10 film, amit semmiképp ne hagyj ki idén, ha imádsz olvasni
Visszatér Mary Poppins, Maugli, és jön Neil Armstrong is.
Szeretlek Magyarország
2018. július 11.

Az irodalmi adaptációk nem mindig sülnek el jól, de egy esélyt azért érdemes adni nekik. A Marie Claire összegyűjtötte azokat a filmeket, melyek regény alapján készültek s idén lesz a bemutatójuk.

1. Nyúl Péter

Beatrix Potter életéből már készült film Miss Potter címmel (Renée Zellweger volt a főszereplője), most pedig leghíresebb figurája, a cuki nyuszi történetei elevenednek meg.

Bemutató dátuma: március 15.

2. A szabadság ötven árnyalata

Christian Grey és Anastasia – most már ő is Grey – visszatérnek, hogy még egyszer utoljára felkavarják a mamipornó rajongóit.

Bemutató dátuma: február 8.

3. Expedíció

Jeff Vandermeer regénye alapján készült ez a sci-fi-thriller, melyben egy csapat tudós szembesül egy különleges jelenséggel.

Bemutató dátuma: február 13.

4. Vörös veréb

A Jennifer Lawrence főszerelésével készült film alapja Jason Matthews könyve, s amellett, hogy itthon is forgott, olyan magyar színészeket is felfedezhetünk benne, mint Árpa Attila vagy Szabó Simon.

Bemutató dátuma: március 1.

5. Kszi, Simon

Még mindig játsszák a mozik Becky Albertalli regényének filmváltozatát, melyben egy zárkózott középiskolás srác küzd az elemekkel, miután egy osztálytársa megzsarolja azzal, hogy kiadja titkát.

Bemutató dátuma: június 21.

6. Ready Player One

Ernest Cline azonos című regényéből készült Steven Spielberg idei filmje, mely 2044-ben játszódik, amikor mindenkit beszippantott az élet minden területére beszivárgó virtuális játék.

Bemutató dátuma: március 29

7. Az első ember

A film a legendás amerikai űrhajós, Neil Armstrong történetét meséli el, alapjául pedig James R. Hansen First Man: The Life of Neil A. Armstrong című életrajzi könyve szolgált.

Bemutató dátuma: október 18.

8. Maugli

A Christian Bale, Cate Blanchett és Benedict Cumberbatch főszereplésével készült film alapja természetesen A dzsungel könyve Kiplingtől.

9. Ami nem öl meg

Stieg Larsson Millenium-trilógiájának amerikai folytatásában a 2011-es A tetovált lány című thriller főszereplője, Rooney Mara után Claire Foy veszi át a stafétabotot.

Bemutató dátuma: november 8.

11. Mary Poppins visszatér

Igazi karácsonyi családi szórakozásnak ígérkezik az Emily Blunt főszereplésével készült mozi, mely P. L. Travers klasszikus meséjét dolgozta fel.

Bemutató dátuma: december 27.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!