hirdetés
dac-dunaszerdhely.jpeg

16 milliárd forintot kaptak a magyar kormánytól erdélyi, felvidéki és vajdasági fociklubok

Megszerezte az Átlátszó a határon túli fociakadémiák támogatásáról szóló szerződéseket. Kiderült, mire mehetett el a pénz.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2018. december 12.


hirdetés

Nem csak Magyarországon költ a kormány a focira, stadionépítések, futballakadémiák szintjén - határainkon túlra is is jutott a pénzből. A szomszédos országok magyarlakta területein is építkezések kezdődtek az elmúlt években, és futballakadémiák is részesültek támogatásban.

Az Átlátszó.hu megszerezte az MLSZ-től az eddig nyilvánosan még nem látott szerződéseket, amelyekből kiderül, mire ment pontosan a pénz.

A lap azt írja, eddig a romániai, szlovákiai és szerbiai magyar fociakadémiák összesen 16 milliárd forintot kaptak a Magyar Labdarúgó Szövetségen és a Bethlen Gábor Alapon, a külhoni magyarság támogatására létrejött szervezeten keresztül. Az BGA kezelője, a BGA Zrt. dokumentumaiba is belenézhettek.

A dokumentumok szerint Erdélyben, a Felvidéken és a Vajdaságon ebből négy stadion, több mint tizenöt focipálya, és további négy épület készült, illetve készül el.

Erdélyben a román harmadosztályban szereplő FK Csíkszereda kap már 2013 óta támogatást, az Átlátszó gyűjtése alapján már 3,7 millárd forint került hozzájuk. Ebből többek között működési költségeket fedeztek, műfüves pályát csináltak, ennek a világítását valósították meg és kollégiumot építettek. Az első osztályban szereplő sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az elmúlt években 2 milliárd forintot kapott a csapat fociakadémiájának fejlesztésére, egy új irodaház kialakítására, edzőpályákra, valamint egy hétezer fős stadion építésére. Utóbbit még nem kezdték el.

A Felvidéken az FC DAC összesen 2,4 milliárdnyi támogatást kapott, ebből többek között új edzőpályákat, pályákat, lelátókat csináltak, működési költségeket és felújítási költségeket fedeztek. A Komáromi FC-hez eddig közel 2 milliárd jutott: a dokumentumok szerint 1,8 milliárd forint állami támogatás a régi stadion felújítására ment, 140 millió forintot pedig a Révkomáromi Sport Akadémia működési költségeire szánt a magyar állam.

Orbán Viktor a dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub akadémiájának megnyitóján - MTI/Koszticsák Szilárd

A Vajdaságba eddig összesen 4,5 milliárd forint állami támogatás ment az FK TSC-nek, ezt a topolyai akadémia épületének felépítésére költhették el, valamint az azt körülölelő focipályákra, környékbeli focipályákra.

Az Átlátszó kereste az említett sportklubokat, fociakadémiákat, de kérdéseikre érdemben egyik sem reagált. A portál a sorozat következő cikkében az Ukrajnába, Szlovéniába és Horvátországba irányuló magyar futballtámogatásokról fog írni.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
komarom-Copy.jpg

Orális szexre akartak kényszeríteni egy 14 éves fiút a komáromi vasútállomásnál

A 34 éves férfi előbb pénzt ajánlott, de miután a fiatal ellenkezett, elkezdett erőszakoskodni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 20.A szemtanúk szerint egy 34 éves férfi szexuálisan zaklatott egy 14 éves fiút - írta meg a Brutal.parameter.sk.

A szlovákiai, vágsellyei járásbeli elkövető ellen eljárást indított a rendőrség, mert a gyanú szerint a komáromi vasútállomás előtt arra akarta kényszeríteni a fiatalt, hogy orálisan elégítse ki.

A szemtanúk azt mondták, hogy 20 eurót ajánlott a fiúnak, de miután az ellenkezett, megpróbálta kényszeríteni.

A fiúnak végül sikerült elszaladnia, a zaklató pedig szintén elmenekült a helyszínről. Ám a városi rendőröket már riasztották, ők adták át az ügyet az állami rendőröknek. A noviny.sk információja szerint a férfit elfogták, kihallgatták, de továbbiakat a nyomozásra való hivatkozással nem mondott a rendőrség.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
tuz.jpg

Zárlatos töltő miatt égett le egy hétgyerekes család háza, a környékbeliek gyűjtést szerveztek

A festő édesapa munkái, az egyik - sportoló - kislány serlegei, érmei és zongorája is elégett. A család most ismerősöknél lakik, amíg a házukat nem tudják rendbe hozni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 20.A konnektorban hagyott telefontöltő miatt éghetett le egy hétgyerekes család háza Pilisvörösváron, néhány hete.

A 17 éves fiuk megsérült, miközben próbálta oltani a lángokat, mert a födém beszakadt alatta, több métert zuhant és a sérülések miatt napokig kórházban volt.

A tűzben mindenük odaveszett, most ismerősöknél húzzák meg magukat. A környéken élők gyűjtést indítottak, hogy a család még a téli mínuszok beállta előtt felújíthassa a leégett házat.

Az egyik kislány, Vanda a stábnak elmondta, hogy az RSG bajnoki érmei és serlegei is odavesztek, és a zongorája is a tűz áldozata lett. A tűzben a festőművész apa munkái is megsemmisültek. Várkonyi Balázs azt mondta, hogy egy új alkotást tervez, ami kapcsolódni fog a családot ért veszteséghez, a tűzhöz.

A tűzoltók megállapították, hogy a gyerekszobában a konnektorba bedugott töltő zárlata okozta a tüzet. A tűzoltók azt mondják, hogy a nem használt töltőt ki kell húzni.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

A családdal készült hosszabb interjú:


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kutyus.jpg

Bőröndbe zárva dobták ki a beteg kutyakölyköt Kiskundorozsmán

Frici életéért még most is küzdenek a Tappancs Tanyán.
Címkép: Tappancs Állatvédő Alapítvány - szmo.hu
2019. október 20.Nagyon szomorú esetről számolt be a Délmagyar.

Egy kutyáját sétáltató férfi

bőröndbe zárt kölyökkutyára talált Kiskundorozsmán.

"A kidobott állatot egy állatvédő alapítvány vette gondozásba,

és azonnal kiderült, súlyos betegséggel küzd"

- írja a lap.

A kutya szervezetét a Parvo nevű vírus támadta meg.

A Parvo vírusos bélgyulladás rendszerint a kölyökkutyákat támadja meg. A korai vakcinázással a legtöbb esetben el lehet kerülni a megbetegedést, ám sok gazdi nem költ ilyesmire.

Ennek a súlyos betegségnek a tünetei közé tartozik a hányás, a véres hasmenés, a súlycsökkenés. "A fertőzés beteg kutyákkal, vagy azok bélsarával történő érintkezés útján terjed (ez utóbbit cipőnkkel is bevihetjük a lakásba). Lappangási ideje rövid, 2-4 nap. Az elhullást a kiszáradás vagy szívelégtelenség okozhatja. Ha időben elkezdődik a kezelés és nem fertőződik felül a kutya más kórokozóval, megelőzhető a kiszáradás, a betegség túlélhető" - írják a Felelős Állattartás oldalon.

Frici, a bőröndben talált kutya jelenleg a Tappancs Tanyán van, ahol kezelik és az életéért küzdenek. Egyelőre rosszul van. Az állatmenhelyen úgy vélik, a kutyust a betegsége miatt dobhatták utcára.

Ha Frici túléli a betegséget és felépül, befogadó családot keresnek neki.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!