hirdetés
niedermuller.png

22 hónap alatt 260 milliót költött ügyvédekre a fideszes önkormányzat Erzsébetvárosban

Az új polgármester, Niedermüller Péter azt ígéri, a közeljövőben nyilvánosságra hozzák az elmúlt évek önkormányzati szerződéseit. Az egyikről már be is számoltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 11.


hirdetés

Közleményt adott ki Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere hétfőn, amelyben azt írja, kollégáival fontosnak tartják, hogy az önkormányzat honlapján a közeljövőben nyilvánosságra hozzák az elmúlt évek önkormányzati szerződéseit.

Vasárnap fel is töltötték azt a jogi szerződést, amiből kiderül:

2018 januárjától 2019 októberéig a fideszes önkormányzat összesen 260 millió forintot fizetett ki egy ügyvédi irodának az önkormányzat ügyeinek képviseletére.

Niedermüller azt ígéri, megállítják a pazarlást és átláthatóvá teszik az önkormányzatok működését, ebben pedig segítségükre lesz dr. Czeglédy Csaba ügyvéd is.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
gyertya.jpg

Meghalt a dési kisfiú, akit kukacos sebeivel vittek kórházba

A kolozsvári orvosok két hétig küzdöttek az életéért.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. augusztus 11.


hirdetés

Már nem tudták megmenteni a gyermek életét, akit szörnyű állapotban vittek kórházba július 24-én – írja a Maszol.ro.

A kilenc éves dési fiú testén csípések, sérülések, sebeiben kukacok voltak. A helyi sajtó alapján a Maszol korábban azt írta, hogy a gyermek első koronavírus-tesztje pozitív lett, három hétig nem kelt ki az ágyból, a vécére sem tudott kimenni. Nem mosdatták őt, epilepsziával és pszichés zavarokkal küszködött.

Bár a házban három felnőtt is lakott – nagyanyja, édesanyja és annak élettársa –, senki nem viselte gondját.

A mentőket végül a nagymama hívta ki, amikor látta, hogy a gyermek nem reagál semmire.

A dési kórházban megállapították, a fiú mély kómába van, testének 80 százalékát pedig sebek borítják.

hirdetés

A gyermeket Kolozsvárra szállították, két hétig ápolták az intenzív osztályon, de szervezete feladta a küzdelmet.

A hatóságok az anyát már akkor őrizetbe vették, amikor rátaláltak a gyermekre, sajtóhírek szerint emberölés kísérletének gyanúja miatt vizsgálódnak ellene.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
bika-uj-dizajnerdrog-police.jpg

Riadót fújt a rendőrség: 11 embert ölt meg Magyarországon egy új dizájnerdrog

A legfialabb áldozat 23, a legidősebb 36 éves.
MTI, Címkép: police.hu - szmo.hu
2020. augusztus 11.


hirdetés

Új, életveszélyes hatóanyagú dizájnerdrog jelent meg a magyar kábítószerpiacon, amely a jelenlegi információk szerint már tizenegy ember haláláért felelős - hangzott el a rendőrség keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Csákó Ibolya alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense elmondta:

egy miskolci, lyukóvölgyi haláleset nyomán azonosították az új pszichoaktív anyagot a szakértői intézetben. A szakértők ezt követően megvizsgálták májusig visszamenőleg a gyanús eseteket és megállapították, hogy tizenegy haláleset köthető a bika nevű anyaghoz.

Mint mondta, az elhunytak többsége drogfogyasztó múlttal rendelkezett, a halált megelőzően fáradékonyak voltak, szívtájéki fájdalomra, légzési nehézségre panaszkodtak, a halál előtt görcsös rohamuk volt, több esetben őrjöngtek. A legfiatalabb elhunyt 23 éves volt, a legidősebb 36 éves, a halálesetek zöme Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt, de volt Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében, valamint a fővárosban is.

Az áldozatok "varázsdohányban" vagy "herbálban" szívták el a dizájnerdrogot.

hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrök az év eleje óta dolgoznak azon, hogy azonosítsák az úgynevezett számozott utcákban és a Lyukóvölgyben megjelenő dílereket - ismertette -, és elfogták azt a három férfit is, aki a gyanú szerint a "varázsdohányt" eladta a 23 éves lyukóvölgyi áldozatnak.

Csesztregi Tamás, a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ Kábítószervizsgáló Szakértői Intézet igazgatója elmondta, hogy a vegyület a szintetikus kannabinoidok családjába tartozik. Tapasztalatuk szerint általában egy domináns hatóanyag van forgalomban az utcán, amelyet időnként lecserélnek. Ez történt most is, az új anyag neve "4fmdmb-bica", amely kémiai szerkezetében csak kicsit tér el a korábbi domináns hatóanyagtól, de több halálesetért felelős.

Horváth Gergely Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Drog Fókuszpontjának vezetője arról beszélt, hogy a szintetikus kannabinoidokkal dohányt (ez a "varázsdohány") vagy más növényt (ez a "herbál") itatnak át, és cigarettába csavarva elszívják. A szer hatása eltér a marihuánáétól, annál erősebb, és gyakrabban okoz rosszullétet. A fogyasztása fokozottan jellemző a vidéki szegregátumokban, a nagyvárosi slumokban (nyomornegyedekben), a hajléktalanok vagy más hátrányos helyzetű emberek körében. Ezeknek a szereknek a fogyasztása az ismeretlen hatóanyag és változó összetétel miatt különösen kockázatos.

