hirdetés
cegled2.jpg

150-nel gázolt halálra egy lányt, de a férfi és családja azóta sem kért bocsánatot

'A túlélésért küzdünk' - mondta sírva a lány édesanyja, sem ő, sem családja nem tudja azóta sem feldolgozni a tragédiát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 09.


hirdetés

150 km/órás sebességgel hajtott Cegléd belvárosában az a 22 éves fiatalember, aki áprilisban ütött el két gyalogost. Egyikük, egy 18 éves lány életét vesztette. A másik áldozat súlyosan megsérült.

A szakértők szerint a városban a baleset előtt 151-gyel ment a sportkocsival.

A lány édesanyja most nyilatkozott Híradóknak. Elmesélte, mi történt a tragédia estéjén. A rendőrök hajnalban mentek el hozzájuk, hogy értesítsék őket lányuk elvesztéséről.

A család azóta sem tudja feldolgozni a tragédiát. Kisebbik lányát is nagyon megviselte testvére elvesztése. "Mindennap a túlélésért küzdünk"

- mondta sírva az édesanya.

Arról is beszélt, hogy a gázoló fiatalember és családja közeli ismerősük, de senki nem kért bocsánatot tőlük.

VIDEÓ: AZ RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
iskolai-keseles-kanada-1000x518.jpg

Édesanyja szeme láttára késeltek halálra egy 14 éves fiút az iskolája előtt Kanadában

Az áldozat és a gyanúsítottak ismerhették egymást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 08.Szörnyű tragédia történt Kanadában: egy 14 éves fiút iskolája előtt késelték halálra az Ontario állambeli Hamilton városában, ráadásul mindezt édesanyja is végignézte - írja a CNN.

A fiú a Sir Winston Churchill Középiskolába járt, az épület előtt ölték meg hétfő délután fél 2 körül. A rendőrség még aznap este sajtótájékoztatót tartott a borzalmas gyilkosságról. Részletek egyelőre nem derültek ki, de azt elárulták, hogy

a kamaszfiú édesanyja végignézte gyermeke halálát.

Azt nem közölték, hogy a nő miért volt ott az iskola előtt.

"Borzasztó dolog szemtanúja volt, ami nagyon megrázta"

- mondta az egyik nyomozó.

A késelés után három embert vettek őrizetbe, de a hatóságok még keresnek két gyanúsítottat. Egyikük nevét sem adta ki a rendőrség, de a sajtótájékoztatón felszólaló nyomozó az egyik őrizetben lévő gyanúsítottat fiatal férfiként emlegette. Úgy tudják, volt kapcsolat az áldozat és a gyanúsítottak között, tehát ismerték egymást.

Az is kiderült, hogy videófelvétel is készült a szörnyű gyilkosságról, ezért a rendőrség felszólította a késelőket, hogy adják fel magukat.

"Semmibe vettek egy emberi életet, ami igencsak aggasztó ilyen fiatal korban"

- mondta a tragédia kapcsán Steve Bereziuk nyomozó.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
hableany.jpg

Megvizsgálták a Hableány rádióit: újabb szakértői vélemények igazolják a Viking Sigyn kapitányának felelősségét

Súlyos hiányosságokat tártak fel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 08.Elkészültek az újabb szakértői vélemények, melyeket a Hableány hajóbalesetének vizsgálatához a rendőrség kért. A kiegészítő vélemények többek között megállapították, hogy a tragédia idején egy másik szállodahajó is elhaladt a baleset helyszínén, így felmerül a Viking Idun kapitányának felelőssége is. Ezen kívül sikerült az elsüllyedt Hableány rádióit is megvizsgálni. A szakértők szerint a Viking Sigyn kapitánya az ún. stop manőverrel megakadályozhatta volna az ütközést - mondta el Balogh Szabolcs, a Hableányon meghalt matróz családjának jogi képviselője az Indexnek.

Az ügyvéd elmondása szerint fejetlenség volt, miután a rádióba bemondták, hogy „ember a vízben”. A tanúk és a rádióforgalmazás adatai szerint mikor egy túlélőt sikerült elkapni, nem tudták egyből a hajóra emelni, így nem tudtak azonnal egy másik bajbajutott után menni.

