hirdetés
janics_natasa_0811_2_mti_kovacs_tamas_s.jpg

16. érem: bronz Janicstól

Bronzérmet szerzett Douchev-Janics Natasa a női kajak egyes 200 méteres döntőjében Londonban. Ez a magyar csapat 16. érme, Natasának pedig a második, hiszen Kovács Katalinnal párban ezüstöt is nyert.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2012. augusztus 11.


hirdetés

Bronzérmet szerzett Douchev-Janics Natasa a női kajak egyes 200 méteres döntőjében Londonban. Ez a magyar csapat 16. érme, Natasának pedig a második, hiszen Kovács Katalinnal párban ezüstöt is nyert.

Ganzler Orsolya írása

MTI Fotó: Kovács Tamás

Douchev-Janics Natasa a döntőben nem kapta el jól a rajtot, pedig a középfutamok után még külön edzést tartott magának, hogy az indulást gyakorolhassa, mert úgy érezte, hogy még van mit javítania.

hirdetés

Fokozatosan feljebb jött a mezőnyben, ám a 200 méteres táv túl rövid ahhoz, hogy nagy hátrány be lehessen hozni. Az új-zélandi Carrington haladt át elsőként a célvonalon, Peking 500-as olimpiai bajnoka, az ukrán Oszipenko Radomska lett a második, Natasa pedig odaért a bronzéremre.

Londonban túl van már a kajak kettes döntőjén, ahol Kovács Katalinnal ezüstérmet nyertek. Csalódottan, könnyeikkel küszködve álltak a dobogón, mert arra készültek, hogy zsinórban harmadszor is ők szerzik ebben a számban az olimpiai bajnoki címet. Natasa a stégre érve a rádió riporterétől tudakolta, hányadik helyen végzett és rettenetesen csalódott volt, hogy nem sikerült nyernie. Első gondolatként az is felmerült benne, hogy abbahagyja a kajakozást, mert elment a kedve. De szerencsére ezt még azért átgondolja, először is pihenni szeretne és újra Milanával, a kislányával lenni, akinek a hiányát nagyon rosszul viselte.

Az 1999 óta Magyarországon készülő kajakos 2000-ben még jugoszláv színekben indult Sydney-ben az olimpián, ahol negyedik lett.

MTI Fotó: Kovács Tamás

2004-ben már magyar állampolgárként várta az ötkarikás játékokat és a nők között a legjobbnak bizonyult a hazai válogatón, így ő indulhatott nőik 500 méter egyesben, ahol olimpiai bajnoki címet szerzett. Ugyancsak Athéban Kovács Katalinnal párban is a dobogó tetejére állhatott.

A 2008-as pekingi olimpia előtt elhagyta edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint, ennek ellenére újabb olimpiai bajnoki címet szerzett kajak kettesben ismét Kovács Katalinnal – emellett a négyes hajóban ülve egy ezüstérmet is lapátolt magának.

A londoni olimpiára a felkészülése egészen más volt, mint a korábbiak, hiszen egy évvel ezelőtt édesanya lett, de a szülése után nem sokkal újrakezdte az edzéseket. A 200 méteres futamok idén először kerültek az olimpia műsorába, ami Natasának kedvezett, mert robbanékonyságával igazi sprint-specialistává vált. A kemény hazai mezőnyben így ő harcolta ki az indulási jogot.

Natasa tizennyolcszoros világbajnok és tizenhétszeres Európa-bajnok. Négyszer választották az Év Magyar Kajakozójának, kétszer nyerte el az Év Magyar Sportolónője címet.

A szurkolók a bronzérmet is nagyra tartják:

Matulay Magdolna

Natasa! Így is nagyon büszkék vagyunk a csodálatos bronzérere! Ne búslakodj! Légy büszke a bronzéremre, ahogy mi is büszkék vagyunk!!!!!

hirdetés

Molnár Zsuzsanna

Szeretünk Natasa, mindegy milyen színű az érmed! Másnak még ilyen sincs, ne szomorkodj!

