hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
jackman bond cover
15 híres színész, aki valószínűleg élete szerepét utasította vissza
Vajon Tom Selleck is sikeres lett volna Indiana Jonesként, vagy Nicolas Cage a Gyűrűk Urában mint Aragorn?
ThisIsInsider, képek: Wikipédia, filmjelenetek - szmo.hu
2017. június 02.


hirdetés

Angelina Jolie – Gravitáció

angelina gravity copy

Az Oscar-díjas film főszereplője eredetileg Angelina Jolie lett volna. Sandra Bullock biztos nem szomorkodott, mert Oscar-jelölést kapott rendkívül erős alakításáért.

Denzel Washington – Hetedik

denzel hetedik copy

David Mills detektív szerepét nem Brad Pittnek szánták, hanem Denzel Washingtonnak. A színész egy másik filmet választott a sötét bűnügyi filmdráma helyett, amit eleinte nem sajnált, de miután látta a filmet, kicsit megbánta a döntését.

Elmondása szerint már alig emlékszik a filmre, amit ehelyett választott, de legalább Brad Pittet végleg bebetonozta, mint A-listás szupersztárt.

Ian McKellen – Dumbledore

Miután Richard Harris elhunyt, Ian McKellennek ajánlották fel Dumbledore szerepét. A színész viszont úgy döntött, hogy nem vállalja el a szerepet, mivel ő játszotta Gandalfot a Gyűrűk Ura trilógiában.

És nem mellesleg Harris nagy tisztelője és jó barátja volt, úgy érezte, hogy ő nem tudná ugyanolyan jól eljátszani a szerepet.

Jack Nicholson – A Keresztapa

nicholson corleone copy

Al Pacino két Oscar-jelölést is kapott Michael Corleone alakításáért, de a szerepet először Jack Nicholsonnak ajánlották fel.

A színész egy interjúban elmondta, hogy azért utasította vissza a szerepet, mert akkoriban azt gondolta, hogy „az indiaiakat indiaiaknak, az olaszokat olaszoknak kell játszaniuk.”

Tom Selleck - Indiana Jones

Kis híján Tom Selleck kapta Harrison Ford legendás Indiana Jones-szerepét. Steven Spielberg A Star Warsban figyelt fel Harrison Fordra, de Geroge Lucas, aki Az elveszett ereklyék fosztogatóinak producer volt, nem szerette volna, ha Ford egy másik projektjében is játszik.

Ezt követően Selleckre esett a választás, de a színésznek le kell mondani a filmről, a Magnum szerződése miatt. Tom Selleck Indiana Jonesáról még videó is van:

Harrison Ford – Jurassic Park

harrison grant copy

Miután Harrison Ford és Steven Spielberg végül együtt dolgoztak az Indiana Jones-filmeken, Spielberg Dr. Alan Grant szerepét is felajánlotta Fordnak a Jurassic Parkban, de a színész nem vállalta el a szerepet.

Nicholas Cage – A Gyűrűk Ura

nicolas aragorn copy

Nicholas Cage Aragorn szerepéről mondott le, mert nem tudta elvállalni a 3 évig tartó új-zélandi forgatást, így a szerepet végül Viggo Mostensen kapta meg.

Henry Winkler – Grease - Pomádé

A producerek eredetileg Henry Winklert szerették volna Danny Zuko szerepében látni, de a színésznek korábbi híres szerepe nagyon hasonlított erre az alakításra, ezért Winkler úgy döntött, hogy nem él a lehetőséggel.

A filmben ezért a fiatal John Travolta énekelt Olivia Newton-John oldalán.

John Travolta – Forrest Gump

A Forrest Gump főszerepét állítólag John Travoltának szánták a készítők, és miután a színész visszadobta az ajánlatot, Tom Hanksre esett a választás. Hanks végül második Oscar-díját kapta meg az alakításért.

Travolta más szerepekről is lemondott, amit később Hanks kapott meg: a Csobbanás című filmben és az Apollo 13-ban is láthattad volna a színészt.

Charlie Hunnam – A szürke ötven árnyalata

A Kemény motorosok krimisorozat sztárját választották ki az egyik legjobban várt filmadaptáció főszerepére, de a színész végül személyes problémák miatt lemondta a szerepet. Hunnam nagyon megijedt a karaktertől és azt gondolta, hogy egy ilyen nagyszabású filmben nem tud teljesíteni. Christian Grey szerepét így Jamie Dornan kapta meg.

Molly Ringwald – Micsoda nő

molly pretty copy

Richard Gere mellett eredetileg nem Julia Robert jelent volna meg a filmvásznon a Micsoda nőben. Molly Ringwald viszont lemondott a szerepről, és később az mesélte, hogy egyáltalán nem bánta meg a döntésest.

