hirdetés
"Egyike a legjobb dolgoknak, amit valaha tettünk" – világ körüli úton egy 20 hónapos gyermekkel
A vándorélet nagyon izgalmas, de a mai közfelfogás szerint nem családos embereknek való. Mégis akadnak, akik ezt az utat választják.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 08.


hirdetés

Bár a 26 éves Emma Sirk, aki feladta tudományos karrierjét, hogy „világ körüli anya” legyen és vőlegénye, Kieran sok kritikát kaptak szeretteiktől, úgy vélik, hogy gyermekük sokkal többet tanul azzal, hogy hátizsákban utazik velük, mintha egy bölcsődében töltené napjait.

A két fiatal eddig 45 országban járt, és ezt az utazás szellemét már beoltották fiúkba, Roscoe-ba is, aki élete 20 hónapja alatt 12 államban fordult meg szüleivel. A szülők nagyon büszkék arra, hogy Roscoe Montenegróban tanult meg átfordulni, Olaszországban kezdett el járni és Bali szigetén kezdett el futni.

Környezetüknek nem tetszik ez az életmód: azt vetették a fiatalok szemére, hogy a gyermek nem fog emlékezni ezekre az utazásokra, ráadásul még könnyebben szedhet össze valami betegséget is - írta a a Daily Mail.

Emma elismeri, hogy egy kisgyermekkel való utazás nagyon stresszes helyzeteket is teremthet, de úgy vélik: mégis jobban tudják gondját viselni Roscoe-nak utazás közben, mivel a kicsi folyamatos stimulációkat kap, és rengeteget fejlődik azáltal, hogy a legkülönbözőbb környezeteknek van kitéve.

„A babával utazáshoz több csomag és nagyobb szervezés kell, de mégis egyike a legjobb dolgoknak, amit valaha tettünk. Segít ledönteni a nyelvi korlátokat, és rengeteg emberrel beszélgethetünk, akikkel másokkal aligha találkoznánk” .

– mondja Emma, aki szerint tisztában vannak azzal, hogy Roscoe nemigen fog emlékezni ezekre a kalandokra, de soha nem lehet elég korán arra nevelni egy gyereket, hogy nyitott legyen, és hogy értékelje az életet különböző perspektívákból. A megélhetésre sincsen gondjuk, mert Kieran szoftver-fejlesztő, és a világ bármely pontjáról tud dolgozni.

Legutóbb Délkelet-Ázsiában jártak, 75 ezer kilométert tettek meg repülőn. Igyekeznek legtöbbször éjszaka repülni, és ilyenkor Roscoe is nyugodtan alhat. Persze, ha egy út túl hosszúra nyúlik, a kicsi már nem alszik, és olyankor mindenhová bemászna, mindennel babrálna. Ami pedig a betegségeket illeti: Emma biztosítja az aggódókat, hogy Roscoe minden szükséges oltást megkap, kerülik a veszélyesebb, például malária-sújtotta területeket, és tapasztalatuk szerint a kicsi a bölcsődében sokkal gyakrabban volt beteg, mint útközben.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Egy nő lefotózott 3 ír férfit New Yorkban, egy óra alatt beazonosították őket a Twitteren
Percek alatt beazonosították a három férfit, név szerint Sean Tighe-t, Bernie Waldront és John Devanney-t.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 20.Rejtélyes, már-már misztikus történet esett meg egy nővel New Yorkban. Az Irish Sun oldalán bemutatott története szerint Christina Boniellóhoz a New York-i Time Square-en sétált oda három ír férfi, hogy fotózza már le őket, mivel nekik nincs kamerás telefonjuk.

Amikor a nő megkérdezte, hogyan szeretnék megkapni a képeket, a három férfi csak nevetve annyit mondott, hogy majd a kép megtalálja őket.

Mondhatnánk, hogy erre kicsi az esély, mégis megtörtént. Christina feltöltötte a képet Twitterre, ahol egy skót barátja megosztotta, majd hamar utat talált magának az ír Twitterre is.

A következő oldalon mutatjuk a képet az urakról:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Teljesen eltérő bőrszínű ikreket szült egy nő, az egyik kék, a másik barna szemű
Az anyukától gyakran megkérdezik, hogy mindkét gyermek az övé-e.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Nem mindennapi dolog esett meg egy amerikai nővel nemrég: kislánya, Malaysia fehér bőrrel és ragyogó kék szemekkel született, míg a kisfia, Malachi sötétbarna szemű, és bőrű.

A nő, akit Sarah Jones-nak hívnak azt mondja, állandóan megkérdezik tőle, hogy mindkét gyermek az övé-e - írja a Mirror.

