hirdetés
Elelmiszerbank_konzerv_2.jpg

246 millió forint értékben kaptak konzerveket tavaly a magyar rászorulók az Élelmiszerbanktól

A 790 ezer megmaradt zöldségkonzerv elajándékozásával egyébként a bolygó is jól járt.
Fotó: Magyar Élelmiszerbank Egyesület - szmo.hu
2019. szeptember 12.


hirdetés

A világban és egyúttal Magyarországon is rengeteg élelmiszerfelesleg képződik, áll a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közleményében. Az egyesület célja, hogy csökkenjen az élelmiszerpazarlás és a szervezett élelmiszermentés segítségével mérsékeljék a nélkülözők számát Magyarországon. Az egyesület elsődlegesen a gyártóknál és a kereskedőknél keletkező élelmiszer-feleslegre koncentrál.

A közleményből kiderül, hogy a Bonduelle és az egyesület együttműködésében tavaly mintegy 221 tonna, vagyis 790 ezer konzerv került a rászorulókhoz 246 millió Ft értékben. Ez a típusú élelmiszer, amely a nélkülözők számára elérhetetlen lenne, a magját képezi az Élelmiszerbank által osztott csomagoknak.

Az élelmiszeripari gyártó és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület együttműködése környezetvédelmi szempontból is kiemelkedő, hiszen az átadott 221 tonna élelmiszer megmentésével 553 tonna szén-dioxid kibocsátásától mentesül a Föld.

Ennyi gázt 11 050 újonnan ültetett fa tudna csak semlegesíteni.

2019 első félévében 160 tonna megmentett élelmiszernél tart az együttműködés, amelyet több, mint 134 000 rászorulóhoz juttat el a Magyar Élelmiszerbank.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


KÖVESS MINKET:

hirdetés
70367470_2409009566015237_7505572104150974464_n-1.jpg

Zseniális szülői lifehack: bántották a kislányt az óvodában, másnap Batman kísérte be

A látogatás nem volt hiába, a gyerekek elkezdtek barátkozni Lydiával, a kislány pedig fokozatosan egyre jobban lett.
Kép: Facebook - szmo.hu
2019. szeptember 10.A Yahoo oldalán jelent meg egy olyan történet egy bántalmazott kislányról, és trükkös anyukájáról, ami a jövőben az összes szülőnek jól jöhet még.

A hároméves, floridai Lydiát egyik nap megverték társai az óvodában, ekkor találta ki édesanyja, hogy olyasvalamivel vág vissza, ami biztosan hatásos lesz. Először az óvodánál próbálkozott, de az intézmény nem sokat segített, így jutott eszébe, hogy egy szuperhős segítségét kéri.

A Spring Hill-i Batman, azaz Jack Asbury és Lydia édesanyja ismerték egymást, és a mentősként dolgozó férfi tudta, hogy a kislány szereti a szuperhősöket, így eldöntötték: másnap ő kíséri óvodába a kislányt.

Batman ezek után elmondta a kislány csoporttársainak, hogy Lydia a legjobb barátja, ezért személyesen fogja ellenőrizni, hogy jól van-e.

A látogatás nem volt hiába, a gyerekek elkezdtek barátkozni Lydiával, a kislány pedig fokozatosan egyre jobban lett.

A történetről a jelmezes jótevő is megemlékezett Facebook-oldalán, ahol azt írja: nagyon elszomorította, amikor látta, hogy mi történt a kislánnyal, ezért ajánlotta fel a segítségét. Az édesanya üzenete is megjelent a poszt alatt, aki azt írja, hogy már másnap jött egy kisfiú, akik legjobb barátjának nevezte a kislányt, úgyhogy az akció kifejezetten jól sikerült.


KÖVESS MINKET:hirdetés
mentos.jpg

Egy pláza parkolójában esett össze a huszonéves fiú, önkéntesek mentették meg az életét

A Szív City mobilapp jelzésére négyen is a helyszínre szaladtak, és megtettek mindent, hogy a fiatal életben maradjon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 09.Szívet melengető történetről számol be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A posztban azt írják: Budapesten, az egyik bevásárlóközpont parkolójában még a múlt héten rosszul lett egy 20 év körüli fiatal. Önkéntesek siettek a segítségére, és végül nekik köszönhetően maradt életben a fiú.

