hirdetés
zoltan-erika.jpg

10 klip az elmúlt 40 évből, amire nagyon szívesen emlékszünk

Hogyan lehet egy jó számmal vagy egy jó alapötlettel viccnek is rossz klipet forgatni? Az összeállításból kiderül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. november 24.


hirdetés

A videomegosztó oldalak a retro klipek kimeríthetetlen tárházának bizonyulnak. Természetesen imádjuk a nyolcvanas-kilencvenes évek zenéit, ezért is bántó, sőt, már-már fájó, milyen minőségű klipek készültek abban az időben.

Vajon miért váltak ezek a klipek mára ennyire bárgyúvá vagy viccessé?

Például azért, mert már az alapkoncepció is rossz. Vagy jó az alapötlet, de az első perc után unalomba vagy viccbe fordul a jelenet. Láthatunk dermesztő jelmezeket szerencsétlen koreográfiával ötvözve, és olyan animációs megoldásokat is, amelyektől egy profi szakember már akkor sikoltozott volna. Nem volt pénz rendezőre, vagy volt pénz rendezőre, csak a rendezőnek nem voltak ötletei, vagy lettek volna ötletei, de már nem maradt pénz profi operatőrre? Nem tudjuk...

Szubjektív listánkon tíz vizuális bűnténynek számító klipet mutatunk be. Tartsatok velünk!

1. Pap Rita - Csovi Csovi Jasper (1994)

hirdetés

Az énekesnő a nyolcvanas évek végén, az Interpop fesztiválon tűnt fel. A kilencvenes évek elején produkált férjével, Bodnár Attilával (Modern Hungária) hatalmas lemezeladásokat. Először egy feledhető formációt hoztak létre, majd a kudarc után saját kiadót alapítottak, és nekiláttak a slágergyártásnak. Egy kaptafára készült gyermekdalok tömegével spammelték a lemezboltokat, slágerlistákat. Egyébként óriási sikert arattak, talán részben a borzasztó, és éppen ezért könnyen megjegyezhető dalcímek miatt. A gyerekeknek bejöttek ezek az egyszerű, kedves, szájbarágós témájú nóták. A gyerekek szülei közül már nem mindenkinek... A dalok és a klipek közül kiemelkedik az agyonjátszott Csovi Csovi Jasper. Dermesztő.

2. Záray Márta - Homokóra

Azt hiszed, nem lehet eladni úgy egy dalt, hogy az énekesnő az égvilágon semmit nem csinál, csak ül egy karosszékben? Akkor tévedsz! Záray Márta örökzöld slágere erre a példa. A gyönyörű hangú énekesnő férjével, Vámosi Jánossal alkotott híres és kedvelt duót. Célközönségük a szép melódiákra és magyar szövegű dalokra vágyó középkorúak és idősek voltak. Az 1977-ben kiadott Homokóra (Farkas Nándor és ifjabb Boros István alkotás) az egyik legismertebb melankolikus hangulatú sláger, a rádiós és televíziós kívánságműsorok kötelező darabja.

3. Ossian: Sörivók (1988)

Koncertfelvétellel, lendületesen indul a klip, aztán feltűnnek az Ossian tagai, ahogyan az utcán mennek, majd a nagyon gagyi kocsmai jelenetet látjuk, és az ember elneveti magát. Innentől egy percig sem tudjuk komolyan venni a klipet. Talán elég lett volna a koncertjelenetekből összevágni a videót. A kevesebb néha több... Pedig az Ossian az egyik legjobb hazai zenekar volt, hatalmas rajongótáborral. A nyolcvanas évek közepétől a kilencvenes évek közepéig 7 stúdióalbumot adtak ki. Aztán feloszlottak, újjáalakultak, hogy a 2000-es években egy botrányosan sikerült koncerttel írják be magukat a negatív rekordok közé.

4. Zoltán Erika - Pop-Hopp (1991)

Nem találtuk a szavakat, amikor először láttuk. És képtelenek voltunk értelmezni a jelmezeket. Itt volt pénz forgatásra, profi szakemberek dolgoztak rajta, az eredmény - igazán ütős koncepció hiányában - mégis középszerű. Lehet, hogy tévedünk, de az az érzésünk, hogy Zoltán Erika társának (későbbi férjének), a táncos Robby D.-nek a keze van a dologban. A klip külön érdekessége az egyik háttértáncos, aki ismerős valahonnan. Kire emlékeztet? Ja, hogy ő Robby D!

5. Dolly Roll - Arrivederci Amore (1985)

A Hungária feloszlása után alakultak, és alig kezdtek a közös munkához, már elképesztő sikereket értek el. A klasszikus felállással, Flipper Öcsivel és Zsoldos Gáborral 1987-ig zenéltek, és még pár évig a csúcson voltak. Aztán a kilencvenes évek közepére kifulladt a dolog. Kicsit szüneteltették a közös munkát, aztán gyerekdalokkal próbálkoztak. (A Tipi-Tapi Dínónak éppen olyan bizarr a címe, mintha Pap Rita és Bodnár Attila adta volna.) Hiába, a régi fény megkopott. Ebben a bájosan egyszerű, romantikus, naiv, stúdióban felvett klipben még fénykorában láthatjuk a 2008-ban elhunyt Flipper Öcsit.

6. R-Go - Ergo: létezem (1983)

Szikora Róbert mindig is profi szórakoztató mester volt, és kiválóan ráérzett az R-Go megalapításakor, hogy milyen rést kell betölteni a poppiacon. Éppen ezért döbbentünk meg, amikor a feledés homályából újra előtört ez a klip. Az egyetlen értelmes magyarázat, hogy ez csak a Pulzushoz vagy más zenei műsorhoz készült sebtében elkészített felvétel.

7. Lord - Egyedül (1990)

Kiváló példa arra, hogy mi történik, amikor menet közben megakad a történet. És arra, hogy a jó alapkoncepciót miként lehet elrontani brutálisan rossz technikával és átgondolatlan forgatókönyvvel. A jobb sorsra érdemes szombathelyi Lord a nyolcvanas évek rockhullámát lovagolta meg, vegyes sikerrel. Nem voltak olyan rosszak, valaki igazán tolhatott volna a zenekarba egy kis pénzt, a tinédzserek imádták őket. Kár értük.

8. Pa-Dö-Dő - Szédült éjjel (1989)

A duci, színes hajú, nagyszájú lányokat is az Interpop fesztiválnak köszönhetjük. 1989-ben bombaként robbantak a köztudatba, és tíz-tizenöt éven át alig volt rendezvény, amelyen ne látták volna őket szívesen. Részben azért, mert értettek ahhoz, hogyan kell a közönséget bevonni, jó hangulatot teremteni egy -egy koncerten. Kezdetben persze a klipjeik nem lépték túl a vicces, aranyos, kreatív, de azért elég fapados szintet - erre bizonyíték a Szédült éjjel is. Mondjuk ezen legalább nem unatkoztunk.

9. Szandi: Szerelmes szívek (1991)

Szemtelenül fiatal volt, amikor először feltűnt egy klipben kis sapkával a fején. Tinik ezrei votak oda érte az első perctől fogva, könnyen lehetett azonosulni a tizenéves kislánnyal, akik talán ők is lehetnének. Fenyő Miklós jó menedzser volt, és a kicsilány fülbemászó slágereket kapott. De ez a klip... A legkisebb probléma vele az, hogy a Nyugatinál lévő Meki belső terét használták. Az első percben rájöttök, mi vele a gond.

10. Csongrádi Kata: Millió rózsaszál

A világért sem akarjuk bántani az 50 felettiek és a betelefonálós kívánságműsorok halhatatlan kedvencét, a bájos Csongrádi Katát. Csak két kérdésünk lenne. Mitől klip az, ahol csak sétál valaki egy ablak előtt? És miért kellett rózsaszín ködbe burkolni a fejét?

Ti mit tennétek a listára?

Ha tetszett az öszeállítás, ajánld másoknak is!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
baba-2.jpg

Álarcos énekes: A Baba lepleződött le, két nyomozó is jól tippelt

A következő adásban kiderül, ki nyeri meg a versenyt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 29.


hirdetés

A vasárnapi elődöntőben a Röfi, a Banán, a Baba és a Zebra állt a színpadra. A végén a Baba és a Röfi közül a nyomozók végül a Röfit engedték tovább, így a Babának kellett lelepleznie magát.

A zsűriből Gáspár Laci és Csobot Adél is jól tippelt, a Baba jelmezében az X-Faktorban megismert Manuel rejtőzött.

A Baba produkciója:

És ezeket a nyomokat hagyta:

Majd a leleplezés:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
baratok-kozt-cimkep1.jpg

Már biztos, hogy véget ér a Barátok közt, az is kiderült, miért

A Blikk értesüléseit Kolosi Péter is megerősítette. Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója szerint rengeteg kísérletet tettek arra, hogy a sorozat erre a szintre ne tudjon eljutni, de ez sajnos nem sikerült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

Ma reggel derült ki, hogy jövő nyáron befejeződik az RTL Klub 22 éve futó sorozata. A Blikk értesülései szerint az RTL Klub azért döntött a szappanopera befejezése mellett, mert már nem jövedelmező számukra. Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója nem sokkal később a SorozatWikinek adott interjújában megerősítette a hírt.

"A Barátok közt a magyar televíziózás egyik legsikeresebb vállalkozása, korszakalkotó produkció. Bármi történik, ez mindig így marad. Az, hogy a Barátok közt ilyen régóta képernyőn van és ebből több mint másfél évtizedig hatalmas siker volt, sőt volt olyan időszak amikor több mint 70 százalékos közönségarányt hozott, elképesztő teljesítmény" – mondta Kolosi Péter, aki szerint a műsor nézettsége viszont ma már nem éri el a kívánatos szintet.

"Ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudjuk adni és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor. Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült."

