hirdetés
jackman bond cover
15 híres színész, aki valószínűleg élete szerepét utasította vissza
Vajon Tom Selleck is sikeres lett volna Indiana Jonesként, vagy Nicolas Cage a Gyűrűk Urában mint Aragorn?
ThisIsInsider, képek: Wikipédia, filmjelenetek - szmo.hu
2017. június 02.


hirdetés

Angelina Jolie – Gravitáció

angelina gravity copy

Az Oscar-díjas film főszereplője eredetileg Angelina Jolie lett volna. Sandra Bullock biztos nem szomorkodott, mert Oscar-jelölést kapott rendkívül erős alakításáért.

Denzel Washington – Hetedik

denzel hetedik copy

David Mills detektív szerepét nem Brad Pittnek szánták, hanem Denzel Washingtonnak. A színész egy másik filmet választott a sötét bűnügyi filmdráma helyett, amit eleinte nem sajnált, de miután látta a filmet, kicsit megbánta a döntését.

Elmondása szerint már alig emlékszik a filmre, amit ehelyett választott, de legalább Brad Pittet végleg bebetonozta, mint A-listás szupersztárt.

Ian McKellen – Dumbledore

Miután Richard Harris elhunyt, Ian McKellennek ajánlották fel Dumbledore szerepét. A színész viszont úgy döntött, hogy nem vállalja el a szerepet, mivel ő játszotta Gandalfot a Gyűrűk Ura trilógiában.

És nem mellesleg Harris nagy tisztelője és jó barátja volt, úgy érezte, hogy ő nem tudná ugyanolyan jól eljátszani a szerepet.

Jack Nicholson – A Keresztapa

nicholson corleone copy

Al Pacino két Oscar-jelölést is kapott Michael Corleone alakításáért, de a szerepet először Jack Nicholsonnak ajánlották fel.

A színész egy interjúban elmondta, hogy azért utasította vissza a szerepet, mert akkoriban azt gondolta, hogy „az indiaiakat indiaiaknak, az olaszokat olaszoknak kell játszaniuk.”

Tom Selleck - Indiana Jones

Kis híján Tom Selleck kapta Harrison Ford legendás Indiana Jones-szerepét. Steven Spielberg A Star Warsban figyelt fel Harrison Fordra, de Geroge Lucas, aki Az elveszett ereklyék fosztogatóinak producer volt, nem szerette volna, ha Ford egy másik projektjében is játszik.

Ezt követően Selleckre esett a választás, de a színésznek le kell mondani a filmről, a Magnum szerződése miatt. Tom Selleck Indiana Jonesáról még videó is van:

Harrison Ford – Jurassic Park

harrison grant copy

Miután Harrison Ford és Steven Spielberg végül együtt dolgoztak az Indiana Jones-filmeken, Spielberg Dr. Alan Grant szerepét is felajánlotta Fordnak a Jurassic Parkban, de a színész nem vállalta el a szerepet.

Nicholas Cage – A Gyűrűk Ura

nicolas aragorn copy

Nicholas Cage Aragorn szerepéről mondott le, mert nem tudta elvállalni a 3 évig tartó új-zélandi forgatást, így a szerepet végül Viggo Mostensen kapta meg.

Henry Winkler – Grease - Pomádé

A producerek eredetileg Henry Winklert szerették volna Danny Zuko szerepében látni, de a színésznek korábbi híres szerepe nagyon hasonlított erre az alakításra, ezért Winkler úgy döntött, hogy nem él a lehetőséggel.

A filmben ezért a fiatal John Travolta énekelt Olivia Newton-John oldalán.

John Travolta – Forrest Gump

A Forrest Gump főszerepét állítólag John Travoltának szánták a készítők, és miután a színész visszadobta az ajánlatot, Tom Hanksre esett a választás. Hanks végül második Oscar-díját kapta meg az alakításért.

Travolta más szerepekről is lemondott, amit később Hanks kapott meg: a Csobbanás című filmben és az Apollo 13-ban is láthattad volna a színészt.

Charlie Hunnam – A szürke ötven árnyalata

A Kemény motorosok krimisorozat sztárját választották ki az egyik legjobban várt filmadaptáció főszerepére, de a színész végül személyes problémák miatt lemondta a szerepet. Hunnam nagyon megijedt a karaktertől és azt gondolta, hogy egy ilyen nagyszabású filmben nem tud teljesíteni. Christian Grey szerepét így Jamie Dornan kapta meg.