„Ez a film Julia Roberts miatt olyan, amilyen. Ez az ő szerepe. Minden színész arról álmodik, hogy egyszer olyan szerepet kap, amelyben tündökölni tud, mint ő ebben.”

Bette Midler – Apáca show

Whoopie Goldberg híres szerepét kifejezetten Bette Midlernek írták, de Midler végül nem vállalta el a szerepet, mert félt, hogy rajongói nem akarják őt apácaként látni a filmvásznon.

Will Smith - Django elszabadul

Will Smith órákon keresztül tárgyalt Quentin Tarantinóval a szerepéről, de végül nem fogadta el a felkérést, mert kreatív nézeteltéréseik voltak, így Jamie Foxx játszotta Django szerepét.

Smith Neo szerepéről is lemondott a Mátrixban, amit végül Keanue Reeves alakított.

Hugh Jackman – James Bond

jackman bond

Évekkel ezelőtt kérték fel Hugh Jackmant a leghíresebb kém alakítására, de Jackman visszautasította a szerepet az X-Men javára.

A színész még sem mondott le James Bondról teljesen: 2015-ben azt nyilatkozta, hogy „komolyan meggondolná”, ha felajánlanák neki újból a karaktert.

Josh Hartnett – Superman visszatér

Josh Hartnett egy interjúban elmondta, hogy több szuperhős szerepét is felajánlották neki, de egyiket sem fogadta el, mert félt, hogy az az egy szerepe határozná meg későbbi karrierjét. Nem szerette volna, ha élete végig Supermenként látja őt a világ.

Az akkor 22 éves színész számára ez tűnt a legjobb megoldásnak, de később bevallotta, hogy megbánta, hogy elutasította a szerepet.


KÖVESS MINKET:
Koppintással vádolják A Dal egyik továbbjutóját - akár a versenyből is kizárhatják
Plágiumbotrány miatt egyelőre még nem tudni, hogy ki az a nyolc ember, akinek esélye van bejutni az Eurovíziós Dalfesztiválra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Hamarosan végre kiderül, mi lesz Magyarország kedvenc dala 2019-ben, és ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. A Dal döntős mezőnye azonban még nem biztos, hogy teljes, ugyanis az egyik csapat vagy előadó plágiumbotrányba keveredett - azaz lehet, hogy koppintották a műsorban előadott zenét.

Ha beigazolódik a gyanú, akkor az – egyelőre meg nem nevezett – érintettet kizárják, helyére pedig az elődöntőkből a döntő mezőnyébe be nem jutott, de a zsűri és a nézők által összesítve a legtöbb pontot kapott versenyző lép.

Egyelőre az alábbi indulók várják, hogy képviselhessék Magyarországot a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, amit május 18-án, Izraelben rendeznek meg:

Petruska, Acoustic Planet, Vavra Bence, The Middletonz, Pápai Joci, Szekér Gergő, Nagy Bogi és a Fatal Error.


KÖVESS MINKET:
Plágium miatt kizárták a versenyből a A Dal 2019 egyik indulóját
A szakértők szerint Petruska a Help Me Out of Here című szerzeményével követett el plágiumot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

Nem ez az első eset a köztévé eurovíziós selejtezőjében, hogy felmerült a plagizálás gyanúja, ám mindeddig egyszer sem sikerült rábizonyítani azt a versenyzőkre. Idén azonban az egyik döntős esetében a kizárás mellett döntöttek - írja az MTI.

A műsorkészítők szomorúan olvasták a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettesének szakmai állásfoglalását Petruska dalával kapcsolatban. Mind kiderült, a produkció túl sok részletben egyezik a Vampire Weekend White Sky c. dalával, ezért plágiumnak minősül.

A dal tempója, hangneme, hangszerelése, harmóniastruktúrája, basszusmenete és dallamkezelése is nagyon hasonlít a amerikai indie rock zenekar említett számára.

A szakmai állásfoglalás egyértelműen fogalmaz, így a műsor készítőinek, A Dal 2019 szabályzata értelmében azonnal ki kell zárniuk Petruskát a további versenyből. Az élő műsorban elhangzottak értelmében a döntő nyolcadik versenyzője az elődöntőkben a zsűritől és a közönségtől legtöbb pontot kapott versenyző, Oláh Gergő lesz.

A helyzet egyik pikantériája, hogy az énekes 2016-ban is hasonló gyanúba keveredett, akkor Trouble in my mind című számát hasonlították az itthon Bigyó felügyelő, eredeti címen Inspector Gadget néven futó, 1999-es rajzfilmsorozat főcímzenéjéhez.

