hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
nyito
10 dolog, amiről a mai gyerekeknek már halvány fogalmuk sincs, micsoda
Azzal próbáljuk nyugtatni magunkat, hogy nem vagyunk öregek, csak a technika fejlődik nagyon gyorsan.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 25.


hirdetés

A Buzzfeed olyan posztokból csinált egy gyűjteményt, amelyekben magukat öregnek érző emberek panaszkodnak, miután valamelyik fiatalabb ismerősük vagy rokonuk megkérdezte a képen látható tárgyról, hogy micsoda.

Te tudod mindről, hogy mi? Akkor sajnos... nagyon gyorsan fejlődik a technika!

1

iPod

2

VHS kazetta

3

VHS videolejátszó

4

Gameboy

5

Discman

7

Hangkazetta

8

Floppy lemez

9

Tekerős ceruzahegyező

10

Nintendo 64 és a játékai

6

Végül pedig egy bölcs kiírás:

"Az üzenetírás nem volt mindig olyan könnyű. Az én időmben meg kellett dolgozni érte. Akarni kellett. S betűt írnál? Hát, akkor be kell nyomnod azt a 7-es gombot NÉGYSZER!"


KÖVESS MINKET:
Itt van Tibi atya dobozos fröccse – versenytársat kapott a dobozos sör
A körülményes italkészítést egyszerűsíti Tibi atya új terméke, amely szinte egészen biztosan a nyári szezon nagy kedvence lesz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 26.


hirdetés

Egyre divatosabb a fröccsfogyasztás. Ezért (is) vesszük magunkhoz a borból és szódából álló italt a kerti mulatságokon, nyaralók teraszain, balatoni vitorlások fedélzetén. Mert ez a legjobb – és mert magyar és történelmi. No meg, mert mostantól Tibi atyának köszönhetően dobozos formában is beszerezhetővé válik.

A magyar sajátosságnak tekintett fröccsöt forradalmasítja és viszi közelebb rajongóihoz Tibi atya. A népszerű és közismert – 1 300 000 követővel rendelkező – internetes figura most a legismertebb arányban (nagyfröccs) kevert változatban zárja fémdobozba a hagyományos italunk. A megfelelő arány kiválasztása persze esetleges, az alkotók a legnépszerűbb – és persze az általuk legkedveltebb – összeállítást vették alapul. A cél a tökéletes dobozos nagyfröccs megalkotása volt. Tibi atya esetében a dobozos fröccs piacra dobása nem csak „nettó” üzleti vállalkozás – de a legnemesebb értelemben vett misszió is: a közismert (és meglehetősen szabad szájú) internetes szereplő a fiatalok körében szeretné népszerűsíteni a nemzeti fröccsfogyasztás több évszázados hagyományát.

Ha kíváncsi vagy, milyen fröccs, és hol találod meg, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:Újabb bizonyíték van arra, hogy a zsír fogyasztása nem hízlal, a cukoré viszont igen
A viszonylag zsíros avokádótól, vagy a vajban sült lazactól nem hízunk, de cukros müzlivel nem érdemes fogyókúrázni.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. március 25.


hirdetés

"Az ételek csatájának világbajnokságában a cukor és a zsír a rájátszás csapatai" -írja a Business Insider arra utalva, hogy általában ezeket hibáztatjuk, ha túlsúlyról van szó.

Ám a legtöbb új tanulmány arra utal, hogy önmagában fogyasztva a zsír nem járul hozzá a súlygyarapodáshoz, míg ugyanez a cukorról nem mondható el. Magyarul: egyre több a bizonyíték arra, hogy a zsír önmagában nem hízlal, a cukorral viszont óvatosan kell bánnunk, ha nem szeretnénk plusz kilókat.

A lap kiemeli, hogy

a viszonylag zsíros avokádótól, vagy a vajban sült lazactól nem hízunk, de például a cukros müzlivel nem érdemes fogyókúrázni.

A tudósok manapság egyre többször vizsgálják, mi történik a testünkben, amikor rendszeresen nagy mennyiségű cukrot vagy zsírt fogyasztunk. A gond leginkább az, hogy a világ számos részén a két összetevőt ritkán fogyasztják a másik nélkül. Ott van például az olajban sült fánk, ami nyilván nem lesz fogyókúrás étel csakis magas zsiradéktartalma miatt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:
Az 5 leghülyébb motivációs idézet - és javított verziójuk
Mindannyian találkoztunk vele: tengeres-naplementés kép, Comic Sans betűtípus és egy rövid, motiváló bölcsesség, ami segít(?) átevickélni az élet óceánján.
Forrás: Inspirációk magazin, Címkép: Pexels - szmo.hu
2019. március 25.


hirdetés

Csorba Anita és lelkes csapata a kreatív energiáikat csak arra összpontosítják, hogy nektek érdekes és inspiráló tartalmakat állítsanak elő. Tarts velük az Inspirációk Magazin felületein!

