16 éves diákjával feküdt le egy tanárnő: a fiú kikérte magának, hogy áldozatként kezelje a bíróság
Kirúgták állásából, és rácsok mögé került a tanár.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 11.


Sokkal népszerűbb srác lettem az iskolában, és a szexet én is akartam - ezt vallotta a bíróság előtt az a 16 éves diák, aki 26 éves tanárnőjével feküdt le. Az amerikai tanárnő, Rebecca Mason-Cales, aki amúgy házas, 2017 augusztusában feküdt le először a fiúval, majd később még hatszor.

Még februárban tartóztatták le, miután egy névtelen bejelentést után a rendőrök átvizsgálták a telefonját, és megtalálták a szexuális tartalmú üzeneteket, amiket a diákjával váltott – írja a brit Metro című napilap..

A fiú az idahói bíróság előtt kikérte magának, hogy áldozattá nyilvánítsák. Csak javára vált, hogy szexuális viszonyt folytatott a tanárnővel, mondta, már csak azért is, mert míg korábban iskolatársai levegőnek nézték, a viszony miatt hirtelen népszerűvé vált.

A fiú a bíróságon azt is mondta, "az állam és a polgárok semmivel sem lesznek nagyobb biztonságban, ha a tanárnőt börtönbe küldik, majd felszólította a hallgatóságot, hogy felállással fejezzék szolidaritásukat a tanárnővel: 15 ember állt fel.

Az ügyész azonban hajthatatlan volt. Szerinte a fiú szavai épp azt támasztották alá, hogy a tanárnő kihasználta a fiú befolyásolhatóságát.

A bíró 120 nap börtönbüntetésre ítélte a tanárnőt, aki nem úszta meg ennyivel. Egész életében szerepelni fog a szexuális bűnelkövetők listáján, és soha többé nem dolgozhat 12 és 18 év közötti gyerekekkel.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x