viznyito
13 magyar vízparti hely a bakancslistádra
Vadregényes patakpart, csodálatos kastélykert tópartja, remeték lakta vidék és kevéssé ismert remek strandok is szerepelnek a listán.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 29.Ha vízpart, akkor sokan a tengerpartra, vagy a Balatonra gondolnak. Pedig számtalan módon lehet vízparton pihenni, kikapcsolódni. A túrázóknak patak menti utakat tudunk ajánlani, míg a romantikára vágyókat kastélykertbe hívjuk, aki pedig a strandokat szereti, azoknak néhány kevéssé ismert, de kiváló helyet mutatunk.

Magyarország a vizek országa, érdemes kihasználni ezt és végiglátogatni a kevésbé felkapott, de gyönyörű helyeket. Íme egy válogatás a 2017-es évben bemutatott hazai vízpartokról.

1. Vadregényes séta a Bakony legtisztább vizű patakja mentén

A Gaja-völgyi Tájcentrumban ellátogathatsz az Ádám-Éva fák helyszínére, és megtudhatod miért hívják Sobri Jóskának az egyik barlangot.

A Bakony legtisztább vizű patakja a Veim-pusztán eredő Gaja-patak, amely a Keleti-Bakony legfontosabb vízfolyása. Átlagos vízmélysége 40 cm, vízhozama a csapadék mennyiségétől függ. Vize táplálja a Fehérvárcsurgói-víztározót. Mohánál a Móri-vízzel, Székesfehérvárnál a Sárvízzel és a Séddel egyesül, majd a Nádor-csatorna viszi tovább a Dunába.

KATT a cikkért IDE

bakony

2. Az egyik legszebb hazai kastélyparkban még Beethoven is megfordult

A martonvásári Brunszvik-kastély kertjében minden van, ami egy romantikus sétához szükséges.

Az egyik legszebb hazai angolkertnek tartják a Fejér megyei Martonvásáron található angol-neogót stílusú Brunszvik-kastély parkját. A hófehér, tornyokkal díszített, csúcsíves ablakú épület körül csodaszép ligetes kertet alakítottak ki. Van itt egy tavacska is, amelyen hangulatos híd ível át.

KATT a cikkért IDE

martonvasar

3. Árpád törzsei is megszállták, de híressé sós tava és szikes pusztája tette

Dunapatajon húzták arrébb az első műemléképületet, és itt mondta el utolsó nyilvános beszédét Kodály Zoltán.

A színes múlttal és különleges természeti környezettel rendelkező Dunapataj Kalocsától kb. 15 km-re fekszik.

KATT a cikkért IDE

dunapataj

4. Van egy merengős, elmélkedős japánkert a Duna mentén, a művészetek városában

Egy megszállott magyar kertépítő Szentendrére álmodott csobogó patakot, aranyhalas tavacskát, kerti pavilont és kőlámpást.

Csend, nyugalom, a lélek feltöltődése, kiegyensúlyozottság, harmónia – számtalan dolog juthat eszébe az embernek a japánkertekről. Ezt a különleges csodát pedig egyre több helyen élvezhetjük Magyarországon is.

KATT a cikkért IDE

japankert

5. Amit a Hortobágy és a Tisza-tó együtt nyújtani tud, az egyedülálló Közép-Európában

Magyarország második legnagyobb tavánál található Közép-Európa egyik legnagyobb halastórendszere és egyetlen összefüggő füves pusztája is.

Van egy hely Magyarországon, ahol egy helyen van tó, folyó, puszta, történelem, madárrezervátum, kalandos tanösvény, különleges állatok és máshol nem található különleges élmények.

KATT a cikkért IDE

hortobagy

6. Ősszel is gyönyörű színekben pompázik hazánk egyik legkülönlegesebb botanikus kertje

Vácrátóton ilyenkor érdemes megnézni a kopasz őszirózsák színkavalkádját, a látványos pázsitfűféléket, vagy az üvegházi flamingóvirágokat.

Vácrátót csodálatos kertje és romantikus története sokakat elvarázsolt már. Hajdanán Vigyázó Ferenc feleségének akart itt csendes otthont teremteni egy csodás kertben, hangulatos patakokkal, tavacskával.