Rita Major de Fong

Én csak gratulálni tudok. Pici baba mellett élsportolói munkát végezni, több, mint nagy teljesítmény. Aki gyakorló édesanya, az tudja, mit jelent egy gyerek mellett a legkisebb dolgot is elvégezni. Ő pedig olimpiai 3. helyezett lett. Ez az én szememben felér az olimpiai arannyal. Aki pedig fanyalog ezen, annak fogalma sincs, milyen áldozatot hoznak ezek a sportolók nap mint nap. Nem adják ingyen a 3. helyet sem.

Renner Zsuzsanna Natasa

Szívből gratulálok, fantasztikus vagy! Köszönjük szépen ezt a gyönyörű érmet Neked, és nagyon-nagyon büszkék vagyunk Rád!!!!! :) :)

Varga János

Natasa, az egyik legnagyszerűbb olimpikonunk vagy, minden magyarnál feltétlen bizalmat élvezhetsz. Nem kell szomorkodni, mi mindig büszkék leszünk rád, ez az érem pedig egy újabb, sokadik elismerés. Mi tudjuk hogy Te vagy a legjobb! :) Köszönjük szépen, hogy ismét büszkék lehetünk Rád! :)

Baranyai Viki

Az is nagy dolog, ha valaki kijut az olimpiára. Te nem csak kijutottál, hanem nyertél is. Iszonyat büszkék vagyunk, és nem számít,hogy milyen színű az az érem, de nagyon ügyes voltál! :))

Novák Irén

Ne sírj, nagyon büszkék vagyunk rád!!!

Darai Józsefné

Gratulálok!! Gyönyörű teljesítmény ez is!!

Hajdu Nóra

Nagyon szeretünk, nagyon büszkék vagyunk Rád!

MTI Fotó: Kovács Anikó


Ha gratulálnál Natasának a bronzéremhez, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
t-rampersad-5toRIWF2GUY-unsplash-1.jpg

7 karácsonyi dekortipp, hogy miénk legyen a legszebb otthon az ünnepek idején

Mit tehetünk még azért, hogy miénk legyen a legvarázslatosabb ünnepi otthon? Mutatunk most hét izgalmas karácsonyi dekorterméket!
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2019. november 10.


hirdetés

A karácsonyhoz hozzátartozik az otthonunk dekorálása is. Karácsonyfát veszünk, felaggatjuk a kedvenc (és még működő) égősorunkat, az ablakunkat is ékesítjük díszekkel, lámpákkal, az asztalunkra adventi koszorú kerül. Mit tehetünk még azért, hogy miénk legyen a legvarázslatosabb ünnepi otthon? Mutatunk most hét izgalmas karácsonyi dekorterméket!

December eleje a készülődésről szól. Ilyenkor már bátran be lehet tenni a karácsonyi zenéket és filmeket, miközben a háttérben összeállítjuk az ünnepi menüt vagy éppen dekoráljuk otthonunkat. A következő hét karácsonyi dekortermék viszont még izgalmasabbá teszi a készülődést, egyúttal igazi karácsonyi csodakuckóvá varázsolhatjuk vele lakhelyünket.

1. Karácsonyi kültéri fényfüzér

Akár van egy házunk, akár csak az ablakunkat, erkélyünket díszítenénk, mindenképpen érdemes beszerezni egy karácsonyi füzért. Gyakorlatilag elengedhetetlen kelléke az ünnepi hangulatnak, hiszen nemcsak minket boldogít, hanem mindazokat is jó érzéssel tölti el, akik kívülről szemlélik. Ez a 7 méteres karácsonyi LED jégcsap füzér 180 darab, nagy fényerejű égővel, hideg és melegfehér színű kivitelben egyaránt kapható, ráadásul hihetetlen akcióval a készlet erejéig!

