hirdetés
oregasszony-18-milliot-lopott-el-unoka-1000x668.jpeg

18 milliót herdált el nagymamája bankszámlájáról az asszony, majd 'ottfelejtette' egy otthonban

Az eset Skóciában történt, a négygyerekes anya két év börtönt kapott.
Mirror. A címkép illusztráció: Pexels - szmo.hu
2019. április 13.


hirdetés

Samantha Marley 2015-ben vette át nagymamája gondozását, miután édesanyja, aki addig ellátta az idős asszonyt, meghalt. A 86 éves nagymama a négygyerekes Samanthához költözött. A saját házát eladta, és az árát, valamint egész élete megtakarítását egy bankszámlára utalta, amelyhez hozzáférést biztosított unokájának is.

Az unoka azonban - ügyvédje állítása szerint - szorongásos és depresszív tüneteket kezdett mutatni, mert úgy érezte, képtelen ellátni a négy gyerekét és a nagymamáját, aki egy idő után már betegeskedett, és ágyhoz volt kötve.

Arra viszont az ügyvéd sem tudott magyarázatot adni, hogy az asszony az évek alatt milyen indíttatásból lopott el több mint 18 millió forint értékű skót fontot a nagymama bankszámlájáról.

A Livingstoni Sheriff Hivatala szerint a pénzt részben az idős asszony ellátására költötte, de azért messze nem ennyit. Állítólag a gyerekeit halmozta el mindenféle ajándékkal, édességekkel, vett öt kutyát, sőt leelőlegzett egy új házat is, amit végül nem vett meg.

A bíróság megállapításai szerint Samantha Marley kezei közül egyszerűen kifolyt a pénz. A dolog úgy derült ki, hogy a nő végül elvitte nagymamáját egy idősek otthonába, majd szépen ott is hagyta. Hiába várták, nem jött többet érte.

Az otthon ekkor értesítette a hatóságokat, akik megnézték az idős hölgy bankszámláját, és kiderült: már csak alig 150 ezer forintnyi összeg maradt rajta. Még ha az eltűnt pénzbe beleszámítják a néni több éves lakhatásának és ellátásának költségeit, a kalkulációk szerint az unoka akkor is legalább 18 milliót egyszerűen ellopott a nagymamájától.

Az asszonyt lopás, hanyagság és a neki kiszolgáltatott, idős családtag bizalmával való visszaélés miatt súlyos büntetéssel sújtotta a bíróság: két év börtönt kapott.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
beri-polgarmester.png

„Ezt most beszoptátok”- pezsgővel, medencében ünnepelte győzelmét a borsodi polgármester

Tornanádaska újraválasztott polgármestere, Beri Tamás Facebook-videóban osztotta meg a pillanatot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.A 444 szúrta ki, hogy a Borsod megyei Tornanádaska újraválasztott polgármestere, Beri Tamás mennyire önfeledten ünnepelte győzelmét.

A korábban hatrendbeli közokirat-hamisítás miatt 800 ezer forintos pénzbüntetésre ítélt, uzsorázással és más bűncselekményekkel gyanúsított Beri közel 72 százalékkal nyert a településen.

Facebookra feltöltött videója szerint a nagy pillanatot medencéjében, pezsgőlocsolással koronázta meg. Közben azt kiáltotta: "ezt most beszoptátok", és nyomatékul be is intett a kamerának.

Közzétette: Tamas Beri – 2019. október 13., vasárnap

KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
hulk-poszt.jpg

Hulk, vagyis Mark Ruffalo is posztolt a választásokról - gratulált az ellenzéknek

Új fejezet kezdődik Magyarországon, írta Facebookon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.A Marvel-univerzum Hulkja, Mark Ruffalo a magyar önkormányzati választások kapcsán posztolt Facebookra.

Az amerikai színész megosztotta a Washington Post idevágó cikkét, és azt írta: gratulál, új fejezet kezdődik Magyarországon.

Ruffalo nem először reflektál a magyar politikai helyzetre. Korábban, még szintén az önkormányzati választások apropóján azt írta posztjában: Donald Trump és Orbán Viktor ugyanazt a forgatókönyvet követik, megpróbálják megfélemlíteni, egymás ellen hangolni az embereket annak érdekében, hogy teljhatalmuk legyen.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
medve-bocs-pixnio-1000x666.jpg

Kétbocsos anyamedve ölte meg a nyárádmagyarósi jegyzőt

A férfi horgászás közben találkozott a bocsaival érkező vadállattal, a támadást pedig nem élte túl.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.Medvetámadás áldozata lett a romániai Nyárádmagyarós jegyzője. A férfi szombaton késő este a Kóródszentmártonhoz tartozó Vámosudvarhelyen horgászott a Küküllő partján, amikor a nőstény medvével találkozott - írja a Székelyhon.ro.

Bartos Csaba, Kóródszentmárton alpolgármestere a lapnak azt mondta,

egy kétbocsos anyamedve átjött a Küküllőn, mögötte a bocsok 7-8 méterre követték, a horgász pedig bekerült az anya és a bocsok közé. A vadászok szerint ezért támadhatta és ölte meg a vadállat az előle menekülni próbáló férfit.

Bartos Csaba úgy tudja, az áldozat Nyárádmagyarós jegyzője volt. Ezt később a település polgármesteri hivatala is megerősítette a Székelyhonnak. A lap úgy tudja, a férfi régóta járt ugyanarra a helyre horgászni, szinten minden hétvégén ott volt.

Mint kiderült, a medvét már október elején is látták Vámosudvarhelyen az egyik faluszéli utcában, akkor a rendőrök, a csendőrök, a vadászok és az erdészek elűzték onnan. A közeli hegyen legeltető kecskepásztor szerint

az állat napi szinten jár a falu közelében, csak a villanypásztor és a nagy kutyák állítják meg.

Címkép: illusztráció (Pixnio)


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
eltorte-tanitvanya.png

Eltörte diákja karját egy hódmezővásárhelyi tanár, amikor belökte a vécébe

A 13 éves gyerek nekiütközött a vécécsészének, fejét védve tartotta maga elé a kezét. A tanár ellen vádat emeltek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolja a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség.

A tanár már több mint tíz éve oktató az egyik hódmezővásárhelyi általános iskolában. A vádirat szerint április 5-én reggel a 13 éves fiú az osztálytársaival az iskola földszinti folyosóján játszott. Társaival elvették egy lány cipőjét és bevitték a mosdóba. A lány szólt a tanárnak, aki kihozta a lábbelit a vécéből, de a fiú megállította, kivette a kezéből a cipőt és kérésre sem adta vissza.

A tanár erre karjánál fogva a mosdóba vezette a fiút és belökte az egyik fülkébe. A gyerek nekiütközött a vécécsészének, és esés közben, hogy fejét védje, maga elé tartotta kezét. A diák jobb kezének orsócsontja eltört, sérülése hat hét alatt gyógyult meg

- tudatta a csoportvezető ügyész.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!