hirdetés
iphone6_unsplash.jpg

160 milliárd forintot fizethet az Apple az iPhone-ok szándékos lassításáért

Fejenként 25 dollárt kaphatnak végül a csoportos per résztvevői.
képünk illusztráció, fotó: Unsplash - szmo.hu
2020. május 19.


hirdetés

Még 2017-ben ismerte el az Apple, hogy valóban lassulnak az iPhone-ok egy operációsrendszer-frissítés (iOS 10.2.1) után. A vállalat álláspontja szerint ezzel meghosszabbították a készülékek élettartamát, a felhasználók közül viszont sokan új telefonokat vásároltak, hogy a korábbihoz hasonló teljesítményt elérjék, írja a HVG.

A céget végül beperelték azok az amerikai felhasználók, akik 2017. december 21. előtt használták az iPhone 6, iPhone 7 és az eredeti iPhone SE telefonokat. A csoportos per résztvevőinek még március elején peren kívüli egyezséget ajánlott az Apple, bár továbbra is fenntartották, hogy jogilag nem követtek el semmi kifogásolhatót.

Az ügyben eljáró szövetségi bíró most méltányosnak, ésszerűnek és megfelelőnek találta a megállapodásban szereplő félmilliárd dolláros, azaz több mint 160 milliárd forintos összeget.

A lap azt írja, hogy ugyan ez elsőre jól hangzik, de az ügyvédi költségek levonása után ez a per résztvevőinek fejenként átlagosan 25 dolláros (8000 forint) kártérítést jelent. A végleges jóváhagyás decemberig is késhet a koronavírus-járvány miatt, így az is előfordulhat, hogy csak jövőre kapják meg a pénzt a károsultak.

Az Apple az ügy kirobbanásakor elnézést kért a felhasználóktól és egy 29 dolláros (9300 forint) akkumulátorcserét ajánlott fel a károsultaknak.

hirdetéshirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mirkoczki-adam-levaltotta-az-egri-alpolgarmestert2.jpg

Mirkóczki Ádám leváltotta az MSZP-s egri alpolgármestert, aki a másod-unokatestvére

A polgármester kedden lépett ki a Jobbikból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

Eger ellenzéki összefogással jelölt és támogatott, októberben megválasztott polgármestere, Mirkóczki Ádám megvált az egyik alpolgármestertől.

Az MSZP-s Mirkóczki Zita (aki a másod-unokatestvére) helyett a szintén MSZP-s Farkas Attilát nevezte ki.

"Noha a polgármester elvileg nem borította fel az erőviszonyokat, a döntés mégis megbillentette az ellenzéki együttműködést"

- írja a Népszava.

Szerintük főként azért, mert a menesztés formailag sem volt rendben.

hirdetés

"Az egri önkormányzat oldalán ugyanis először az jelent meg, hogy Mirkóczki Zita lemondott az alpolgármesteri tisztségéről, később viszont azt jelezte a polgármester: adminisztratív hiba történt, nem lemondás, hanem a megbízás visszavonása szerepelt indokként. Ennek tisztázásra a volt alpolgármester az illetékes kormányhivatalhoz fordult jogorvoslatért" - írja a Népszava.

A lapnak sem Mirkóczki Ádám, sem Mirkóczki Zita nem beszélt arról, mi vezetett idáig.

Mirkóczki Ádám egyébként éppen a napokban jelentette a Jobbikkal közös közleményében, hogy kilép a pártból. A közleményben az áll:

"Hangsúlyozzuk, hogy semmilyen nézeteltérés, semmilyen konfliktus nem áll ennek a hátterében, és Mirkóczki Ádám döntésének egyáltalán nincs köze az utóbbi időben a párt körül zajló eseményekhez.

Kiemeljük, hogy nem politikai döntés született sem a Jobbik, sem pedig Mirkóczki Ádám részéről: a polgármester csak és kizárólag az Eger városáért érzett felelősségtudata miatt hagy fel a pártpolitikával.

Mirkóczki Ádámnak semmilyen konfliktusa nincs és nem is volt a párt mostani elnökségével, és egyetért a Jobbik irányvonalával is."

A Jobbik közleménye kiemeli: Mirkóczki Ádám, aki 2010-től hosszú ideig a párt szóvivője volt, 2019 januárjától semmilyen pozíciót nem töltött már be a Jobbikban, kizárólag Egerrel foglalkozott.

FRISSÍTÉS: Egy nyilvánosan elérhető polgármesteri határozat arról árulkodik, a felmentésre nem most, hanem már korábban sor került: április 30-i dátummal lépett hatályba a döntés.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
tankcsapda.jpg

40 perces videóban magyarázkodott a Tankcsapda, miért nincs gond a rájuk szabott kormányrendelettel

„Ha megkaptuk Orbán Viktortól, akkor nagyon szépen köszönjük Orbán Viktornak” – fogalmaztak, de Gyurcsány Ferencnek is ugyanúgy megköszönték volna.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

Korábban mi is írtunk arról, hogy érdekes egybeesésként a kormány pont arra az egyetlen hétvégére engedélyezte az autós könnyűzenei koncertek megtartását, amelyikre a Tankcsapda épp egy ilyet szervezett.

A csapat sok kritikát kapott a gyanúsan rájuk szabott rendelet miatt, ezért kedden 40 perces videóban próbálták megmagyarázni, hogy miért is éltek a lehetőséggel - szúrta ki a 444.hu.

Ahogy fogalmaznak, ők sem tudják pontosan, hogyan kapták meg a kiváltságot, de szerintük ez egy tesztüzem, amivel, ha sikeresnek bizonyul, más zenekarok is tudnak majd élni.

