hirdetés
valasztas.jpg

17 százalékon a DK – 300 ezerrel lettek többen a pártnélküliek az EP-választás után

A Závecz Research Intézet felmérése szerint júliusra csökkent az előtte tapasztalt politikai érdeklődés.
Címkép: MTI, Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. július 19.


hirdetés

A ZRI Závecz Research Intézet július elején készített felmérést az ország felnőtt lakosságának körében, amiből kiderült, mit hozott az EP-választás a hazai pártok életében. 1000 embert kérdeztek meg július 4 és 13 között, együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselik.

Az eredmények szerint a választás után csökkent az előtte tapasztalt politikai érdeklődés. Több pártnak is valamelyest kisebb lett a tábora, a párt nélküliek csoportja pedig nagyjából 300 ezerrel bővült.

A Fidesz júniusban 34 százalékon állt, most 32 százalékos a tábora. A legerősebb ellenzéki párt még mindig a Demokratikus Koalíció: őket a múlt hónapban 11 százalék támogatta, míg most 10 százalék.

A Jobbik maradt 6 százaléknál, és míg júniusban az MSZP és a Momentum is ezen a szinten állt, most 5-5 százalékosak. Az LMP-nek és a Mi Hazánk Mozgalomnak 2-2 százaléka volt és maradt is. A Kétfarkú Kutyapárt júliusban felzárkózott hozzájuk, a Párbeszéd 1 százalékot tudhat magáénak.

A pártnélküliek aránya 30-ról 34 százalékra nőtt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
rasovszky-kristof-mti-foto-1000x667.jpg

Gyurta asztmás rohamot kapott a vizes vb nyíltvízi versenye közben

A versenyzőknek nemcsak a távval, hanem az elemekkel is meg kellett küzdeniük, mivel időről időre óriási eső zúdult a helyszínre, jelentős széllel kísérve.
MTI, Címkép: MTI/Kovács Tamás - szmo.hu
2019. július 19.A vb fő helyszínétől, Kvangdzsutól 130 kilométerre lévő Joszuban a nyíltvízi úszóversenyek zárónapján eső, hatalmas köd és 23 Celsius fok fogadta a legbátrabb sportolókat, akik nekivágtak a gyilkos távnak. A férfiaknál 24-en, a nőknél - akik kilenc perccel később ugrottak vízbe - 19-en indultak.

A versenyzőknek nemcsak a távval, hanem az elemekkel is meg kellett küzdeniük, mivel időről időre óriási eső zúdult a helyszínre, jelentős széllel kísérve.

Csaknem két óra úszás után a mezőny szinte teljesen együtt volt a férfiaknál. A szám Európa-bajnoka azonban már nem volt köztük:

Rasovszky Kristóf kétszer is hányt a verseny közben, így több mint kilenc kilométer megtétele után feladni kényszerült a viadalt.

A férfiak mezőnye körülbelül 18 kilométerig szinte teljesen együtt haladt, ekkor Gyurta Gergely kapcsolt magasabb fokozatra és 40 másodperces előnyre tett szert üldözőivel szemben az ekkor már folyamatosan szakadó esőben, az egyre nagyobb szél miatt emelkedő hullámok között. A nők versenyében mindkét magyar a középmezőnyben úszott, miközben hárman elléptek tőlük.

A 27 éves Gyurta folyamatosan növelte előnyét, 3500 méterrel a vége előtt már 1:23 perccel járt a mezőny előtt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
chem.png

Akkora robbanás volt a BorsodChem üzemében, hogy az ablakok is beleremegtek

A kazincbarcikai üzemben pár perccel este fél tíz után műszaki meghibásodás történt, szerencsére senki nem sérült meg.
Címkép: Google Street View - szmo.hu
2019. július 18.Az Index olvasóitól úgy értesült, robbanás volt a BorsodChem vegyipari vállalat kazincbarcikai székhelyű üzemében szerda este, műszakváltáskor.

Több beszámoló alapján is olyan nagy erejű volt, hogy néhány helyen az ablakok is beleremegtek, és hatalmasat szólt.

A berentei önkormányzat úgy tájékoztatott, hogy az üzemben a nagyleállási munkák megkezdésekor,

pár perccel este fél tíz után műszaki meghibásodás történt az egyik hőcserélőnél, és víz került a technológiai rendszerbe. A gyors reakció miatt erőteljes fizikai nyomásemelkedés történt a tartályban

- írták honlapjukon.

Senki nem sérült meg és tűz sem keletkezett, szerencsére veszélyes anyag sem jutott ki az üzemből.

A helyzetet a létesítmény tűzoltósága a hivatásos tűzoltósággal közösen kezelte. A katasztrófavédelem tűzoltóinak nem volt dolga a helyszínen.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
meztelen.png

Meztelenkedtek Majkáék műsorában, a rossz besorolás miatt milliókra büntették a TV2-t

Nem volt megfelelő a korhatár-megjelölés, emiatt büntettek - indokolta a döntést az NMHH.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 19.A Médiatanács 2,8 millió forint bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára, közölte az NMHH. A büntetés oka egy műsorbeli meztelenkedés volt - a Mokka egyik adásában az előző esti Bezár a bazár! című vetélkedőből játszottak be egy jelenetet, de nem az erre megfelelő időben (hanem reggel), 12-es karikával. A Majka és Till Attila vezette műsorban az egyik versenyző meztelenül teljesített egy feladatot.

"A műsor torz, káros magatartásmintát mutatott be, mivel abban az egyik szereplőt azért jutalmazták, hogy - bár intim testrészeit kikockázva, de - meztelenül teljesítse egyik feladatát"

- indokolt az NMHH.

A médiatanács megállapította, hogy a műsorrészt csak 16 éven aluliaknak nem ajánlott tartalomként lehetett volna közzétenni, és határozatában kitért arra, hogy "a humoros jelleg nem ellensúlyozta a közvetített káros üzenetet".

Ugyanezt a műsorrészt ugyanis a másnapi Mokkában újból közreadta a TV2, a stúdióbeszélgetésben résztvevők - humorosan prezentálva - megvitatták és dicsérettel illették azt.

Tehát ahogy a médiatanács hangsúlyozza: Nem a meztelenség, hanem a nem megfelelő korhatár-megjelölés miatt büntettek.

Lapozz az adás részletéért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
borton.jpg

Áramot vezettek börtöncellájuk ajtajába a tizenéves testvérek, egyikük 10 évet kapott

A börtönőrnek az volt a szerencséje, hogy az ajtót nem kézzel, hanem gumitalpú cipőjével tolta be.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. július 19.Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt tíz év fegyházra, illetve két és fél év börtönre ítéltek első fokon, nem jogerősen egy testvérpárt, mert 2017-ben áramot vezettek zárkájuk ajtajába - tájékoztatta a fővárosi főügyész pénteken az MTI-t.

Ibolya Tibor közleménye szerint az elkövetéskor 18 és 17 éves féltestvéreket egy fővárosi büntetés-végrehajtási intézetben közös cellába zárták. 2017. április 11-én a vádlottak a zárkaajtó melletti villanykapcsoló foglalatát lefeszítették, a vezetékeket kihúzták, és úgy állították be, hogy a drótok érintkezzenek majd a befelé nyíló fémajtóval.

Ezután - mivel tudták, biztonsági kamerával figyelik őket - filctollal firkálni kezdtek a zárka falára, hogy az őröket odacsalják.

Az ügyeletes tiszt több körletfelügyelővel a zárkához ment, hogy intézkedjen.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x