- fogalmazott.

hirdetés

Kolosi azt mondta, hogy a sorozat nézettsége azután kezdett romlani, hogy Kalmár Tamás producer távozott.

"Ezt követően a sorozat kreatív szempontból egy olyan útvesztőbe került, amely teljesen eltérítette az eredeti gondolataitól, eredeti céljaitól és egy olyan rossz irányba vitték el, ami után már csak idő kérdése volt, hogy ez a nézettségen mikor fog látszani" - fogalmazott a programigazgató.

"Sokszor szóltunk a gyártó vezetőnek, hogy ha ezt az irányt folytatják, akkor el fogjuk veszíteni a Barátok közt nézőit, de nem hallgattak ránk. Később, amikor az Ufa Magyarországnak új német vezetése lett, ők rögtön megértették, hogy mi a problémánk. Nagyon hamar változtattak is a produkció vezetésén, de sajnos úgy tűnik, hogy már késő volt."

Erről a szappanopera jelenlegi producerével is egyeztettek.

"A tartalmi változtatások az év elején megtörténtek, elégedettek voltunk a stáb munkájával és bíztunk a sikerben."

Csakhogy a várt sikerek elmaradtak, mert a nézők nem szoktak vissza a sorozatra. Kolosi szerint már a nyári számokból látszódott, hogy a Barátok köztnek meg kell szűnnie.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
baratok-kozt-cimkep1.jpg

Blikk: véget ér a Barátok közt 22 év után

Egy bennfentes szerint a sorozat írói már elkezdték elvarrni a szálakat, jövő nyáron kerülhetnek adásba az utolsó részek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

22 év után befejeződik a Barátok közt - írja a Blikk több egybehangzó forrásra hivatkozva.

A lap szerint a legendás magyar sorozat már nem éri meg a 23. születésnapját, jövő nyáron kerülhetnek adásba az utolsó részek.

A lezárás oka az, hogy bár hosszú évekig ez volt az ország legnépszerűbb szappanoperája, az utóbbi időben azonban már nem hozza az elvárt nézettséget.

A Blikknek egy bennfentes elárulta, hogy

az RTL Klub állítólag már közölte a Barátok közt íróival, hogy kezdjék el elvarrni a történetszálakat, hogy a széria méltó befejezést kapjon. Ez a folyamat december végéig be is fejeződhet, legkésőbb tavasszal pedig a forgatásnak is vége lehet.

hirdetés

A lap szerint már a sorozat színészei is gyakran beszélgetnek arról, hogy mi lesz a sorsuk.

"Eleinte nyugtattak minket, hogy a pletykák ellenére ne aggódjunk, jó a nézettség, de én úgy tudom, már döntöttek, vége. Bevallom, arcul csapott, ki kell találnom, mihez kezdek a jövőben"

- mondta egy, az élő szerződése miatt neve elhallgatását kérő szereplő.

Egy szintén névtelenségbe burkolózó kollégája szerint is "egy süllyedő hajón" ül a csapat. Úgy gondolja, a mai világban már nincs létjogosultsága egy ilyen típusú sorozatnak, amit már nem néznek a fiatalok, ezért sem hoz jó nézettséget.

Az RTL Klub és a Barátok közt produkciója egyelőre nem kommentálta a lap értesüléseit, ahogy még hivatalos tájékoztatás sincs arról, hogy valóban véget ér-e a sorozat.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
demcsak-stohl-nicsak-ki-vagyok.jpg

Nicsak, ki vagyok?: Stohl András Apáca jelmezben énekelt, Demcsák Zsuzsa Egérként rappelt

Pataki Attila pedig Kalózként lépett fel a TV2 jelmezes-éneklős műsorában, egyedül őt nem találták el a zsűricsapatok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

Ismét három híresség lepleződött le a Nicsak, ki vagyok? című műsor második adásában. A TV2 jelmezes-éneklős showjában ezúttal az Apáca, a Kalóz, az Egérke és a Diszkógömb lépett színpadra, közülük pedig csak a Diszkógömb kiléte maradt rejtve.

Miután mind a négy versenyző énekelt egyszer, a zsűricsapatok úgy döntöttek, hogy

az Apácának kell először levennie a maszkot, aki pedig nem más volt, mint Stohl András.

Kajdi Csaba csapata jól tippelt, Ábel Anitáék viszont nem szereztek pontot, mert ők Feke Pálra gondoltak.

VIDEÓ: így leplezte le magát az Apáca, vagyis Stohl András

hirdetés

A második kör után a Kalózról hullt le a lepel, aki Pataky Attila volt.

Ábel Anita foghatta a fejét, mert ő az Edda frontemberét érezte a jelmez alatt, de csapatával végül mégis Delhusa Gjonra esett a választásuk. Az jelentett csak vigaszt a műsorvezetőnek, hogy a rivális csapat sem szerzett pontot, ők ugyanis Hevesi Tamást mondták.

VIDEÓ: így vette le Kalóz-maszkját Pataki Attila

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!