hirdetés
bolygo.jpg

10 világvége-jóslat, ami szerencsére nem jött be

A csodatyúk és híres jövendőmondók is ígértek szörnyű világvégét, de volt, hogy a modern kor vívmányától féltették az emberiséget.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 31.


hirdetés

Ha egyszer elővennénk az összes világvége elméletet és megszámolnánk hányszor kellett volna már elpusztulnia az emberiségnek, akkor már-már a nagy számok törvénye szerint is be kellett volna következnie a dolognak.

Annyi ember annyiféle elmélettel jelent már meg a történelem során, ami a kihalásunkat hirdette, hogy szinte az számított csodának, ha valaki arra gondolt, hogy még 10 évig semmilyen para nem fog történni.

Az elmúlt időszakra vonatkozó jóslatok közül szerencsére egyik se jött be, pedig

ígértek a világegyetemből érkező rémséget, látni vélték, ahogy a számítógépek miatt összeomlik az egész világ, sőt a bolygók együttállásától is előre féltek.

De pánikoltak egy részecskegyorsítótól és egy félbehagyott naptártól is.

hirdetés

VIDEÓ: 10 világvége jóslat, ami szerencsére nem jött be

ha érdekel 10 apokalipszis, amit túlélt az emberiség, lapozz!

VIDEÓ: 10 apokalipszis, amit túlélt az emberiség


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
koronavirus-teszt-lucky-vlog.jpg

Két koronavírus-gyorstesztet is kipróbált a magyar vlogger – beszámolt az eredményről

Lucky már átesett a fertőzésen, most pedig egy amerikai és egy kínai gyorstesztet végzett el magán.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 18.


hirdetés

Korábban már beszámoltunk Lucky történetéről, aki egy óceánjárón dolgozott, amikor kitört a koronavírus-járvány, és miután hetekig a hajón ragadt karanténban, kiderült, hogy elkapta a fertőzést.

A fiú végig dokumentálta élményeit a Beférek a bőröndbe? nevű YouTube-csatornáján. Nemrég elmesélte, hogyan élte meg a betegséget.

Most pedig arról készített vlogot, hogyan teszteli magát két koronavírus-gyorsteszttel.

"Orvosoktól kaptam két gyorstesztet - egy kínai és egy amerikai változatot -, mert szerették volna megtudni jól működnek-e, és az én esetemben pontosan tudtuk mit kéne látni. Ha átesel a koronavíruson, akkor a gyógyulás után 2-3 héttel a tested elkezdi termelni az immunitásért felelős antitesteket, és nálam ezeket az antitesteket kéne kimutatnia a két tesztnek"

hirdetés

- írja a leírásban a vlogger, aki az eredményt is megmutatja a videóban.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
Sui_Yangdi_Tang.jpg

A történelem legrosszabb uralkodói, akik tönkretették az országukat

Népirtás, családgyilkosság, csőd – az alábbi lista szereplői mindannyian kegyetlenek és/vagy dilettánsok voltak.
Címkép: Wikipedia - szmo.hu
2020. május 17.


hirdetés

A történelemkönyvekbe nemcsak a jó uralkodók vonulnak be, hanem a kifejezetten rosszak is - erről készített a Tízes lista Youtube-csatorna egy újabb ismeretterjesztő videót. Tíz olyan uralkodót szedtek össze a világtörténelem lapjairól, akik nem éppen azzal tűntek ki, hogy felvirágoztatták az országot, hanem sokkal inkább az ellenkezőjével.

A listán helyet kapott Heródes, Timur Lenk vagy Nero is - akikről általában köztudott, hogy rengeteg vér tapad a kezükhöz, de kevéssé ismert katasztrofális uralkodók tetteit is megismerhetjük. Ilyen például Fu Sheng, VII. Keresztély vagy I. János.

