hirdetés
londoni_cimkep.jpg

10 izgalmas hely Londonban, amit vétek kihagyni

A kötelező városnéző túrák közé iktassatok be néhány olyan látványosságot, ahol kicsit pihenhettek, elábrándozhattok.
Szöveg: Söptei Zsuzsanna, Fotók: Nagy Gábor - szmo.hu
2015. február 07.


hirdetés

London sokszínű, nyüzsgő, lüktető világváros, ahol soha nem áll meg az élet, mindig történik valami. Az idelátogató turistáknak bizony komoly fejtörést okoz, hogy a megszámlálhatatlan érdekesség, látnivaló közül melyiket tervezzék bele mindenképpen a programjukba. Most 10 olyan helyet ajánlunk nektek, ahol egy kicsit megpihenhettek, szusszanhattok, ahol érdemes leülni, ábrándozni, vagy csak egyszerűen kikapcsolódni és átadni magatokat a helyből áradó különleges hangulatnak.

esti

Shri Swaminarayan Mandir, Hindu templom

A Shri Swaminarayan Mandir az első tradicionális hindu templom Európában. Spirituális és kulturális központ is. Az épületben láthattok egy kiállítást is, amely bevezet a hindu vallás világába, és a Mandir építésének történetét is bemutatja.

A templomot kívül és belül is csodás csipkés fehér márvány és mészkő faragások díszítik. A fa bejárat is dúsan faragott. Az épületbe csak szigorú ellenőrzés után, cipő nélkül lehet belépni. Az épületen belül nem lehet fotózni, szerencsés esetben kívül lehet pár kockát készíteni.

Itt nyugodtan meditálhattok, szellemileg feltöltődhettek.

BAPS Shri Swaminarayan Mandir

BAPS Shri Swaminarayan Mandir2

BAPS Shri Swaminarayan Mandir3

Emirates Air Line

A libegő, azaz az Emirates Air Line a Temze felett közlekedve visz át az O2 és az ExCeL London között. A különleges szerkezetet az olimpia megnyitása előtt egy hónappal adták át, 2012. júniusában. Az építése 65 millió fontba került.

A 10 fős gondolák 15 másodpercenként indulnak, a sebességük 5m/sec. A 3 fő tartóoszlop 90 méter magas. Tíz perc a menetidő, így van lehetőség alaposan szétnézni és gyönyörködni a páratlan látványban, sőt ha oda-vissza jegyet vesztek, akkor dupla lehet az élvezet. Arra vigyázzatok, hogy hétköznap a reggeli és délutáni csúcsidőkben gyorsított ütemben közlekednek, olyankor kb. 5 perc alatt teszi meg a távot.

Fentről minden kicsit más, érdemes ezt a különös hangulatot kiélvezni.

Emirates Air Line Greenwich (cable car) és Canary Wharf

emirates2

Greenwich

A Temze déli partján található a csillagvizsgálójáról, a brit Királyi Obszervatóriumról híressé vált terület, amely az egész világon ismert, hiszen ennek közepén halad át a "greenwichi délkör", a 0° hosszúsági kör, ami hagyományosan a zónaidő számítás alapja.

A greenwichi délkört 1884-ben a washingtoni Nemzetközi Meridián Konferencia határozta meg. Ez az egyetlen egységes kezdő hosszúsági kör. Ehhez kötötték viszonyítási alapnak a greenwichi középidőt. Használata a 20. században az egész világon általánossá vált. A délkör elnevezés azt jelzi, hogy e hosszúsági kör mentén mindenhol egyszerre van dél.

Jelölésére sokáig egy sárgaréz csíkot használtak a csillagvizsgáló udvarán. Majd egy tíz centiméter széles rozsdamentes acélszalag jelezte a helyet. 1999. december 16. óta a 0. hosszúsági kört egy észak felé irányuló erős, zöld lézersugár is jelzi.

