hirdetés
vizi-ejtoernyozes-pexels-1000x666.jpg

250 méter magasból zuhant a tengerbe két magyar kamasz vízi ejtőernyőzés közben

A halálra rémült édesanya számolt be a testvérek balul sikerült kalandjáról, ami akár tragédiával is végződhetett volna.
Címkép: illusztráció (Pexels) - szmo.hu
2019. augusztus 12.


hirdetés

Kis híján tragédiába fulladt egy magyar család tengerparti nyaralása Horvátországban. Két testvér ugyanis egy extrémsport kipróbálásakor egy hiba miatt életveszélyes helyzetbe került - erről a Bors számolt be.

Egy budapesti édesanya a párjával és két gyermekével, valamint a barátjával nyaralt Omis üdülővárosban, egy nap viszont ellátogattak Baska Vodába, ahol kamasz gyerekei kipróbálták a parasailingezést, vagyis a vízi ejtőernyőzést. Ennek az extrémsportnak az a különlegessége, hogy a két utas egy ejtőernyővel csodálhatja meg a magasból a tengert és a tájat, amit egy hajóval húznak a vizen.

A 19 éves lány és 17 éves öccse nagyon szerették volna ezt kipróbálni, ezért édesanyjuk végül kifizette nekik az 500 kunás, azaz nagyjából 22 ezer forintos kalandot.

Azonban amikor a két fiatal már a levegőben volt, történt egy ijesztő dolog: megrogyott, majd el is szakadt az a kötél, amivel a hajóhoz kötötték az ejtőernyőjüket.

"Amit akkor éreztem, azt senkinek sem kívánom. A gyerekeim a levegőbe emelkedtek, és egyre csak távolodtak. Ordítani kezdtem a személyzettel, pánikba estem, és nem tudtam, hogy mit csináljak. Nagyon aggódtam"

- mesélte a lapnak édesanya.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
KÖVESS MINKET:hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
bamboo-sziget-wakeboard.jpg

Elájult a vízben egy 13 éves fiú, miután áthajtott a fején egy 12 éves lány a wakeboardjával

A fiút mentőhelikopternek kellett kórházba vinnie.
Fotó: illusztráció/Bamboo Sziget Facebook-oldal - szmo.hu
2019. augusztus 11.Ketten összeütköztek augusztus 10-én, szombaton délután a Bamboo Sziget wakeboardpályán -tudta meg az Index.

A lap először az egyik olvasójára hivatkozva azt írta, hogy egy tizenéves gyerek sérült meg a balesetben. Később a rendőrség tájékoztatása alapján kiderült, hogy

egy 13 éves fiú indulás után elesett, majd megpróbált visszaúszni a stéghez. Egy 12 éves kislány viszont ekkor áthajtott a fején wakeboardjával.

A baleset után a fiú elájult a vízben és "mentőmellényben, hassal lefelé lebegett a vízen".

A rendőrség az Indexnek azt írta, a kisfiút civilek segítségével mentették ki a vízből a vízirendőrök. Az üzemeltető Vízisí Centrum Kft. közleményéből pedig kiderült, hogy a fiút stabil oldalfekvésbe helyezték, amíg a mentők kiértek. A gyereket végül mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Vízisí Centrum Kft. az Indexnek azt írta, "a pálya érvényes üzemeltetési engedéllyel rendelkezik, a vontató kezelője pedig megfelelő képzettséggel rendelkezik."

Emellett azt is közölték, hogy a "pálya igénybevételének feltétele a 10. életév betöltése, úszni tudás és az üzemeltetési szabályzat elfogadása". Emellett pedig kiskorúak csak nagykorú belegyezése és felügyelete mellett használhatják a pályát.

Az üzemeltető azt is hozzátette, hogy a balesetben érintett gyerekek is szüleik hozzájárulásával tartózkodtak a pályán. A sérült kisfiú családjával pedig már felvették a kapcsolatot és felajánlották a segítségüket.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
tuneziaiutazas-1000x700.jpg

Koszos szállodaszobák, penészes falak és 8 óra várakozás a reptéren - erre panaszkodtak a magyar utasok

A magyar turistákból álló csoport szombaton érkezett meg az egyhetes tunéziai nyaralásukból, ahol mindezek mellett még szinte az összes gyerek beteg is lett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 11.Monastir repülőterén 8 órát kellett várnia egy magyar utasokból álló csoportnak, akik az egyhetes tunéziai nyaralásukból jöttek haza szombaton. De nem ez volt az egyetlen probléma, amivel az utazás során szembesültek.

A szállodában ugyanis koszos szobák, penészes falak várták őket, a nyaralás alatt pedig szinte az összes gyerek beteg lett.

"A harmadik naptól kezdve kezdett el először az első gyerekünk hasmenéses, hányásos tüneteket produkálni, majd a másik, aztán a másik családnak a két gyereke is. Úgyhogy igazából az orvos már mintha hazajött volna hozzánk, úgy jött injekciót adni a gyerekeknek minden nap"

- mesélte az RTL Híradónak Békéssy Olga, aki végigdokumentálta az eseményeket.

Az utasok szerint az utazási iroda teljesen magukra hagyta őket. Békéssy Olga felvételein az egyik férfi például azt mutatja, hogy csak egy félig száraz szendvicset és egy üveg vizet kapott, szerinte ennyiben merült ki a lesz étel és ital ígéret. Így várakoztak 8 órát a reptéren, mert a gépük annyit késett.

Az egészséges gyerekek játszottak, a felnőttek kártyáztak, egymás vállára dőlve pihenni próbáltak, vagy éppen a szállodai élményeiket osztották meg egymással. Mikor pedig végre felszállhattak a gépre, Békéssy Olga szerint az egyik férfi annyira rosszul lett, hogy mentővel kellett kórházba vinni. Ő már korábban is ideges volt, mert tudta, hogy nem éri el a londoni csatlakozását a késés miatt.

Az egyik nő a felvételen azt mondja, értesítette a biztosítóját, de egyelőre nem kapott választ, hogy a repülőgép késése esetén jár-e kártérítés neki. Azt mondták, keresse fel őket ismét hétfőn, munkaidőben. Az RTL Híradónak ugyanezt válaszolták az utat szervező irodánál, amikor azt kérdezték, hogy kártalanítják-e az utasokat, és ha igen, hogyan.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x