hirdetés
hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_mosolyka
1848-as veteránok egy fotón mai bátor hőseinkkel
A Tisztelet a hősöknek című szabadtéri portrékiállítás mutatja be az érdekes párokat a Várban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. március 15.


hirdetés

A "Tisztelet a bátraknak!" szabadtéri portrékiállítás képein egymás mellé, egy fotóra kerültek a 48-as forradalom veteránjai és kortársaink. Nem véletlenül. A vásárhelyi fényképész, Plohn József képei arra hívják fel a figyelmet, hogy nem csak történelmi időkben tudunk bátrak lenni. A portékon keresztül megismerhetitek ezeket a hétköznapi embereket, akik bátor és tiszteletre méltó módon adják oda magukat egy ügynek.

Antal Mariann

Férjével együtt derékig gázolt a vízben, amely három éve egy nap alatt elöntötte Tolcsva települését. A kimerítő védekezés után önkéntesnek jelentkezett, a mentési munkálatok legfontosabb helyi támasza volt, részt vett a segélyprogramok koordinálásában. Amikor cselekedni kell.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_CC_02.indd

Bálint Gábor

Bálint Gábor több mint tíz éve irányítja az Ökumenikus Segélyszervezet nemzetközi humanitárius és fejlesztési programjait. Épített iskolát Afganisztánban, nyújtott segítséget földrengések, árvizek és háborúk következtében mindenüket elvesztett embereknek Srí Lankán, Líbiában, Etiópiában, Irakban vagy éppen az Észak-Kaukázusban. Jelenleg a Segélyszervezet több mint 7000 embert támogató ukrajnai segélyprogramját irányítja.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_balint

Beke György

Több mint harminc éve menti a vízben bajba jutottakat, hobbija vált hivatásává. Nem gondolná, hogy több bárki másnál, általában akkor tudatosul benne, hogy milyen veszélyes a munkája, amikor hazaér a családjához.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_beke

Bódis Kriszta

Nő, író, pszichológus. Művészként és szociálpszichológusként a társadalmi problémák kezelésével foglalkozik. 1998-2013 között Ózd Hétes telepen, a roma közösségben évekig önkéntes aktivistaként végzett tevékenységének eredménye az Alkotásközpontú szociális és integrációs modell. 2014-től a Van Helyed Stúdió megalapítója és vezetője.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_bodis

Borszékiné dr. Cserháti Erika

Háromgyerekes családanya, az Őrzők Alapítvány önkéntese, a Bátorságpróba című daganatos betegségekben szenvedő gyermekeknek íródott mesekönyv kezdeményezője és társszerzője, számos jótékonysági árverés, futóverseny, élményterápiás foglalkozás, rajzverseny és számos egyéb kezdeményezés szervezője, segítője.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_borszeki

Dobos András

Közel két évtizede a Magyar Máltai Szeretetszolgálat betegszállítás-vezetője, mentős gépkocsivezető. A délszláv háború idején sebesülteket mentett, azóta is a betegszállítást szervezi és végzi a határon innen és túl.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_dobos

Dr. Király Péter

Kisállat-gyógyász szakállatorvos, férj, három gyerek apja, négy kutya és egy macska gazdája. Egyetemi évei alatt egy amerikai kisállatkórházban dolgozott, 1990 óta az általa alapított kisállatrendelők vezető állatorvosa. Az 1992-ben létrejött Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója, és az alapítvány által működtetett Budapesti Állat- és Természetvédelmi Élménypark (rövid nevén Állatsziget) megálmodója.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_kiraly

Dr. Prodán Zsolt

A gyermekszívek specialistája. Több ezer felnőtt és gyermek köszönheti neki az életét, több nyugat-európai és tengerentúli központban megfordult, pár éve mégis hazatért, hogy a hazai működő gyermekszív-transzplantációs és -műszív program még jobbá tételén dolgozzon. Elfoglalt ember, a betegek gyógyulásából töltekezik, kedvenc hőse Gábor Áron.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_prodan

Hajdú Miklós

Több mint huszonöt éve foglalkozik elítéltekkel, tizenöt éve ez a „főállása.” Szent Ágostonnal szólva vallja, hogy „A bűnt utáld, a bűnöst szeresd”. Ehhez tartja magát, közben ápolja a fogvatartottak lelkét korra, felekezetre való tekintet nélkül, és tavaly hazánkban egyedülálló módon megszervezte az első Börtön Cursillo-t, ami a kereszténység lényegi elemeiről szóló lelkigyakorlat rabok számára.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_hajdu

Horváth Ágnes, zászlós

Több misszióban szolgált katonanő. 2011-ben egy motorbalesetet szenvedő ciprusi férfit látott el a mentők érkezéséig, és ezzel megmentette az életét.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_horvath

Hozleiter Fanny (Mosolyka)

Író, blogger, boldogságkutató. Te döntesz című első könyve nagy sikert aratott. Írásain és előadásain keresztül több ezer embernek ad erőt élni akarásával, életigenlésével.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_mosolyka