A Tankcsapda közismerten szoros kapcsolatot ápol az állami olajtársasággal, a MOL-lal, jelenlegi, „Mi is az a punk?” című videójuk elején is ott szerepel a szponzori logó. Sidlovics Gábor, a zenekar gitárosa szerint ők csak kitalálták az ötletet, a megvalósítás a MOL érdeme, akik „egy rahedli emberen, ügynökségen keresztül” szervezték meg a fellépést.

hirdetés

„És valahogy, én megmondom őszintén, személy szerint egyikünk sem tudja pontosan hogy, de valahogy sikerült elintézni”

- "magyarázta" Sidlovics.

Azt is hozzátette, nekik mindegy, hogy ki támogatja őket vagy ki rajong a zenekarukért, a legfontosabbnak azt tartja, hogy „induljon el végre újra normálisan az élet”. Leszögezte azt is, hogy a Tankcsapda sosem politizált aktívan, Kósa Lajossal is csak egy jótékonysági akció keretein belül működtek együtt.

„Ha mi ezt a segítséget megkaptuk volna Gyurcsány Ferenctől, akkor azt mondanám, hogy »Feri bácsi, nagyon szépen köszönjük! Tök jó, tudtunk adni a rajongóknak«. Ha megkaptuk Orbán Viktortól, akkor nagyon szépen köszönjük Orbán Viktornak”

- mondta a gitáros. Azoknak, akik a történetből csak a gyűlöletet és a pénzhajhászást tudják kilátni azt üzente, nyalják ki a seggét.

A zenekar dobosa, Fejes Tamás elmondta, „a Tankcsapda zenekar sosem volt fideszes, és nem is lesz fideszes. Ezt tudja a debreceni városvezetés is, teljesen tisztában van vele. Mindig is mondtuk, hogy lokálpatrióták vagyunk, és azok is leszünk, és mindig is a városvezetéssel ápoltuk a kapcsolatot”. Szerinte az idén 7 éves 444 már tíz éve kipécézte magának a zenekart, és azt is tudja, ki áll a háttérben, bár nem nevezte meg.

Szerinte sok újságíró csak azért kapja a fizetését, hogy ellentéteket feszítsen, még egy közös, együtt zenélős buli kapcsán is.

A videóban megszólal a frontember, Lukács László is, aki szerint a punk vagy rock and roll-attitűd pont abból áll, hogy azt csinálnak, amit akarnak. Ők meg akarták csinálni ezt a koncertet, örömet akartak adni az embereknek és maguknak is, és meg is tették. A zenekar hamarosan kijön egy új, ötperces dallal, amiben külön reagálnak a kritikákra.

A teljes videó itt megtekinthető:

TANKCSAPDA :: TANK TV :: KÜLÖNKIADÁS * "MI IS AZ A PUNK?"

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
katolikus-mise.jpg

Június közepétől újra kötelező a vasárnapi miselátogatás a katolikus híveknek

Csak az idősek és betegek kapnak felmentést.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

Mivel a kijárási korlátozások megszűntek, és újra az egész országban lehet nyilvános liturgiát tartani, az MKPK visszavonja korábbi rendelkezését, amely felmentette a híveket a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól, és lehetővé tette az általános feloldozást - írja a HVG.hu.

„Június 14-étől a katolikus híveknek ismét kötelező lesz részt venniük a vasárnapi szentmisén, az idősek, betegek azonban továbbra is felmentést kapnak”

– olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szerdai közleményében.

Hozzáteszik, hogy a nyilvános liturgia végzésének, illetve a szentségek kiszolgáltatásának módjáról az egyes megyéspüspökök továbbra is a helyi viszonyoknak megfelelően dönthetnek az Egyházi Törvénykönyv alapján. Kérik továbbá, hogy az egyházi személyek oktatási, szociális és egészségügyi intézményeikben továbbra is mindenben kövessék a vonatkozó állami előírásokat.

A közlemény végén mindenkinek köszönetet mondanak a rendkívüli helyzetben tett áldozatos munkájáért és imádságaiért.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
dk_frakcio.jpg

A DK nem megy el az Országgyűlés trianoni emlékülésére

Szerintük álságos a kormány emlékezetpolitikája, és Kövér László házelnök szavaiból is inkább a széthúzás, mint az egyesítés hallatszik ki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

„A Demokratikus Koalíció parlamenti frakciója nem vesz részt az Országgyűlés holnapi "megemlékezésén", mert az semmi másról nem szól, mint a nemzetből kirekesztésről, ráadásul olyanok részéről, akik tönkre teszik Magyarországot, és akiktől soha nem fogadnánk el kioktatást magyarságról és nemzeti érzésről”

- írja a párt országgyűlési képviselőcsoportja.

Hozzáteszik, „a Fidesz magyarságpolitikája hiteltelen és képmutató - Trianon-ügyben is. 1990-ben Orbán kivonult az Országgyűlésből még a Trianon szó hallatán is, 30 évvel később meg ki akarja sajátítani a 100 évvel ezelőtti békeszerződés emlékezetét.”

Szerintük Kövér László szerdai nyilatkozata is világossá tette, hogy a kormánypárt Trianon évfordulóján sem egyesíteni, hanem megosztani akarja a nemzetet.

hirdetés

„Nem a Fidesz fogja megmondani magyarok millióinak, hogy az ő éppen aktuális világnézetük szerint mit kellene gondolnia mindenkinek a magyar történelem sorsfordító eseményeiről” - áll a közleményük végén.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!