hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
12 kisgyerek, aki új szintre emelte a trollkodás fogalmát
A tizedik mindent visz...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 10.


hirdetés

Számtalan fotó és videó bizonyította már, hogy a kisgyerekeknél nagyobb mókamesterek és trollok nem léteznek, azonban ha azt hiszed, már mindent láttál, nagyot tévedsz.

Íme a legújabb kedvenceink, amik bizonyítják, hogy a kicsik kreativitása és bátorsága tényleg határtalan.

1. "Mikor a három éves gyereked figyelmeztet egy ismeretlen férfit, hogy le fog esni a nadrágja."

2. Ez a kisgyerek pukinak öltözött halloween alkalmából.

3. Egy 11 éves gyerek rajza a pocakos, középkorú Batmanről, aki éppen strandol.

4. "Az unokahúgom állandóan orvososat akar játszani. Ilyenkor meg kell műtenem, és a forgatókönyv szerint nem sikerül az operáció. A temetéses rész a kedvence."

5. A szülők megkérték a kisgyereküket, hogy etesse meg a macskát.

6. "Anyám szerint állandóan ezt csináltam a nadrágjaival gyerekkoromban"

7. Az apuka laptopja automatikusan fotót készít, ha valaki fel akarja törni azt...Úgy tűnik, nem sikerült.

8. Egy hároméves kisfiú első látogatása az állatkertben. Tanulságosra sikerült.

9. Így várnak az iskolabuszra a szomszéd gyerekei. Nehezek a reggelek.

10. Ezt a gyerekszoba takarítása közben találták a szülők. A kisfiúk annyival érvelt, hogy sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség.

11. Nem lehet időben elkezdeni a fotók széttrollkodását.

12. ... mi szóltunk. Ez a kislány mindig ilyen fejet vág, ha előkerül a fényképező.

Forrás: Bored Panda


KÖVESS MINKET:
Bolti tojásból, egy neten rendelt inkubátorban keltett ki egy kiskacsát a 14 éves fiú
Igazi sikerélménynek éli meg a kamaszfiú a kísérlete eredményét.
Címkép: illusztráció (PxHere) - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

A 14 éves William Atkins kíváncsi volt arra, hogy a boltban vásárolt tojást megfelelő körülmények között ki lehet-e kelteni. Utánanézett a témának, és azt olvasta, hogy valaki megpróbálta, de végül semmi sem történt. Ki akarta deríteni, mi történik, ha kipróbálja a kísérletet tyúk- és kacsatojással is.

Az angliai Waitrose szupermarketben vett mindkét fajtából egy tucatnyit, majd beszerzett az eBay-ről egy 40 fontos (14 ezer forintos) inkubátort, amiben elhelyezte a tojásokat.

Három nappal később meglepve tapasztalta, hogy a tojás héját megvilágítva felfedezett egy dobogó szívet odabent. Ezután napról napra azt látta, hogy a kis élőlény egyre csak nőtt. Három hét múlva már a tojás elkezdett repedezni, pár nappal később pedig már ki is bújt a kiskacsa.

"Nagyon izgalmas volt látni, ahogy kifejlődött három hét alatt. A felhők felett jártam, amikor végül kikelt a tojásból"

- mondta a kamaszfiú.

Elmondása szerint senki nem lepődött meg azon, hogy ezzel kísérletezik, mert nagyon szereti az állatokat és a természetet, de arra már rácsodálkoztak, hogy sikeresen kikeltett egy kiskacsát, mivel senki sem hitt abban, hogy ez sikerülhet neki.

A fiú Jeremynek vagy Jemimának nevezi el a kis madárkát, attól függ, milyen nemű, ami egyelőre még nem derült ki.

"Egyszerűen imádnivaló, már egy kicsit hápog is. Teljesen ámulatba ejtett, hogy egy bolti tojást tényleg ki lehet kelteni, de izgatott is vagyok emiatt."