És egy érdekesség még: magyar vonatkozása is van Greenwichnek. A Temzétől nem messze van egy kis zsákutca, amelyet 1899. október 17-én Kossuth Lajosról neveztek el.

Ezen a helyen biztos megérzitek az idő és a tér végtelenségét.

Greenwich foot tunnel

Greenwich (University of Greenwich és Canary Wharf)

O2 Aréna

Az O2 Aréna Greenwich kerületben található. Európa egyik legnagyobb arénájába 23 ezren férnek be. Megnyitása után hamar átvette “A világ legtöbb rendezvényének helyt adó aréna" címet.

Külön érdekesek az épület adatai is: az aréna az év heteinek száma szerint 52 méter magas, az év napjainak száma szerint átmérője 366 méter, és az év hónapjainak száma szerint 12 tartóoszlopa van. A teteje 1 milliméter vastag erős műanyag, amely ellenáll az időjárásnak és a tartókábelek feszítésének. Építésekor a ponyvatetőt a földön rakták össze, majd utólag emelték a magasba. Bár ideiglenes arénának készült, de anyaga 50 évet bír ki, így megmaradhatott. 2012 óta a tetejére is fel lehet menni.

Ha ide sikerül eljutnotok, akkor biztos fergeteges élményben lesz részetek.

O2 Arena és a Emirates Air Line Greenwich (cable car)

O2 Arena

Hyde Park

A Szónokok Sarkáról híressé vált park London középső részén található. A város egyik legnagyobb zöld területe a királyi parkok egyike.

A területét a Serpentine tó osztja ketté. Nyugati oldalán található a 1,1 négyzetkilométeres Kensington Gardens, amely a hiedelmekkel ellentétben nem része a 1,4 négyzetkilométeres Hyde Parknak. A két park összterülete igazán impozáns, együtt nagyobbak mint a Monacói Hercegség. A Kensington Gardens alkonyatkor bezár, ám a Hyde Park egész évben hajnali 5-kor nyit és éjfélig nyitva van.

A bátraknak egy különleges éjszakai sétát, a többieknek pedig egy kis mókuslest ajánlunk.

Hyde Park, Serpentine Bridge

Hyde Park, Wellington Arch

Trafalgar Square

A Trafalgar tér az egyik legnevezetesebb tere Londonnak. Közepén állították fel az 52 méter magas Nelson-emlékoszlopot, Nelson admirális emlékére, aki 1805-ben a trafalgári ütközetben legyőzte Napóleon flottáját. A tér az ütközet emlékére kapta a nevét.

A teret határoló épületek közül a legszebbek a klasszicista stílusú Nemzeti Galéria és a barokk tornyú, neoklasszicista homlokzatú St. Martin-in-the-Fields templom. A tér jellegzetes hangulatához tartoznak még a szökőkutak és a szobrok is.

A tér története is különleges. A 18. század második felében a jelenlegi szökőkutak helyén álltak a királyi istállók, a Nemzeti Arcképtár helyén pedig Cherringe falu temetőkertje volt. John Nash ötlete volt a tér kialakítása. A királyi istállókat átköltöztette a Buckingham Palota oldalába. Terve szerint itt egy egyenes főutat építettek volna és bár ez nem valósult meg életében, a teret kikövezték.

Az akkori Cherringe falut két oldalról két külön világ vette körül. Az egyik oldalán előbb a Szent James Palota, majd a Buckingham Palota határolta, mellettük az előkelőek kisebb palotái, sétányai, parkjai voltak. A másik oldalon szűk utcák és a szórakoztató negyed volt. A mai Charing Cross pályaudvar helyén piactér állt. A tér fokozatosan alakult át.

A téren adjátok át magatokat a történelmi hangulatnak.

