2018 legjobb helyei, legkülönlegesebb és legfinomabb pillanatai
Mielőtt belelendülnénk a 2019-es evésekbe és ivásokba, elevenítsük fel 2018-as kedvenceinket. Ezek azok a helyek, ahová visszavágyunk, és amiket szinte már kötelező jelleggel ajánlunk!
Vass Adrienn és Csákvári Péter - szmo.hu
2019. január 04.



Az idei fogadalmunk egyik része rátok, olvasókra vonatkozik:

Szeretnénk 2019-ben még több gasztrós tartalmat gyártani nektek, és szeretnénk ragaszkodni egy jól bevált szokásunkhoz is, miszerint csak olyan dolgokról írunk, amiket teszteltünk és amiket valóban megszerettünk!

Higgyétek el, ez nem olyan egyszerű a mai világban. Országszerte rengeteg a hely, és pénzért túl egyszerűen lehet szép fotókkal hazudni. Sokan lelkiismeretfurdalás nélkül meg is teszik ezt, de mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy senki nem kényszerít rá. Amit Panír Alatt néven találtok a világhálón, azért vállaljuk a felelősséget.

De mielőtt belelendülnénk a 2019-es evésekbe és ivásokba, elevenítsük fel 2018-as kedvenceinket. Ezek azok a helyek, ahová visszavágyunk, és amiket szinte már kötelező jelleggel ajánlunk!

Válasszátok helyszínt a mi listánkról, 2019 első gasztrorandevújához!

 

Legjobb Menüsor:

Mondanám, hogy nehéz volt választani, hiszen sokfelé jártunk, de 2018-ban két olyan vacsoránk volt, ami után majdnem sírva is fakadtunk.

 

Teavacsora

Az év vége felé részt vettünk egy délutáni összejövetelen, ami én csak Teavacsora néven emlegetek (amúgy Dilmah Tea Gastronomy). Tavaly lett ugyanis 30 éves a Dilmah tea. Ceylon leghíresebb teamárkájában az a legjobb, hogy az átlag fogyasztó számára is megfizethető, és hogy a márka képviselői folyamatosan keresik a gasztronómia kapcsolódásokat. Így történhetett meg az, hogy a St. Andrea Wine&Skybarban teás koktélok és a koktélokkal harmonizáló falatok mellett beszélhettük át a tea múltját és jövőjét.

A koktélokért Oláh Richárd head bartender felelt, a kísérőfogásokat pedig Győrffy Árpád vendégséf készítette. Le a kalappal előttük. Azóta is azon gondolkozom, hogy a saját konyhámban hogyan csempésszem be a teát úgy, hogy túlmutasson a forró ital szerepén.

Nektek azt javaslom, hogy ha a St. Andrea Wine&Skybarhoz nem is elég vastag a pénztárcátok, egy Dilmah teával ajándékozzátok meg magatokat, mert tényleg aprópénzért tudtok kiváló minőséghez jutni. És teából sem mindegy, hogy mit fogyasztotok!

 

Baraka

A másik 10/10 pontos vacsorát a Barakában kaptuk. Tökéletes hely, kiszolgálás, íz... Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róluk.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legjobb Könyv:

Beh Marianna könyv

Idén annyira nem kattantunk rá a szakácskönyvekre, összefoglalót sem készítettünk belőlük karácsony. Valahogy azt éreztük, hogy sok az ismétlés, és nehéz már újat mutatni a piacon.

Volt azonban egy különleges kötet, amit még nem volt alkalmunk megosztani veletek, pedig megérdemli a figyelmet. Ha szeretitek a kertet, a növényeket, fűszereket, és szeretnétek róluk még többet tudni, ezt a könyvet nem csak a receptek miatt forgathatjátok majd haszonnal.

"Beh Mariann, a Bazsalikomos kert megálmodójaként ismert kertészmérnök, gyerekkora óta a természetben érzi magát igazán otthon. Kertjében egyedülálló módon kezdte el megmutatni a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét.

Kedvenc növényeit Szendeff Lőrinc fotós örökítette meg, akinek köszönhetően különleges képi világ született. Mariann mesél az ehető növények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásáról, ír saját pestójáról, herbateáiról, és megosztja a négy évszak alapanyagaiból készült 48 receptjét is."

 

Legjobb Nyitás:

Jöttek-mentek az új helyek 2018-ban is. Volt olyan, ami a nyitás után olyan gyorsan be is zárt, hogy oda sem értünk letesztelni. Kiválasztottunk azonban hármat, ami remélhetőleg 2019-ben is sokaknak szerez örömet.

 

Elements

Az Elements nyitópartiján nagyon jól éreztük magunkat. Remek koktélokat és falatkákat kóstoltunk, de még a komplett vacsora előttünk áll. Megelőlegezzük a bizalmat, mert nagyon izgalmas a koncepció.

"Egy helyszín, három étterem! Az Elements Budapest egy modern, csúcsdizájnnal rendelkező találkozási pontja az orosz, a kaukázusi és a magyar konyhának, ahol az otthon ízeitől kezdve a legmagasabb luxusig minden szerepel a kínálatban."

https://www.facebook.com/elementsbudapest

 

Stand

2018 legjobban várt nyitása a Stand volt. Ugye nem kérdés, hogy Szulló Szabina és Széll Tamás éttermét miért vártuk ennyire? Ha van kérdés, akkor olvassátok el a tavalyi cikkünket.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Brew Dog

Végre van Brew Dog is Magyarországon! Peti alaposan végigitta a kínálatot, és szerintük megéri az árát a hely.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legjobb rendezvény:

A Gourmet Fesztivál se volt rossz, de tavaly a Fehér Vacsora volt az abszolút kedvencünk.

 

Fehér vacsora - Diner en Blanc

2018-ban komoly vihar csapott le a rendezvényre, de ettől csak még izgalmasabb lett az egész.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legjobb Forgatás:

Mindig a legutolsóra emlékszünk a legnagyobb szeretettel, de Bacsó András személye miatt tényleg különleges volt ez az alkalom.

Bujdosó Székely Vendéglő 

Lejátszási lista, ahol az összes videónkat megtaláljátok:

https://www.youtube.com/playlis

 

Legjobb Reggelizőhely:

À la Maison Grand

Még mindig nincs párja a városban. Olyan választék van, amiből lehetetlen csak egy finomságot kiválasztani.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legjobb Bár:

High Note SkyBar

Örök kedvencünk 2018-ban sem hagyott cserben minket. Az új tematikát, miszerint filmek által inspirált ételek és italok találhatóak a bárban, egészen március végéig folytatják, így még ti is letesztelhetitek őket.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legjobb Vidéki Étterem:

Szomszéd kertje

Sok vidéki éttermet teszteltünk, és értek minket óriási pozitív meglepetések, de a Szomszéd kertje mind közül kiemelkedett.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legjobb Arcok:

 

Jamie Oliver

Hihetetlen, de igaz! Idén itt járt nálunk Jamie Oliver. Imádjuk az éttermeit, és őt is.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Szabó Gyuri bácsi, a füvesember

Hazai hűsünk Szabó Gyuri bácsi. 90 éves, de változatlanul ontja magából az igét. És érdemes figyelni a szavára!

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legjobb Helyszín:

360 Bar Igloo Garden

Hihetetlen, de az Igloo Garden még csak egy éve színesíti a város látképét. Ha még nem jártatok ott, tavaszig mindenképpen pótoljátok az élményt!

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legdurvább adag kaja:

Bónusz díj tőlünk - Marika néninek. Nála kellett a legdurvább adag kajával megbirkóznunk.


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x