hirdetés
0euro-crop.jpg

Hódít a 0 eurós bankjegy, ami 2-3 euróba kerül – de mi értelme?

Nem átvágás, nem is hamisítvány: hivatalos pénz – fizetni mégsem lehet vele.
Címkép: YouTube - szmo.hu
2017. szeptember 01.


hirdetés

Ha Európában 0 eurós bankjeggyel találkoznál, biztosan te is meglepődnél. Pedig ez könnyen megtörténhet, és ez a címlet nem hamis, és nem is valamiféle átvágásról van szó.

Az Európai Központi Bank engedélyezte az eurozónába tartozó országok jegybankjainak, hogy 0 eurósokat nyomtassanak - szóval ez valódi, hivatalos pénz.

Más kérdés, hogy egy 0 euróssal fizetni nem lehet, hiszen kimondottan a gyűjtőknek készült - viszont szuvenírnek tökéletes. Egyébként abban is megegyezik a nagyobb címletekkel, hogy

minden olyan biztonsági elemmel ellátták, ami a bankjegyeknél megszokott: van rajta például hologram és vízjel is.

A címlet többféle verzióban elérhető, Németországban várak, állatok, híres épületek és személyek is fellelhetőek rajtuk. Annak ellenére, hogy fizetni nem lehet vele, természetesen az előállítása költségekkel jár, ezért ingyen nem lehet hozzájutni: egy 0 eurósért 2-3 eurót kell fizetni.

A 0 eurósokat egyébként csak korlátozott, 5-10 ezer darabos példányszámban nyomják, és már külön Twitter-oldaluk is van.

Forrás: Ma.hu


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
relaxation-garden-grass-spring-59321-1.jpg

Így varázsolj árnyékot a kertedbe

Bármennyire is imádjuk a napsütést, azért a jóból is megárt a sok. A napégésről nem is beszélve… Árnyékoló tippjeink segítségével azonban kellemes hűs rejtekhelyet varázsolhatsz kertedben.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2020. július 06.


hirdetés

A forró, nyári napokon mindenki az árnyékot keresni, ahol bár átjárja a teret a nyári levegő, mégsem kell a napégéstől tartani. Hiszen azontúl, hogy a túl erős napsütés leégést okoz, ha sokáig vagyunk fedetlen fővel a napon könnyen kaphatunk napszúrást is. Ahhoz, hogy ilyenkor se kelljen behúzódnod a kertből a szobába, adunk pár tippet, hogyan lehet egyszerűen és mutatósan megoldani az árnyékolást. Ha a lenti ötleteinken kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!

A jó öreg napernyő

A csíkos napernyő örök klasszikus, legyen szó tengerparti vagy balatoni nyaralásról, ezek a tarka, árnyékot adó ernyők mindenhol megtalálhatók. Nem csoda, hiszen praktikusak, könnyen hordozhatók és még olcsók is. Egy nagy kerti napernyővel biztosan nem lősz mellé, egyszerű egyik helyről a másikra helyezni és még nyaralásra is magaddal viheted. Ezerféle szín és minta közül válogathatsz.

Kitekerhető napellenző

Nem hiába látod sok étterem teraszán is a kitekerhető napvitorlákat, azok használata ugyanis nagyon praktikus. Nyáron, a melegben megvéd a napsugárzásától, azonban ha nincs rá szükség pár mozdulattal vissza is lehet tekerni és viszonylag nagy felületet le lehet vele fedni gond nélkül.

hirdetés

Pergola

Bár egy pergola kialakításához már picit mélyebben kell a zsebbe nyúlni, azonban nagyon szép és hasznos tartozéka lehet otthonodnak. A terasz fölé húzott pergolának köszönhetően teraszod árnyas és kellemes hely marad a legnagyobb napsütésben is és még kisebb eső estén sem kell bevonulnod a lakásba, a tető ugyanis jól véd a beázástól, csupán nagy vihar esetén kell aggódni, hogy be ne fújja a vizet a szél.

Egyszerű napvitorla

A napvitorlát kifeszíthetett a ház falához, két rúddal rögzítve, de kis ügyességgel a kert bármelyik részébe árnyékos odút varázsolhatsz magadnak. Ehhez nem kell más csak négy, megfelelően a földben vagy nehezékkel rögzített rúd vagy oszlop és a tetejükre rögzített vászonanyag. Napvitorlákat kézen is kaphatsz, de kis kreativitással magadnak is készíthetsz, például régi függönyanyagból. Egy ilyen kuckó kiváló bunker is lehet a kisebb gyerekek számára.

Árnyas növények

Ne feledkezzünk meg a növényekről sem, melyek nemcsak díszítik a kertedet, de kellemes hőérzetet is biztosíthatnak. Bár időbe telik, mire megnőnek, a saját kertbe érdemes egy kellemes pontra magas, később terebélyesre növő fát ültetni, mely a későbbiekben hűsíti majd környezetét. Ugyanilyen hasznos lehet, ha a teraszt kúszónövényekkel futtatod be. Nemcsak, hogy nagyon mutatósak, de ugyanolyan jól védenek a naptól, mint például egy függöny tenné.

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
tk3s_h_mdrum_too_hot_to_work-6-1000x667.jpg

42 milliót költött plasztikára a magyar lány, most viszont nem kap hétköznapi munkát, mert „túl szexi”

Állítása szerint azért nincs túl sok lehetősége a munkaerőpiacon, mert a férfiak nem tudnak viselkedni körülötte.
Fotó: Mediadrumworld / @baedollbarbie / Northfoto - szmo.hu
2020. július 06.


hirdetés

Gyerekkora óta az volt az álma, hogy emberi Barbie legyen, évekkel és pár millió mínusszal később sikerült is - jelent meg a budapesti Sipos Luna Barbara története a Yahoo News-on. A magyar lány babamániája a gyerekkorában alakult ki:

"Világéletemben úgy akartam kinézni, mint egy fantasy karakter vagy egy emberi baba."

Átváltozását aztán 17 évesen kezdte meg, amikor első plasztikai műtétjén átesett, így lett 34B-s kosárból 34F. Elmondása szerint a műtét után sokkal jobban érezte magát a bőrében, pedig addig sem gondolta magát csúnyának. Akkoriban recepciósként dolgozott, ám végül fel kellett mondania külseje miatt: kisugárzása és megjelenése olyan hatással volt a férfiakra, hogy nem tudtak viselkedni körülötte.

"Ekkor jöttem rá, hogy az ilyen típusú munkák nem nekem valók, mivel olyan társadalomban élünk, ahol a nagyon vonzó nőknek nincs túl sok lehetősége megtartania a munkáját vagy esetleg feljebb jutni a ranglétrán anélkül, hogy ne ajánlja fel a testét a férfiaknak - ezt pedig én nem akartam."

"Mindez azért van, mert még mindig patriarchiális társadalomban élünk."

hirdetés

Barbara inkább olyan karriert választott, ahol a feltűnő külső kifejezetten előny: online modellként kezdett dolgozni. Nem sokkal később megismerkedett első férjével, akivel meglehetősen egy hullámhosszon voltak a szépség fogalmát illetően: a férfinak kifejezetten tetszett, hogy egy élő Barbie-baba a barátnője. Ennek megfelelően anyagilag is támogatta műtétjeiben a lányt, akit feleségül is vett:

kétéves házasságuk alatt 135 ezer dollárt, azaz nagyjából 42 millió forintot költött arra, hogy Barbara minél jobban hasonlítson egy emberi babára.

Kétszer nagyobbíttatta meg a melleit, szintén kétszer szabatta át az orrát, de a homlokát, az állkapcsát a szemöldökvonalát és az ajkait is plasztikai sebész alakította olyanra, amilyen most. Ezen kívül fenékimplantátumokat helyeztetett be, és vaginakorrekción is átesett.