IamTheClotheshorse © on Twitter

Boy hatches a DUCKLING from supermarket egg after leaving them inside incubator https://t.co/T4gDWj0AwD

William úgy döntött, hogy ha a kiskacsa már nagyobb lesz, egy közeli farmra viszi, ahol mentett kacsák is élnek. Szerinte ott boldog lesz, és ő is bármikor meglátogathatja.

A tojást forgalmazó Clarence Court szóvivője szerint nagyon kicsi az esélye annak, hogy a boltokban vásárolható tojásokat ki lehet kelteni, de nem lehetetlen. Csak nagyon kevés ember tudja megkülönböztetni kívülről a fiastojást a sima tojástól, és még nekik is becsúszhat egy-két hiba.

Forrás: Daily Mail


KÖVESS MINKET:Letartóztattak egy anyát, mert megosztott egy olyan videót a fia telefonjáról, amit nem kellett volna
Maegan Adkins-Barras egy iskolai verekedésről készült felvételt osztott meg a közösségi oldalán.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. február 21.


hirdetés

A 32 éves anyuka egy olyan videót tett közzé, amin az látható, hogy a helyi középiskolában két diák egymásnak esik. Egyikük megüti a másikat, aki elesik, beveri a fejét egy betonpadba, aztán elterül a földön.

A hatóságok szerint a tanuló kórházba került és mivel a felvételen egyértelműen bűncselekmény látható, annak nyilvánosságra hozása pedig törvénytelen, ezért a nőt előzetes letartóztatásba helyezték.

Óvadékot nem állapítottak meg, ha elítélik, akár hat hónap börtönbüntetést is kiszabhatnak rá. Az egyelőre nem tisztázott, hogy ő maga jelen volt-e az incidensnél.

Az anya elismerte, hogy a videó a fia telefonjáról származik. Az ügy kapcsán a rendőrség felhívta a szülők figyelmét, hogy ha iskolai bűncselekményekről szereznek tudomást, kötelességük jelenteni azt a helyi rendőrségnek vagy az iskola vezetésének.

Forrás: New York Post


KÖVESS MINKET:
"Sírva megöleltem, és elmondtam, mennyire szeretem" - gazdik mesélték el, hogyan tért vissza hozzájuk elveszett kutyájuk
Négy kutyatulajdonos mesélte el, hogyan élték meg azt a rémálmot, majd boldogságot, amikor az elrabolt kutyájuk eltűnt, majd évekkel később visszatérhetett hozzájuk.
Címkép: illusztráció (Pexels) - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

A kutya az ember legjobb barátja - tartja a mondás. Sokaknál a kutyák elvesztése pedig legalább olyan fájdalmas, mintha egy szerettüket veszítették volna el. Az pedig még szörnyűbb, ha a négylábú kedvenc egyszercsak eltűnik és már soha nem tér vissza.

Négy kutyatulajdonos azonban szerencsés volt: bár hosszú időre elveszítették az állatukat, végül mégis visszakaphatták. A Daily Mail-nek mesélték el a rémesen indult, de végül jól végződött történetüket.

Francesca Debnam-Sharp cocker spánielje, Bella az angliai Braintree-ben található családi farm házőrzője volt, de kiskedvencként is szerették. Éjszakánként egy zárt kennelben pihent - innen lopták el egyszer az éj leple alatt, még 2015 októberében. Gazdái a közösségi médián és a rendőrségen is jelentették Bella eltűnését, sőt plakátokat is kitettek a környéken.

"Akárhányszor megláttam egy cocker spánielt az utcán, lelassítottam, hogy megnézzem, ő volt-e. De ahogy teltek az évek, elkezdtük elveszíteni a reményt"

- mondta a 25 éves Francesca.

Végül mégis kapott egy hívást, amire régen várt: megtalálták Bellát. Egy út mellett dobták ki négy másik kutyával együtt. A mikrochipje alapján azonosították, így tudták értesíteni a gazdáját is.

"Nem is tudtam elhinni, amikor megláttam. Annyira boldog volt, hogy hazajöhetett. De az állapota láttán összeszorult a szívem. Rühes volt, a bőre tele sebekkel, a szőre pedig gubancos és sárga volt a vizelete miatt. Hogy tehet ilyet bárki egy védtelen állattal?"

