hirdetés
9-crop-horz.jpg

10 nagy film nem hivatalos folytatása, illetve koppintása

A nagy márkák termékeit egyből követik a gagyi koppintások - a nagy filmekkel sincs ez másképp.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. augusztus 21.


hirdetés

Az utánzás állítólag a legnagyobb elismerés. De azért tudni kell, hol a határ. A jelenség nem új keletű. Például Cervantes Don Quijotéjának akkora volt a sikere, hogy mindenféle folytatások bukkantak fel. Cervantes megelégelte az epigonokat, ezért végül megírta a saját folytatását, aminek a végén meg is ölte a derék lovagot – bevallottan azért, hogy ne lehessen folytatni a történetet.

Sokszor előfordul, hogy a kisebb stúdiók a nagy sikerre számot tartó filmekkel egy időben hasonló című és témájú, de olcsóbb változatokkal állnak elő. A magyar gyakorlatban az sem ritka, hogy egy filmnek olyan magyar címet adnak, mintha egy híres film folytatása lenne, holott köze sincs hozzá. Ilyen volt például a Ragadozó 3, aminek semmi köze a nagy sikerű Predator licenchez.

Következzék most egy meglepő és mulatságos lista a koppintott filmekről.

Figyelem! A cikk spoilereket tartalmaz!

10 Queen Kong (1976)

hirdetés
10

A Queen Kong az 1933-as filmklasszikus, a King Kong és 1976-os remake-jének a borzalmas koppintása. A történet is nagyon hasonló, azzal a különbséggel, hogy a Queen Kong kutyaütő szereplőgárdával dolgozott, és Ed Woodot is megszégyenítő, rettentő gagyi effektekkel. A filmet még a Folytassa, Rózsaszín Párduc és James Bond-filmekből ismerős Valerie Leon szépsége sem menthette meg.

A sztori szerint egy producernő Afrikába utazik, hogy egy szinte csak nőket szerepeltető filmet forgasson. Afrikában egy csomó bikinit viselő fehér hölgy elrabolja a film egyetlen férfi szereplőjét, Ray Fay-t, akit fel akarnak áldozni óriási majomkirálynőjüknek, Queen Kongnak. Ő azonban nem falja fel, hanem inkább beleszeret. Queen Kongot ezután Londonba szállítják, ahol, jé, megszökik, és tombolni kezd. Miután Londonban nincs Empire State Building, kénytelen beérni mászókaként a Big Bennel, ahol rettentően gagyi játékhelikopterekkel küzd. Ray Fay ezalatt egy tévébeszédben Queen Kongot az elnyomott nőkhöz hasonlítja.

9. James Bond és Batman keresztezése: James Batman (1966)9

Az első két Batman-filmet rajongók készítették, a DC Comics engedélye nélkül. Az első az 1964-es Batman Dracula – nem összetévesztendő az 1976-es Batman Fights Dracula (Batman harca Drakula ellen) című, szintén nem hivatalos filmmel, és a 2005-ös, hivatalos animációs koppintással, a The Batman vs. Draculával (Batman Drakula ellen).

A Batman Draculát egyébként Andy Warhol készítette, de kizárólag barátoknak mutatta meg, sosem került kereskedelmi forgalomba. Sokáig eltűntnek hitték, de aztán feltűnt néhány részlet belőle a világhálón.

Az első hivatalos Batman-film, a Batman: The Movie (Batman: a mozifilm), 1966-ban készült.

Ugyancsak 1966-ban készült a James Batman, amely egyszerre koppintotta a James Bond és a Batman filmeket, pedig hol voltak még a crossoverek! A filmben James Bondot és Batmant kérik fel, hogy vegyék fel a harcot egy bűnbandával.

8. Mac and Me

A Mac and Me (Mac és én) Steven Spielberg E.T.-jének a szégyentelen koppintása. Igazából nem is volna szabad filmnek nevezni, inkább egy 90 perces McDonald’s, Coca-Cola és Mars reklámnak, mivel a producer telehintette a fenti cégek termékeivel az „alkotást”. Már az űrlény neve, „Mac” is gyanúsan a Mekit idézi, bár a készítők ragaszkodtak hozzá, hogy azt jelenti, „Mysterius Alian Creature”, vagyis titokzatos, idegen lény.

