hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
174 macskáról gondoskodik a mesterséges intelligenciával működő menedékhely
A pekingi kóbor macsekok 'mechanikus őrangyala' még arcfelismerő rendszerrel is fel van szerelve, egy mérnök-informatikus tervezte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 10.


hirdetés

Egy kínai férfi, akit aggasztott a pekingi kóbor macskák sorsa, gondolt egy nagyot és megépítette a világ első mesterséges intelligenciával rendelkező macskamenedékét. Wan Xi foglalkozását tekintve mérnökinformatikus, aki egész életében elkötelezett állatvédő volt. Gyakran tett ki ételt és friss vizet az utcán élő cicusok számára.

Ezen a hideg télen azonban úgy döntött, hogy egy lépéssel tovább megy, mivel azt szeretné, hogy a pekingi utcaharcosoknak legyen egy meleg és hihetetlenül menő menedéke.

Wan szerette volna feltérképezni a kóbor macskák életkörülményeit, így az állatjólléti önkéntesekhez fordult. Rájött, hogy sok macska az orvosi felügyelet hiánya miatt legfeljebb két évet él. Az összegyűjtött adatok azt mutatták, hogy tízből csak négy képes túlélni egy hideg telet. Márpedig becslések szerint Kína utcáin jelenleg mintegy 40 000 cirmos él. Ezen információk birtokában fogalmazódott meg a férfiban, hogy itt az idő a cselekvésre.

"Először csupán egy meleg helyet szerettem volna biztosítani nekik adni nekik a tél folyamán, ahol ételt és olyan vizet is találhatnak, ami nincs megfagyva"

- nyilatkozta.

A projekt gyorsan nőtt és Wan végül nekiállt létrehozni egy olyan high-tech menedékhelyet, ami egyben ideiglenes állatorvosi klinikaként is üzemel. A benti hőmérséklet 27 celciusra van állítva és az ajtók csak akkor nyílnak ki, ha az "arcfelismerő" bekapcsol. Ezek az okos kamerák még a potenciális egészségügyi problémákat és képesek kiszűrni.

Az önellátó AI-menedéket egy önkéntes csapat kezeli. Az adatokat rendszeresen frissítik, és az önkéntesek megkapják az értesítéseket az irodájukban. A high-tech menedék a különböző betegségek észrevétele mellett azt is meg tudja állapítani, hogy az adott macskát sterilizálták-e.

A szerkezet használóinak nemcsak ételt és a vizet biztosít, hanem játékokat is. De ami a legfontosabb, hogy a cicáknak van egy helyük, ahol átvészelhetik a hűvös éjszakákat, illetve ilyen csodálatos ember-barátaik, akik saját idejüket nem kímélve segítik őket a bajban.

Íme egy tündéri videó arról, ahogy a szőrgombócok kipróbálják a szerkentyűt:

Forrás: BoredPanda


KÖVESS MINKET:
Teljesen kiakadt a férfi, mert évek teltek el, mire kiderült: barátnőjének elég furcsa zuhanyzási szokásai vannak
Magyarázat - az volt...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

Nemhiába a mondás, hogy lakva ismeri meg az ember a másikat, ugyanis elég fontos dolgok derülnek ki egy pár életében akkor, amikor tényleg összeköltöznek. Így volt ezzel az a férfi is, akinek a Redditen posztolt írásából merített a Mirror.

A férfi a párja zuhanyzási szokásain bukott ki. Pontosabban azon, hogy nem igazán töri magát a mindennapos tisztálkodásért. Mindez akkor derült ki, amikor a hölgy már napok óta nem fürdött. Ekkor leültek, hogy megbeszéljék a dolgokat.

A nő elmondta, hogy általában 7-10 naponta szokott zuhanyozni.

Persze a sztorihoz magyarázat is volt, méghozzá az, hogy a lánynak csak ennyire van szüksége.


KÖVESS MINKET:
Felesége helyett véletlenül egy másik nőnek írt sms-eket - így lett újra szerelmes és másodszor is házas
A téves számra küldött üzenet a férfi egész életét megváltoztatta.
Címkép: illusztráció (Pexels) - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

Nem akármilyen módon találkozott álmai nőjével egy 46 éves férfi. Peter McTaggart még 2003-ban véletlenül nem a feleségének, hanem egy másik telefonszámra írt üzenetet. Új telefonja volt, amibe rosszul mentette el a számot, ezért történt meg a baki.

Egy Mary nevű nő kapta meg az sms-eit, aki udvariasan visszaválaszolt neki, jelezve, hogy téves számra írt. Ez azonban egy beszélgetést indított el a két házas ember között, akik végül egyre közelebb kerültek egymáshoz, és rájöttek, hogy nem boldogok a jelenlegi párjukkal.