Petruska idén nevezett dala:

A Wampire Weekend trackje:


KÖVESS MINKET:
Messenger-üzenetként jelennek meg Petőfi és Radnóti versei Budapest különböző pontjain
Ilyenek lennének nagyjaink, ha a mai korban alkotnának.
Címkép: MyAd Marketing - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Február második felében a főváros számos pontján citylight plakátokon jelennek meg a magyar költészet nagyjainak versei, kicsit másképp - írja a színház.org. Budapest 30 különböző helyén ugyanis többek között Radnóti, Petőfi, Weöres és Karinthy műveivel találkozhatunk majd méghozzá párbeszédes Messenger üzenet formájában emojikkal kiegészítve.

Az ötletet a MyAd Marketing csapata találta, akiknek fő célja, hogy a költészet valóban maradandó legyen minden generáció számára. Szeretnék, ha már az iskolások is értékként tekintsenek irodalmunkra, szívesen olvassanak verseket, élményként éljék meg a kötelező irodalmak olvasását is.

Hiszen a világunk egyre inkább változik, a gyerekek érdeklődési körével együtt. A közösségi média pedig remek felületet biztosít arra, hogy az irodalom minél több korosztályhoz eljusson. A MyAd Marketing csapata azt képzelte el, hogy milyen lenne, ha nagyjaink a mai korban élnének és a Messenger alkalmazáson belül üzennének.


KÖVESS MINKET:

Petruska a plágiumbotrányról: "Le vagyok sokkolva"
Az előadó közleményben fejtette ki véleményét.
Címkép: Láng Péter - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy plágium miatt kizárták a versenyből a A Dal 2019 egyik indulóját, Petruskát. A műsorkészítőknek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettese küldte el szakmai állásfoglalását Petruska dalával kapcsolatban. Mind kiderült, a produkció túl sok részletben egyezik a Vampire Weekend White Sky c. dalával, ezért plágiumnak minősül.

Az ügyben most megszólalt az előadó is, aki egy közleményt adott ki a Facebook-oldalán. Ezt teljes terjedelmében, változatlanul közöljük.

"Szombat este egy kedves barátom meglepetés születésnapi bulijának emelkedett pillanatába csapott villámként az MTVA híre. Döbbent telefonváltások következtek a többi versenyzővel, a tv műsor záró perceiben egy döntőnyi muzsikusra sikerült ráijeszteni. Miért most került ez elő? Nem vizsgálnak át alaposan mindent már a beválogatások alkalmával jó füllel és szoftverrel? - tettük fel egymás között a kérdéseket.

Aztán jött a hétfő reggel. A műsorpróbán már zenélésre készen, bedrótozva álltunk a színpadon, amikor a stáb félrehívott, hogy szeretnének velem beszélni. Megosztották velem az előző nap befutott szakértői véleményt, ami szinte sokkolt. Mivel a dalom a popzenében használt 3 legalapvetőbb dúr hármashangzatra épül, és a blues zenékre is jellemző shuffle ritmusban van, ha valaki minden áron találni akar valamit, könnyen fog. Ez azonban nem jelent automatikusan plágiumot. A szakértői véleményt elolvastam, a műsorkészítők döntését tisztelettel tudomásul vettem. Mindezzel együtt vitatkozom az ítélettel. Nem kívánom visszaküzdeni magam A Dal 2019 mezőnyébe, azonban nem hagy nyugodni, hogy dalszerzőként egy ilyen méltatlan helyzetbe kerültem.

Ha forrásokat keresünk, a Help Me Out of Here-t Zimbabwe és Malawi tradicionális tánczenéinek hangulata inspirálta, és nem árulok el nagy titkot, hogy távolról sem én vagyok az egyetlen, aki innen merít. Az, hogy hasonló forrásból esetlegesen hasonló érzetű nyugati popdal születik, nem precedens nélküli, és olykor tudat alatt is létrejöhet egy szerencsétlen együttállás, bár le kell szögeznem, a szakértői véleménnyel a hangulati hasonlóság elismerése mellett továbbra sem értek egyet.

Jelenleg le vagyok sokkolva, szomorú vagyok, és korántsem a műsorban való szereplésem elvesztése miatt. Átgondoltan igyekszem építeni a szakmai életem, folyamatosan arra törekszem, hogy a dalaim mondjanak valamit, össze tudjunk általuk kapcsolódni, és nem mellesleg folyamatosan olyan zenei kifejezőeszközökkel kísérletezem, amivel talán színfolt lehetek az ország popkulturális palettáján. Nincs könnyű dolgom magammal, amikor hosszan ülök egy-egy dallam, vagy szöveg fölött, de mindig azt igazolja vissza élet – gondoljunk csak a Dalos zsűri szép szavaira is -, hogy megéri ez a befektetés. Egy kicsit az ebbe vetett erőm tört meg, remélem, csak időlegesen.

Nos, ha nem Dal, akkor új lemez, új koncertek várnak, ebből igyekszem töltekezni (és most átnéztem minden számomat, hogy ne érje szó a ház elejét).

Köszönöm, ha mellettem álltok ebben

Andris


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x