Mac egy négytagú idegen család legkisebb tagja, akiket üldöz a rendőrség, miután kitörtek egy NASA telepről. Mac összebarátkozik egy kisfiúval, annak testvérével és szüleivel, akik segítenek neki megmenekülni a rendőrök elől és visszatérni a családjához. A vége happy end: a földönkívüliek amerikai állampolgárságot kapnak.

7. Egy kamu folytatás: Terminátor II (1989)7

A Terminátor II a Terminátor kamu folytatása, és a Terminátor és az Alien koppintása egyszerre. Egy évvel a hivatalos folytatás, a Terminátor 2: Az ítélet napja előtt jött ki.

A történet 2000-ben játszódik, amikor Velencét elözönlik az emberevő szörnnyé változott emberek. A film főhőse a Terminátor filmek Sarah-ja. Megküzd a szörnyekkel és sikerül elmenekülnie előlük egy Samantha nevű kislánnyal, mégpedig egy időgép segítségével. Azonban követi őket az időben egy robot (a Terminátor), aki meg akarja őket ölni.

6. Egy csúfos bukás: Lenegd’s of Oz: Dorothy’s Return (2013)

Az Óz legendái: Dorothy visszatér című film, mint sejthető, az 1939-s filmklasszikus, az Óz, a csodák csodája folytatása.

A történet szerint Dorothy visszatér Ózhoz. Útitársaival – egy bagoly, egy játékbaba, egy őr és egy beszélő fa – le kell győzniük az Udvari bolondot, aki a gonosz Nyugati Boszorkány öccse. A készítők nagy reményeket fűztek a rajzfilmhez, de óriási bukás volt: a 70 milliós költségekhez képest csupán 1,9 milliót hozott a konyhára.

5. Snakes on a Train - a Kígyók a fedélzeten gyenge koppintása (2006)

A Kígyók a vonaton a Kígyók a fedélzeten gyengén megírt koppintása. Az Asylum Stúdió műve, akik hollywoodi kasszasikerek másolására szakosodtak.

A sztori szerint Brujo és barátnője, Alma vonaton utaznak Los Angelesbe, hogy találkozzanak egy mágussal, aki kigyógyíthatja Almát egy átokból, amitől a lány kígyókat hány. Persze a vonaton elszabadulnak a kígyók, és a végén Alma is óriási kígyóvá változik, aki elnyeli az egész vonatot. Ám ekkor megjelenik egy varázsló, aki eltüntetni.

4. Egy indiai koppintás: Superman (1987)4

A Superman az első Superman film koppintása. Indiában készült, ezért hívják Indiai Supermannek is.

Tulajdonképpen mindent elloptak az eredeti filmből, még komplett filmrészleteket is, csupán indiaibbá alakították. Például Supermann űrhajója az USA helyett Indiában ér földet és egy indiai házaspár fogadja örökbe a szuperhőst, akik „Shekhar”-nak nevezik el.

3. The Legend Of The Titanic - az animációs koppintás (1999)

A Titanic legendája James Cameron 97-es kasszaikerének animációs utánzata. A főszereplő egy herceg, Don Juan és egy Elizabeth nevű hölgy, akit az apja hozzá akar kényszeríteni egy Maltravers nevű bálnavadászhoz. A rajzfilmben természetesen szerepelnek állatok is. Elizabeth barátja két kisegér, míg Maltravers felbérel két cápát, hogy süllyesszék el a Titanicot. A két cápa Tentaclest, az óriás polipot belehecceli egy jéghegydobáló versenybe, ez okozza a hajó elsüllyedését. Csakhogy a polip rájön, hogy miről van szó, és összetartja a hajót, amíg az utasokat kimenekítik.

2. Titanic: The Legend Goes On (2000)

Az szintén animációs Titanic koppintás abban különbözik korábbi társától, hogy a Warner Bros és Disney animációs filmekből is kölcsönöz szereplőket.

Az olasz stúdió elkövetett egy óriási – ám annál mulatságosabb – bakit: olyan színészeket használt az angolul beszélő filmhez, akik nem tudnak angolul. Ez akkor válik nyilvánvalóvá, amikor az egyik szereplő azt mondja: „If I hadn’t been for you, I would be now in someone else’s digestion.” Ami kb. azt jelenti: „Ha nem lennék itt neked, akkor most valaki más emésztésében lennék.” A kutya erre teljesen indokolatlanul rappelni kezd, amit a film csúcsjelentének szántak. A hajó persze itt is elsüllyed a végén, de mindenki megmenekül.