Trafalgar Square (2)

Trafalgar Square, The National Gallery

Trafalgar Square

Trafalgar Square-i Nelsons Column-s egyik oroszl

Temze-gát

A Thames Barrier a világ második legnagyobb mozgatható gátja, a Temze folyón épült árvíz elleni védelemnek. Feladata, hogy megvédje a várost, ha egy különösen magas hullám érkezne a tenger felől. Az 1974 és 1984 között Woolwich Reach-nél épült védmű első éles használata 1983-ban volt.

A gát 9 kapuja és további 2 pillére a folyó egy 523 méter széles szakaszán épült. A kapuk között hajózható ágak vannak. Az acélból készült, belül üreges íves kapukat védekezéskor elforgatják, ezzel zárják el a víz útját. Amikor leeresztik őket, megtelnek vízzel, ha pedig felemelik, akkor levegővel. A középső négy kapu a legnagyobb: 3500 tonnásak, 67 méter hosszúak és 11 méter magasak.

A természet ereje és a modern technika különös találkozása némi elmélkedésre serkent ezen a helyen.

temzegat1

temzegat3

temzegat4

Camden Market

A különleges piacon kézműves termékeket, ruhákat, csecsebecséket árusítanak, de aki megéhezik, az is talál magának gyorséttermet. A látványos hely sokakat vonz, hétvégeken akár százezer ember is megfordul itt.

Kis helyi élelmiszerpiacként indult pályafutása, majd 1974-től heti kirakodóvásár volt, innen fejlődött tovább a mai nagy komplexummá. A kezdetben csak vasárnap nyitva tartó árusok nemsokára szombatonként is kinyitottak. Ma már hét közben is érdemes ellátogatni ide, igaz a legnagyobb tömeg továbbra is hétvégén van.

Ha kikapcsol benneteket a vásárlás vagy szeretitek a piacok hangulatát, akkor itt tuti elvarázsolódtok.

Camden Market

Camden Market3

Camden Town

Kínai negyed

Az egyedi hangulatú negyed a Shaftesbury Avenue-tól délre található. Jellegzetes illata, színes világa, a lampionok, csemegeboltok, áruházak, éttermek sok látogatót csábítanak ide. Itt gyógyfű, és természetgyógyászati dolog megtalálható, ahogy mindenféle keleti, egzotikus étel, ital, ruha vagy berendezés is.

A Chinatown-ba február elején a kínai holdújév alkalmával különösen érdemes ellátogatni. Ilyenkor maszkos, jelmezes emberek lepik el az utcákat.

Sokan a kínai negyedet a Soho részeként emlegetik. Ám ez a terület csak szomszédos London egyik legpezsgőbb, legizgalmasabb részével.

A fárasztó városnéző túra után jól fog esni itt egy kis étteremben megebédelni.

soho

soho2

soho3

soho4

Temze-part

Londonban a folyópart kihagyhatatlan. Hiszen számos látványosság a vízparton, vagy annak közelében található. Ám a néha fárasztó városnézésbe érdemes beiktatni egy Temze-parti sétát, mert a látvány lenyűgöző mind a két oldalon.

A Temze Kemble-nél ered és az Északi-tengerbe ömlik. Az Egyesült Királyság egyik legfontosabb vízi útja kilenc angol grófságon folyik át. Húsz mellékfolyója van és 134 híd vezet át felette.

Élővilága a 19. század közepéig igen gazdag volt: homárt, angolnát és a tengeri pisztrángot is halászhattak itt. Az ipari forradalom miatt azonban a vízszennyezés egy évszázadra kipusztította az élőlényeket belőle. A 20. század közepén sikerült környezetvédelmi intézkedésekkel fokozatosan újra visszaállítani vizében az élővilágot.

Érdekesség, hogy a középkorban a folyó rendszeresen befagyott. Ilyenkor jegén vásárokat, népünnepélyeket, sportrendezvényeket tartottak. Utoljára 1814-ben fagyott be teljesen. A folyószabályozás miatt áramlása felgyorsult, így a jég nem tudott beállni, a felmelegedés miatt pedig már a hőmérsékletek sem kedveznek a jég kialakulásának.