Karácsonyi jégcsap füzérszett, amelyet akár beltéren is használhatunk / Fotó: Netpiac.hu

hirdetés

2. Falifény a téli hónapokra

A téli hónapok sajátossága, hogy azt vesszük észre: reggel és este is sötétben érünk haza. Ez igencsak meg tudja nehezíteni például a hazaérkezést, amikor fagyos ujjainkkal keressük a kulcsot, majd többszörös próbálkozással tudjuk csak beilleszteni a megfelelő darabot a zárba. Hogy könnyebbé tegyük ezt a folyamatot és megspóroljunk nem kevés bosszúságot, szerezzünk be egy vezeték nélküli, napelemes, mozgásérzékelővel ellátott LED falifényt, hogy több esélyt adjunk az örömteli hazaérkezésnek és elindulásnak is!

Napelemes, mozgásérzékelős lámpa a könnyebb hazajutásért / Fotó: Netpiac.hu

3. Füzérszett a karácsonyfára

Sokan már most megkezdtük az idei karácsonyfánk új díszeinek beszerzését, így talán már azt is elképzeltük, milyen színben, színekben fog tündökölni. Ha fontos számunkra a karácsonykor igencsak megugró fogyasztásunk kordában tartása is, akkor ez a nano LED lámpákkal felszerelt, kültéren és beltéren elemmel használható, energiatakarékos fényfüzér lesz a megoldás!

Fényfüzér a karácsonyfára / Fotó: Netpiac.hu

4. Karácsonyi lézer a homlokzatra

Bizonyára láttunk már olyan házakat akár karácsonykor, akár jeles alkalmak idején, amelyek különböző színes lézerpöttyökben pompáznak. Nos, idén akár a mi otthonunkra is varázsolhatunk ilyen látványt! A távirányítós, karácsonyi lézer projektor az egyik legizgalmasabb karácsonyi dekortermék, amelynek segítségével a homlokzatot, de akár bármelyik helyiséget elárhaszthatjuk ezernyi szikrázó csillagzáporral!

Lézer projektorral csillagzáporban tündökölhet otthonunk / Fotó: Netpiac.hu

5. Színes ledszalag bármelyik helységbe

Akárhol álljon majd a karácsonyfánk, jó érzéssel tölthet el minket, ha a lakás többi része is ünnepi hangulatot áraszt. Tegyünk hát dekort a konyhába, a gyerekek szobájába, a hálószobánkba, és este hihetetlenül hangulatossá válik majd az adott helység. Izgalmas választás például egy több színben is pompázó, távirányítós LED szalag, így a kedvenc színünk fénye fogja elárasztani a környezetünket.

Hangulatos színes LED-szalag távirányítóval / Fotó: Netpiac.hu

hirdetés

6. Napelemes led világítás szett

Kertünk vagy éppen teraszunk megvilágítását sokféleképpen megoldhatjuk. De ha igazi romantikus hangulatot szeretnénk elérni, ráadásul mindezt gazdaságosan, akkor a napelemes LED világítás szett lesz a megoldás, amely ráadásul vezetéknélküli, így elég csak letenni vagy felakasztani, és már kész is! A telepítése is gyakorlatilag gyerekjáték, bármilyen felületre helyezhető!

Romantikus hangulatot varázsolhatunk a kertünkbe, teraszunkra / Fotó: Netpiac.hu

7. Mozgásérzékelős éjszakai LED fény

Nem ritka, hogy az éjszaka közepén kénytelenek vagyunk felkelni az ágyunkból. Ilyenkor nem akarjuk felkapcsolni a villanyt, vagy azért, mert magunkat, vagy mert a család többi tagját nem szeretnénk felébreszteni, így kénytelek vagyunk sötétben tapogatózva eljutni a célunkhoz. Az éjszakai kóválygásban lehet segítségünkre egy mozgásérzékelős éjszakai LED fény, amelynek fénye éppen annyira elegendő, hogy eligazodjunk az otthonunkban, de ne ébredjen fel senki, köztük mi sem.

A mozgásérzékelős éjszakai lámpával nem kell sötétben tapogatóznunk / Fotó: Netpiac.hu

Ha még több akciós ajánlatot szeretnél csak kattints IDE!