Egy idézet, ami elsőre baromi okosnak és inspirálónak tűnik, de ha jobban elgondolkozol rajta, kiderül, hogy annyi értelme van, mint teniszütővel evezni – sőt, sokszor kimondottan káros hatásokkal jár, ha megfogadod. Ilyen motiváló idézetből szedtem most össze ötöt. Leírom azt is, miért gondolom őket rossznak, és ajánlok helyettük egy-egy “javított” verziót is.

Nyilván ez egy szubjektív cikk, az én véleményem, nem muszáj egyetértened, sőt – ha szerinted baromságokat írok, vagy túl sok volt a vizes hasonlat és metafora az első bekezdésben, irány a komment szekció, és beszéljük meg!

5. Találj valamit, amit szeretsz csinálni, és soha többé nem kell dolgoznod.

A koncepció tök jó: ha azzal foglalkozol, amit szeretsz, nem kell többé dolgoznod. Miért hülyeség?

Egyrészt, mert úgy kezeli a munkát, mintha valami szükséges rossz lenne: pedig a munka – jó esetben – valamiféle erőfeszítés azért, hogy értéket teremtsünk, akár saját magunk, akár mások számára. Na most nyilván nem árulok el hatalmas titkot azzal, hogy ha ehhez az erőfeszítéshez nem fűlik a fogad, akkor kínszenvedés lesz napi 8-12-16 órában ezzel foglalkoznod, bármennyi pénzt is kapsz érte.

A mondás szerint, ha megtalálod, akkor ezek szerint nem kell erőfeszítéseket tenned, minden megy majd magától, és tök jó lesz: szánsájn, heppinesz, yolo. Pedig ha rálelsz arra, amivel igazán szeretsz foglalkozni, az a szenvedélyeddé válik: sokkal keményebben fogsz érte dolgozni, sokkal jobban figyelsz rá, mert a küldetésed lesz.

Akkor is fogsz rajta agyalni, amikor épp nem csinálod – és ha nem vigyázol, ez negatív hatással lehet az életed többi részére. Néha elveszíted a motivációdat, az energiádat – néha pedig egész egyszerűen nem lesz kedved hozzá, hiába szereted csinálni. Emellett jobban meg fogod élni a kudarcokat, sokszor megkérdőjelezed önmagadat, a döntéseidet...

Viszont:

– a sikerek is sokkal jobban fognak esni

– nem érzed feleslegesnek magadat, valóban értéket fogsz teremteni

– és legfőképpen (ha az életed többi területére is odafigyelsz) boldog leszel

Na de... találsz valamit, amit szeretsz – mi a következő lépés? Elkezded csinálni. Aztán kiderül, hogy egyáltalán nem vagy jó benne, bukdácsolsz összevissza. Itt két variáció van: vagy elkezdesz még keményebben DOLGOZNI azon, hogy jó legyél, beleölsz sok-sok órát a szabadidődből, és rengeteg energiát fektetsz bele – vagy elfogadod, hogy ez nem a te pályád. Egyik sem rossz választás, ugyanis nem feltétlenül tudsz igazán jó lenni mindenben, amit szeretsz csinálni. (Erről még később lesz szó).

De a lényeg, hogy ahhoz, hogy hosszú távon megélj a munkádból, szorgalmasan kell csinálnod és jónak kell lenned benne. Sokszor nehéz lesz, sok kudarc fog érni (ami jó dolog, mert rengeteget tanulsz belőle), és nem fogsz folyamatosan teli szájjal vigyorogni, hogy milyen jó neked. A mondással pedig az a baj, hogy amellett, hogy negatív színben tünteti fel a munkát, hamis reményeket kelt.

A javított verzióm:

Találj valamit, amit szeretsz csinálni és jó is vagy benne, dolgozz keményen, és boldog leszel, ha az életed többi területére is odafigyelsz. Kevésbé hangzatos – de a bullshit is hiányzik belőle.

Ha a többire is kíváncsi vagy, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:
Új manikűrdivat hódít, már sztárok is viselik a bocifoltos mintát
Kendall Jenner és Ariana Grande szintén fekete-fehér foltokat visel. Van egészen extrém ötlet is, de a visszafogottabbak között találsz trendi verziókat is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 25.


hirdetés

Minden évben újabb köröm-divatőrület hódít. Volt már kerekített, hegyes, rövid és extrahosszú forma, volt franciás, visszafogott és vadítóan vörös. Volt strasszos, csíkos, virágos, matricás.

Idén egy újat mintázat bukkant fel: a bocifoltok lettek trendik.

Minden bizonnyal a legextrémebb verzió az, amelyben még tőgyet is csinálnak, amiből tej spriccel:

Ha kíváncsi vagy a képekre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x