Molly Ringwald – Micsoda nő

molly pretty copy

Richard Gere mellett eredetileg nem Julia Robert jelent volna meg a filmvásznon a Micsoda nőben. Molly Ringwald viszont lemondott a szerepről, és később az mesélte, hogy egyáltalán nem bánta meg a döntésest.

„Ez a film Julia Roberts miatt olyan, amilyen. Ez az ő szerepe. Minden színész arról álmodik, hogy egyszer olyan szerepet kap, amelyben tündökölni tud, mint ő ebben.”

Bette Midler – Apáca show

Whoopie Goldberg híres szerepét kifejezetten Bette Midlernek írták, de Midler végül nem vállalta el a szerepet, mert félt, hogy rajongói nem akarják őt apácaként látni a filmvásznon.

Will Smith - Django elszabadul

Will Smith órákon keresztül tárgyalt Quentin Tarantinóval a szerepéről, de végül nem fogadta el a felkérést, mert kreatív nézeteltéréseik voltak, így Jamie Foxx játszotta Django szerepét.

Smith Neo szerepéről is lemondott a Mátrixban, amit végül Keanue Reeves alakított.

Hugh Jackman – James Bond

jackman bond

Évekkel ezelőtt kérték fel Hugh Jackmant a leghíresebb kém alakítására, de Jackman visszautasította a szerepet az X-Men javára.

A színész még sem mondott le James Bondról teljesen: 2015-ben azt nyilatkozta, hogy „komolyan meggondolná”, ha felajánlanák neki újból a karaktert.

Josh Hartnett – Superman visszatér

Josh Hartnett egy interjúban elmondta, hogy több szuperhős szerepét is felajánlották neki, de egyiket sem fogadta el, mert félt, hogy az az egy szerepe határozná meg későbbi karrierjét. Nem szerette volna, ha élete végig Supermenként látja őt a világ.

Az akkor 22 éves színész számára ez tűnt a legjobb megoldásnak, de később bevallotta, hogy megbánta, hogy elutasította a szerepet.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
A Csernobilról már most lehet tudni: az év sorozata
Nehéz spoilermentesen írni, mert tudjuk, hogy igaz történet. De így is tele van meglepetésekkel és izgalmas fordulatokkal.
Szegedi Éva - szmo.hu
2019. május 22."Értse meg, valami olyannal van dolgunk, ami még soha nem fordult elő ezen a bolygón!" - mondja Valerij Legaszov akadémikus a Csernobil című sorozat egyik jelenetében. És nem ez az egyetlen ütős mondat, ami elhangzik. Még csak 3 rész ment le, de számomra már most világos: a Csernobil az HBO-n az év legjobb sorozata.

13 éves voltam, amikor felrobbant a csernobili atomerőmű magja. Nyugati forrásból tudtuk meg, napokkal később, mi történt, és hogy Európát lassan beborítja a radioaktív, egészségre ártalmas sugárzás.

Mivel akkor még nem tudtuk, nem is tudhattuk, mennyit kaptunk belőle, a családom óvintézkedéseket vezetett be: nem mehettünk május elsején felvonulni, hiába volt jó idő, nem mentünk strandra; nem vásároltunk és fogyasztottunk epret, salátát, primőröket, tejet stb.

13 évesen átéreztem, milyen lehetett a Pripjatyban élőknek (elsősorban a gyerekeknek), és milyen borzalmas teher lehet ezzel az egésszel együtt élni. Akkor is, ha nem vagy súlyos beteg a szerencsétlenség miatt.

Sokáig téma volt nálunk a csernobili katasztrófa, az is, milyen következményekkel járt, köze lehet-e különféle, az ismeretségi körben felbukkanó daganatos betegségekhez. Amit lehetett (amint lehetett) elolvastunk, meghallgattunk és megnéztünk a témáról. Később, már felnőttként pedig lehetőségem volt a témával mélyebben foglalkozni és interjúkat készíteni magyar szakemberekkel a balesetről, az utóhatásairól és a korabeli tájékoztatásról.

Számomra éppen ezért volt fontos, hogy elkészült az HBO Csernobil című minisorozata. Letaglózott és lenyűgözött. Egyszerre.

Letaglózott, mert tudom, hogy ez megtörtént, és azt is, mennyi ember életébe és egészségébe került a felelőtlenség és a rossz döntések sorozata.

Ugyanakkor lenyűgözött a dramaturgia, a színészi játék, az utolsó részletekig megkomponált és hiteles díszlet. Magával sodort minden egyes jelenet. Részben azért is, mert sok olyan részletet ismertem meg belőle a baleset körülményeiről és az utána történtekről, amelyekről korábban nem volt tudomásom.

A sorozat hátborzongató, zseniális, hátborzongatóan zseniális.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Trónok harca: megrendítőnek szánták az utolsó részt, de nem jött össze
Véget ért a nyolcadik, utolsó évad, elvarrták a szálakat. Nagyon be akarták már fejezni. Vigyázat, SPOILER!
Orosz Emese cikke - szmo.hu
2019. május 20.Egész múlt héten azon törtem a fejem, vajon hogyan lehet lezárni egy ekkora trilógiát csupán a maradék 75 percben. Hát így.

Összecsapták a befejezést, de az utolsó részből azért kiderült, ki ülhet a vastrónra. Illetve oda pont nem, és az is kiderül, miért nem.

SPOILER!

Érdekesség, hogy az utolsó részre ismét változtattak picit az intrón. Királyvár felperzselése után a mechanikus váracskán is látszódnak a pusztítás nyomai.

A főcímet követően a változatosság kedvéért a Trónok harca utolsó évadának utolsó része is vontatottan indul. A felégetett város hamulepte utcáin Tyrion a palotába tart. Végigsétál a felégetett termeken, s vele együtt mi is újra bejárhatjuk azokat a helyszíneket, ahol családja 8 évadon át szőtte a terveket és intrikákat.

Vicces, hogy gyakorlatilag az egész város téglákra esett, az alagsorban három kő elmozdításával Tyrion mégis megtalálja testvérei holttestét. Miközben ő könnyek közt, dühösen csapkodja a téglákat, Daenerys beszédet intéz katonáihoz, a megmaradt dothrakiakhoz és a makulátlanok seregéhez.

Ahogy az előző részben a Cleganebowl előtti scene, úgy ez alkalommal a Daenerys sárkányszárnyas belépője volt a rész legháttérképgyanúsabb felvétele.

Daenerys beszéde egyébként erősen emlékeztet valamiféle kommunista gyűlésre: molinóként lelógatott hatalmas zászló, magasba lendülő sarlók és a világ népeinek “felszabadításáról” szóló őrült monológ a történelemkönyvekből is ismerős lehet.

Miután Tyrion a királynő lábai elé dobja a segítői kitűzőt, börtönbe kerül. Jon meglátogatja, és az epizód első harmada tulajdonképpen egy köztük zajló hosszú, unalmas moralizálás arról, mi a helyes, illetve mit kellene kezdeni a bekattant Sárkánykirálynővel.

Jon szokás szerint nem is érti, mit keres itt, hogy került ebbe a szituációba, és nyűglődik azon, hogy neki kell jó döntést hozni és cselekedni. Végül rászánja magát, és felkeresi Daeneryst. Újabb poszterre való jelenet, amikor a hamulepte sárkány felemelkedik, hogy a bejáratnál megszagolja Jont.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Most egy ásványvizes palackot felejtettek a Trónok harca egyik jelenetében
A csapat rendre úgy reagál, hogy a folyamatos bakizás oka nem marketingfogás, hanem egyszerűen figyelmetlenség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 20.Még mindig nem tudni, hogy szándékos-e vagy sem, de egyre több baki bukkan fel a Trónok Harca háza tájáról.

Volt ugye Jamie keze, ami egy fotó erejéig visszanőtt, aztán a Starbucks-pohár, ami az asztalon maradt egy jelenetben.

Most egy újabb szomjas és figyelmetlen színész felejtett valamit a díszletben, ami ezúttal egy Samwell Tarly lába mögött felejtett ásványvizes palack volt.

A csapat rendre úgy reagál, hogy a folyamatos bakizás oka nem marketingfogás, hanem egyszerűen figyelmetlenség.

Lapozz, ha látni szeretnéd a bakit:

Íme az aktuális baki videón:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Hernádi Judittól Medveczky Ilonáig: ők voltak az Ötvös Csöpi filmek legcsodásabb női
Bár általában csak néhány másodperc jutott nekik, mégis a sorozat elmaradhatatlan szereplői voltak, többnyire lenge ruhában.
Forrás: Tó-retró blog - szmo.hu
2019. május 22.A régi, balatoni nyarak illata Pálma gumimatraccal és bambival, a SZOT üdülők strandján... Ezt mind újraélheted vagy megismerheted a Tó-retro blog írásaiból.

Az Ötvös Csöpi filmek elmaradhatatlan "kellékei" voltak – a Balaton, a pofonok, a bénázó társ mellett - a csodás, többnyire fürdőruhában vagy egyéb lenge öltözetben feltűnő hölgyek. Ők többnyire rövidke szerepet kaptak, de természetesen ez is elegendő volt hozzá, hogy egy kis flörttel próbálkozzanak a – szinte mindig – rendíthetetlen nyomozónál. Aki akkoriban volt fiatal (vagy kicsit idősebb), biztosan legalább egy ilyen jelenetet fejből is fel tud idézni, hiszen a fiatalkori fantáziák közé könnyedén lopóztak be ezek a hölgyek. Cikkünkben egy csokorra valót gyűjtöttünk össze a „magyar Bond-lányokból”.

Hernádi Judit, Pogány Madonna

Bár csak a forgatás megkezdése előtt két évvel, 1978-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, Hernádi Judit 5 filmmel a háta mögött vállalta el a meggyilkolt Vályi Zoltán özvegyének szerepét.

Bár játékidőben sajna kevés jutott neki, a film vizuális élményéhez nagyban hozzá járult.

A flegma karakter egész estét betöltő dekoltázsa minden férfiembernek örökre a retinájába égett.

A filmben éppen a lakásán keresi fel a két rendőr, hogy férje után érdeklődjenek és Kardos Doktornak kocsányon lógó szemek, míg Csöpinek egy kis flört is jut, amikor engedélyt kér arra, hogy körülnézhessenek a lakásban. A válasz: „Hát persze, csináljanak, amit akarnak. Velem is!”

Varga Katalin, Pogány Madonna

Az Ötvös univerzum első bikinis nője a vitorlásverseny zsűrihajóján tűnik fel. Ebben a jelentben Csöpi már tudja, hogy a tettes egy olyan hajóval közlekedik, melynek vitorláján egy vörös csillag található. A zsűrihajó nevezési listáját pedig a mézédes hangú, huncut Varga Katalin kezeli.

Filmtörténeti mérföldkő Kern András vagyis Kardos Doktor minimum levesestányér méretűre kerekedő szeme, amikor a fürdőruhás lány keresztül mászik a lábain.

Neki újra csak ennyi jut, míg Csöpinek egy kis flört is, bár a kőkemény zsarut sokkal jobban érdeklik a vitorlacsúcson látható vörös csillagok, mint a lőtávolban található gömbölydedségek. Varga Katalin egy közgazdász diplomával és egy vadonatúj színészi végzettséggel került a Balaton vizére. A forgatás évében elnyerte a Legjobb női alakítás díját, igaz ezt nem a Pogány Madonnának köszönhette.

Tóth Enikő, Csak semmi pánik

Több okból is rendhagyó jelenetben tűnik fel a barna, göndörfrizurás naiva a sorozat második részében. Egyrészt nem róla marad emlékezetes a jelenet, másrészt úgy látható a vásznon egy csinos hölgy, hogy nem Csöpi körül legyeskedik.

Ő ugyanis Márta, aki a nyitójelenetben igyekszik Kardos Doktornak a pritaminrejtély megfejtésében segédkezni.

A jó doktor gyakorlatilag a teljes játékidőben a feleségétől kapott bevásárlólistán szereplő pritaminnak próbál a nyomára bukkanni, és végül Csöpi segítségével jár sikerrel. Tóth Enikő 1977-ben indult a Ki mit tud?-on, de sikereit nem ez alapozta meg. Bár a Filmművészeti Főiskolát csak egy évvel korábban végezte el, a Csak semmi pánik már a második filmje volt. Ezen kívül számtalan filmben tűnt fel, melyek között szerepelt az István, a király (Koppány egyik ágyasa), a Linda sorozat, és legutóbb a Mi kis falunkban láthattuk.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x