"Egyike a legjobb dolgoknak, amit valaha tettünk" – világ körüli úton egy 20 hónapos gyermekkel
A vándorélet nagyon izgalmas, de a mai közfelfogás szerint nem családos embereknek való. Mégis akadnak, akik ezt az utat választják.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 08.


Bár a 26 éves Emma Sirk, aki feladta tudományos karrierjét, hogy „világ körüli anya” legyen és vőlegénye, Kieran sok kritikát kaptak szeretteiktől, úgy vélik, hogy gyermekük sokkal többet tanul azzal, hogy hátizsákban utazik velük, mintha egy bölcsődében töltené napjait.

A két fiatal eddig 45 országban járt, és ezt az utazás szellemét már beoltották fiúkba, Roscoe-ba is, aki élete 20 hónapja alatt 12 államban fordult meg szüleivel. A szülők nagyon büszkék arra, hogy Roscoe Montenegróban tanult meg átfordulni, Olaszországban kezdett el járni és Bali szigetén kezdett el futni.

Környezetüknek nem tetszik ez az életmód: azt vetették a fiatalok szemére, hogy a gyermek nem fog emlékezni ezekre az utazásokra, ráadásul még könnyebben szedhet össze valami betegséget is - írta a a Daily Mail.

Emma elismeri, hogy egy kisgyermekkel való utazás nagyon stresszes helyzeteket is teremthet, de úgy vélik: mégis jobban tudják gondját viselni Roscoe-nak utazás közben, mivel a kicsi folyamatos stimulációkat kap, és rengeteget fejlődik azáltal, hogy a legkülönbözőbb környezeteknek van kitéve.

„A babával utazáshoz több csomag és nagyobb szervezés kell, de mégis egyike a legjobb dolgoknak, amit valaha tettünk. Segít ledönteni a nyelvi korlátokat, és rengeteg emberrel beszélgethetünk, akikkel másokkal aligha találkoznánk” .

– mondja Emma, aki szerint tisztában vannak azzal, hogy Roscoe nemigen fog emlékezni ezekre a kalandokra, de soha nem lehet elég korán arra nevelni egy gyereket, hogy nyitott legyen, és hogy értékelje az életet különböző perspektívákból. A megélhetésre sincsen gondjuk, mert Kieran szoftver-fejlesztő, és a világ bármely pontjáról tud dolgozni.

Legutóbb Délkelet-Ázsiában jártak, 75 ezer kilométert tettek meg repülőn. Igyekeznek legtöbbször éjszaka repülni, és ilyenkor Roscoe is nyugodtan alhat. Persze, ha egy út túl hosszúra nyúlik, a kicsi már nem alszik, és olyankor mindenhová bemászna, mindennel babrálna. Ami pedig a betegségeket illeti: Emma biztosítja az aggódókat, hogy Roscoe minden szükséges oltást megkap, kerülik a veszélyesebb, például malária-sújtotta területeket, és tapasztalatuk szerint a kicsi a bölcsődében sokkal gyakrabban volt beteg, mint útközben.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x