hirdetés
koronavirus-megfertozte-gyerekei-anya.jpg

17 gyerekét fertőzte meg koronavírussal egy anya Amerikában

Hetekig tünetmentes volt, robbanásszerűen jelentkeztek nála és gyerekeinél a panaszok.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2020. április 19.


hirdetés

Brittany Jencik 18 gyermek anyja, 17 gyerekével pedig együtt is él, közülük többeket örökbefogadott. Az asszony nemrég arról számolt be, hogy koronavírus-fertőzött volt.

A New York-i Penfieldben élő családanya elmondta a helyi lapnak, a WHAM-nak, hogy a vírus az ő testén csak később kezdett úrrá lenni. Körülbelül öt hete fertőződhetett meg, de fel se tűnt neki, úgy vitte haza a vírust. Mikor jelentkezni kezdtek a panaszai, azok súlyosan érintették. Nem sokkal később az összes gyerek tüneteket produkált.

"Ijesztő volt. Féltettem az ő életüket és a sajátomat egyaránt"

– mesélte a lapnak.

Egy hónapot teljes karanténban töltöttek, mire mindannyiuk tünetmentes lett.

hirdetés

Brittany egy barátját kérte meg, hogy alaposan takarítsa ki a házat attól félve, hogy a vírus tovább terjed a felületeken és a gyerekek ismét megfertőződnek, habár a kutatások még nem egyértelműek, hogy lehetséges-e kétszer elkapni a koronavírust. Gázmaszkokban és teljes védőfelszerelésben két óra alatt takarították ki a házat, míg a gyerekek kint vártak az udvaron.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
ongyilkos-lett-cserdi-polgarmestere-bogdan-laszlo.jpg

Meghalt Cserdi polgármestere, Bogdán László

A hírek szerint öngyilkos lett. 47 éves volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

Elhunyt Bogdán László, a Baranya megyei falu, Cserdi polgármestere – írja a RomNet.

Különböző értesülések szerint önkezével vetett véget életének - ezt hivatalosan még nem erősítették meg -, a RomNet szerint reggel találták meg a holttestét a falu feldolgozóüzemében.

Bogdán László 14 éve vezette a települést. Polgármestersége alatt az addigi rossz bűnügyi statisztikákat felmutató faluban gyakorlatilag megszűnt a bűnözés.

A tragédiáról először a HírKlikk számolt be, de a RomNet azt írja, hogy három különböző forrás is megerősítette.

A halálhírt az Indexnek Papp Gizella, a Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal bodai kirendeltség vezetője, valamint Kolompár Orbán, az Országos Roma Önkormányzat volt elnöke is megerősítette, aki ma találkozott volna Bogdán Lászlóval, és a férfi családjától értesült a hírről.

hirdetés

A haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Bogdán László szegényes környezetben nőtt fel az egykor svábok, ma 70 százalékban cigányok lakta Cserdiben. Anyja takarítónő, apja bányász volt. Ő az általános iskola után rövid ideig építőipari szakmunkásképzőbe járt.

A megszűnőben lévő Mecseki Szénbányánál már nem kapott munkát, ezért építkezéseken dolgozott, karbantartó volt, monitorokat pakolt az Elcoteq pécsi egységénél.

19 évig dolgozott az Elcoteq-nél, a középvezetői szintig jutott. Miután lopással gyanúsították meg, távozott a cégtől.

Cserdiben először önkormányzati képviselő lett. 2006-ban pedig nagy támogatással megválasztották polgármesternek. 2010-es újraválasztása óta főállásban vezette a települést.

A településen irányításával helyi gazdaság alakult.

Legutóbb februárban készítettünk vele interjút:

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd fel a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mar-megint-egy-bringas-aki-ugy-suhant-at-a-piros-lampan-mintha-az-ott-sem-lenne.jpg

Már megint egy bringás, aki úgy suhant át a piroson, mintha az ott sem lenne

Újabb videó jelent meg szabálytalankodókról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

Újabb döbbenetes felvételt tett közzé a Budapesti Autósok Közössége. Azt írják:

"Kb. egy időben érkezett olvasóinktól a két felvétel, ami roppant jól bemutatja - így egymás mögé rakva azt -, hogy teljesen mindegy az, hogy mivel közlekedik valaki, ha jellemét tekintve egy felsőbbrendű tahó, aki nem szívott magába az anyatejjel egy cseppnyi közlekedési kultúrát sem".

Az egyik felvétel a XII. ker. Jagelló út és Böszörményi út kereszteződésében készült. "A piros lámpát jobbról megkerülve, szabálytalanul átment a kereszteződésen! Az ilyen autóst azonnal ki kellene vonni a forgalomból örökre!" - írta a BAK olvasója.

A másikat 2020.07.12-én rögzítették Budapesten, a Zrínyi utca Ecser felé eső szakaszán. "A Zrínyi utcán több szakaszon is útfelújítás zajlik, az út egyik oldalán. Ezeken a szakaszokon lámpák vannak kihelyezve. Ezeket a lámpákát hagyta figyelmen kívül a videón látható kerékpáros. A felvételen szereplő lámpánál, már volt egy hajmeresztő manővere, de az nem látszik tisztán a felvételeken, így azt nem csatoltam. A kerékpáros egészen egyértelműen észlelte a piros lámpát, csak a legkevésbé sem foglalkozott vele. Pár méteres távolságba kellett kerülnie több, mint egy tonnányi autóval, hogy felfogja kettőjük közül ő fogja a rövidebbet húzni. Az autó elhaladása után lassú tempóban a legnagyobb lelki nyugalommal haladt tovább a tilos jelzés hatálya alatt..." - írja a Budapesti Autósok Közösségének olvasója, aki beküldte a felvételt.