Évente 30-40 haláleset közvetlen oka a kábítószer-fogyasztás. Az európai társszervek, nemzeti drogfókuszpontok jelentése szerint évente 30-40 új vegyület jelenik meg a dizájnerdrogok piacán, idén már 18-at regisztráltak - ismertette.

Csákó Ibolya kérdésre válaszolva elmondta: akár már "egy fröccs áráért" hozzájuthatnak a fogyasztók az új pszichoaktív szerekhez, Horváth Gergely Csaba hozzátette: a szintetikus kannabinoid grammja 1300-1500 forint között van, és ebből öt cigarettát lehet sodorni. A szakértők szerint a koronavírus-járvány, illetve a rendőrségi lefoglalások miatt az utóbbi időben felment a kábítószerek ára. A rendőrségnél évente 8 ezer kábítószerrel kapcsolatos büntetőeljárás indul, de a csekély mennyiségű új pszichoaktív szer birtoklása szabálysértés és nem jelent meg ebben a statisztikában - közölte.

Csákó Ibolya közölte azt is, hogy az új hatóanyag, a "4fmdmb-bica" Kínából érkezett. Csesztregi Tamás ezt kiegészítve elmondta, hogy a vegyületek alapmodelljeit a gyógyszerkutatásban fejlesztették ki, és bár a hatásaik, mellékhatásaik miatt lemondtak az esetleges használatukról, ezek lettek a modelljei az új pszichoaktív szerek anyagcsaládjának, amelyeket továbbfejlesztenek az illegális laborokban.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Miskolc-2.png

Tizennégy éves fiú késelt meg egy férfit a miskolci vasútállomáson

A Tiszai pályaudvaron fogták el a járőrök azt a három férfit, akik egy másik háromtagú társasággal kerültek összetűzésbe.
Címkép: Google Streetview - szmo.hu
2020. augusztus 11.


hirdetés

Elfogtak a rendőrök három férfit, akik bántalmaztak egy másik háromfős társaságot a miskolci Tiszai pályaudvaron - írja a police.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, illetve garázdaság gyanúja miatt folytat nyomozást a 14 éves tiszalúci fiúval és két társával - egy szintén tiszalúci 20 éves és egy felsőzsolcai 41 éves férfival - szemben.

A két társaság egy-egy tagja között már korábban konfliktus alakult ki, így amikor vasárnap dél körül a Miskolc-Tiszai pályaudvaron véletlenül újra összetalálkoztak, még erőteljesebb vita bontakozott ki.

Ennek eredményeképp a gyanúsítottak bántalmazták a másik társaság tagjait.

hirdetés

Az atrocitás során a 14 éves fiú olyan súlyosan megszúrta a másik társaság egyik tagját, hogy kórházba kellett szállítani.

A bűncselekmény bejelentését követően a rendőrök azonnal a helyszínre érkeztek, és elfogták az elkövetőket.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
megvaltozott-forgalmi-rend.jpg

Megváltozott a forgalmi rend a belvárosban, kiakadtak az autósok

Új forgalom csillapított zónát alakítottak ki belső Erzsébetvárosban, sokan nem örülnek a változásoknak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 10.


hirdetés

Sok autós dühöngve fogadta, hogy megváltozott a forgalmi rend a belvárosban: belső Erzsébetvárosban ugyanis új forgalom csillapított zónát alakítottak ki - számolt be az RTL Híradó.

Az autókat nem tiltották ki, de több utcában megfordították a forgalom irányát, behajtani tilos táblákat tettek ki és parkolóhelyeket számoltak fel kísérleti jelleggel.

Ennek sokan nem örülnek.

"Össze-vissza kell menni, alig van parkolóhely, megállni nagyon nehéz"

- mondta az RTL Híradónak egy sofőr.

hirdetés

A Híradó felvételein látható, hogy nagy káoszt okozott a változás. Mivel több utcában megfordították a forgalom irányát, volt, hogy az autók több irányból próbáltak befordulni ugyanabba a kis utcába. A nagyobb járműveknek viszont nem volt elég helyük a kanyarodáshoz, hosszas manőverek következtek, amik végül dugót okoztak.

A Kazinczy utcából például kitiltották az autókat és sétálóutcává alakították. Máshol kiszélesítették a járdákat, és könnyebb lesz kerékpározni is, jónéhány utcában kétirányú lett a biciklis forgalom.

A kerület polgármestere szerint viszont csak így lehet élhetőbbé tenni a belvárost.

"Vannak negatív reakciók is, de mégis azt gondolom, hogy a nagy többség az örül annak, mert tudja, hogy ez hosszútávon azt fogja jelenteni, hogy a belső Erzsébetvárosban kevesebb forgalom lesz, ezért biztonságosabb lesz, kicsit jobb lesz a levegő, zöldebb lesz, vissza tudjuk nyerni a közösségi tereket"

- mondta az RTL Híradónak Niedermüller Péter.

A Híradónak nyilatkozó közlekedési szakértő szerint a cél az lenne, hogy akinek nem muszáj, az ne menjen autóval a belvárosba.

Az új forgalmi rend egyelőre három hónapig, vagyis október végéig lesz érvényben. A főváros addig várja a visszajelzéseket. A BKK azt ígéri, hogy csak a tapasztalatok összegzése után vezetnek be végleges változtatásokat, de majd csak jövőre.

Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!