hirdetés
szerelem.jpg

10 szerelmes film, amit még a pasik is imádhatnak

Összegyűjtöttük a szerintünk legjobb, legviccesebb romantikus filmeket, amelyekkel nem lehet mellélőni egy közös mozizáskor.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. február 14.


hirdetés

Bizonyítékunk van rá, hogy a férfiak nem csak harcos-b.szós, kardos-kalandos és kóbojos-indiános filmeket néznek, hanem csókos-aktatáskás mozikat is. Szerettük volna, ha a filmajánlónkban olyan darabok szerepelnek, amiket férfiak is vállalnak, amin ők is nevetnek, amin ők is sírnak, és amin nem alszanak el az első 3 percben. Megkérdeztünk a környezetünkben élőket és a saját élményeink, illetve az ő tippjeik alapján állítottuk össze ezt a listát. Természetesen szubjektív, és egy tízes listára nem fér 10-nél több...

1. Casablanca

A második világháború alatt, Marokkóban játszódik a történet, itt üzemeltet bárt Rick, a férfi főszereplő. Gyakorlatilag az emigránsok központja ez a hely, sokan próbálnak meg Marokkón keresztül az Egyesült Államokba jutni. A fő bonyodalom két meggyilkolt német tiszt papírjai körül forog, amelyek Ricknél kötnek ki, és amelyek után nyomozás folyik. Ebbe a helyzetbe toppan be a cseh Viktor László és a felesége, Ilsa. Mint kiderül, ő volt Rick régi párizsi szerelme, aki eltűnt az életéből. A két férfi között ingadozik Ilsa, és bevallja Ricknek, hogy Párizsban azért volt vele együtt, mert halottnak hitte a férjét... Rick őrlődik, ám végül elengedi a nőt és a férjét, ezzel együtt a régi szerelmet is. Ingrid Bergman és Humphrey Bogart feledhetetlen kettőse és a híres betétdal több mint 70 éve inspirálja a filmművészetet, elég, ha csak Woody Allen egyik klasszikusára, a Játszd újra, Sam! című filmre gondolunk.

VIDEÓ: "Játszd, újra, Sam! Ilsa és Rick újra találkozik

hirdetés

2. Dirty Dancing - A piszkos tánc, 1987

Milyen szexi, buja filmnek számított tinédzserként! Szóval a Houseman család két leánygyermekével nyaral egy vidéki szállóban, 1963-ban. Az egyik lány, Baby felfedezi, hogy milyen partikat nyomnak éjjelente a szálloda táncosai. Táncórákat vesz, és közben beleszeret jóképű "tanárába", Johnnyba. Kapcsolatuknak a szülők nem örülnek túlzottan, mivel a lány apja azt hiszi, Johnny ejtette teherbe az egyik táncoslányt - aki helyett Babyt kérik meg beugrónak egy táncversenye. Kellemesen közhelyes bonyodalmak után az end tényleg happy, és nagyon vidám. Igen, férfiak is meg szokták nézni ezt a filmet, és szörnyülködnek azon, hogy Patrick Swayze és Jerry Orbach, a film férfi főszereplői, már nem élnek...

VIDEÓ: Spoilerveszély! A híres zárójelenet

3. Idétlen időkig (1993)

A férfiak által is az egyik legjobb romantikus fimnek kikiáltott darab, a Groundhog Day. Mennyi, de mennyi mondatát tudjuk idézni! "Nincs önnek deja vu-je Mrs Lancaster?" "Nem hiszem, de majd körülnézek a konyhában!" Phil Conor, az öntelt időjárás-bemondó feladata, hogy kis stábjával (Rita és Larry) egy pennsylvaniai kisváros mormota-napjáról tudósítson. A mormota, Punxsutawney Phil árnyékát kell figyelni. Az állat nem bújik elő, Phil bosszús, undok Ritával és Larryvel, de a hóvihar miatt nem tudnak hazatérni, a kisvárosban ragadnak. Phil reggel arra ébred, hogy ugyanazt a műsort hallja a rádióban, mint előző nap. Lassan ráeszmél, hogy valami csoda folytán újra február másodika van. És ez így megy a végtelenségig: február másodika ismétlődik folyamatosan. Philnek ki kell találnia valamit, hogy kibírja ép ésszel: hol jól szórakozik, hol kétségbe esik. Végül elkezd udvarolni Ritának, és közben megismeri a városka lakóit.