Bella végül három év után került vissza a gazdájához. A 25 éves lány szerint a kutyáját tenyésztésre használták, amíg alkalmas volt rá, ezután pedig egyszerűen kidobták. Nagyon rossz állapotban volt, de otthon már felépült, azóta pedig már ismét legjobb barátok a gazdájával.

Francesca szerint felháborító, hogy a kutyalopást is úgy kezelik, mint a tárgyak eltulajdonítását.

"A kutya értékét nem határozhatja meg pénz - ők a családunk tagjai"

- véli a fiatal nő.

Nicola Phillips hétéves cocker spánieljét, Scampit szintén egy zárt kutyakennelből lopták el az otthonából, az angliai Colefordból, még 2013 augusztusában. Gazdája mindent megtett, hogy megtalálja őt: értesítette a rendőrséget, plakátokat tett ki a környékre, járta az utcákat, létrehozott egy Facebook-oldalt is. Több üzenetet is kapott az évek során, amely szerint előkerült a kutyája, de mind tévesnek bizonyult. Végül Nicola egyszer ráment a Scampi keresésére indított Facebook-oldalt, amit már hónapok óta nem figyelt. Ekkor vett észre egy videót, amin egy kutyus mászkált egyedül az utcán, egy járókelő pedig felvette. Nicola tudta, hogy Scampi az. Kétszáz mérföldet utazott Észak-Londonba, ahol a kutyáját befogták - öt évvel azután, hogy ellopták.

"Először fel sem ismertem. A feje ferdén állt, később kiderült, hogy sztrókja volt, a bundája összegubancolódott és tele volt bolhákkal. Félig vak és süket lett, és olyan szomorúnak tűnt. Borzasztó volt. Először ő sem ismert fel, de az úton hazafelé végig fgiyelt engem, mintha próbálna visszaemlékezni, hogy honnan ismerhet engem. De amint kilépett az autóból és tudta, hová került, elkezdett szaladgálni és csóválta a farkát"

- emlékezett vissza a gazdája.

Scampi az elrablása óta visszahúzódóbb lett, sok mindentől fél. Az enni- és innivalót azonnal elfogyasztja, szinte pánikszerűen. Gazdájának ezt szívszorító látni, mert szerinte a kedvencét többször éhezett és szomjazott, amíg távol volt.

"Szerintem az emberek, akik ilyeneket tesznek, fel sem fogják, milyen fájdalmat okoznak ezzel. Hetekig nem aludtam, összetörtem, mert egy családtagomat elvették tőlem"

- mondta Nicola.

Scampi már egy idős kutyaként éli napjait, sokat alszik, gazdája pedig minden egyes napot kihasznál, amit még vele tölthet.

Trisha Joseph négyéves springer spánieljét, Belle-t 2016 decemberében lopták el. A kutya három hónapos kora óta élt a 45 éves édesanyával és családjával. Esténként a házhoz tartozó zárt istállóban pihent a kölykével, Bess-szel és a Holly nevű terrierrel. Egy este arra ébredt a család, hogy Belle és Holly eltűnt, a kis kölyökkutya pedig zaklattottan szaladgál körbe-körbe. Hiába hívogatták a kutyákat és keresték őket a közeli erdőben, nem kerültek elő, és a rendőrség sem tudott segíteni a felkeresésükben. Két nap múlva azonban kaptak egy hívást, hogy 100 mérfölddel arrébb megtalálták Hollyt, akit a mikrochipje alapján azonosítottak. Belle-nek azonban még mindig nem volt nyoma sem.

Trisha is órákon át figyelte az eltűnt kutyákkal foglalkozó szervezet oldalát, Facebook-oldalalakat csinált, plakátokat helyezett ki, és a kutyakereskedő oldalakat is figyelte, de hiába. Két évvel a két négylábú eltűnése után egy reggel egy telefonhívásra ébredt: körülbelül 40 idegen ember hívta fel azzal, hogy látták Belle-t egy Facebook-oldalon, ahol eladásra kínálták. A nő írt egy üzenetet az eladónak, aki bocsánatot kért, majd elmondta, hogy hat hónappal ezelőtt 300 fontért vette a kutyát, akiről fogalma sem volt, hogy ellopták. Másnap Trisha a nővérével együtt ment a kedvencéért Worcesterbe, ugyanis annyira ideges volt, hogy ő nem tudott vezetni.

