hirdetés
lany2.jpg

2,5 milliárdért ölte meg legjobb barátnőjét egy kamaszlány Amerikában

Egy fiatal férfi volt a felbujtó, aki a neten keresztül utasította a 18 éves lányt arra, hogyan oltsa ki a barátnője életét, és hogy gyerekeket erőszakoljon meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 20.


hirdetés

Brutális gyilkosság rázta meg az Egyesült Államokat. Egy Alaszkában élő 18 éves lány pénzért cserébe megölte a legjobb barátnőjét - írja a BBC.

Denali Brehmernek egy 21 éves, indianai férfi, Darin Schilmiller 9 millió dollárt, azaz 2,5 milliárd forintot ajánlott fel azért, hogy kioltsa a 19 éves Cynthia Hoffman életét. A lány meg is tette ezt társai segítségével, majd Snapchaten videókat és képeket küldött a fiúnak a gyilkosságról bizonyítékként.

A bírósági dokumentumok szerint Brehmer pár hónappal ezelőtt a neten ismerte meg Schilmillert, aki Tylerként mutatkozott be neki és azt állította, ő egy Kansasben élő milliárdos. A nyomozók bizonyítékokat is találtak a lány telefonján az üzengetésre. Már egy ideje azt tervezték, hogy valakit megerőszakolnak és megölnek Alaszkában. Brehmer négy barátját is bevette az akcióba úgy, hogy jelentős pénzt ajánlott fel nekik.

Az áldozatot, akit CeeCee-nek becéztek, az Anchorage-ben található Thunderbird erdőbe csalták hegyet mászni. Brehmer és barátai egy pick-uppal mentek egyre beljebb a fák közé, majd lefogták Cynthia Hoffmant, megkötözték a kezeit és zsákot húztak a fejére, majd hátulról fejbelőtték. A holttestét az Eklutna folyóba dobták.

A gyilkosságra buzdító férfi 6400 kilométerről irányította a kamaszlányt és bűntársait. Azt akarta, hogy erőszakolják meg az áldozatot, de a rendőrség nem talált erre bizonyítékot. Cynthia ruháit és személyes tárgyait viszont tönkretették a gyilkosai. Brehmer ráadásul fotókat és videókat is készített a fejbelövésről és a lány holttestéről, hogy bizonyítsa a felbujtónak, valóban megölték őt.

Később a lány legjobb barátnője családjának is üzent. Azt hazudta, kitették egy parkban a hegymászás után.

Amikor Cynthia szülei megtudták az igazságot, teljesen összetörtek. Elmondásuk szerint a lányuk visszahúzódó volt, tanulási nehézségekkel küzdött.

"A lányom bízott ezekben az emberekben. Csak barátokat szeretett volna. Most pedig el kell temetnem őt"

- mondta az apa az Anchorage Daily News-nak.

Brehmer végül egy június 2-i meghallgatáson ismerte be a gyilkosságot. A tettestársai szintén kamaszok voltak, közülük ketten annyira fiatalok, hogy nem hozták nyilvánosságra sem a korukat, sem a nevüket. Egy 16 éves fiút gyanúsítanak a fejbelövéssel, rajta kívül még egy 19 éves fiút is megvádoltak bűnrészességgel.

A fiatal vádlottak a bíróságon

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
aligatorteknos.jpg

Agresszív aligátorteknőssel találkozott össze az utcán egy zalai nő

A Pethőhenye határában lévő mocsaras területről mászhatott elő az állat, nagyjából húszéves lehet.
Címkép: Wikipedia - szmo.hu
2019. június 20.Több mint tíz kilogrammos, fél méternél is nagyobb átmérőjű aligátorteknőst fedezett fel szerda délután egy hazafelé tartó asszony a Zala megyei Pethőhenyén - mondta el a település polgármestere az MTI-nek.

Deák István a Zalatáj című lap online kiadásának hírét megerősítve azt mondta:

a jól fejlett hüllő az úttesten sétált.

Az asszony értesítette a polgármestert, aki autójával a helyszínre ment, és sikerült befognia, majd a kocsijában tennie az agresszív állatot. Az aligátorteknőst állatorvos is látta, aki szerint nagyjából húszéves lehet.

Deák István hozzátette, hogy minden bizonnyal

a település határában lévő mocsaras területről mászhatott elő a teknős, és azt feltételezi, hogy akár párja is lehet ott.

A polgármester zárt, biztonságos területen helyezte el az aligátorteknőst, amely etetéskor elfogadta a felolvasztott fagyasztott halat. Azt még nem tudja, hogy véglegesen hol helyezheti el az egyébként csak engedéllyel tartható állatot.


KÖVESS MINKET:hirdetés
halafurgon-halalkamion-menekultek-2015-embercsempeszek.jpg

Életük végéig börtönben ülhetnek a halálkamionos embercsempészek

71 ember halt meg miattuk 2015-ben - a legfiatalabb áldozat egyéves sem volt.
MTI - szmo.hu
2019. június 20.Jogerősen életfogytig tartó börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla a 71 halálos áldozattal járó 2015-ös embercsempészési ügy négy vádlottját.

A táblabíróság június 20-án csütörtökön

az elsőrendű vádlott afgán férfit és három bolgár állampolgárságú társát különös kegyetlenséggel, több ember, köztük 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek.

A negyedrendű vádlott a bűncselekményt tettesként, három társa bűnsegédként követte el. A bíróság a vádlottakat bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészés bűntettéért is elmarasztalta.

A vádlottak közül csak a harmadrendű vádlott bocsátható feltételes szabadságra, legkorábban harminc év után.

Tíz vádlottat társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettéért mint bűnszervezet tagját marasztalt el a bíróság, őket négy és tizenkét év közötti börtönbüntetésre ítélve. Ezek a vádlottak nem bocsáthatók feltételes szabadságra.

