Túró rudi házilag
A túró rudit mindenki szereti. Emőke segítségével megmutatjuk, hogyan készítsétek el otthon. Pöttyös helyett szívecskés a házi változat.:)
Szabó Emőke recepje a Balhétterem blogon
2012. március 13.

Túró rudi házilag. Ugye milyen jól hangzik? Emőke egy kicsit eltért az eredeti verziótól, és nem lecsöpögtette a túrót hanem zselatinnal fogta össze a masszát, így könnyedebb, habosabb és krémesebb lett az állaga.

Ha hagyományosat szeretnétek, gézlapon, vagy sűrű szűrön keresztül csöpögtessétek le a túróról a nedvességet. Ez a művelet fél nap-egy nap, hűtőben érdemes csinálni, hogy ne romoljon meg az alapanyag.

Hozzávalók 9 db-hoz:

25 dkg túró

2,5 evőkanál tejföl

2 evőkanál porcukor

1 csomag vaníliás cukor

reszelt citromhéj

2 evőkanál zselatin

fél dl víz

Bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé (53%)

A túrót, tejfölt, cukrokat, citromhéjat késes darálóba tesszük és összedaráljuk. Tetszés szerint ízesíthetjük.

A zselatint fél dl vízben éppen csak feloldjuk és hozzákeverjük a túrós masszához. Kb. 5-10 percre hűtőbe tesszük, hogy picit megdermedjen a híg massza. Utána áttörjük és kb. 2 teáskanálnyi túrót teszünk egy 20x20 cm-s folpackra. A folpack segítségével megformázzuk a rudikat.

9 db körülbelül 10 cm hosszúságú rudi lett a fenti mennyiségből. Hűtőbe tesszük kb. 1-2 órára. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A rudik végeit levágjuk egyenesre. Sütőpapírra kenjünk rudi hosszúságú csokicsíkokat, amelyekre ráhelyezzük a hideg rudikat.

Utána ráöntjük a csokit, esetleg egy ecsettel elkenjük és hűtőbe tesszük dermedésig. Nem lesz sima a teteje, bár próbálkoztam! Duplán csokizni meg nem érdemes, akkor túl vastag lesz a csoki. Miután megdermed, egy sniccer segítségével levágjuk a rudik oldaláról a felesleges csokoládét.

Ha szereted a túró rudit, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET: