Hirdetés

Augusztus 2-án mutatják be a Tüskevár legújabb, mozifilm változatát. Fekete István regényéből a 60-as években forgattak nagyon sikeres tévéfilm sorozatot. Balogh György filmje pedig egész estés mozifilm lett remek színészekkel, csodálatos h
KULTÚRA
2012-07-27 11:56
VIDEÓ: Nézzétek meg a film előzetesét


A filmet 2005 nyarán és 2006 őszén a Tisza és a Körös torok vadvilágában, természetes helyszíneken forgatták forgatták. A teljes egészében magántőkéből készített mozi, idén nyáron lett teljesen kész, így a közönség augusztus 2-a után láthatja majd.

A főhős Tutajost, a Sorstalanság főszereplőjeként megismert Nagy Marcell alakítja, Bütyök megformálója pedig Péntek Bálint, akit szintén láthattatok a kertész Imre regényéből készült alkotásban.A 60-as évek tévéfilm sorozatában Bánhidy László volt "a Matula bácsi". A 2012-es mozifilmben Kovács Lajos eleveníti fel, akinek már több, mint 70 film van a háta mögött. A Tüskevár 2012-es változata olyan kiváló színészeket soroltat fel, mint Haumann Pétert, Détár Enikőt, Rékasi Károlyt, Szacsvay Lászlót, Eperjes Károlyt, Molnár Piroskát, Hirtling Istvánt, Nagy Enikőt és Pogány Juditot.

A film a legkorszerűbb technikával készült: színes, szélesvásznú, Dolby sztereó hangzásban, 3D animációs technikával. Láthatjátok például azt is víz alatti felvételeken, amikor Tutajos megküzd egy negyven kilós harcsával.

Itt pedig egy hosszabb változatot láthattok előzetesként:Az ősbemutató augusztus 2-án, a Körös-toroki Napok nyitónapján lesz a csongrádi Uránia moziban, ahol az alkotókkal is találkozhattok. Ezen kívül a Tüskevár történetéhez kapcsolódó programokkal várnak benneteket a szervezők. A mozi előtt Matula-fesztiválon halétel kóstoló lesz és bemutatják a film kapcsán a védett élővilágot.

A csongrádi filmszínház előtti gödröt pedig feltöltik vízzel, ahol horgászversenyen mérhetik össze tudásukat a gyerekek és találkozhatnak Csikasszal, a pulikutyával is - olvasható a delmagyar.hu hírportálon.

Nyomj egy lájkot, ha kíváncsi vagy a filmre! :)Tetszett? Nézd meg a többi új cikkünket is! :)

www.szeretlekmagyarorszag.hu - Értékek és élmények
  Hirdetés
Hazatért Cannes-ból a négy díjat elhozó Saul fia stábja, akik meséltek a film készítéséről.
Mostantól a mobilotokkal is féláron vehettek esti színházjegyeket, amiket még csak kinyomtatni sem kell.
Többek közt Boggie, a Wellhello és Halász Judit munkáját is elismerték, az életműdíjat Pásztor László kapta.
  Hirdetés
  Hirdetés

Szépségverseny


Szerda szépe: Móni
  Hirdetés

Fotóverseny


.....BM.......


  Hirdetés
Fagy
A természet egyik legzordabb jelensége is csodálatos dolgokat képes létrehozni. A pillanatot Kardos Ildikó örökítette meg.
Feszített vászonkerettel
Érdekel
Előző 3 Címlapra
Szenzációs magyar kisfilm a vizsgaidőszak pokláról
Ebből a háromperces kis filmszatírából minden vizsgázó erőt meríthet, hogy nem csak neki földi pokol a vizsgaidőszak!
Ebből a háromperces kis filmszatírából minden vizsgázó erőt meríthet, hogy nem csak neki földi pokol a vizsgaidőszak!