Whiskys bonbon
Ha különleges édességre vágytok, vagy egyedi ajándékot szeretnétek adni, ajánljuk figyelmetekbe ezt a whiskys bonbont. Szükségetek lesz egy polikarbonát formára és némi tapasztalatra, de megéri! Haladóknak ajánljuk!
Szabó Emőke receptje a Balhétterem blogon
2012. június 11.

Hozzávalók a tejkrémhez:

3 tubus cukrozott sűrített tej

1 rúd vanília kikapart magja

Hozzávalók a bonbonhoz:

tejkrém

kb. 2-3 evőkanál whisky

20 dkg étcsokoládé (65%)

csillámpor (elhagyható)

A tejkrém elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gáz: 7-es fokozat). Egy kisebb jénaiba belenyomjuk a 3 tubus sűrített tejet és a vanília kikapart magjait és összekeverjük. Vizet forralunk. A jénait beletesszük egy nagyobb tepsibe. Amikor felforrt a víz, a tepsibe öntünk annyi vizet, hogy a jénai feléig érjen, majd gyorsan lefedjük alufóliával. Betesszük a sütőbe.

Kb. 2 óra alatt lesz kész. 30 percenként átkeverjük, ha szükséges, a vizet pótoljuk. Két óra múlva szép aranybarna színű krémünk lesz. Vegyük ki a jénai tálat a vízből, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kanalazzuk át a krémet egy zárható üvegbe. Hűtőben tárolva kb. egy hónapig fogyasztható.

A bonbon elkészítése:

Előkészítjük a polikarbonát formát. Ha használunk csillámport, egy ecset segítségével kenjük ki a formát.

Az étcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. Temperálás:itt. A csokoládé szilárdulásáig a formát hűtőbe tesszük.

A karamellkrémhez hozzáadjuk a whiskyt. Figyeljünk arra, hogy ne adagoljuk túl, mert akkor folyós lesz a krém, 2-3 evőkanál elegendő. A tölteléket kiskanállal belekanalazzuk a megszilárdult csokihüvelyekbe, helyet hagyva a lezáráshoz, és visszatesszük a hűtőbe dermedni.

Amint megdermedt a töltelék, újratemperáljuk a csokoládét, és lezárjuk a bonbonokat. Kb. 30-60 perc elteltével kifordítjuk a bonbonokat a formából.

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!