VIDEÓ: Phil a bárpultnál fűzi Ritát

4. Lesz ez még így se! (1997)

"Végül is ez egy szép szerelmi történet. Van benne romantikus szál. Meg vicces is" hangzik a férfiak érve. Ha az Idétlen időkben Phil mogorva és öntelt volt, akkor Melvinre már szavaink sincsenek. Végtelenül undok és magának való, kényszeres cselekvő férfi, akit csak az zökkent ki a szokásos kerékvágásból, hogy a szomszédját kirabolják. Közben megismerkedik egy pincérnővel. Itt kezdődnek a bonyodalmak: Melvin egymás után csöppen olyan szituációkba, amelyektől korábban irtózott és kénytelen elhagyni a komfortzónáját, fizikai értelemben is. Egy utazás a szomszéddal és a pincérnővel láncreakciót indít el...

VIDEÓ: Melvin éppen bókolni próbál Carolnak

5. Ha eljön Joe Black (1998)

Nyálasnak nyálas, de nézhető film. William Parrish gazdag üzletember, aki a hatvanötödik születésnapjára készül. A halál megkörnyékezi, és abba egyeznek meg, hogy amíg fenntartja William az érdeklődését, addig nem viszi magával. Kisebbik lánya, Susan megismerkedik a kávézóban egy fiúval, akivel ez alatt a rövid idő alatt is vonzalom alakul ki. A fiú baleset szenved és meghal, ám ezt a lány nem tudja. Nem sokkal ezután megjelenik a házban a kávézóban megismert srác. Illetve maga a halál a fiú testében... Susan felkelti az érdeklődését. Marad egy ideig.

VIDEÓ: A megismerkedés a kávézóban

6. Az 50 első randi (2004)

Blőd, mégis kedves mozi arról, hogy mi történik, ha egy srác egy olyan csajba zúg bele, aki egy baleset miatt elvesztette a rövid távú memóriáját, és másnap már fogalma sincs arról, hogy előző nap megismerkedtek. Ez a helyzet feladja Henrynek a leckét: minden nap meg kell küzdenie Lucy figyelméért és szerelméért. Egy-egy böfögős színvonalú poént leszámítva rendben van a film, a faszik rendszerint remekül szórakoznak rajta.

VIDEÓ: A film előzetese

7. Igazából szerelem (2003)

A karácsonyi csomagolás ellenére szerintünk ez egy echte Valentin-napi film. A boldog és boldogtalan, a beteljesült és beteljesületlen szerelemről szól, az életünkben magunkkal cipelt jó és rossz kapcsolatokról, az előítéletekről, a félreértésekről, a csábításról, a gyászról és az egymásra találásról. Arról, hogy mennyi akadálya lehet a beteljesült szerelemnek, és persze arról, mennyi akadályt le lehet győzni, ha valaki kitartó. Imádjuk, mert több szálon fut a sztori, imádjuk, mert mindenki talál benne olyan karaktert, akit egy csapásra megkedvel - mint a portugál lány, Aurelia, vagy a kissé ügyetlenül csajozó Colin, akinek szent meggyőződése, hogy Amerikában tárt karokkal várják az európai fiúkat a bombanők.

VIDEÓ: Így kezdődik minden idők egyik legjobb szerelmes angol filmje

8. Utóirat, szeretlek (2007)

Fiúk kértek meg bennünket, hogy tegyük a listára. Nem csak a sztori miatt, hanem azért is, mert a Jóbarátokból ismert Lisa Kudrow és az Ál/Arc egyik szereplője, Gina Gershon baromi jó nő a szemükben, és ők is szerepelnek a filmben. Hollyt és Gerry szokványos pár: élik az életüket és néha veszekszenek. Szeretik egymást. De Gerry meghal daganatos betegségben, és Holly szinte összeomlik a fájdalomtól. Kiderül, hogy Gerry előre megírt egy rakás levelet, és elküldi Hollyt Írországba, megismerkedésük színhelyére. Ugrálunk jelen és múlt között, így bontakozik ki a maga teljességében a történet.