1. A török Star Wars-klón: Dunyayi Kurtaran Adam (1982)1

Törökország a másolás fellegvára. Számos hollywoodi szupersikert loptak el úgy ahogy van – beleértve a történetet és a karaktereket is. Van török Rambo, E.T. és Superman is.

Ilyen másolat a Dunyayi Kurtaran Adam (más néven a Török Star Wars, vagy Az ember, aki megmentette a világot). Amellett, hogy konkrét karaktereket és filmrészleteket kölcsönözi a Star Warsból, Az elveszett frigyláda fosztogatói zenéjét is kölcsönvette. Elveszettnek hitték, de nem rég előkerült egy másolat belőle.

via Listverse.com


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
eszenyi.jpg

Álarcos énekes: Lelepleződött a Tigris, Eszenyi Enikő volt a maszk mögött

A nyomozóknak leesett az álla, mikor meglátták, kit rejt az álarc. Eszenyi elárulta azt is, hogy nagyon nehéz volt a jelmeze, alig bírt menni benne.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 20.


hirdetés

Újabb versenyző búcsúzott az Álarcos énekes produkciójából. A nyomozók közül többen is Ónodi Eszterre tippeltek, de volt egy szavazat Trokán Nórára is.

Ám a maszk mögül végül Eszenyi Enikő bukkant elő.

Nagyon tévúton voltak - vallották be a nyomozók is, akik még előzőleg azon is vitáztak, hogy férfi vagy nő bújik meg az álarc mögött. Sebestyén Balázs többször is elmondta, hogy nem hiszi el, hogy Eszenyi volt a Tigris.

VIDEÓ: A leleplezés

Ilyen rejtélyes nyomokat adott magáról a Tigris:

hirdetés

És a produkciója:

A szombati adásban Nagy Ervin vette át Gáspár Laci helyét, amíg az énekes felépül a koronavírus-fertőzéséből.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
1024px-Tom_Hardy_42774738485-1000x667.jpg

Egyre biztosabb, hogy Tom Hardy lesz az új James Bond

Még júniusban szerepelhetett sikeresen a meghallgatásokon.
Fotó: Gage Skidmore/Wikipedia - szmo.hu
2020. szeptember 20.


hirdetés

Bár hivatalosan még nem jelentették be, egy brit lap már tényként kezeli, hogy Tom Hardy veheti át a szmokingot és a fegyvert a James Bond szerepéből idén visszavonuló Daniel Craigtől.

A The Vulcan Reporter tudni véli, hogy

a színésznek még júniusban ajánlották fel a szerepet, miután meggyőző teljesítményt nyújtott a meghallgatásokon.

A forrás szerint idén novemberben tervezték bejelenteni a színészt - akkor, amikor a Nincs idő meghalni című 25. Bond-filmet bemutatják, ám a járványhelyzet miatt a bejelentés átcsúszhat 2021-re. A Daily Mail szerint az is ezt jelezheti előre, hogy a fogadóirodáknál jelentősen lecsökkent a szorzó Hardy nevénél, ami több mint sokatmondó.

Hardy korábban nem rejtette véka alá, hogy szívesen eljátszaná Bondot, ám rendkívül szűkszavúan nyilatkozott róla, nehogy ártson ezzel az esélyeinek.

hirdetés

Ezzel ő lenne a 7. James Bond, azt a Daniel Craiget váltaná, aki már évek óta pedzegeti visszavonulását. 2005 óta 5 Bond-filmben játszotta el a címszerepet, és bár már 2016-ban azt mondta, hogy elege van a titkosügynökből, még visszacsábították, így láthatjuk még egyszer a Nincs idő meghalni című filmben épületeken ugrálni és szép nőket megmenteni. Ha Hardyé lesz a megtiszteltetés, olyan színészek sorába kerül be, mint Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton és Pierce Brosnan.

Amennyiben a vírushelyzet engedi, november 19-én mutatják be a Nincs idő meghalnit.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
haromezer_enekles.jpeg

„Mi köszönjük, átvettük a díjat, ők pedig éhen halnak”

A Háromezer számozott darab című film öt nehéz sorsú fiatal kiemelkedésének szürreálisba átcsapó története, akik életük sztorijával egészen Németországig jutnak. A főszereplőkkel beszélgettünk.
Fotók: Sivák Zsófia - szmo.hu
2020. szeptember 18.


hirdetés

Gőzerővel folyik a Háromezer számozott darab című magyar mozifilm forgatása. A produkció rendezője Császi Ádám, producere Bodzsár István. A történet szerint egy színházi rendező öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást, amit meghív egy neves német színházi fesztivál.