Ám az oklahomai Sarah családjában ez nem szokatlan - hatéves lánya sötét bőrű, akinek kétéves testvére fehér bőrrel született.

"Mind a négy gyerekem teljesen különbözően néz ki, de a legjobb barátok" - mondta a Love What Matters-nek.

"Amikor nyilvános helyen vagyunk egyfolytában azt kérdezik, hogy adoptáltam-e őket és, hogy hány apától vannak. Elképesztő, hogy miket kérdeznek az emberek" - tette hozzá az édesanya.

Sarah terhessége azonban nem volt könnyű - részben azért, mert egyedül volt. Ráadásul mielőtt az ikrek megérkeztek volna, hat hónap alatt kétszer is elvetélt, majd a terhessége során is akadtak egészségügyi problémái.

Az ikrek a 28 hétre érkeztek, nagyon kicsi súllyal, de a nő boldog, hogy végre túl van a nehéz időszakon.

Lapozz a képekért a gyerekekről!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Véletlenül 1,8 milliós bort szolgált fel a vendégnek egy menő étterem pincére, de nem rúgták ki, sőt!
Az étterem közösségi oldalán hihetetlenül jó fej módon reagált.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Az Insider oldalán jelent meg egy kínos történet, melynek főszereplője egy pincér, aki véletlenül egy 6000 dolláros, forintban közel 1,8 millió értékű bort szolgált fel egy vendégnek.

A vendég így a vacsora mellé nagyon drága ajándékot kapott a Hawksmoor steak étteremben, Manchesterben.

Rendeltek egy 332 dolláros bort, ám helyette egy 5700 dollárost kaptak egy számítógépes hiba miatt.Az étterem számára is csak utólag vált világossá, hogy mi történt.

"Reméljük élvezték az estét azok a vendégeink, akik véletlenül kaptak egy üveg Chateau le Pin Pomerol 2001-et!"

- állt az étterem közösségi oldalán. A felszolgálónak pedig üzenjük, semmi gáz, ilyen hibák előfordulnak és akkor is szeretünk!"

„Nagyon zsúfolt éjszaka volt az étteremben és egy nagyon egyszerű hiba történt”

- mondta később a Hawksmoor szóvivője az Independentnek.

A tweet rengeteg reakciót kapott a Twitteren, 50 000 retweet érkezett rá. Az egyik felhasználó azt válaszolta, hogy ha valaha meglátogatja az Egyesült Királyságot, reméli, hogy az a pincér szolgálja majd ki, akit a hibát elkövette

"Gratulálok a vezetésnek, aki emberként viselkedett, és így kiváló, ingyenes marketinghez jutott, ami azonnal még népszerűbbé tette" - írta egy másik .

Mások azonban szkeptikusan reagáltak, és felvetették azt a tényt, hogy a Manchesternek sok hajléktalan lakója van, miközben egyesek 6000 dolláros borokat isznak az éttermekben.

Válaszul az étterem még egy jófej-lapot húzott elő: közölték, hogy több mint 1 millió fontot ajánlanak fel a hajléktalanok támogatására létejött ActionAgainstHunger számára.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Ez az instapár a vonat ajtaján is kihajol azért, hogy egy-egy extrém fotóval követőket szerezzenek
Vannak, akik szerint romantikus, míg mások azt mondják, nem normális, aki bevállalja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Senkinek sem ajánlott utánozni azt, amit alábbi történetünk főszereplői tesznek, főképp azért, hogy új követőket szerezzenek Instagramjukon. A fiatalok a cél érdekében extrém helyszíneken fényképezkednek, amik sokszor életveszélyesek is.

Közösségi oldalukon többek között ilyen fotók láthatók:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

OPTIMISM IS A HAPPINESS MAGNET ? We genuinely believe that having a positive mindset will get you very far in life compared to a critical one ??Having a positive attitude towards problems ⁉️ will get you to the solution ?so much faster. Having a positive reaction to criticism will help you to learn and become better next time ??. And having a positive mindset when something bad happens ??‍♂️, will make the bad situation go away ?. It may seem like we are naturally always very happy and smiley people ?, but this is simply the result from a very conscious decision of being positive ?? every single day! ? @local_wala #incredibleindia #roamtheplanet #indiagram #indiaphotography #india_clicks #india_ig #india_undiscovered #travelcouples #beautiful_world #thetravelpro #travelbloggers #wondermore

CAMILLE & JEAN (@backpackdiariez) által megosztott bejegyzés,

A kommentelőket sem kellett félteni, a képek láttán vegyesen reagáltak. Egyesek azt mondták, hogy a kép "romantikus" és "csodálatos", mások szerint viszont egyszerűen hülyék, akik ilyesmiben részt vesznek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x