hirdetés
raketak-magyarorszag.jpg

148 milliárdért vásárolna rakétákat Magyarország az amerikaiaktól

A vételi megállapodás hivatalosan még nem jött létre, egyelőre csupán az exporthoz szükséges engedélyt adta ki az amerikai külügy.
Fotó: Ilusztráció/Youtube képernyőfelvétel - szmo.hu
2019. augusztus 28.


hirdetés

"Összesen 4,2 milliárd dollár értékű fegyvereladásra adott engedélyt az amerikai külügyminisztérium öt országnak. A "csomagban" megtalálható Magyarország is; mi 500 millió dollár (148,5 milliárd forint) értékben tervezünk 180 darab AIM-120C-7 légiharc-rakétát vásárolni az Egyesült Államoktól" - írja a portfolio.

A Defense News azt írja, hogy 500 millió dollár értékben vásárolna 180 darab AIM-120C-7 fejlett közepes hatótávú levegő-levegő rakétákat (AMRAAM) az Egyesült Államoktól Magyarország, az eszközöket pedig a Raytheon gyártaná le.

A rakétákkal a Honvédség Gripenjeit szerelnék fel. Az eladóktól az eszközök üzemeltetéséhez szükséges kellékeket és képzést is megkapná Magyarország.

A vételi megállapodás hivatalosan még nem jött létre, egyelőre csupán az exporthoz szükséges engedélyt adta ki az amerikai külügy.

"Előfordulhat, hogy a közeljövőben nem ez lesz az egyetlen rakétavásárlási megállapodás, melyet az Egyesült Államokkal lefolytatunk, Magyarország ugyanis föld-levegő rakéták beszerzését is tervezi" - írja a portfolio.hu.

VIDEÓ: AMRAAM AIM-120C-7-tel felszerelt gép


KÖVESS MINKET:

hirdetés
kalman-olga.jpg

Kálmán Olga elmondta, miért tűnt el a nyilvánosság elől

Mióta az előválasztási kampányban alulmaradt Karácsony Gergellyel szemben, nem hallatott magáról az egykori tévés műsorvezető.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 27.Jó ideje nem szerepelt már a nyilvánosság előtt Kálmán Olga, gyakorlatilag mióta az előválasztási kampányban alulmaradt Karácsony Gergellyel szemben.

Az egykori tévés műsorvezető a 24.hu kérdésére most elmondta:

sokadik ortopédiai műtétjén van túl.

Régóta húzódó mozgásszervi problémáján az előválasztási kampány nem segített, fogalmazott. A sok utazás, a napi 10-12 óra járkálás a kampányhelyszíneken tette fel az i-re a pontot, de hozzátette:

örülne, ha mihamarabb valamilyen formában bekapcsolódhatna az önkormányzati választási kampányba.

Arra a kérdésre, hogy az előválasztási veresége vagy más egyéb ok miatti sértődése révén tűnt el a nyilvánosság elől, határozott cáfolattal felelt.

"A valós indokra, azt hiszem, a két mankómnál nincs erősebb bizonyíték"

- tette hozzá.


KÖVESS MINKET:hirdetés
festes.png

A szülőknek kellett volna kifesteni az osztálytermet évnyitó előtt, csak a fehér festéket kapták hozzá

Az önkéntes munkát még így is vállalták volna néhányan, de végül alig egy hetük maradt rá. A budaörsi iskola azonban úgy döntött: csak munkaidőben dolgozhatnak a termen, délután és hétvégén nem, így az egész füstbe ment.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 27.Festéket adnak, de a munkát a szülőknek kell elvégezni - ezt válaszolta a Klebelsberg Központ a budaörsi Bleyer Jakab német nemzetiségi általános iskolának, ahol a szülők szerettek volna egy tisztasági festést a tantermekben. Az egyik anya az RTL Híradónak azt mondta: cinikusnak tartják a fenntartó válaszát.

"Ha színest szerettünk volna, külön kiemelték, hogy a színezőpasztellt is nekünk kell finanszírozni"

- nyilatkozta az asszony.

Az önkéntes munkát még így is vállalták volna néhányan a szülők közül, ha nem lettek volna időszűkében, ugyanis

augusztus 22-én tudták meg, hogy nekik kellene kifesteni a termet.

Így alig egy hetük maradt arra, hogy mindent megszervezzenek.

Mivel az iskola úgy döntött, hogy csak munkaidőben dolgozhatnának a termen, délután és hétvégén nem, végül lemondtak a tervről.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta, a fenntartótól csak festékvásárlásra kért támogatást az iskola, szakembert nem kértek a festéshez. Azt is közölték, hogy az iskolára 4 millió forintot költött az Érdi Tankerületi Központ, százezer forintot adtak festéktámogatásra is.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ny2.jpg

Letartóztatták a nyíregyházi kettős gyilkosság gyanúsítottját

Féltékenységből ölt. A ház ajtaján keresztül hátba lőtte az egyik férfit, majd később annak az apját is hátulról lőtte agyon.
MTI - szmo.hu
2019. augusztus 28.Letartóztatta a hétfői nyíregyházi kettős emberölés gyanúsítottját a Nyíregyházi Járásbíróság - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Sterné Deák Andrea elmondta, H. M. letartóztatása, amelyet aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt rendelt el a járásbíróság, az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb szeptember 28-ig szól.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított idén júliusban tudta meg, hogy a felesége érzelmi kapcsolatba került egy másik férfival. A nő hétfő délben szóváltásba keveredett szeretőjével annak orosi háza előtt, de a történteket még aznap elmondta a férjének és sérelmezte, hogy a szeretője lekezelően beszélt vele.

A gyanúsított féltékenységből és a lekezelő magatartás miatt még aznap délután elment a sértett házához, ott az autójából engedéllyel tartott golyós vadászpuskájából célzott lövést adott le az udvaron tartózkodó másik férfira, aki erre bemenekült a házba. A gyanúsított ezután kiszállt az autóból és a ház ajtaján keresztül hátba lőtte a férfit, aki a helyszínen meghalt - ismertette Sterné Deák Andrea.

Lapozz a továbbiakért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x