hirdetés
kutyavero-ferfi-1000x583.jpg

23 hét börtönt kapott, mert többször is fejbe verte saját kutyáját egy férfi

Videó is készült a bántalmazásról. Az 51 éves gazdát börtönbüntetése mellett 10 évre eltiltották a kutyatartástól.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 21.


hirdetés

Börtönre ítéltek egy férfit az Egyesült Királyságban, miután videófelvétel is készült arról, hogy durván bántalmazza saját kutyáját.

Az eset még tavaly decemberben történt az angliai Newbury városában. Robert Black egy parkban volt két kutyájával, amelyek közül az egyiket többször is fejbe verte. Egy közeli térfigyelő kamera rögzítette, ahogy

az 51 éves gazda előbb felemeli a fehér színű ebet a nyakánál fogva, majd ötször ököllel megütötte a fején.

Szerencsére az állat nem sérült meg súlyosan, de a bántalmazást jelentették a rendőrségen, a férfi ellen pedig eljárás indult. A történtek után rögtön elvették a két kutyát a gazdájuktól, már új otthonra is találtak.

hirdetés

Egy rendőrségi nyomozó elmondta, hogy

Black különös kegyetlenséggel bántotta a kutyáját, ráadásul látszólag minden ok nélkül, ez a viselkedés pedig elfogadhatatlan egy gazdától.

Íme a videó az esetről:

Az 51 éves férfit szerdán a bíróság 23 hét börtönre ítélte, valamint 10 évre eltiltotta az állattartástól.

Ezen kívül Blacknek 115 font (45 ezer forint) fájdalomdíjat is fizetnie kell.

Forrás: Daily Mail


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
magyarmecske.jpg

Anyja miatt halhatott meg az újszülött kisfiú – a nő azt állítja, nem emlékszik a gyilkosságra

A 39 éves asszony nem tett vallomást a bíróságon, de annyit elmondott, a tényeket nem vitatja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 20.


hirdetés

Nem vitatja a tényeket, de nem emlékszik, mi történt a tragikus éjszakán – ezt mondta a bíróságon az a 39 éves nő, aki a vád szerint nem látta el újszülött kisfiát, így a gyerek meghalt. Az eset áprilisban történt a Baranya megyei Magyarmecskén.

Az ügyészség szerint a nő a vécén szülte meg, nejlonszatyorba tette, majd elrejtette a csecsemő holttestét, miután egy ollóval elvágta a köldökzsinórt. Akár 20 év börtönt is kaphat.

Az RTL Híradó riportja:

hirdetés


KÖVESS MINKET:

hirdetés
csobanka_baleset.jpg

3 éves gyereket vittek mentőhelikopterrel kórházba a durva csobánkai baleset után

A mentőhelikopter az Üllői úton szállt le, addig a forgalmat is megállították.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2019. november 20.


hirdetés

Három súlyos és egy könnyebb sérültje van egy Csobánka közelében szerdán történt balesetnek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint két személyautó ütközött össze a balesetben, egy gyermeket mentőhelikopterrel szállítottak a kórházba.

hirdetés

KÖVESS MINKET:


hirdetés
bolcsode_pecs.png

Pofonegyszerű trükkel csaltak ki milliókat hét önkormányzattól

Pécs, Miskolc, Szombathely, Szekszárd, Sárvár, Bábolna és Encs az érintett városok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 20.


hirdetés

Meghökkentően egyszerű trükkel vertek át egyelőre ismeretlen csalók több magyar önkormányzatot is. Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy egy pécsi bölcsőde felújítása kapcsán levélben adta ki magát egy ismeretlen elkövető a kivitelezésért felelős alvállalkozó képviselőjének.

A csaló azt kérte, hogy az addig használt számla helyett a fennmaradó 18 millió forintot egy új számlára utalják el. Miután megtörtént a tranzakció, azonnal fel is vették a összeget a bankban, így a pénzintézetnek már lehetősége sem volt, hogy visszautalja a pénzt. Az eset még májusban történt, június óta már a rendőrség is nyomoz az ügyben.

hirdetés

Az index.hu utánajárt, hogy a pécsi eseten kívül hol történt még ehhez hasonló csalás. A lap kérdésére az ORFK azt válaszolta, hogy

"...az Ön által hivatkozott elkövetési módszerrel összefüggésben hét eljárás van folyamatban. Pécs, Bábolna, Miskolc, Szombathely, Sárvár, Szekszárd és Encs önkormányzata érintett ezekben."

A rendőrség ennél többet nem árult el a nyomozás érdekeire hivatkozva, de a csalás módszertanáról egy infografikát mellékeltek:


KÖVESS MINKET:


hirdetés
laszlo_imre.jpg

Pert nyert a DK-s László Imre a Tények ellen a zaklatási ügyben

A XI. kerület új polgármesterét még a kampányban vádolták meg szexuális zaklatással. A csatorna azzal védekezett, ezt nem tényként állították, de vesztettek.
Fotó: Fscebook/Dr. László Imre - szmo.hu
2019. november 20.


hirdetés

Még október 1-jén számolt be a TV2 hírműsora arról, hogy László Csaba, ellenzéki polgármesterjelölt korábban szexuálisan zaklatta egyik kolléganőjét. A riportban megszólalt egy felismerhetetlen nő is, aki azt állította, hogy 2012-ben László többször is hatalmával visszaélve molesztálta őt és erőszakoskodott vele.

Az azóta megválasztott újbudai polgármester helyreigazítási pert indított a tévétársaság ellen, amit kedden első fokon meg is nyert, írja a 444.

hirdetés

A 11. kerületi polgármester azután terelte jogi útra az ügyet, hogy a Tények állításait teljesen légből kapottnak minősítette, és ezért helyreigazítási kérelmet nyújtott be a csatornához, amit nem közöltek.

A perben a tévé végül a bíróság felszólítása ellenére sem vitt tanút a tárgyalásra, vagy mutatott be közvetett vagy közvetlen bizonyítékot a nő állításainak alátámasztására.

László jogászai úgy értelmezték a csatorna védekezését, hogy a riportban szereplő nő statiszta lehetett.

A TV2 így indokolta védekezését: "...a riportalany álláspontját ismertetjük az ügyben, de tényként nem állítjuk, hogy az eset valóban megtörtént." Kiemelték azt is, hogy László helyreigazítási kérelme nem pontos és egyértelmű.

A Fővárosi Törvényszék keddi ítéletében László kérelmét megalapozottnak találta, és helyreigazítás közlésére kötelezte a csatornát.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!