"Odarohantam Belle-hez, sírva megöleltem, és elmondtam, mennyire szeretem. Félénk volt, de csóválta a farkát, még mindig megismert"

- emlékezett vissza Trisha.

Elmondta, hogy bár tudta, hogy tenyésztésre használták Belle-t, akit az előző ideiglenes gazdája Ladynek hívott, de jól bántak vele. Azóta viszont a kutyák már a házban alszanak a család többi tagjával együtt.

Ruth Kirby kedvence, Holtz, az angol bulldog csak 18 hónapos volt, amikor ellopták annak a Waltham Cross-ban található háznak a kertjéből, ahol éppen játszott. Pedig gazdájával egy csendes, barátságos környéken laktak, az udvart pedig egy majdnem két méteres kerítés vette körbe, így Ruth sokszor kiengedte Holtz-ot és a másik ebet, a Scamp nevű Jack Russelt. Amikor az angol bulldog eltűnt, a nő azt hitte, csak kiment a kertben a kutyabejárón keresztül, de aztán rájött, hogy eltűnt. Értesítette a rendőrséget, plakátokat tett ki, hirdetéseket adott fel a helyi újságokban, a közösségi médiában is hírt adott kedvencéről, hogy megtalálja.

"Imádtam őt. Kölyökkora óta velem élt, olyan volt számomra, mint egy gyerek" - mondta Ruth.

Tudta, hogy a kutyáját valószínűleg tenyésztésre akarták használni, mert nagyon drágán lehet eladni az angol bulldog kölyköket, ez pedig nagyon nyomasztotta.

"Nagyon dühített az a gondolat, hogy milyen gonosz módon bánhatnak vele. Nem tudtam aludni, nem tudtam semmire koncentrálni, csak vissza akartam kapni a kicsikémet. Hét év telt el, de Holtz mindig is az eszemben volt."

Aztán egyszer jött egy telefonhívás. Egy állatorvos kereste őt Norfolkból, és azt kérdezte, nem vesztett-e el egy kutyát. Ruth azt hitte, hogy a másik kedvence, Scamp lehet az, de nem, Holtz-ot találták meg a mikrochipje alapján. Egy út szélén bukkantak rá egy idős csivavával együtt.

A nő 100 mérföldet vezetett Norfolkba, hogy újra láthassa a bulldogját, aki borzalmas állapotban volt. Egy hatalmas daganata és számos gyulladása volt, a körmei pedig olyan hosszúak voltak, hogy a kutya alig tudott állni a lábán.

"Hét évet vettek el az életéből úgy, hogy nem szerették, nem törődtek vele - csak azért, hogy pénzt szerezznek vele, és az állapotából kiindulva sokat kereshettek rajta. Ez egyszerűen szívszorító" - mondta Ruth. "De ahogy megszimatolt, elkezdte csóválni a farkát, és visszatértek a boldog emlékek."

A 34 éves nő azóta családot alapított és mivel kisgyerekek is vannak már a házban, Holtznak pedig nyugodt életet akart, a testvéréhez költöztette a kutyát. Azóta is sokszor látogatja régi kedvencét, aki bár sokat alszik, de jól van. Gazdája szerint most már él, és nem csak túlél.


KÖVESS MINKET:
"Michelle férje vagyok" - így mutatkozott be Obama, majd elmondta, miért mérgező a macsóság
A férfiasságról tartott inspiráló beszédet az exelnök.
Huffington Post, fotók: Instagram: @barackobama - szmo.hu
2019. február 21.


hirdetés

Barack Obama egy keddi kaliforniai rendezvényen az NBA-sztár Steph Curry-vel beszélt közönség előtt arról, hogyan legyünk férfiak s hogy miként döntsük le az előítéleteket fiatal férfiként, adott hírt róla a Huffington Post.