KÖVESS MINKET:

hirdetés
adrienn_torta-1000x563.jpg

Pénzügyes szakmáját cserélte le a borsófőzelék-torta megálmodója

Hobbiként kezdődött, de mostanra Adrienn felhagyott korábbi munkájával, hogy az általa kreált kajatortáknak élhessen.
Szponzorált tartalom - szmo.hu
2019. december 09.


hirdetés

Nem cukrász az eredeti szakmája, ma mégis a saját fejlesztésű „kajatortáiról” ismerik. Kilenc éve kezdett el tortákkal foglalkozni, akkor még csak abszolút hobbiból: a fia harmadik születésnapjára szeretett volna egy különleges tortát készíteni. Aztán annyira megkedvelte a torták világát, hogy az ismerőseinek rendre ő készítette az ünnepi tortákat.

„Kilenc évig én ezzel csak hobbiszinten foglalkoztam. Ez nem volt könnyű, mert dolgoztam, két gyereket neveltem, közben elváltam, a tortákra többnyire éjszaka jutott időm” – mondja Adrienn.

hirdetés

VIDEÓ: Nézd meg Adriennel készült videónkat

Nem is készült profinak, azt gondolta, hogy megragad hobbiszinten. De miután a kajatortái egyre népszerűbbek lettek, egyre több megkeresést kapott és a média is elkezdett foglalkozni vele, úgy gondolta, hogy meg kell próbálnia ezt az utat.

De mik is azok a kajatorták?

„A kajatorták elsőre látványban nyújtanak különleges élményt azzal, hogy

megtévesztésig hasonlítanak valamilyen ételre. Mondjuk a borsófőzelékre, vagy a gulyáslevesre. Még sincs bennük semmilyen sós íz, belül édesek, ugyanúgy jó ízűen elfogyaszthatók, mint a hagyományos torták” – segít az értelmezésben Adrienn. Hogy mennyire jól sikerül neki az ételek tortaformába öntése azt az is igazolja, hogy előfordult már, hogy a tortáját a hűtőpulton a főételek közé helyezték, esetleg le akarták venni róla a szintén édes dekorációként odakerült konyharuhát.

Adrienn tehát úgy döntött, hogy tovább építi a kajatorták hírnevét. Felmondott korábbi munkahelyén, hogy most már csak az új szakmájának élhessen. Úgy fogalmaz, adott magának másfél évet, hogy kiderüljön, mire megy ezen az új területen – általában ennyi idő kellett neki a korábbi pénzügyes munkái során is ahhoz, hogy valamit felépítsen, elérje célját. Ha nem minden a tervek szerint alakulna, még mindig visszatérhet a pénzügyek világába. De azért reméli, hogy nem így lesz.

Szakácskönyvben adja át a tudását

Nagy tervei vannak: szeretne saját cukrászdát nyitni, ahol meg is lehetne vásárolni a kajatortáit, szeretné másoknak is átadni a tudását, és szeretne újabb szakácskönyvet kiadni.

Merthogy egy szakácskönyvet már jegyeznek a nevével, a „Hobbicukrászat – alapoktól a mesterfokig” c. könyv kiadásával indított, amelynek alapjait még a főállású munkája mellett rakta le. A könyv ráadásul magánkiadásban jelent meg, így komoly befektetést igényelt Adrienn részéről. „Nem kevés pénzbe kerül ma magánkiadásban megjelentetni egy szakácskönyvet, de úgy voltam vele, hogy

ez hosszú távon megtérülhet, mert a személyes brandemet építem vele” – magyarázza Adrienn.

hirdetés

Ha már csak a biztos anyagi háttér hiányzik az újratervezéshez...

Az Újratervezés sorozat inspiráló történeteit látva sokan érezhetik úgy, hogy bár megtehetnék ők is ezt a nagy lépést, de ahhoz, hogy merjenek valami újba fogni, hiányzik még valami: az anyagi háttér.

Mit mond a szakértő?