A szakértői vélemény szerint

az ukrán kapitány "indokolatlanul későn" - csak négy perccel az ütközés után - adta le a vészjelzést, és későn kért segítséget,

a mentést is az első tiszt utasítása után kezdték meg. Mindezek miatt indult eljárás a gondatlan veszélyeztetésen kívül segítségnyújtás elmulasztása miatt is.

A Hableány rádióját is sikerült megvizsgálnia a szakértőknek, és megállapították, hogy mind a kettő a 10-es csatornán állt, miközben az egyiknek a 22-esen kellett volna állnia.

Azt nem tudni, hogy mi történt a rádiókkal, és hogy a baleset előtt hol álltak. Az viszont már kiderült, hogy a két hajó között nem volt kommunikáció. A Viking Sigyn kapitányának még szabad szemmel is látnia kellett volna a Hableányt, ám ő nem észlelte, végül egy utas szólt neki az ütközésről. A szakértők szerint a "stop" manőverrel megakadályozható lett volna az ütközés.

Egy másik hajó kapitányának felelőssége is felmerült.

A Sigyn mögött érkező Viking Idun sem állt meg, annak ellenére, hogy tudott arról, hogy baleset történt.

Az ukrán kapitány ugyanis megkérdezte az Idun kapitányát, hogy lát-e valamit a vízben, de ő erre azt felelte, hogy nem, csak egy villogó mentőgyűrűt láttak. A hajó orrkamerájának felvétele azonban rögzítette a vízben lévő áldozatokat - írta meg a lap.

A Hableány május 29-én este süllyedt el, a fedélzetén 33 dél-koreai turista és a kétfős magyar személyzet tartózkodott. A tragédiát heten élték túl, egy utast azóta sem találtak meg.

Fotó: Police.hu


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kunagota.png

Felfoghatatlan: kétéves kisgyerek halt meg lakástűzben Kunágotán

Nagyobb testvére az udvarról kiabált segítségért, de a kisfiú életét már nem lehetett megmenteni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 08.Tűz volt egy lakóházban, egy kétéves gyermek életét vesztette Kunágotán, számol be a tragikus hírről a Police.hu.

A rendőrség október 8-án, délután negyed egy körül kapott bejelentést a tűzről.

A házban két gyerek volt, a nagyobbik az udvarról segítségért kiabált.

Egy közelben lévő férfi meghallotta ezt és hívta a szomszédokat. A férfi és az időközben hazaérkező édesanya bementek a másik gyermekért és kihozták őt a házból.

A kétéves kisfiú a helyszínen életét vesztette.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia okát és körülményeit.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
no.jpg

20 év börtönt is kaphat az újszülött kisfia megölésével vádolt nő – mindenkit becsapott a terhességével

Olyan jól titkolta, hogy gyereket vár, hogy senkinek nem tűnt fel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 08.Nem tett vallomást a bíróságon az a 39 éves nő, akit azzal vádolnak, hogy nem látta el újszülött kisfiát, aki ebbe belehalt idén áprilisban a Baranya megyei Magyarmecskén.

A nő a vád szerint nejlonszatyorba tette és cipős dobozban rejtette el egy szekrényben kisfia holttestét.

Az asszony rosszul lett, ezért mentőt kellett hívni hozzá, kritikus állapotban szállították kórházba. Ott derült ki, hogy nem sokkal korábban szült. Olyan jól titkolta terhességét, hogy senkinek nem tűnt fel az állapota.

A kórház a vizsgálat után értesítette a rendőrséget, és ők találták meg a csecsemőt. A szakértők szerint élve született, és azért halt meg, mert nem látták el megfelelően. Az asszonyt vérmérgezés miatt hetekig ápolták a kórházban.

Az elmeorvosi vizsgálat szerint beszámítható volt, ezért a nő ellene kiskorúval szemben elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, ha bűnösnek találják, akár 20 év börtönt is kaphat.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!