"Fel kell ismernünk, hogy férfinak lenni azt jelenti: elsősorban jó emberek vagyunk. Azaz felelősek, keményen dolgozók, kedvesek, tiszteletteljesek, elkötelezettek" - hangzott el beszédében, melyet egy oaklandi konferencián hallgathatott meg a közönség.

This is one of those pivotal moments when every one of us, as citizens of the United States, need to determine just who it is that we are. Just what it is that we stand for. And as a fellow citizen, not as an ex-president, I delivered a simple message to students at the University of Illinois today. You need to vote, because our democracy depends on it. The biggest threat to our democracy doesn't come from any one person. The biggest threat to our democracy is indifference. The biggest threat to our democracy is cynicism - a cynicism that's led too many people to turn away from politics, and to stay home on Election Day. The antidote to government by the powerful few is democracy by the organized many. If you get involved, and engaged, and knock on some doors, and talk with your friends, and argue with your family members, and change some minds, and vote - then something powerful happens. Change happens. Hope happens. With each new candidate that surprises you with a victory, a spark of hope happens. With each new law that helps a kid read, or a poor family find shelter, or a veteran get the support he or she has earned, hope happens. With each new step we take in the direction of fairness, and justice, and equality, and opportunity, hope spreads. I believe that can be the legacy of your generation. You can be the generation that stood up and reminded us just how precious democracy is, and just how powerful it can be when we fight for it. I believe you will. Because I believe in you. And I'll be right there alongside you, every step of the way.

1.2m Likes, 24.7k Comments - Barack Obama (@barackobama) on Instagram: "This is one of those pivotal moments when every one of us, as citizens of the United States, need..."

"Az, hogy úgy definiáljuk magunkat, mint egy olyan embert, akitől függ valaki, vagy akinek dominálnia kell másvalaki felett - egy nagyon ósdi szemlélet" - hangsúlyozta. - Ha bízol a saját erődben, nem fogod szükségét érezni, hogy másokat elnyomj. Sőt, inkább emeld fel a többieket!"

Obama egyébként a panel elején úgy mutatkozott be, mint "Michelle férje", Steph Curry pedig követte őt: "Ayesha férje vagyok" - mondta.

A volt elnök a rasszizmusról is szót ejtett. "A rasszizmusnak ebbena társadalomban hagyományosan az az üzenete, hogy 'kevesebb vagy' - mondta Obama. - Úgy érezzük, úgy kell kompenzálnunk, hogy felnagyítjuk a sztereotípiákat arról, miként kellene viselkedniük a férfiaknak. És ez csapda."

Hangsúlyozta, hogy a legtöbb fájdalmat és sokszor fegyveres erőszakot olyan férfiaktól szenvedik el a közösségek, akik tiszteletre vágynak. És ez egy igazi önpusztító férfimodell."

Enjoy the holiday season with the ones you love. Michelle and I wish you a very Merry Christmas!

2.6m Likes, 31k Comments - Barack Obama (@barackobama) on Instagram: "Enjoy the holiday season with the ones you love. Michelle and I wish you a very Merry Christmas!"

Obama azt is megemlítette, hogy a kulturális hatások, például a hip hop zene, mennyire hibás gondolkodámódot közvetítenek. "Arról beszélnek, hogy nekem több pénzem van, mint neked, ezért lenézhetlek. Ez ironikus módon rámutat az illető sebezhetőségére. Ha magabiztos lenne a szexualitását illetően, nem lenne rá szüksége, hogy nyolc nő pucsítson körülötte. Olyan, mintha nyomás alatt lenne az illető, hogy így kell viselkednie. Nekem egy nőm van, akivel nagyon boldog vagyok" - tette hozzá, mire a közönség tapsban tört ki.

Obama azt is hangsúlyozta, hogy a nők sok fórumon tudnak beszélni az érzéseikről, amire szükség is van, különösen a fekete nőknek, akik duplán nehezített pályán mozognak: egyszerre kell szembenézniük a rasszizmussal és a szexizmussal.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x