Mediadrumworld / @baedollbarbie / Northfoto

Új testrészei beváltak, házassága viszont nem: két év után tavaly novemberben váltak el férjével. Most ismét az igazit keresi, elmondása szerint most már azt, akivel élete végéig együtt maradhat. Tapasztalatai szerint a Barbie-külső nagyon hatékony a férfiaknál, van miből válogatni, ám egyúttal sok nehézséggel is jár a különleges külső. Sokan például egyáltalán nem veszik komolyan külseje miatt:

"A férfiak szeretik a külsőmet. Persze, van néhány olyan elfogult pasi, akik magabiztosság hiányában nem akarnak randizni velem, ám ezzel sincs semmi baj."

- magyarázza az okokat, amelynek kapcsán azt is kifejti, hogy be akarja bizonyítani az embereknek, hogy nem csupán egy üresfejű plasztiklény. Instagramja egyelőre nem erről árulkodik, legalábbis a pózoláson túli értékeket még nem villantott meg.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ronnie-donnie-galyon.jpg

Meghalt a világ legidősebb sziámi ikerpárja

Ronnie és Donnie Galyon 68 éves volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 07.


hirdetés

Meghaltak a világ leghosszabb életű összenőtt ikrei - írja a Dayton Daily News-ra hivatkozva ATV.hu.

A hasuknál összenőtt férfiak július 4-én haltak meg egy daytoni hospice-ban, Ohio államban. Halálhírüket testvérük, Jim Galyon közölte a helyi médiával.

Az ikrek 1951. október 28-án születtek Daytonban és már gyermekkoruktól látványosságként szerepeltek karneválokon és cirkuszokban, a mutogatásukból származó bevétel hosszú éveken át segítette családjuk megélhetését.

A Galyon-fivérek 1991-ben felhagytak a szórakoztatással, és magányosan éltek 2010-ig, amikor egészségi problémák miatt összeköltöztek családtagjaikkal.

A Dayton Daily News beszámolója szerint a daytoni közösség adományokat gyűjtött és segített átalakítani a házukat úgy, hogy akadálytalanul mozoghassanak otthonukban személyre szabott kerekesszékükben.

hirdetés

A testvérpárt 2014-ben, röviddel 63. születésnapja előtt ismerte el a Guinness Világrekordok a világ leghosszabb életű összenőtt ikreiként.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
baba.jpg

A fogamzásgátló spirált szorongatta a vietnámi baba a kezében születése után

Az édesanya két éve tetette be a fogamzásgátló spirált, amely az orvosok szerint elcsúszhatott, ezért eshetett teherbe a nő.


hirdetés

A vietnami Hai Phong kórházban adott életet egy 34 éves nő harmadik gyermekének, a szülészek döbbenetére az újszülött máris szorongatott valamit a kezében, röviddel azután, hogy világra jött: azt a fogamzásgátló spirált, amellyel édesanyja a terhebeesés ellen védekezett - írja a Daily Mail.

A VN Express értesülése szerint

a baba a szüléskor még nem fogta a spirált, amely vele együtt távozott a nő méhéből, a születése utáni pillanatokban ragadta meg a kis eszközt, és kezdte szorongatni.

Az érdekes pillanatokról az egyik szülésznő, Tran Viet Phuong készített fotókat, aki maga sem hitte volna, hogy az általa készített képeket így felkapják az interneten.

A kisfiú teljesen egészséges, egyelőre még megfigyelés alatt tartják őket a kórházban.

hirdetés

Az édesanya két éve tetette be a fogamzásgátló spirált, amely a mellékelt ábra szerint nem működött megfelelően.

A spirál a méhen belüli fogamzásgátlás egyik eszköze, ahol a méh üregébe helyezve egy általában fémből készült, legtöbbször hormont is tartalmazó T-alakú eszköz segítségével steril gyulladást váltanak ki, így akadályozzák a megtermékenyített petesejt beágyazódását. A spirál biztonságosságáról megoszlanak a vélemények, a fotót készítő szülésznő szerint nem nyújt 100 százalékos védelmet.

Az orvosok szerint a vietnami baba esetében a spirál elcsúszhatott a helyéről, ezért esett teherbe az édesanya.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!