KATT a cikkért IDE

dig

7. A part, amely nyáron megtelik strandolókkal, ősszel pedig a kirándulóké és a hattyúké

Dunabogdány az egyik legkedveltebb folyóparti fürdőzőhely a melegben. Most másért érdemes felkeresni.

Dunabogdány Budapest és Esztergom között található félúton. A területén ősidők óta éltek már. Ma körülbelül háromezren lakják, de szép időben, vagy nyáron sokan keresik fel a hangulatos települést.

KATT a cikkért IDE

dig

8. Óvárról pazar a kilátás a Balatonra és egy remetetelep is van az oldalában

Közép-Európában egyedülálló módon a Barátlakások néhány fülkéje viszonylag épségben megmaradt.

A Balaton menti vidék sok érdekességet rejt. A megszokott és ismert utakról érdemes néha letérni és felfedezni régmúlt korok emlékeit. Mert így olyan érdekességekre lehet bukkanni, mint egy korai vaskorban épült földvár maradványai, vagy a X. században már itt élt szerzetesek barlanglakásai.

KATT a cikkért IDE

remete

9. Panyola: valódi kis édenkert a három folyó vidékén

Kihagyhatatlan célpont a 'nemtudom szilva', az ízes pálinka, a házi lekvár és az aszalt gyümölcs hazája.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kis, hatszáz lelkes, párutcás faluban egy óra múlva úgy érzi magát az ember, mintha mindig is ismerte volna az itt élőket. A csendes, nyugodt településen barátságosan és érdeklődve fogadják az ideérkezőket.

KATT a cikkért IDE

dav

10. Ha csendes andalgásra vágysz, akkor irány Leányfalu és a Dunapart

Hidd el, nem véletlen, hogy sok híresség is sétálgatott, elmélkedett errefelé, vagy épp itt ihlette meg őt a táj békéje.

A Dunakanyar felé haladva a Duna partja rendkívül változatos. Ahány település, annyiféle a part is. Van ahol széles korzó vár, van ahol kavicsos, homokos strand és van ahol hatalmas árnyas fák alatt húzódó, romantikus sétára csábító sétány vezet végig a part mentén.

KATT a cikkért IDE

dig

11. 5 hazai élményfürdő, ahol az egész család talál izgalmas vízi kalandot

Rengeteg a szórakozási lehetőség, hatalmas csúszdák, kalandparkok a nagyobbaknak, vízi hinta, babacsúszda a kicsiknek, vízi masszázságy és bár a szülőknek.

Ahol gyerek van a családban, főleg, ha kicsi, ott bizony a kirándulás, hétvégi kikapcsolódás, pihenés, nyaralás helyét általában úgy tervezik meg a szülők, hogy a kicsinek is legyen megfelelő szórakozása, de azért a felnőtteknek is jusson lehetőség a lazításra.

KATT a cikkért IDE

otelmenyfurdo

12. Az ókorban is legendás hely volt a legnépszerűbb magyar vidéki úti cél

Számos legenda is fűződik az évezredek óta ismert Hévízi-tó gyógyító hatásáról.

Magyarország egyik leglátogatottabb települése Hévíz. Évek óta tartja első helyét a kedvencek között, itt töltik el a legtöbb vendégéjszakát a vidéki városok közül.

KATT a cikkért IDE

heviz

13. 5 kevéssé ismert, de remek strand és fürdő Nyugat-Magyarországon

Élménymedencék, csúszdák, gyerekparadicsom, felnőtteknek való gyógyító helyek is találhatók a termálvízben gazdag vidéken.

Végre itt a nyár és a strandszezon, a kedvelt nyaralóhelyek gyorsan megtelnek. Aki szeretne újabb helyeket felfedezni, vagy a fürdés mellett egy kicsit országot is járni, annak most összeszedtünk pár remek fürdőt az ország nyugati vidékéről.

KATT a cikkért IDE

otstrand

Előző összeállításunkban izgalmas városokat, helyeket gyűjtöttünk össze. Nézd meg azokat is, biztos találsz köztük olyat, ahová a jövőre te is ellátogatnál ITT.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x