hirdetés
adidas-ocean-ujrahasznositott-cipok-1000x670.jpg

11 millió pár, óceáni hulladékból készült cipőt tervez piacra dobni az adidas

A márka célja, hogy 2024-re kizárólag 100%-ban újrahasznosított poliészterből készült termékeket árusítsanak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 03.


hirdetés

Az adidas idén harmadjára csatlakozik a június 8. és június 16. között zajló Run for the Oceans kezdeményezéshez, melyben a futók minden – a mozgalom keretein belül – lefutott kilométer után 1 dollárral támogatják a fiatalok környezettudatos hozzáállását fejlesztő Parley Ocean School Programot. A tavalyi évben összesen 1 millió dollárt gyűjtöttek az adidas futói, amellyel megközelítőleg 100.000 műanyagszennyezett övezetben élő fiatal edukációját támogatták. Idén 1,5 millió dollár összegyűjtése a végső cél.

A márka évek óta elkötelezett a környezettudatos gyártási megoldások és fenntartható anyaghasználat mellett, ebből fakadóan 2015 óta – a Parley for the Oceans kezdeményezéssel közösen – különböző edukációs programokkal és innovációkkal segíti műanyagszennyezés felszámolását, mint a Parley Ocean Plastic™-ból készülő adidas x Parley termékek.

Az első óceáni hulladékból készült termékek – melyek páronként mintegy 11 darab újrahasznosított műanyagpalackot tartalmaztak – 2016-ban kerültek a boltokba, de azóta több mint 6 millió párt gyártottak belőlük. A márka hosszú távú céljai között szerepel, hogy 2024-re kizárólag 100%-ban újrahasznosított poliésztert használjanak termékeikhez, ennek érdekében az idei évben már 11 millió pár cipőt fognak óceáni hulladékból készíteni.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
ercsi.jpg

Kiderült, hogy csak egy holttestet találtak a Dunában, Hartánál

Egyelőre nem lehet biztosan kijelenteni, hogy a múlt hét szerdán tragédiát szenvedett Hableány hajó eltűnt utasai vagy magyar személyzete közül találtak-e meg valakit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 03.A hétvégén több holttestet találtak a Duna Ercsi alatti szakaszán – értesült a Magyar Nemzet több, egymástól független forrásból.

Később jött a hír, hogy délelőtt 11 után Mohácsnál is találtak egy holttestet.

A 24 megkereste az ORFK-t a hír kapcsán. Gál Kristóf az ORFK szóvivője a lapnak határozottan cáfolta, hogy holttestek kerültek volna elő Ercsinél. A másik értesülést viszont megerősítette, hogy találtak egy holttestet , de nem Mohácsnál, hanem Harta térségében. Az ő azonosítása még tart.

Korábban két holttestet a Lánchíd és az Erzsébet híd között, kettőt a Nemzeti Színház közelében, kettőt a Kopaszi-gátnál, egyet pedig Budatéténynél emeltek ki a folyóból. Az utolsó hírek szerint legkorábban hétfőn merülhetnek újra a búvárok a roncshoz, a hajótest leárnyékolása után.


KÖVESS MINKET:hirdetés
kepez-1.jpg

Az eddigi leglátványosabb szonárképek érkeztek az elsüllyedt hajóroncsról

Terrorelhárítási Központ sajtótájékoztatóján mutatták be a képeket.
Kép: MTI/Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2019. június 03.A GoogleEarth képéből és szonárfelvételből készített montázst mutattak be a Margit hídnál elsüllyedt Hableány turistahajóról a Terrorelhárítási Központ sajtótájékoztatóján, hétfőn.

A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek.

A búvárok először május 30-án este merültek le, ekkor még mozogni is alig lehetett a vízben. Az alámerülő búvár a sodrás miatt még a létrát sem tudta elhagyni. Később sem sikerült érdemi munkát végezniük a víz alatt, hétfőn azonban a búvár már el tudta hagyni a létrát és meg is próbálkozik a hajótest felderítésével. Ez már egy közös koreai-magyar merülés.

Lapozz a képekért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
harta-kikoto-holttest-duna-1000x676.jpg

A Hartánál talált holttest egy gabonaszállító uszály sodronykötelében akadt fenn

Az áldozat egy dél-koreai férfi, akit a múlt héten történt hajóbaleset után sodort el a Duna egészen odáig.
Fotók: Zsiga Ferenc/KALOhírek.hu - szmo.hu
2019. június 03.Új információk derültek ki a Hartánál talált holttesttel kapcsolatban. Ahogy azt korábban megírtuk, a múlt szerdán történt halálos hajóbaleset miatt több, a Hableány hajón utazó utas is elmerülhetett a Dunában, őket eltűntként keresik. Korábban két holttestet a Lánchíd és az Erzsébet híd között, kettőt a Nemzeti Színház közelében, kettőt a Kopaszi-gátnál, egyet pedig Budatéténynél emeltek ki a folyóból. A rendőrség korábban már közzétett egy térképet, amin bejelölték az áldozatok megtalálásának pontos helyeit,

A Magyar Nemzet hétfőn délelőtt arról számolt be, hogy négynél is több holttest került elő hétvégén a Duna Ercsi alatti szakaszán, értesülésük szerint pedig jelenleg is tart az azonosításuk. A 24.hu megkeresésére Gál Kristóf az ORFK szóvivője határozottan cáfolta, hogy holttestek kerültek volna elő Ercsinél. Azt az értesülést viszont megerősítette, hogy találtak egy holttestet Harta térségében.

A térség híreiről beszámoló KALOhírek bővebben is beszámol a fejleményről és helyszíni képeket is közölt. Cikkünkben azt írják,

hétfőn reggel 9 körül fedezték fel a holttestet a Dunában, méghozzá a hartai gabonakikötőben horgonyzó J. Strauss gabonaszállító uszály hajó orr felőli egyik sodronykötelén a jobb hóna alatt fennakadva.

Fotó: Zsiga Ferenc/KALOhírek.hu

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
hajo.jpg

TEK-sajtótájékoztató: még nem döntötték el, hogy a holttestekkel együtt próbálják-e meg kiemelni a Hableányt

A mentésnek két lehetséges forgatókönyve van.
Kép: szmo - szmo.hu
2019. június 03.Sajtótájékoztatón számolt be a dunai hajóbaleset utáni mentési munkálatokról a feladattal megbízott TEK főigazgatója, Hajdu János vezérőrnagy hétfőn.

Elmondta: a hajó 9 méter mélyen fekszik egy olyan részen, ahol a pillérek miatt a jelenleg 12 és 15 fok közötti hőmérsékletű víz sebessége 4 méter per másodpercre gyorsul fel.

A szakember azt mondja, a mentésnek két lehetséges forgatókönyve van.

Az egyik szerint előbb a hajóban rekedt holttesteket próbálják meg felhozni búvárok, míg a másik megoldás az lehet, hogy a hajót benne a holtestekkel emelik ki.

Jelenleg az 50 tonna felemelésére képes Táncsics úszódaru tartózkodik a helyszínen , a mentőcsapatok a 200 tonnára is képes Clark Ádám darura várnak, de az még a jelenlegi vízállásnál sem tud átbújni a hidak alatt, ami a jelenleg állás szerint néhány nap múlva lesz lehetséges.

Magyar és koreai búvárok is dolgoznak a helyszínen, akik biztonsági okokból a hajóroncs belsejébe nem próbálnak meg bejutni.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x