„Mindannyian rendelkezünk olyan tervekkel, amelyeket hosszú évek óta dédelgetünk, azonban valamilyen okból eddig még nem jutottunk el a megvalósításukig. Van, hogy a saját kételyeink szabnak gátat annak, hogy a hobbinkból hivatás lehessen. Pedig, ahogy az itt szereplő történet is mutatja, egy átgondolt döntés, egy bátor lépés teljesen új perspektívákat nyithat az életünkben, és az önmegvalósítás kezdetét jelentheti. Természetesen minden ilyen jellegű váltás az elején lemondásokkal és anyagi befektetéssel járhat, így érdemes előre felmérni a lehetőségeinket. Ügyeljünk arra, hogy döntésünkhöz pénzügyi tervet is készítsünk, amiben az álmok mellett a pénzügyekkel is tervezünk. Az első nagy lépés megtételéhez akár komoly pénzügyi befektetésre is szükség lehet, ilyenkor jelent hatékony segítséget a személyi kölcsön*, amelyet ma már néhány órán belül akár az otthonunkból, online is igényelhetünk. A felmerülő kérdések megválaszolásában pedig az ügyintézőink készségesen segítenek” – mondja Györkei Krisztián, az OTP Bank fogyasztási hitelek termékfejlesztési vezetője.

*THM mértéke: 7,3 - 24,1 %

Az akciós időszak 2019. október 7-től visszavonásig, de legkésőbb december 15-ig tart.

További részletek: www.otpbank.hu/szemelyikolcson

A könyvet csak Adrienntől lehet megrendelni, de máris sok helyre elkerült: Adrienn folyamatosan kap visszajelzéseket a tortakészítési próbálkozásokról, amiket meg is oszt a közösségi oldalán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tudom, tudom, most kellene szelfizgetnem a frissen kiszállított könyvvel, de jelenleg még retussal és filterekkel sem tudnám magam normálisan kinéző állapotba hozni. ? Ma utolsó pillanatban beesett minden, könyv, 2 féle csomagolóanyag, és dolgozom, hogy az előrendeléseket teljesítsem, ami 260 db. ☺ Őrület. A könyv szerintem gyönyörű lett, hála a profi ételfotósnak @elobbfotozunk_aztaneszunk . ? Köszi Orsi a szuper képeket! A fázisokat és néhány fotót én csináltam, nézzétek el nekem, de 35 tortánál beleőszült volna Orsi a fázisokba, egy torta legyártása 4-5 óra is megvolt. Na jó, voltak egyszerűbbek. ? Ígérem, nemsokára jön a szelfi, meg egy videó is a könyv belsejéről, addig is játsszatok Orsinál, mert könyvet nyerhettek! Részletek Orsi legújabb posztjában. Katt a profiljára! ? . . . . . #cake #cakestagram #cakeart #cakedesign #instacake #instahun#instadaily #cakeblogger #sculptedcake #3dcake #notwhatitseems #adriennsabjan #mik #mik_gasztro #pastrylife #kajatorta #foodcake #fuckdiet #mutimitsütsz #hobbicukraszatmesterfokon

Sabján Adrienn (@adriennsabjan) által megosztott bejegyzés,

Borsófőzeléket, gulyáslevest és rántott húst is mintázott már tortából

„Rendszerint az ismerősöktől kapott feladatok alapján jönnek az ötletek, hogy milyen torták készülnek el. Most már elég sok megkeresésem volt ahhoz, hogy sikerült kikísérleteznem az alapanyagokat. A borsófőzelékes torta viszont a saját ötletem, most ez számít a legtrendibbnek, a kislányom születésnapjára is ilyet kellett készítenem.”

A legextrémebb alkotás egy Valentin napra készített valósághű szívtorta volt, amit szintén megrendelésre készített. Az ételek közül pedig már alig van olyan, amit ne készített volna már el tortaként. Készült már torta gulyásleves, pizza, rántott hús és sushi formában is.

„A mostani életem sokkal kiszámíthatatlanabb, mint a korábbi volt. De sokkal kreatívabb. Soha nem tudhatom, épp ki fog megkeresni valamilyen különleges kívánsággal.

Azt remélem, hogy ha most is 100%-osan csak egy dologra koncentrálok, akkor ugyanolyan sikereket tudok elérni, mint korábban a kiszámíthatóbb területen.”


KÖVESS MINKET:


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!