Juhász Attila, főtörzsőrmester

A tűzszerész főtörzsőrmester társaival Afganisztánban egy tanker alá rejtett robbanótest hatástalanításával gyakorlatilag egy várost mentett meg. Vallja, hogy nincs két egyforma feladat és a sztereotípiákkal ellentétben munkájuk a higgadt, átgondolt feladatmegoldásról szól.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_juhasz

Lugosi Dániel Ali

A fiatal klarinétzenész megnyert egy komolyzenei tehetségkutató versenyt, a közszolgálati televízión zajló Virtuózokat, pedig még csak tizenöt éves. A siker nem a semmiből jött, több év munka, gyakorlás, hazai és nemzetközi versenyek vannak mögötte. Amikor játszik, becsukja a szemét, a legnagyobb hősöknek a katonákat tartja, és ha felnő, szeretne létrehozni egy olyan alapítványt, amely család nélküli, vagy éppen beteg gyerekeken segít.

hm_tiszteletabatraknak_80x100-allo_lugosi

Lutas Csaba

Több mint húsz éve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntese, az orvosi segédeszközöket javító és kölcsönző részleg vezetője. Olyan eszközöket juttat el a rászorulókhoz, mint az elektromos ágy, a kerekesszék vagy járókeret. Ezek az eszközök komfortosabbá teszik a betegek mindennapjait, megkönnyítik az ápolók és ápoltak munkáját. Lutas Csaba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kötelékében főleg használt eszközöket segít eljuttatni az arra rászorulókhoz.

1

Nagy Ákos

A Segélyszervezet regionális segélyprogramjainak vezetője. Segített az elmúlt húsz év valamennyi hazai árvízénél, a vörösiszap katasztrófánál, illetve árvizeknél Erdélyben, Felvidéken és a Délvidéken.

2

Pisont István

Roma származású focista, a Budapest Honvéd FC egykori klasszisa és válogatott futballistája, aki aktív pályafutását befejezve edzősködni kezdett, jelenleg az utánpótlás válogatott szövetség edzője. Emellett közéleti tevékenységet is vállal, 2011-ben részt vett a Boldog Ceferino Lovagrend megalapításában is, azóta is a Lovagrend sportnagykövete.

3

Soháné Csóka Zita

A kolontári általános iskola volt igazgatója, a kilencvenes évek elején létrehozott Kolontári Gyermekekért Alapítvány egyik vezetője. Öt évvel ezelőtt az iskolaablakból nézte végig, ahogy faluját elöntötte a vörösiszap.

4

Steinbach Éva

Steinbach Éva 11 éve dolgozik a Down Alapítvány munkatársaként. A Down Alapítvány Down Dada Sorstárs Segítő Szolgálata azért jött létre, hogy a Down-szindrómás babák születése miatti traumát segítsen feldolgozni a családoknak. A diagnózis felmerülésének pillanatától tudják támogatni a családokat, sorstársi melléállással, lelki támogatással, tapasztalatok átadásával, hiteles információkkal.

5

Az archív felvételeket a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum bocsátotta rendelkezésre. A kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeum múzeumkertjében március 14-28-ig és a Budai Várban 15-én nézhetitek meg.

Forrás: http://marcius15.kormany.hu/

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Fotók a temetésről: rengetegen vettek végső búcsút Koós Jánostól
A Farkasréti temető művészparcellájában helyezték végső nyugalomra.
Fotók: Mervai Márk - szmo.hu
2019. március 20.Szerdán helyezték végső nyugalomra Koós Jánost a Farkasréti temető művészparcellájában. A szertartásra érkezők a ravatalnál róhatták le kegyeletüket, a család kérésére egy szál virággal.

A táncdalénekes-parodista-színész március 2-án hunyt el 81 évesen, rövid betegség után.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Nézd meg Nyíregyházát a magasból - így még sosem láttad
Magyarország hetedik legnagyobb városában impozáns épületek, szép parkok, és különleges részletek is felbukkannak.
Fotók: Nyírdrón - szmo.hu
2019. április 17.Nyíregyháza kedvelt úti célja a turistáknak, hiszen a város az Észak-Alföld második legjelentősebb településének számít. Egyik leghíresebb látványossága a több mint ötszáz, köztük számos különleges fajt bemutató Állatparkja európai szinten is elismert.

Belvárosában sok érdekességet érdemes megnézni, köztük a Városházát, Megyeházát, a templomokat, a mozaikkal díszített épületeket, vagy a Városi Galériát. Most ezek közül nézhetsz meg egy válogatást, különös helyről - egy drón segítségével a magasból.

Bessenyei tér

Evangélikus templom

Görög-katolikus templom

Hősök tere park

Jósa András Múzeum

Kossuth tér

Lutherház

Megyeháza

Móricz Zsigmond Színház

Nyírvíz-palota

Református-templom

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Vivicittá: rekordot döntött a nevezők száma – fotógaléria
30.000 nevezővel rajtolt el a Vivicitta futás Budapesten. Mutatjuk a képeket!
Fotók: Pozsonyi Roland - szmo.hu
2019. április 14.Az idei Telekom Vivicittá Városvédő Futásra több mint 1100 hazai településről és a világ 89 országából érkeztek a résztvevők - írta meg a Sport365.hu.