VIDEÓ: Egy buli felidézi Holly emlékeit

9. Őrült, dilis szerelem

Nagyon szeretjük ezt a csupa balfék palimadárról, szerencsétlenkedő szerelmesről szóló filmet. Elég erősen indít a történet: Callal közli a neje, hogy válni akar, és hogy lefeküdt valaki mással. Cal végül egy bárban köt ki, ahol a hangos, részeg bénázását figyeli egy srác. Egy alkalommal odalép hozzá a nagymenő csávó, beszélgetni kezd vele. Aztán lehatározza, hogy vonzó, sikeres, csajozós férfit csinál belőle. A terv szépen alakul. Jacob és Cal is az ujja köré csavarja a nőket. És igen, itt kezdődnek a bonyodalmak, és még az a legkisebb gond, amikor Cal és a volt felesége a szülői értekezleten fut bele Cal egyik futó kalandjába...

VIDEÓ: A csajozás egyik trükkje, a Dirty Dancing-jelenet

10. Fogadom (2012)

Legnagyobb meglepetésünkre férfiak is ajánlották ezt a filmet, sőt, miután rábukkantunk egy részletre a neten, a kommentek között férfiak lelkendeznek a filmről. A futottak még kategóriába tettük, hogy ha nem akad jobb,felvesszük a listára. Aztán megnéztük. Ledöbbentünk azon, hogy ez egy igaz történet. Ha az 50 első randit alapszitujára gondoltok, talán mosolyogtok, de ezen nem fogtok. Paige és férje Leo fiatal házasok és nagyon szerelmesek. Ám egy váratlan autóbaleset következtében (ezzel az ütős jelenettel indul a film) Paige kómába esik, és miután eszméletére tér, elveszti az emlékezetét. Leonak kemény munkára és hihetetlen kitartásra van szüksége ahhoz, hogy Paige újra belé szeressen. Ne hagyjátok ki ezt a filmet.

VIDEÓ: A Fogadom magyar nyelvű előzetese

Ti milyen filmeket tennétek még fel a listára?


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
baba-2.jpg

Álarcos énekes: A Baba lepleződött le, két nyomozó is jól tippelt

A következő adásban kiderül, ki nyeri meg a versenyt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 29.


hirdetés

A vasárnapi elődöntőben a Röfi, a Banán, a Baba és a Zebra állt a színpadra. A végén a Baba és a Röfi közül a nyomozók végül a Röfit engedték tovább, így a Babának kellett lelepleznie magát.

A zsűriből Gáspár Laci és Csobot Adél is jól tippelt, a Baba jelmezében az X-Faktorban megismert Manuel rejtőzött.

A Baba produkciója:

És ezeket a nyomokat hagyta:

Majd a leleplezés:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
baratok-kozt-cimkep1.jpg

Már biztos, hogy véget ér a Barátok közt, az is kiderült, miért

A Blikk értesüléseit Kolosi Péter is megerősítette. Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója szerint rengeteg kísérletet tettek arra, hogy a sorozat erre a szintre ne tudjon eljutni, de ez sajnos nem sikerült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

Ma reggel derült ki, hogy jövő nyáron befejeződik az RTL Klub 22 éve futó sorozata. A Blikk értesülései szerint az RTL Klub azért döntött a szappanopera befejezése mellett, mert már nem jövedelmező számukra. Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója nem sokkal később a SorozatWikinek adott interjújában megerősítette a hírt.

"A Barátok közt a magyar televíziózás egyik legsikeresebb vállalkozása, korszakalkotó produkció. Bármi történik, ez mindig így marad. Az, hogy a Barátok közt ilyen régóta képernyőn van és ebből több mint másfél évtizedig hatalmas siker volt, sőt volt olyan időszak amikor több mint 70 százalékos közönségarányt hozott, elképesztő teljesítmény" – mondta Kolosi Péter, aki szerint a műsor nézettsége viszont ma már nem éri el a kívánatos szintet.

"Ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudjuk adni és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor. Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült."

- fogalmazott.

hirdetés

Kolosi azt mondta, hogy a sorozat nézettsége azután kezdett romlani, hogy Kalmár Tamás producer távozott.

"Ezt követően a sorozat kreatív szempontból egy olyan útvesztőbe került, amely teljesen eltérítette az eredeti gondolataitól, eredeti céljaitól és egy olyan rossz irányba vitték el, ami után már csak idő kérdése volt, hogy ez a nézettségen mikor fog látszani" - fogalmazott a programigazgató.

"Sokszor szóltunk a gyártó vezetőnek, hogy ha ezt az irányt folytatják, akkor el fogjuk veszíteni a Barátok közt nézőit, de nem hallgattak ránk. Később, amikor az Ufa Magyarországnak új német vezetése lett, ők rögtön megértették, hogy mi a problémánk. Nagyon hamar változtattak is a produkció vezetésén, de sajnos úgy tűnik, hogy már késő volt."

Erről a szappanopera jelenlegi producerével is egyeztettek.

"A tartalmi változtatások az év elején megtörténtek, elégedettek voltunk a stáb munkájával és bíztunk a sikerben."

Csakhogy a várt sikerek elmaradtak, mert a nézők nem szoktak vissza a sorozatra. Kolosi szerint már a nyári számokból látszódott, hogy a Barátok köztnek meg kell szűnnie.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
baratok-kozt-cimkep1.jpg

Blikk: véget ér a Barátok közt 22 év után

Egy bennfentes szerint a sorozat írói már elkezdték elvarrni a szálakat, jövő nyáron kerülhetnek adásba az utolsó részek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

22 év után befejeződik a Barátok közt - írja a Blikk több egybehangzó forrásra hivatkozva.

A lap szerint a legendás magyar sorozat már nem éri meg a 23. születésnapját, jövő nyáron kerülhetnek adásba az utolsó részek.

A lezárás oka az, hogy bár hosszú évekig ez volt az ország legnépszerűbb szappanoperája, az utóbbi időben azonban már nem hozza az elvárt nézettséget.

A Blikknek egy bennfentes elárulta, hogy

az RTL Klub állítólag már közölte a Barátok közt íróival, hogy kezdjék el elvarrni a történetszálakat, hogy a széria méltó befejezést kapjon. Ez a folyamat december végéig be is fejeződhet, legkésőbb tavasszal pedig a forgatásnak is vége lehet.

hirdetés

A lap szerint már a sorozat színészei is gyakran beszélgetnek arról, hogy mi lesz a sorsuk.

"Eleinte nyugtattak minket, hogy a pletykák ellenére ne aggódjunk, jó a nézettség, de én úgy tudom, már döntöttek, vége. Bevallom, arcul csapott, ki kell találnom, mihez kezdek a jövőben"

- mondta egy, az élő szerződése miatt neve elhallgatását kérő szereplő.

Egy szintén névtelenségbe burkolózó kollégája szerint is "egy süllyedő hajón" ül a csapat. Úgy gondolja, a mai világban már nincs létjogosultsága egy ilyen típusú sorozatnak, amit már nem néznek a fiatalok, ezért sem hoz jó nézettséget.

Az RTL Klub és a Barátok közt produkciója egyelőre nem kommentálta a lap értesüléseit, ahogy még hivatalos tájékoztatás sincs arról, hogy valóban véget ér-e a sorozat.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
demcsak-stohl-nicsak-ki-vagyok.jpg

Nicsak, ki vagyok?: Stohl András Apáca jelmezben énekelt, Demcsák Zsuzsa Egérként rappelt

Pataki Attila pedig Kalózként lépett fel a TV2 jelmezes-éneklős műsorában, egyedül őt nem találták el a zsűricsapatok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

Ismét három híresség lepleződött le a Nicsak, ki vagyok? című műsor második adásában. A TV2 jelmezes-éneklős showjában ezúttal az Apáca, a Kalóz, az Egérke és a Diszkógömb lépett színpadra, közülük pedig csak a Diszkógömb kiléte maradt rejtve.

Miután mind a négy versenyző énekelt egyszer, a zsűricsapatok úgy döntöttek, hogy

az Apácának kell először levennie a maszkot, aki pedig nem más volt, mint Stohl András.

Kajdi Csaba csapata jól tippelt, Ábel Anitáék viszont nem szereztek pontot, mert ők Feke Pálra gondoltak.

VIDEÓ: így leplezte le magát az Apáca, vagyis Stohl András

hirdetés

A második kör után a Kalózról hullt le a lepel, aki Pataky Attila volt.

Ábel Anita foghatta a fejét, mert ő az Edda frontemberét érezte a jelmez alatt, de csapatával végül mégis Delhusa Gjonra esett a választásuk. Az jelentett csak vigaszt a műsorvezetőnek, hogy a rivális csapat sem szerzett pontot, ők ugyanis Hevesi Tamást mondták.

VIDEÓ: így vette le Kalóz-maszkját Pataki Attila

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!