hirdetés
hajlektalan_kutya_unsplash.jpg

140 milliót követelnek az örökösök egy angol férfin, aki hajléktalanoknak adta testvére hagyatékát

Áll a bál az örökség körül.
Képünk illusztráció, fotó: Unsplash/Nick Fewings - szmo.hu
2020. július 28.


hirdetés

367 ezer font, vagyis közel 140 millió forint megfizetésére kötelezte a bíróság Peter Ivoryt, aki elhunyt bátyja teljes vagyonát a hajléktalanoknak adományozta, írja a Metro. Az 58 éves férfi szerint ő csak haldokló testvére utolsó kívánságát teljesítette.

Michaelnek nem volt jó kapcsolata a családjával. Ezért arra kérte ablakpucolásból élő fivérét, hogy halála után adja el az összesen 414 ezer fontot (kb. 158 millió forint) érő ingatlant és egyéb vagyontárgyakat, a pénzt pedig adja a "keményen dolgozó szegényeknek és a hajléktalanoknak".

A különböző költségek levonása után így Peter nagyjából 140 millió forintnak megfelelő angol fontot osztott szét Cambridge, a Wight-sziget és Skócia utcán élő lakói között.

A Legfelsőbb Bíróság szerint azonban ezt nem tehette volna meg, az elhunyt testvér rokonaival kellett volna osztoznia a hagyatékon. Így az 58 éves férfit most 250 ezer font megfizetésére kötelezte a testület, ami fedezi két testvére és az unokaöccse kártalanítását.

hirdetés

A bíró szerint hiába gondolja úgy Peter, hogy erkölcsi kötelessége volt a haldokló testvér utolsó kívánságának teljesítése, valójában az erkölcsöt ebben az esetben felülírja az, hogy másoknak jogosan járt volna az örökség egy része.

Peter a tárgyaláson azzal védekezett, hogy ott volt a nála három évvel idősebb testvére halálos ágyánál. A haldokló Michael kezét fogta, aki megígértette vele, hogy a vagyona semmiképp nem kerülhet a család kezébe.

Azt kérte Petertől, hogy tartsa meg az egészet, de ha képtelen erre, akkor ossza szét a rászorulók között az egészet. Ezek után adott el mindet, majd osztotta szét a pénzt a haldokló végakaratának megfelelően.

Az ablakpucoló a bíróság előtt elismerte, hogy bár tette szembemegy a törvényekkel, ugyanakkor kitartott amellett, hogy a család többi tagja erkölcsileg semmire sem jogosult az elhunyt testvér vagyonából.

A bíró szerint a jószándékú férfi hagyatékkal kapcsolatos összes döntése az első pillanattól kezdve teljesen ellentétes volt az érvényben lévő jogszabályokkal.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kalisa_hubert.jpg

Együtt altatták el a Los Angeles-i állatkert elválaszthatatlan oroszlánpárját

Hubert és Kalisa az elmúlt hat év minden pillanatát együtt töltötte. Nagyon betegek voltak, de egyikőjüknek sem kellett a másik nélkül élnie.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 02.


hirdetés

Hosszú élet és számos együtt töltött év után el kellett altatni Hubert-t és Kalisát, a Los Angeles-i állatkert oroszlánpárját - írja a Los Angeles Times.

A két 21 éves ragadozót elaltatták, mivel súlyosbodó egészségi állapotuk már komolyan rontotta az életminőségüket

- közölték az állatkert munkatársai.

Hubert és Kalisa között nagyon szoros volt a kötelék az elmúlt hat évben, ezt az állatkert látogatói is minden alkalommal megcsodálhatták - mondta el Beth Schaefer, az intézmény programigazgatója.