"Amikor először megkaptam Peter üzeneteit, nem is vettem figyelembe, mert fogalmam sem volt, kitől jöttek... Egy nap azonban visszaírtam, hogy 'sajnálom, de nem tudom, ki vagy', ő pedig bocsánatot kért. Kapcsolatban maradtunk, és rendszeresen beszélgettünk az életünkről, a házasságunkról. Kiderült, hogy Peternek ugyanolyan gondjai vannak a feleségével, mint nekem a férjemmel, mi voltunk egymás támaszai"

- mesélte Mary.

Végül egy év barátság és üzengetés után pár hónap eltéréssel mindketten véget vetettek a házasságuknak. Egy ideig még csak barátként tartották a kapcsolatot, támogatták egymást a válásaik során, de aztán egymásba szerettek. Tizenhárom év után, 2017-ben házasodtak össze szűk családi és baráti körben.

Metro Lifestyle on Twitter

'It was fate that brought us together' https://t.co/BSDcO2yziy

Úgy gondolják, hogy a sors is egymásnak teremtette őket. A nem szokványos találkozás és a 14 éves korkülönbség ellenére (Peter 46 éves, Mary 60) most is nagyon boldogan élnek együtt. Mindkettejüknek remek a humorérzékük, és bármikor el tudnak beszélgetni - szerintük ez a jó kapcsolatuk titka.

Azt azonban elismerték, hogy akárki kérdezi, hogyan ismerték meg egymást, nehezen hiszik el ezt a nem mindennapi történetet.

Forrás: Metro


KÖVESS MINKET:
Miért van jobb dolga egy bécsi hajléktalannak, mint egy budapestinek?
Van köztük, aki jobban él, mint mikor idehaza dolgozott. A legtöbben arra törekednek, hogy változtassanak az életükön, és úgy érzik, kint jobban van rá esélyük.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

Van olyan Bécsben élő magyar hajléktalan, aki jobban él most ott, mint itthon, mikor dolgozott. Rengetegen mennek ki és fura, de akkor is maradnak, ha ott nincstelenek.

Sokan kalandvágyból indultak Bécsbe, a kinti hajléktalanok tíz százaléka magyar. Egyikük úgy véli, hogy nem tudna már itthon élni.

Szilveszter egy tehenészetből ment ki szerencsét próbálni, de most munkanélküli, munkát keres, nyelvet tanul. Kapnak gyógyszert, ételt, ruhát, a menedékházakban tudnak megszállni. A körülményeik jobbak, mint idehaza volt - mondja.

A stáb egy hajléktalanszállón is járt, ahol békés, tiszta, jó körülményeket találtak. Sokan támogatják a fedél nélkülieket. Olyanok lakhatnak ott, akik már hosszabb ideje a városban élnek, a legtöbben más országokból származnak. A magyarokról azt tapasztalják, hogy akik egyszer átlépték a határt, azok már nem mennek vissza, inkább szállón laknak, és azon vannak, hogy változtassanak a sorsukon.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója


KÖVESS MINKET:

Listát írt a nagypapa arról, milyen fiú lehet az unokája párja - több ezren lájkolták a szabályait
A lány kissé kiakadt nagypapa szigorú elvárásain, de a netezők korrektnek tartják.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

A lányos édesapák általában nehezen élik meg azt, amikor egy szem lányuk szívét először rabolja el egy fiú. Sok férfi ilyenkor igazi "házőrzőként" viselkedik és mindenáron meg akarja védeni a gyermekét. Így van ez egyes nagypapák esetében is - ezt bizonyítja egy Amie nevű twitterező sztorija is.

A fiatal lány kiposztolta a Twitterre, hogy a papája milyen szabályokat írt elő a jövendőbeli barátjának. Egy WhatsApp üzenetben írta le, milyen fiút képzel el az unokájának.

A szabályai alapján,

• római katolikusnak kell lennie,

• a Celtic csapatának kell szurkolnia,

• dolgoznia kell,

• a nagypapának kedvelnie kell őt,

• a fiúnak is kedvelnie kell a nagypapát,

• jó anyagi helyzetben kell lennie,

• nem nézhet rá más lányra, amíg az unokájával van együtt,

• nagyon kedvesnek kell lennie,

• kell, hogy legyen kocsija,

• ha a nagypapával van valahol, neki kell fizetnie a számlát.

A listát végül azzal zárta le a papa, hogy "oké, egyelőre ennyi", tehát a jövőben még bővülhet a sor.

Not the dress or heels a wanted to wear but I had to compromise :)))

510 Likes, 16 Comments - Amie xx (@am.iemchugh) on Instagram: "Not the dress or heels a wanted to wear but I had to compromise :)))"

Amie kicsit fennakadt ezen a sok szabályon, de a kommentelők szerint a papája egy nagyon bölcs ember, bár olyan is hozzászólás is akadt, ami szerint a lány örökre szingli marad, ha ezeket betartja.

A posztjára egyébként több mint 6000 lájk érkezett.

amie on Twitter

Howlin at ma grandas rules for ma boyfriend :)))))


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x