atveres
Úgy gondolod, házat nyerhetsz, ha megosztasz egy Facebook-posztot?
A kamu céges Facebook-oldalak hatalmas nyereményeket ígérnek, több tízezer rajongót gyűjtenek, de a nyereménynek nyoma sincsen.
Szeretlek Magyarország
2016. augusztus 27.

Egyre több olyan hamis cégprofil jelenik meg a Facebookon, amely kitalált nyereményjátékok ígéretével csalja magához a gyanútlan felhasználókat.

Közös jellemzőjük, hogy hatalmas nyereményeket ígérnek, több tízezer lájkolót gyűjtenek, de a nyereménynek nyoma sincsen.

Egy-egy ilyen oldal akár egyik napról a másikra gyűjthet be sok ezres rajongótábort, ahogyan a jól megfogalmazott, izgalmas nyereményjátékot hirdető poszt is hamar eljuthat akár a 15 ezres megosztáshoz.

Reméljük, senkinek nem szegjük kedvét, amikor eláruljuk: sem mobilházat, sem trópusi álomnyaralást nem nyerhettek ezeken az oldalakon.

Vegyük példának a Mobilház Centrum esetét. Egy nappal ezelőtt ezen az oldalon még mobilházat lehetett nyerni egy bejegyzés megosztásával. Mint az az alábbi ábrán látható, tegnapelőtt még nem is létezett az oldal, mára azonban már több, mint 45 000 kedvelője van.

mobilház2

A nyereményjátékot hirdető bejegyzést ennek ellenére már hiába kerestük, ugyanis törölték. Ezután közöl az oldal, különböző linkeket osztottak meg, egyik bejegyzésük például a rák ellenszerét ígéri (!).

pofatlansag2

Nem mellesleg a "cég" hivatalos weboldalát jelző link is egy hasonló bejegyzéshez irányítja a látogatót. Mondanunk sem kell, a Mobilház Centrumot még csak hallomásból sem ismeri az e-Cégjegyzék:

mobilház

Ezen kívül jelenleg két olyan nyereményjáték is "hódít" a Facebookon, amelyik kísértetiesen hasonlít a Mobilház Centrum esetére. A két "cég", a Tropical Holidays és a Nyugodt kikapcsolódás is ugyanazt kéri a látogatóktól a nyereményjátékban való részvételhez: hogy kedveljék az oldalt, osszák meg a bejegyzést, és írjanak egy hozzászólást. A két hirdetés közötti hasonlóságok kísértetiesek, hogy mást ne mondjunk, mindkét "cég" éppen most ünnepli alapításának 10. évfordulóját! Persze a Facebook-oldalt csak tegnapelőtt alapították...

Nagyon átlátszónak tűnik, mégis sokan gondolják úgy, hogy nyerhetnek: míg a Tropical Holidays több, mint 14 000 lájkot kapott, addig a Nyugodt kikapcsolódás már 20 000 kedvelés felett jár, de a Mobilház Centrum bejegyzéseit is bőszen osztogatják még az emberek.

14100391_312150172471387_5978242102384536466_n

nyugodt kikapcs

tropicalholidays1

Mondanunk sem kell, egyik cégnek sincs nyoma a hivatalos oldalakon. Ellenben mindhárom szerepel az Átverős oldalak.com-on, amely éppen az ilyen "cégeket" hivatott levadászni. Sok szerencsét nekik, van dolguk, bőven!

A Tropical Holidays oldalt közben eltávolították, a Mobilház Centrum pedig a következő posztot tette ki.

kamuoldal

pofatlansag

Képek: Facebook

Ha hasznos volt a hír, oszd meg másokkal is!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!