A film a társulat szürreális utazásának története, amelyben lassan elmosódik a határ fikció, abszurd és szociografikus valóság között. A főbb szerepekben Farkas Franciska, Pápai Rómeó és Wieland Speck mellett Gerner Csaba, Oláh Edmond, Varga Norbert, Pászik Cristopher és Horváth Kristóf látható.

A Szeretlek Magyarország a forgatás helyszínén járt, ahol beszélgettünk a produkció nemzetközi szereplőjével, Wieland Speck rendezővel, aki a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Panoráma szekciójának alapítója és koordinátora. Rajta kívül mesélt még a produkcióról a két magyar főszereplő, Farkas Franciska és Pápai Rómeó. De természetesen szóba került a való élettel való párhuzam és más érdekesség is.

Wieland Speck:

– Hogy találta meg önt a produkció? Vagy hogyan találtak egymásra?

hirdetés

– Amikor a készítők írtak erről a nyugati, menedzser-kurátor típusú szereplőről, Ádám a Berlin Filmfesztiválon úgy látta, hogy én ilyesmi karakter vagyok. Nem teljesen olyat, mint a filmben, de a való életben is hasonló pozíciót töltöttem be. Ezt a két dolgot kapcsolta össze a fejében, majd megkérdezett, és én rögtön igent mondtam, mert láttam az első filmjét Berlinben, és nagyon tetszett. Sok filmes alkotóval találkozom a munkám során, de amikor Ádámmal hozott össze a sors, volt bennem egy gondolat, hogy a legközelebbi filmjében nagyon szívesen segítenék neki, ha tehetném. Úgyhogy tulajdonképpen teljesen természetesen jött a dolog, hogy elvállalom a szerepet.

– Milyen típusú karakter az öné a filmben. Ha jól tudom, egy fesztiváligazgatót alakít, ami nincs nagyon távol a való életbéli karakterétől sem...

– Igen, egy színházi fesztivál szervezője vagyok a produkcióban. Hogy ki vagyok pontosan, mi a szerepem a filmen belül, azt nehéz pontosan megmondani, hiszen sok minden múlik azon, hogy a rendező mit gondol a karakteremről. Sokszor változik is egy film során, amennyiben változik a környezet. Néha kicsit viccesebb vagyok, néha kissé gonoszabb – nem tudhatom, végül pontosan mit hoz ki belőlem - illetve a szerepemből - a film végére. Eredendően egy bűnös figurát alakítok, de ki tudja, hogy egy kelet-európai művész, mint Ádám, végül mit lát bele ebbe a nyugati karakterbe. Szóval egyelőre én is kíváncsian várom, hogy milyen tónust kap a kész produkcióban az igazgató figurája.

– Mennyire ismeri az atmoszférát, amiben a történet játszódik, és mennyire a „magyar valóságot”, ami szintén elengedhetetlen a film megértéshez?

– Természetesen most már többet ismerek az itteni életből és a filmbeli fiatalok helyzetéből, mint korábban, hiszen a film miatt jöttem Magyarországra, és már itt vagyok néhány hete. Eddig annyit tudtam, amit a média hazámban bemutat az országukról, politikáról, társadalmi helyzetről. De nyilván ezek nem mondanak el túl sokat egy nemzet pontos helyzetéről, és az itteni való életről.

Egy jól működő, de kicsit homogén országot látok, ahol megvan egy bizonyos fokú harmónia és elégedettség az itt élőkben a működéssel kapcsolatban, amit már-már szokatlannak mondanék nyugati emberként.

A mi hazánkban például mi sok mindenben azt érezzük, hogy valami megvolt 30-40-50 éve, és elvesztettük azt. Míg Magyarországon - elsősorban persze Budapesten, hisz azt láttam jobban - jellemző, hogy az emberek némileg elégedettebbek azzal, amijük van.

Wieland Speck

- Mennyire ismeri azt a környezetet, amiből a filmben szereplő karakterek érkeztek?