VIDEÓ: Szabálytalan BMW-sofőr és szabálytalan kerékpáros:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
pedagogusok-demokratikus-szakszervezete-lemondott-szucs-tamas.jpg

Nyílt levélben mondott le a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Szűcs Tamás

„A rengeteg harc és összetett feladat kimerített, felőrölt.”
Fotó: Youtube képernyőfotó - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

Július 15-ei hatállyal lemondott tisztéről a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának elnöke. Szűcs Tamás nyílt levélben tette közzé lemondásának okait.

Július 15-től az átmeneti időszakban a feladatait az országos választmány elnökének helyettese, Komjáthy Anna látja majd el.

"Azok, akik ismernek engem, és akikkel együtt dolgoztam az utóbbi időben, tudják, hogy ezt a kérdést régóta fontolgattam, nem hirtelen elhatározásból született"

- írja Szűcs Tamás.

"Az elmúlt két évben rengeteg figyelemre méltó eredményt értünk el. A PDSZ tagsága megerősödött, markánsabban és határozottabban vagyunk jelen a közéletben, mint eddig. Hangunk egyre több helyre elhallatszik, rengeteg ügyben sikerült sikeresen, eredményesen eljárnunk."

hirdetés

Azt is írta, hogy a szervezetünk stabil növekedése és aktivitása komoly csapatmunka eredménye, az Országos Választmány tagjainak, különösen Nagy Erzsébetnek, Komjáthy Annának, Fehér Tibornak, Nagyházi Zoltánnak és másoknak áldozatos munkája elengedhetetlen volt a sikerekhez. Beszámolt róla, hogy ennél a munkánál a terhelés hatalmas, hihetetlen áldozatokat kíván fizikailag és szellemileg a napi kihívásoknak való megfelelés.

"Számomra továbbra is csalódás, hogy az oktatási dolgozók közössége, ugyan talán már érti, hogy nincs keresnivalónk a nap alatt, ha nem fogunk össze, de még mindig nem teszi meg saját magáért a legalapvetőbb lépést, a csatlakozást. Árulkodó adat, hogy az elmúlt fél évben legalább háromszor annyi emberen segített jogi szolgálatunk, mint amennyien beléptek a szervezetünkbe.

Márpedig ingyen ebéd nincs: a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek. Ha csak aratni jössz, de vetni nem, egy idő után nem lesz mit enned.

Az elmúlt időszakban rengeteget utaztam, munkámat Miskolcról igyekszem ellátni – ez a kétlakiság önmagában is nagy teher volt számomra az elmúlt két évben. Az a tény, hogy egyre több szorult helyzetben lévő oktatási dolgozó ügyében igyekszünk eljárni, de az eszközeink, lehetőségeink nem növekednek az igényeknek megfelelően, mivel a közös felelősségvállalásban van még hova fejlődnünk, engem is rettenetesen leterhelt – de nem csak engem, említett kollégáimat is.

Márpedig egy olyan helyzetben, ahol az egyébként is munkavállaló- és szakszervezet-ellenes hatalom szakmai vitákban is a félretájékoztatás, a porhintés eszközeihez nyúl, ahol a hatalom közpénzből épített mozgástere összehasonlíthatlanul nagyobb, mint az érdekképviseleteké, ahol a hatalom nem habozik a legdurvább és legetikátlanabb eszközökhöz sem nyúlni az egyes intézkedéseivel kritikus szakértői közösség ellen, ott a közös felelősségvállalás alapvető érdek. Ez az, amit máig nem sikerült tudatosítanunk.

A rengeteg harc és összetett feladat kimerített, felőrölt. Úgy éreztem, hogy a legjobb megoldás, ha most hátralépek."

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
neowise-ustokos-magyarorszagon-202007-6.jpg

Káprázatos felvételeken az üstökös útja az égbolton Magyarország felett

5 ezer évente halad el a Föld mellett. Most fotósorozat örökítette meg.
MTI, Fotó: MTI/Sóki Tamás - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

Korábban mi is megírtuk, hogy csaknem 5 ezer év után ismét a Nap felé közeledik a NEOWISE-üstökös, amely a vártnál fényesebb lesz, így ha nem esik szét, akkor július közepétől a nyár végéig kis távcsővel vagy esetleg szabad szemmel is megfigyelhető.

Az üstököst az északkeleti horizont felett, a kora hajnali órákban érdemes keresni. Olyan helyről figyelheted meg, ahol alacsony a fényszennyezettség vagy egyáltalán nem zavarja a közvilágítás a látványt: hegytetőről, dombtetőről, a települések szélén a mezőről stb.

Sóki Tamás az MTI-ben közzétett fotósorozaton mutatja meg, milyen látványt nyújt az üstökös az éjszakai égbolton.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!