A táblabíróság döntésével súlyosbította az emberölés miatt is elmarasztalt vádlottakra a Kecskeméti Törvényszék által kiszabott 25 éves fegyházbüntetést. A csak embercsempészés miatt elítélt vádlottak többségének - az elsőfokú ítéletben meghatározott fegyház helyett - börtönben kell letölteniük büntetésüket. Két vádlottat a táblabíróság - a büntetések belső arányosságára tekintettel - az elsőfokú ítélethez képest hosszabb, kettőt rövidebb szabadságvesztéssel sújtott.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
wizzair.jpg

Súlyos büntetésre számíthat a Wizz Air a szerdai törölt járat miatt

Gulyás Gergely közölte, hogy fogyasztóvédelmi eljárást indítanak, mert a légitársaság magára hagyta az utasokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 20.A kormány fogyasztóvédelmi eljárást indít, és ennek keretében a lehető legszigorúbb bírság kiszabását javasolja a hatóságoknak a Wizz Air szerdán törölt Brüsszel-Budapest járata ügyében - közölte a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI közleménye szerint.

Már korábban is voltak hasonló esetek,

akkor is komoly büntetést kértek a légitársaságra. A Wizz Air-nél már megtapasztalták az utazók, hogy sem információt nem kaptak, sem ellátást a várakozás idejére, vagy csomagjaik egy része nem érkezett meg velük együtt. Emiatt egyszer már kaptak büntetést (első fokon tizenötmillió forintos bírságot), egy másik eset miatt épp folyik az eljárás, és a legutóbbi eset miatt most indítanak majd vizsgálatot - írta az Index.

Szerda este több magyar utas nem tudott hazajutni a járata törlése miatt, és megoldást sem kínált nekik a fapados légitársaság. A Wizz Air azután közölte, hogy nem indul a gépe Budapestre, miután Ferihegyen néhány órán át nem tudták az érkező gépeket fogadni.

A gépre várakozó Cseh Katalin EP-képviselő a Facebookon azt írta, hogy a légitársaság

"több, mint három óra várakoztatás után törölte a Budapestre tartó járatunkat, de ráadásul egy árva szó, egy minimális segítségnyújtás nélkül ott hagytak több száz embert éjfélkor a várostól egy órára lévő reptéren".

A Momentumos képviselővel volt két másik politikustársa is, Donáth Anna és Berg Dániel. Leírása szerint egyetlen Wizz Air kapcsolattartót sem lehetett elérni, a reptéren még szolgálatban lévő reptéri vezető sem tudott segíteni. Legkorábban szombatra kaphattak volna jegyet, szállást az éjszakára nem tudtak biztosítani nekik, és az egy órányira lévő városba való bejutásban sem volt segítség.

A beszámolójában leírta, hogy az ott hagyott utasok között volt súlyos beteg, volt keresek székes, volt diáklány, akinek már csak pár ezer forintja volt az utazás végére. "Meg persze három Momentumos politikust, akik nem fogják ennyiben hagyni azt, hogy a Wizzair ennyire méltatlanul, embertelenül és nem utolsó sorban törvénysértő módon bánik az utasaival!" - írta. "Úgy érzem, nemsokára a gyakorlatban is letesztelhetem a légi utasok jogait védő uniós szabályozást."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
hitel.jpg

Kúria: a devizahiteleseknek fel kellett ismerniük, hogy elcsúszhatnak az árfolyamok

Érvényessé teszik a semmissé nyilvánított szerződéseket.
MTI - szmo.hu
2019. június 20.A Kúria két megoldást javasolt a bíróságoknak azokban a devizahiteles perekben, amelyekben a fogyasztónak sikerült bizonyítania, hogy az árfolyamkockázatról nem vagy nem megfelelő módon kapott tájékoztatást.

A Kúria konzultációs testületének csütörtökön nyilvánosságra hozott - a bíróságokra nem kötelező - állásfoglalása szerint a tájékoztatás elmulasztása miatt érvénytelenné váló szerződéseknél előbb kiküszöbölik az érdeksérelmet, majd ismét érvényessé nyilvánítják a szerződést.

Ennek két módja is lehet:

1.

Az egyik szerint a szerződést a bíróság forintkölcsönként nyilvánítja érvényessé, a kölcsön összegét a ténylegesen a fogyasztó rendelkezésére bocsátott forintösszegben határozzák meg, ügyleti kamatként pedig a forintra vonatkozó pénzpiaci kamat (BUBOR) szerződéskötés-kori értékének kamatfelárral növelt mértékét kell figyelembe venni.

Ha a szerződésben a felek a kamatfelár mértékét kifejezetten nem jelölték meg, annak mértéke a szerződéskötés-kori ügyleti forintkamat és az akkori deviza irányadó pénzpiaci kamat különbsége.

2.

A másik lehetséges mód, ha a szerződést a bíróság úgy nyilvánítja érvényessé, hogy a deviza/forint átváltási árfolyamot maximálja, miközben változatlanul hagyja a szerződésben rögzített kamatmértéket a forintosítási fordulónapig.

Annak meghatározása, hogy a fogyasztó milyen mértékű árfolyamkockázat viselésére köteles (maximált árfolyam), bírói mérlegelés tárgya a konkrét szerződés alapján, szükség esetén szakértő bevonásával.

Elsődlegesen annak van jelentősége, hogy a devizaalapú szerződés alacsonyabb kamatmértéke által nyújtott előnyök meddig ellensúlyozták - az adott szerződési tartalom mellett - az árfolyamváltozásból eredő hátrányokat. Jelentősége van továbbá a felvételkori árfolyamnak, az alkalmazott kamatmértéknek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x