– Ha a romák helyzetéről beszélünk, az természetesen más, mint a többségi társadalomé, amibe volt szerencsém kissé belelátni. Azért némi háttértudással érkeztem, mert Németországban is él cigány kisebbség, akik jelentősen integrálódtak a társadalomba. A német társadalomnak rengeteg mindennel szembe kellett néznie a múltjából: a több millió megölt zsidó árnyékában néha kevésbé látszik a számos más áldozat. Berlin közepén van egy Holokauszt-emlékmű, amin nem szerepelnek azok az egyéb csoportok, akiket a nácik megkínoztak és megöltek, és ezért minden kisebbség saját emlékművet akart magának. Ezért először rettentő dühös voltam, mert úgy gondoltam, egy nagy közös emlékhely kéne az áldozatoknak – homoszexuálisként én is magamnak éreztem az ügyet.

Sok minden mutatja meg nekünk, hogy a múlt sosem múlik el teljesen, egy kis darabja mindig velünk marad. Innen nézve tehát azonnal megtetszett a film megközelítése, ahogy a roma témát láthatóvá teszi.

Mert a változtatás lehetőségének első lépése, hogy láthatóvá teszed a problémát. Ugyanis, ha nem vagy eléggé látható, a többségi társadalom hajlamos nem tudomást venni rólad.

– A film sok kérdése túlmutat a magyar romák helyzetén, de összességében az egész magyar valóságon is. Ön szerint lehet ez a film sikeres a nemzetközi porondon is?

– A film egész biztosan reflektál olyan dolgokra, amik például Németországban is jelen vannak, de ugyanígy elmondható, hogy hasonlóan rezonál akár spanyol vagy francia problémákra, hiszen kisebbségek, akár roma, zsidó vagy meleg kisebbségek mindenhol élnek. Szerintem nincs olyan európai ország, ahol a filmnek ne lenne érvényes mondanivalója. Hisz a film a marginalizációról szól, és arról, hogy ez mit tud tenni egy társadalommal.

– Hogy érzi magát Budapesten, mennyit sikerült eddig látni a városból?

– Három hete vagyok itt, és mivel csak nyolc fogatási napom van, elég sok a szabadidőm. Főleg múzeumokat látogatok, kétszer voltam például a Szépművészeti Múzeumban. Rengeteg érdekes és értékes dolgot láttam, a telefonom fotómemóriája tulajdonképpen meg is telt. A színészet ilyen szempontból egy magányos munka, mert még a közvetlen munkatársaimmal, a produkcióban részt vevő színészekkel is csak keveset találkozom.

A film egyik berlini jelenetének díszlete

A cikk lapozás után folytatódik.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KAP-RETUS-MER_2840-1-scaled.jpg

„Nekünk szerencsére a közönség a felettesünk” - Kovács András Péterrel Életed értelme című estje kapcsán beszélgettünk

KAP szerint nincs félnivalójuk a politikától. A tavaszi karantén viszont a Dumaszínházat is veszélybe sodorta. Ezen kívül beszéltünk a Comedy Centralon látható estjéről.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2020. szeptember 17.


hirdetés

– A legtöbb művész vagy híresség, ha közéleti kérdésekről kérdezzük, azzal vágja ki magát, hogy ő nem politizál. Ehhez képest kimondottan üdítő volt látni a tavaszi karantén időszak egyik „slágerét”, a Karantényeket, mely a korábbi propaganda híradó paródiák folytatása. Hogy érzed, tényleg bátorság kell ahhoz ma Magyarországon, hogy valaki politizáljon?

– Akinek ezen a téren van vesztenivalója, annak igen. Ha valaki közigazgatásban, államigazgatásban dolgozik, vagy az államtól függenek a fellépései, akkor vigyáznia kell.

Nekünk szerencsére a közönség a felettesünk. Inkább az teszi nagyon nehézzé a közéleti humort, hogy mi azt hisszük, egy focimeccsen ülünk a lelátón. A valóság viszont az, hogy még a stadionba sem engednek be, a szabályokat pedig még ők maguk sem értik, akik a pályán szaladgálnak.

Nagyon nehéz úgy viccelni, hogy az ember az igazságot lássa, és ne csak sárdobálás legyen.

– Én azt tapasztalom, a közéleti humorral kapcsolatban nagy nehézség, hogy a közönség is politikai táborokra oszlik. Te nem tapasztalod, hogy van, amin csak a közönség egyik fele nevet, vagy egyes nézők akár meg is sértődnek?

hirdetés

– Dehogynem. Egyre jobban érezhető. Van nekünk egy Duma Aktuál nevű műsorunk a Dumaszínházban, amről felvételt készítünk. Fura mód a közönség nagy része azért jön, hogy jól megkapja tőlünk a kormány,

de amikor az ellenzéki malőröket kezdjük boncolgatni akkor érezhetően lefagynak.