Ha már minden múzeumot, templomot és palotát végigjártatok, akkor különösen értékelni fogjátok a folyóparti andalgást, vagy egy padra leülve az elétek táruló látványt.

Blackfriars Bridge

london1

london2

london3

Shard, City Hall

Temze setany

Ha érdekes volt az összeállítás, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
hirdetés
gyula009.jpg

10 gyönyörű és romantikus dolog Gyulán a Váron és a fürdőn kívül

Adunk pár tippet a sétákhoz, mert ezeket muszáj látnod.
Szöveg és fotó: Helló, Gyula - szmo.hu
2019. június 23.Tényleg lenyűgöző a gyulai vár, izgalmas a története. A fürdő is kihagyhatatlan program, és a Százéves Cukrászdába is érdemes beülni.

Ám Gyula ennél jóval több érdekességet kínál neked. Ha egy teljes hetet töltesz el itt, akkor is lesz, ami kimarad. Adunk néhány tippet a szokásos, jól ismert látnivalókon kívül.

Kóborolj a Németvárosban

Gyula évszázadok óta több nemzetiségű város, magyarok, németek, románok és szerbek (rácok) éltek a városban, és a várban katonaként szolgáló szerbeket kivéve mindegyik nagyobb népcsoportnak megvolt a maga negyede. Ezt a városrészek elnevezése (Magyarváros, Románváros, Németváros) is őrzi.

Németváros vagy Józsefváros központja az Apor tér. Itt áll a klasszicista-romantikus stílusban, 1863-ban épült római katolikus Szent József templom, mellette egy-egy fülkében Nepomuki Szent János és Szűz Mária szobra. A templom mögött áll Erkel Ferenc szülőháza, az Ajtósy utca felőli oldalon a legendás Máriás ház, Gyula legrégebbi műemlék lakóépülete. Az 1770-es években épült, túlélte az 1801-es tűzvészt, és hálából került falára a szűzanya szobra.

Sétálj végig az Élővíz-csatorna partján

A Fehér-Körös egyik ága évszázadokon át végighúzódott a városon. Sőt: a 19. századig számos ág és csatorna folyt keresztül a városon, ezek nyoma ma is látszik. Az 1850-es években biztonsági okokból egy Gyulát elkerülő mesterséges mederbe terelték a folyót. A régi mederből lett az Élővíz-csatorna gyulai szakasza, amelyik mindig tiszta vizet kap a Fehér-Körösből. A partot szépen kiépítették, érdemes végigsétálni a Németvárostól a Várfürdőig. Nyaranta csónakázni is lehet a vízben.

Ülj be Gyula legkisebb kávézójába

Az 1810-es években épült belvárosi Kapus híd egyik hídfőjében létesült az aprócska kávézó. A híd tervezőjéről, Bodoky Mihályról kapta a nevét. Ha éppen nincsen teltház, érdemes beülni egy kávéra vagy kiülni a kis teraszra.

Nézd meg híres búcsújáró templomot!

A Nádi Boldogasszony plébánia helyén már a török idők előtt is templom állt, itt őrizték a "Nádi Szűz Mária" képet. A török hódoltság alatt a kép és a templom is megsemmisült. 1775-ben Harruckern Ferenc kezdeményezésére kezdték el építeni az új templomot, két évvel később fel is szentelték. A plébániát a XVIII. században klasszicista elemekkel alakították át. Ma híres búcsújáróhely.

A gyönyörű Petőfi téren az ország legjobb Petőfi-szobra áll

A gyulai Petőfi téren álló oroszlános díszkutat 1927-ben állították fel Heilinger Antal tervei szerint, egy korábban itt álló, tönkrement építmény helyére. A Petőfi-szobor Ferenczy Béni munkája, 1960-ban állították fel, és ez az egyik legjobb és legvagányabb magyarországi Petőfi-szobor.

A téren áll ódon, romantikus kerttel övezve a református templom. Copf stílusban épült 1791-1795 között. 1801-ben a nagy gyulai tűzvészben leégett, 1804-re építette újjá Czigler Antal. A 19. században többször átalakították, bővítették.

A tér díszkút mögötti oldalán, az Erkel-szobor közelében általános iskolai épületet láthattok - ez egykor a törökök fürdője volt. (És ha ragaszkodtok a Százéves Cukrászdához, az is ttt van, nem messze.)

Vadássz szecessziós épületekre!

Gyermekkorom óta az egyik kedvencem az 1916 és 1919 közt tervezett Krész-ház. A napraforgó mintákkal díszített szecessziós épület Benkő János építész munkája.

A németvárosi temető közelében álló polgárház, az 1912 és 14 között épült Marosán-ház (a Vár utca sarkán), Stéberl-ház és a Komló Hotel a Béke sugárúton, és a Vár utca és az Eminescu utca sarkán álló Miskucza-ház (jelenleg a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának épülete) is megér egy kiadós sétát.

És ha már végigsétálsz a városon, az egyik legszebbet, a most csak szellemházként vegetáló egykori általános iskolát se hagyd ki! A gyönyörű, "mézeskalács" stílusú, népies szecessziós sgraffitókkal díszített épület a Kossuth Lajos utca 24. szám alatt látható.

A román katedrálist se hagyd ki!

A görögkeleti román templom az 1801-es tűzvészben leégett korábbi templom helyére épült, a talaj miatt cölöpökre. (Az első román ortodox templomot 1721-ben építették, fából.)

A Szent Miklóst 1812-ben fejezték be, részben a a Nicoresti család adományából. Ikonosztáza Asza Teodorovics szerb ikonfestő munkája, az ikonokat fából faragott arannyal bevont rózsamotívum díszíti. A mennyezet freskóit 1928-ban Predmerszky Béla festő újította fel. A katedrális - Catedrala San Nicoara - Magyaroország egyetlen román ortodox műemléki temploma.

Itt áll az Alföld egyetlen római szobra

Békés megye egyetlen római kori szobra az 1870-es években került múzeumi tulajdonba. A tógát viselő márvány férfialakot Déva környékén találták. Korábban a már lebontott Dürer-terem előtt állt, most az Almásy-kastély mellett találod.

Sétálj el Sisi (Sissi) szobráig

A romantikus Csiga-kertben található gyönyörű Erzsébet királyné-szoborról már írtuk, az egész történetet nem idézzük fel újra.

Keresd meg a ferences-rendi romkertet

1410-ben települtek a gyulai uradalomba a ferences rendi szerzetesek, az itt álló templomuk és rendházuk 1420-tól 1566-ig működött. A ferences rend többször tartotta itt tartományi gyűlését, és a szentélybe temették 1508-ban Mátyás király fiának, Corvin Jánosnak feleségét, Frangepán Beatrixot és a kislányát, Corvin Erzsébetet, a Hunyadi család utolsó sarját. Amikor a törökök 1566-ban lerohanták a várost, a szerzetesek elmenekültek, a templom és a kolostor pedig lassan az enyészetté lett. 1931-ben tárták fel és 1960-ban restaurálták a romok egy részét.


KÖVESS MINKET:hirdetés
bujtosito_nyirdron-2-1.jpg

40 évig hulladéklerakónak használták, mostanra kedvelt horgászparadicsommá váltak a Bujtosi-tavak

A Nyíregyháza belterületén található tórendszernél már sokféle halat lehet fogni.
Fotók: Nyírdrón, szöveg: Söptei Zsuzsanna - szmo.hu
2019. június 09.Kedvelt horgászhelye a nyíregyháziaknak és a környéken élőknek a Bujtosi-tavak. A 11,5 hektáros vízfelületű tavakat mesterségesen alakították ki, a Barzó-féle téglagyár agyagnyerő gödreinek helyén.

1995-ben döntöttek egy városliget kialakításáról, ekkor kotorták ki a medret, és a vízutánpótlás megoldására két kutat fúrtak. A tórendszer környékét parkosították és sétányokat csináltak.

Korábban - mintegy negyven évig - a tórendszer elhanyagolt volt, a lakók hulladéklerakónak használták. A víz rossz minőségű volt, hal is alig volt a tóban.

A Bujtosi-tavak Nyíregyháza belterületén található, és ma egy egyesület gondozása alatt áll. Halakat telepítenek, vigyáznak a környezetre, hogy megóvják a ma már igen kedvelt helyet.

Sokféle halat lehet itt fogni, van például compó, aranykárász, ezüstkárász, dévérkeszeg, karikakeszeg, vörösszárnyú keszeg, bodorka, szélhajtó küsz, ponty, amúr, fehér busa, fogassüllő, csapósügér, csuka, vágódurbincs, lesőharcsa.

Bővebben ITT.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
csaj-1.jpg

Napi 10 eurót költ ez a világutazó, elmondja, hogyan csinálja

Néha fél, de alapvetően imádja ezt az életformát a fiatal nő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 23.A világutazás nem feltétlenül költséges hobbi - állítja a blogger Imogen Blow, aki naponta csak 10 eurót költ utazásai során. A Mirrorban megjelent története és Instagram-képei tanúsága szerint az alacsony költségvetés ellenére elég menő helyeken jár és egy rakás izgalmas programon vesz részt.

A takarékos utazóblogger tíz hónap alatt 65 városban járt,

köztük Lisszabonban, Velencében és Párizsban - utóbbi a közelmúltban a világ legdrágább városainak listájára került.

A nő azt mondja, habár úgy tűnik, hogy luxuséletet él, az egész bárki számára megvalósítható alapos tervezéssel és sok mosollyal.

Szerencsére azt is elárulta, hogy érti ezt.

"A pénz egy eszköz, hogy megszerezz dolgokat, de ne felejtsd el, hogy a kedvesség is az" - kezdte tanácsait a fiatal nő. Kiemelte: először is a szállások megtalálásához egy applikációt használ, aminek lényege, hogy az emberek ingyen biztosítanak egymásnak szállást a világ minden pontján.

Lapozz a további érdekességekért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
hungary-3594640_1280-1.jpg

5 rendkívüli szálláshely, amiről nem is gondolnád, hogy Magyarországon van

Aludnál 1000 méter magasan egy kilátóban? Kipróbálnád milyen egy úszóházban pihenni a Tisza-tavon? Van egy jó hírünk, mindezt megteheted, ráadásul nem is kell sokat utazni hozzá.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 21.Aludnál 1000 méter magasan egy kilátóban? Kipróbálnád milyen egy úszóházban pihenni a Tisza-tavon? Szívesen töltenél egy hétvégét meseszerű hobbit házikóban az Őrségben? Vagy érdekel milyen lehetett a honfoglaló magyar őseink egykori szálláshelye, a jurta? Van egy jó hírünk, mindezt megteheted, ráadásul nem is kell sokat utazni hozzá. 5 olyan különleges szálláshelyet mutatunk, melyek messze kimerítik a nem mindennapi szálláshely fogalmát.

Galya-kilátó

A szálláshelyként is funkcionáló Galya-kilátó a Galya-tető egyik csúcsán, 990 méter magasan található. A kilátó két emeletén ún. bivakszállásokat, azaz egyszerű betonszobákat alakítottak ki. Ezzel a kilátó Magyarország legmagasabban fekvő szálláshelye lett. Az inkább fiatal turisták körében közkedvelt szálláson kissé puritán körülmények uralkodnak, áram és wifi viszont van a szobákban. Az egyszerűséget kárpótolja a kilátás, a szobák különleges színes körablakai, na meg az a páratlan élmény, hogy az ország tetején aludhatsz.

Úszóházak a Tisza-tavon

A Tisza-tavon, a Tiszaörvényben található Szabics kikötőben 22 igazán különleges úszóház lebeg a vízen. A hivatalosan „felépítményes úszóművek”-nek nevezett házaknak szinte mindegyike hatalmas terasszal rendelkezik, ahol olvashattok, pecázhattok, napozhattok, vagy csodálhatjátok azt a páratlan természeti környezetet, melyben ezek a szállások fekszenek. A házak felszereltsége is kifogástalan: szauna, jakuzzi, saját stég, kültéri konyha és akár fedett hajógarázs is áll a vendégek rendelkezésére.

Csepellina

Baranya megyében Pécstől még 34 km-et kell utaznod, ha egy nosztalgikus csepeli teherautóban szeretnél megszállni. Persze autóban így vagy úgy mindenki aludt már, de ilyenben még biztosan nem. Csepellina, a teherautó, melyet vendégházzá alakítottak, Mókusvölgyben egy tó mellett fekszik. Hangulatos terasz, függőágy, erdő, tó és egy teljesen felszerelt autóban kialakított vendégház garantálja a páratlan élményt.

Hobbitházikó

Rönökön, az Őrségi Nemzeti Park szomszédságában egy öthektáros területen különleges, mesébeillő hobbitházikó épült 2013-ban egy fiatal belga házaspárnak köszönhetően. A házat fagerendákból, fahasábokból, homokból és szalmából három hónap alatt húzták fel. Ha itt szállsz meg, akkor számíts rá, hogy a házaspár által vezetett ökogazdaságba is bepillanthatsz majd. Ők termesztik a zöldséget, a gyümölcsöt, saját méhészetük van, állatokat tartanak, a vizet kútból nyerik, fatüzelésű zuhanyzójuk és komposzt WC-jük van.

Háromszintes Luxus jurta

Lápos rétek, erdők, gyümölcs ültetvények, szántó-, és gabonaföldek között a magyar Alföld peremén Ruzsa mellett háromszintes luxus jurtákban is aludhattok, ha van kedvetek hozzá. A hely tulajdonosa egy osztrák házaspár, akik saját birtokukon egyedülálló módon mutatják be a magyarok évezredeken átívelő történelmét. Többféle szálláshely közül választhattatok. A vendégek nagy kedvence az a hét darab, a hét magyar vezérről elnevezett jurta, ahol átélhetitek az újragondolt, ugyanakkor tradicionális kempingezés élményét, luxuskörülmények között.

A nem mindennapi szálláshelyek egyikét AZ ÉV HOTELE legutóbbi epizódjának főszereplői, Tímea és Attila is kipróbálta. Az újdonsült szerelmespár egy amolyan ismerkedős hétvégén tesztelte le a háromszintes luxus jurtát a Homoki Lodge - Glamping Groundon. A szereplők a jurta mellett egy újonnan nyílt szentesi hotelt is kipróbáltak, hogy ezen a két napos hétvégén kiderüljön, egymáshoz valók-e.

Timi és Attila kapcsolata nagyon friss, februárban egy farsangi buliban ismerkedtek meg egymással. Nem sokkal később Attila bejelölte őt a közösségi oldalon, majd pár hónapra rá egy közös túrán újra találkoztak, ahol már egyértelmű volt számukra, hogy együtt kell folytatniuk. Úgy érzik nagyon jó hatással vannak egymásra, de még nem teljesen biztosak a dolgukban. A múlt heti adás volt életük első közös utazása. Vajon sikerült jobban megismerni a másikat? Van jövője a kapcsolatuknak? Illenek egymáshoz? Az adásban fény derült mindenre. Ha nem láttad, de kíváncsi vagy rá, hogy alakult a pár első közös hétvégéje, és érdekel, hogy melyik hotel volt az alföldi régió első két szállodája, akkor nézd vissza AZ ÉV HOTELE legutóbbi adását az RTL Most!-on.

AZ ÉV HOTELE verseny 2019-ben is az Alföldön kezdődött

Vasárnapig a múlt héten látott két szállodára szavazhatsz:

Open Hotel****

Szentes első számú négycsillagos hotele egy háromszintes, modern stílusban épült szálloda, mely a belváros közelében, csendes, nyugodt környezetben közvetlenül a Kurca folyó partján, a városi fürdő bejáratától 400 méterre található. A szálloda és annak környéke, mind a wellnessező, mind pedig az aktív kirándulóknak jó választás lehet. Pihenésre ott a városi fürdő vagy a szálloda kültéri úszó és gyerekmedencéje, aktív programra pedig egy kenutúra a Kurcán vagy kerékpározás a városban. Mindezek bérlésében és a különböző program lehetőségekben a szálloda recepcióján adnak tájékoztatást. A hotel éttermében bőséges és változatos svédasztal, minőségi bor-, és széles italválaszték áll rendelkezésre. A szállodában a hagyományos magyaros ételek mellett izgalmas és újszerű kreációkat is érdemes megkóstolni.

További részletek ITT!

Homoki Lodge - Glamping Ground

A lodge Budapesttől délre, az Alföldön, a Duna és a Tisza közi alacsony fekvésű homokos medencében, Ruzsától 7 km-re található. A civilizációtól elzárt birtokot erdők, rétek, tanyák, gabona-, és szántóföldek ölelik körbe. A terület körül gyakran látni vaddisznót, szarvast, őzt, rókát és mezei nyulat. A hely fő profilja a lovas üdülések. Az osztrák házaspár tulajdonában lévő birtok legfőbb küldetése, hogy az ideérkező vendég megismerje a magyarok évezreden átívelő történelmét, mind a gasztronómián, mind pedig a szálláshelyen keresztül. Egyrészt a konyha az ősi hun-magyar és az Osztrák-Magyar Monarchia gasztronómiai kultúráját ötvözi, másrészt különböző típusú épületekből álló szálláshelyen akár még háromszintes jurtákban is aludhattok, pont úgy ahogy honfoglaló őseink, némi luxus körülménnyel fűszerezve.

További részletek ITT!

Szavazz és nyerj wellness hétvégét minden héten!

Voksodat továbbra is AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán adhatod le, az adásban bemutatott szállodák valamelyikére most vasárnap délig. Ha szavazol, nyerhetsz is egy-egy ajándék wellness hétvégét abba a szállodába ahová voksodat leadtad. Ha hétről-hétre megteszed ezt, akkor nő az esélyed arra, hogy elvidd a havi majd pedig az évvégi főnyereményt, azaz egy teljes hetet AZ ÉV HOTELE cím nyertes szállodájában.

Vasárnap két újabb alföldi szálloda mutatkozik be Magyarország egyetlen televíziós hotelversenyben

A hét utolsó napján Zsanett és Gábor teszteli majd le az Alföld régió következő szállodáit. A fiatalok egy éves házassági évfordulójuk ünneplésére érkeznek először, a romantikus erdő közepén fekvő csólyospálosi Csipkerózsa Parkhotel ****- be, majd Gyula város legpatinásabb szállodájába, a Komló Hotel ****-be. Gábor hatalmas meglepetéssel készül felesége számára, amit természetesen a kamerák előtt szeretne átadni. Hogy mi is az pontosan, au kiderül vasárnap az RTL Klub-on 11:00-kor AZ ÉV HOTELE legújabb epizódjában.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenye, az RTL Klub-on futó AZ ÉV HOTELE közönségszavazás lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg havonta, az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét. Ezek a szállodák, vagyis a HÓNAP HOTELE cím birtokosai szállnak majd harcba az évad végi fináléban, AZ ÉV HOTELE címért és annak díjáért. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor Facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

Az RTL Klubon futó, AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televíziós műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x