Az amatőr futók tízezrei között neves művészek -mások mellett Lévay Viktória színésznő, Epres Attila színész- és olimpiai bajnokok -Kovács Kokó István, dr. Kiss Gergely és Storcz Botond- is futócipőt húztak a hét végén.

Létszámcsúccsal zárult az idei előnevezési időszak, soha ennyien nem neveztek még, mint 2019-ben: 30155 fő jelezte szándékát, hogy futva ünnepli a várost a tavasz futóünnepén

- írta a lap.

Szabó Melinda, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese azt mondta, idén a verseny fő üzenete, hogy legyünk tettre készek. Mindegy, ki hol tart, hány éves, mit csinál, csak a saját kifogásait kell legyőzni, és tennie kell a dolgát.

A további képekért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
900.000 legóból épült 7 méter hosszú Batmobil – megnéztük a Kocka Kiállítást
Rengeteg fotót is mutatunk arról, miért érdemes ellátogatnod.
Képek: Mervai Márk - szmo.hu
2019. február 28.Mindent megunt a gyerek, de a kockákkal órákon át játszott - mesélte nekünk a kiállítás kitalálója Rafal Szimanski, akinek innen jött az ötlet, hogy ne csak a nappaliban, de kiállítások keretein belül is tornyosuljanak a legók. A Magyar Természettudományi Múzeum kapuján 15 kamion gördült be, csordultig megrakva LEGO® kockákkal és egy 2000 négyzetméteres kiállítás kellékeivel. A február 28-án nyíló kiállítást elsőként a Losonci Téri Általános Iskola tanulói vehették birtokba és június 16-ig te is megnézheted.

A kiállítás egyik legnagyobb építménye a 900.000 kockából készült 7 méteres Batmobil, melyet Batman TM 1:1 méretarányban megépített alakja kísér. A denevérember történetének helyszíne, Gotham City hatalmas városa is látható, ahol a hős barlangja, a Wayne Tower felhőkarcoló, nyomógombokkal működtethető vonatok és interaktív makettek is vannak.

A rendkívül látványos bemutató nemcsak a modellek méretével, hanem témáival is lenyűgözi a látogatókat. A kiállításon a sport, a kultúra, a film és a mesevilág ismert alakjaival is találkozhatsz, mindezt 1:1-es méretarányban.

A leglátványosabb darabok közé tartozik:

- egy 11 méter hosszú, egymillió kockából felépített Boeing 747-es repülő, melyet az Amerikai Egyesült Államok elnökének nemzetközi utazásaira fejlesztettek ki

- a Guiness rekord esélyes Ferris Wheel – A világ legnagyobb LEGO®kockákból épített óriáskereke.

- A szuperhősök: Spiderman TM, Iron Man TM, a 2,5 méteres Hulk TM életnagyságú rekonstrukciói.

A kiállításon több, mint 100 bemutatott modell között megtalálható Peter Sagan, szlovák profi kerékpáros és a Dakar-rali quad kategóriájának győztese, Rafal Sonik életnagyságú modellje is, a Sportcsillagok utcájában.

Természetesen elmaradhatatlan látványosság a Csillagok Háborúja (Star Wars®) zóna a sorozat leghíresebb hajóival, alakjaival, jeleneteivel, fegyvereivel és csatáival. És érdemes megcsodálni a S.H.I.E.L.D. titkosszolgálat fiktív légibázisát, a Helicarrier repülőgép anyahajó több mint 5 méteres modelljét.

A kiállításon Budapest ismert nevezetességei is láthatók. A Parlament, a Hősök Tere, a Millenniumi emlékmű és jellegzetes szobrai külön a budapesti helyszín tiszteletére készültek el. A jelenlegi helyszín, a Magyar Természettudományi Múzeum apropóján egy Triceratops koponya készült el, 1:3 méretarányban.

FUN PARK

A kiállítás nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is rendkívüli szórakozási lehetőséget kínál. A Fun Park 400 négyzetméteres játszóházában Duplo® és LEGO® elemekkel játszva engedhetjük szabadon a fantáziánkat.

Jegyárak és nyitvatartás

HÉTFŐTŐL PÉNTEKIG

délelőtti jegy (10.00 – 15.00) 1950 Ft/fő

délutáni jegy (15.00 – 18.30) 2400 Ft/fő

2+2 jegy (min. 4 fő, ebből max. 2 felnőtt) (15.00 – 18.30) 1950 Ft/fő

esti jegy (18.30 – 20.00) 1700 Ft/fő

csoportos jegy min. 10 főtől (iskolák, óvodák és egyéb oktatási intézmények számára, 10.00 – 15.00) 1400 Ft/fő

SZOMBATON, VASÁRNAP ÉS ÜNNEPNAPOKON

hétvégi jegy (10.00 – 18.30) 2400 Ft/fő

2+2 jegy (min. 4 fő, ebből max. 2 felnőtt) (10.00 – 18.30) 1950 Ft/fő

esti jegy (18.30 – 20.00) 1800 Ft/fő

INGYENES gyerekeknek 95 cm alatt


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x