A mentésirányító a legközelebbi esetkocsit és a Szív City mobil applikációt is riasztotta a bejelentésre, a jelzésre pedig négyen is a helyszínre szaladtak. Ezután telefonos instrukciók alapján, kiváló csapatot alkotva végezték a mellkasi nyomásokat a mentők kiérkezéséig, áll a posztban.

A gyorsan kiérkező esetkocsi emelt szinten folytatta a küzdelmet a fiatalember életéért, ami végül sikerre vezetett, stabil állapotban szállíthatták kórházba.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
tatabanyai-amerikai-focistak-rendorseg-video-1000x562.jpg

A tatabányai amerikai focisták teszik helyre a szabálytalanul közlekedőket Esztergomban

A rendőrség ezzel a videóval szeretné felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedésre mind a kerékpárosok, mind az autósok esetében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 11.Rendhagyó kampányvideót tett közzé a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, amelyet az Esztergomi Rendőrkapitánysággal együtt készítettek. Ebben a Tatabányai Mustangs amerikai focicsapat közreműködésével arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ha az autósok és a biciklisek is betartják a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat, sokkal kevesebb baleset történne.

A kedves videóban két gyereket láthatunk biciklizni, a kisebb pedig rendre szabálytalanul akar közlekedni, például a járdán teker, és nem akar leszállni a bringájáról, amikor áthalad a zebrán, hiába figyelmezteti erre a nagyobb társa. Ilyenkor jelennek meg az amerikai focisták, akik szó szerint helyre teszik a kisfiút.

Az utolsó esetben pedig meg is védik egy gázolástól, amikor egy autós közlekedik figyelmetlenül. Ekkor a focista fiúk egyszerűen visszatolják a kocsit az útra, amíg az egyébként elsőbbséget élvező gyerekek áttekernek az úton.

Néveri Péter Edvárdné, főhadnagy, bűnmegelőzési tanácsadó, esztergomi iskolarendőr a Kemma.hu-nak elmondta, hogy

a videó - amelyben a három legtöbbször előforduló balesetveszélyes szituációt jelenítették meg - elsősorban a a kerékpárosok figyelmét szeretné felhívni a szabálykövető közlekedésre.

Nem véletlenül szerepelnek benne gyerekek, hiszen iskolakezdéskor különösen fontos a videó üzenete.

Közlekedj mindig biztonságosan!

Közlekedj biztonságosan! Az Esztergomi Rendőrkapitányság és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelten fontosnak tartja a fokozott...


KÖVESS MINKET:
hirdetés
installacio_2.jpg

Döbbenetes módon emlékezik háborúkban meghalt gyerekekre az UNICEF New Yorkban

3758 iskolatáskából áll az installáció.
Forrás: UNICEF Magyarország, Fotó: UNICEF/Nesbitt - szmo.hu
2019. szeptember 09.3758 iskolatáskából álló, temetőre emlékeztető installációt leplezett le az UNICEF New Yorkban.

Minden iskolatáska egy-egy fiatal élet értelmetlen elvesztését szimbolizálja.

Az alkotás szeptember 10-ig lesz megtekinthető és a célja, hogy üzenetet küldjön a világ vezetőinek néhány nappal az ENSZ Közgyűlése előtt egy olyan időszakban, amikor gyerekek milliói térnek vissza az iskolapadba.

„Az UNICEF iskolatáskák mindig is a remény és a gyerekkori lehetőségek jelképei voltak” – mondta Henrietta Fore, az UNICEF ügyvezető igazgatója.

„Két hét múlva a világ vezetői összegyűlnek az ENSZ Közgyűlésén, hogy megünnepeljék a Gyermekjogi Egyezmény életbe lépésének 30. évfordulóját. Ez az installáció emlékezteti őket arra, hogy mi a tét”

– tette hozzá az ügyvezető igazgató.Az ENSZ főtitkár 2019-es gyerekekről és fegyveres konfliktusokról szóló jelentéséből kiderül,

hogy tavaly több mit 12 ezer gyerek halt meg, vagy szerzett életre szóló sérüléseket a világ konfliktus övezeteiben

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x