És mi tesz valakit katasztrofális uralkodóvá? A tízes lista alapján például az, ha az uralkodó betegesen ragaszkodik a vérontáshoz. VII. Keresztély dán király például annyira imádta a kivégzéseket, hogy külön emelvényt építtetett magának, Fu Sheng pedig előszeretettel nyúzatta meg ellenségeit. De elég csak Heródesre gondolni, aki az összes elsőszülöttet kivégeztette Betlehemben. Ezen a téren azonban valószínűleg mindannyian eltörpülnek Timus Lenk mellett, aki tényleg minden képzeletet felülmúlt ezen a téren.

A magát Dzsingisz kán leszármazottjának nevező mongol fejedelem sokszor irtott ki komplett városokat. Az ő nevéhez fűződik Bagdad feldúlása is, amely során állítólag 90 ezer embert fejeztetett le, a koponyákból pedig tornyokat építtetett.

Gyanúsan sok rossz uralkodónál tűnik fel a családtagok kiirtása, amellyel szintén nehéz elnyerni a nép szeretetét: Heródes mellett Nero volt még rendkívül ismert arról, hogy paranoiája miatt sorra irtotta bizalmasait és saját családját is - tulajdon édesanyját, Agrippinát is ő gyilkoltatta meg.

hirdetés

De nem csak a vérszomjas jellem segítette hozzá ezeket az uralkodókat ahhoz, hogy a legrosszabbak közt emlegessék őket: többen közülük híresen nem értettek ahhoz, hogyan is kell vezetni egy országot, és rövid úton csődbe vitték a birodalmukat. Ilyen volt például II. Eduárd, a brit történelem legkétbalkezesebb királya, vagy a I. Ulászló, aki Magyarország felett is uralkodott egy ideig.

VIDEÓ: A történelem legrosszabb uralkodói, akik tönkretették az országukat

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tizes-lista-emberiseg-legrosszabb-evei.jpg

Az emberiség legrosszabb évei, amikor nem akartál volna élni

Járványok, háborúk, vagy éppen hatalmas területekre kiterjedő természeti katasztrófák okozták a legtöbb nehézséget a történelmünk során.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 15.


hirdetés

A történelem során az emberiségnek voltak nagyon jó és borzalmas évei. Utóbbinak rengeteg oka volt, olykor járványok, háborúk, vagy éppen hatalmas területekre kiterjedő természeti katasztrófák okoztak nehézséget az emberek életében és egyben sajnos rengeteg halált is.

Szerencsére sokkal több békében, élhető körülmények között töltött időszaka volt az emberiségnek, mint amik ténylegesen borzasztóak voltak, de ettől függetlenül nem szabad elfelejtenünk ez utóbbiakat se. A Tízes lista összeszedte az emberiség 10 legrosszabb évét.

VIDEÓ: Az emberiség legrosszabb évei, amikor nem akartál volna élni

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
istenes-bence-nyunyoka-cili-dadus-mese.jpg

Istenes Bence a nyunyókáról és Cili dadusról mondott egy mesét legújabb videójában

A műsorvezető egy igazán szórakoztató mesébe sűrítette az elmúlt hetek történéseit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 19.


hirdetés

Istenes Bence az önkéntes karanténban sem unatkozik. A műsorvezető több vlogot is készített arról, milyenek a mindennapjaik Németországban a karantén alatt. Nemrég pedig elindult az IstenEst - A karantén Late Night című netes műsora is, ahol többek között például egy netes verekedős játékra is kihívta a celebvilág jó részét.

Most pedig ismét egy igazán nevettető videóval jelentkezett az IstenEst kapcsán. Az utóbbi idők egyik legemlékezetesebb pillanata talán mindannyiunk számára az volt, amikor az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília arról beszélt, hogy a kisgyerekek "nyunyókáját" otthon gyakran kell tisztítani.

Az országos tisztifőorvos azóta kapott hideget, meleget a nyunyókás elszólással kapcsolatban, mémek készültek róla, de az biztos, hogy a szóval a legtöbb ember arcára mosolyt tudott csalni még a jelenlegi helyzetben is.

Lapozz a videóért:

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!