Kalisa 1998 decemberében született Oklahoma Cityben, míg Hubert 1999 februárjában látta meg a napvilágot egy chicagoi állatkertben. Mindketten 2014-ben kerültek Los Angeles-i otthonukba. Kalisa összesen 10 kölyöknek adott életet, de élete utolsó párjával, Hubert-rel nem voltak közös utódai.

hirdetés

Óriási veszteség ez az állatkert számára - mondta el Alisa Behar, az emlősállatok felelőse.

„A korai órákban a dolgozók rutinszerűen hallgathatták Hubert ordítását. Nekem személy szerint nagyon hiányozni fog a hangjuk, mikor körbejárom az állatkertet”

- tette hozzá.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
ferfi-elvesztette-peniszet-karjan-novezstik-ujra.jpg

Elvesztette a péniszét egy brit férfi, a karján növesztettek neki egy újat

Malcolm MacDonald egy hosszan tartó vérfertőzés miatt vesztette el a péniszét még 2014-ben. Később kiderült, hogy egy eddig még soha nem alkalmazott műtéttel újra lehet nemiszerve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

Egy hosszan tartó vérfertőzés miatt veszítette el a péniszét egy brit férfi még 2014-ben. Malcolm MacDonald a Sunnak beszélt arról, hogy először magába fordult és az alkoholhoz nyúlt, aztán később kiderült, hogy egy eddig még soha nem alkalmazott műtéttel újra lehet pénisze, viszont a nemiszervét először ki kell alakítani, méghozzá a karján.

A most 45 éves férfi bal karjának izmából és bőrét felcsavarva kialakítottak egy új péniszt. A sebészek készítettek húgycsövet is, és még két másik csövet is elhelyeztek benne, hogy a férfi majd később egy kézi pumpával felfújhassa, így erekciója legyen.

"Természetesen őrület, hogy egy pénisz van a karomon. Nem is tudom használni. De ha belegondolsz, valójában ez elképesztő"

- mondta a lapnak a kétgyermekes apa, aki azt is kérte az orvosoktól, hogy az eredeti méreténél öt centivel nagyobb nemiszervet csináljanak neki.

A férfi azóta csak hosszú ujjú pólóban jár és próbálja eltakarni a kezén kialakított péniszt. A folyamat egyébként eredetileg két évig tartott volna, ezután került volna a lába közé, ám az eredetileg 2018-ra tervezett műtét két évet csúszott. A férfi ugyanis nem érezte jól magát, később pedig több probléma is felmerült, ami miatt halasztani kellett a műtétet. Végül 2020 áprilisában kerül volna sor az operációra, de ekkor a koronavírus szólt közbe. MacDonald mindenesetre bízik benne, hogy év végére végre újra a lába között lesz a pénisze.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
maganyos_macska_cica.jpg

Soha nem szenvedett még annyira a magánytól egy macska, mint ebben a videóban

A gazdája csak 30 percre hagyta egyedül, de a felvétel tanulsága szerint ez is felért számára az örökkévalósággal...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 01.


hirdetés

Csak egy félórára hagyta egyedül a macskáját egy svéd nő, de legszívesebben soha többet tenne ilyet, írja a 24.hu a Daily Star alapján.

Ida Myrin a közelmúltban szerzett be egy cicakamerát azért, hogy láthassa, mit csinál a kedvence, amíg nincs otthon. A nőt már az első felvételek is sokkolták.

A Redditen megosztott videóban Isola már pár perccel a gazdi távozása után éktelen nyávogásban tör ki, miközben szájában a pórázát vonszolja. Egészen addig láthatóan nagyon szenved a cica, amíg 30 perccel később a nő haza nem ér.

Left my cat alone with a camera for 30 minutes and now I can never leave again from r/aww

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tuzgomb-idokep-ck.jpg

Fényes tűzgömb izzott fel hajnalban az égen

A látványos jelenséget több webkamera is megörökítette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

Fényes tűzgömb ragyogott fel hajnali 3 óra 21 perckor az északi égbolton. A látványos égi jelenséget az Időkép több éjjelátó webkamerája is lencsevégre kapta.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!