bűnügyi információ merült fel arra vonatkozóan, hogy budapesti lakásában – vagyonának megszerzésérét – megöltek egy szlovák állampolgárt, illetve a vele élő barátnőjét, majd a holtesteket feldarabolták és elásták.

A XIII. kerületi lakópark egyik földszinti lakásában rendkívül alapos helyszíni szemle alkalmával emberi eredetű vérszennyeződéseket találtak.

Az ebből felállított genetikai profil útján sikerült azonosítani egy 43 éves szlovák állampolgárt. A férfi – aki hamis okmányokkal bérelte korábban a lakást – Szlovákiában elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt kiszabott 8 éves letöltendő szabadságvesztése elől bujkált 2014 óta hazánkban.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
m7-erd-baleset-torlodas-google.jpg

Hat autó és egy motor karambolozott az M7-esen, több km-es a torlódás a Balaton felé vezető oldalon

A belső sávot lezárták, nagy a zsúfoltság.
MTI, a címkép illusztráció (Google Street View) - szmo.hu
2020. augusztus 14.


hirdetés

Baleset miatt nagy a torlódás az M7-esen a Balaton felé - közölte az Útinform péntek délután a honlapján.

Mint írták, a 17-es kilométernél több autó karambolozott. A belső sávot lezárták, nagy a zsúfoltság, aki teheti, az M1-es autópálya-Bicske csomópont-811-es főút-Székesfehérvár útvonalon kerüljön az M7-es autópályáig.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint

hat személyautó és egy motor szenvedett ráfutásos balesetet. A baleset helyszínén két sávon halad a forgalom, több kilométeres a torlódás.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kigyulladt-auto-m1-m7-budaors.jpg

Videón, ahogy hatalmas füsttel égett egy autó Budaörsnél

A Magyar Honvédség járőrcsapata éppen tűzszerész feladatra indult, amikor meglátták az égő autót. A tűzoltók kiérkezéséig ők próbálták megfékezni a lángokat.


hirdetés

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred egyik járőrcsapata tűzszerész feladatra indult, amikor füstre lettek figyelmesek az M1 és M7-es autópálya kivezető szakaszán - írják a Facebook-oldalukon.

Közelebb érve kiderült, hogy egy autó motortere gyulladt ki.

Egy arra járó autós videót is készített a sűrű füsttel lángoló kocsiról:

A járőrcsapat tagjai, Fazekas Judit zászlós, Kovács Péter, Lemberger Sándor és Kiss János szakaszvezető, a tűzoltók megérkezéséig két sávot lezártak és porral oltóval megkezdték a tűzoltást.

A gyors segítségnyújtásnak köszönhetően személyi sérülés nem történt.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!