Pedig az is a műsor része.

– Téged, titeket mennyire tépázott meg a tavaszi leállás?

– Nagyon. Egyéni szinten, ha a fellépőket nézem, volt, akinek adott esetben használt, mert tudtunk töltekezni, pihenni. Viszont szervezeti szinten már-már a Dumaszínház léte került veszélybe.

– Sokan megosztották és olvasták a posztodat, ahol arról írtál, hogy azt hitted, koronavírusos vagy, és ez elgondolkoztatott a felelősségről. Azóta sikerült változtatnod?

– Igen, létrehoztam magam és az egész család számára egy protokollt, amit gondolkodás nélkül követünk, ha bármi tünet van, mert nem hiányzik az a fajta utólagos önmarcangolás, ami akkoriban zajlott, augusztusban.

A protokoll abból áll, hogy igyekszem kéthetente tesztelni. Ha pedig gyanús tüneteket észlelek magamon, akkor lemondom a fellépéseket és értesítem a Dumaszínházat, de hála Istennek erre eddig nem került sor.

Ahogy a politikusok maszkviselése serkentőbb lehet, mint bármilyen rendelkezés, nekünk, fellépőknek is nagyon nagy a felelősségünk, mert az emberekre jobban hat, amit látnak, mint amit hallanak.

– Láttam, hogy máris feldolgoztad a vírussal kapcsolatos eseményeket a színpadon. Mennyire nehéz megtalálni azt a határt, hogy mennyire lehet ezzel poénkodni? Hiszen azért ennek a történteknek van tragikus oldala is.

– A közönség nagyon jó lakmuszpapír. Azonnal tudják és jelzik, hol a jó ízlés határa. De azt remélem, a saját szenzoraim is vannak most már annyira finomak, hogy magamtól is érzem. Ha pedig mégis túllépem ezeket a határokat, annak oka van. Véletlenül én már nem csúszok bele semmibe.

– Pénteken mutatja be a Comedy Central „Életed filmje” című estedet.

– A címéhez mérten az est vállalásai is meglehetősen nagy. Kétszer 50 percben az emberi élet egészéről beszélek a születéstől a halálig, és az egyes életszakaszok kínjairól és nyűgjeiről. 42 évesen ezeket részben átéltem, részben idősebb barátaimon látom, mi vár rám. Ez a legjobb időszak talán, a negyvenes évek, hogy az ember megpróbálja egyben látni az egészet, és megkeresni az értelmét.

Ez az első olyan estem, de talán azt is meg lehet kockáztatni, hogy egész Magyarországon az első olyan est, ahol nem minden felhőtlen kacagás és nem mindig fergeteges slussz poén a vége, hanem vannak torokszorító pillanatok is. Sőt, volt olyan néző, aki katarzis élményről számolt be.

– Még arról beszélj kicsit, hogy ha nem lesz újabb karantén, mikre készülsz a közeljövőben akár előadóként, akár íróként.

– Nem tudom, el lehet-e árulni, de talán igen: a Magyar Állami Operaház felkérésre Donizetti Az ezred lánya című operájának librettóját dolgozom át kicsit modernebb, kicsit poéndúsabb szövegre. Ezen kívül tervezem a YouTube csatornám újraindítását ismert színészek bevonásával, de ez tényleg még csak terv.

– A Karantényeknek terveztek folytatást?

– Egyelőre nem, de szilveszterkor biztos lesz szokás szerint valamilyen humoros híradó különkiadás. Persze, ha közben történik valami, netán ismét összeáll az operatív törzs, mint az LGT, egy búcsúkoncert erejéig, akkor lehet, hogy megemlékezünk róla.

A Dumaszínház estjei a Comedy Centralon

Kovács András Péter "Életed filmje" című estjével indulnak a Dumaszínház estjei a Comedy Centralon.

További műsorok:

• 09. 18.: Kovács András Péter: Életed filmje 1-2. rész (egyben leadják)

• 09. 25.: Kőhalmi Zoltán: Pályatévesztési tanácsadó 1. rész

• 10. 02.: Kőhalmi Zoltán: Pályatévesztési tanácsadó 2. rész

• 10. 09.: Hadházi László: Megyünk a levesbe 1. rész

• 10. 16.: Hadházi László: Megyünk a levesbe 2. rész

• 10. 23.: Dombóvári István: Szóra sem érdemes!

fotó: Georgij Merjas

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!