WS_FEMAIL_WATER_2.jpg
Tíz évet fiatalodott napi 3 liter víztől
A 42 éves Sarah tíz évet fiatalodott, pedig csak vizet ivott. Azt remélte, a rendszeres ivás helyreállítja az emésztését és nem érzi majd magát fáradtnak. Négy hét után egy fiatalabb arc nézett vissza rá.
Forrás: Dailymail
2013. november 02.

Sarah 10 évet fiatalodott, pedig csak vizet ivott. A 42 éves brit nő azért kezdett az egyszerű vízkúrába, hogy helyreállítsa az emésztését és kevésbé legyen fáradékony. Arra ő sem számított, hogy a kúra végén egy tíz évvel fiatalabb nő néz majd vissza a tükörből.

Az emberi szervezet 70%-át víz alkotja, ezért rendkívül fontos a megfelelő folyadékpótlás. Kutatások szerint a nők egyötöde kevesebb folyadékot fogyaszt, mint a napi ajánlott mennyiség. A folyadék elengedhetetlen az emberi szervezet működéséhez, hiszen segít eltávolítani a létfontosságú szervekben felgyülemlett méreganyagokat, és értékes tápanyagot szállít a sejtekhez.

Sarah esete bizonyítja, hogy akár 10 évet is fiatalodhat az arcbőr napi három liter víz elfogyasztása esetén. Az eredmény elképesztő!

„Általában egy pohár teával kezdem a napot, majd ebédre és vacsorára megiszok egy-egy pohár vizet” – ez körülbelül egy liter folyadék 24 óra alatt. Soknak tűnhet, de közel sem elegendő. „Évekig tartó fejfájás és rossz emésztés után, említettem az orvosomnak a tüneteket és ő azt mondta, hogy a szervezetem megfelelő működéséhez napi három liter folyadékra lenne szükségem.”

Egy tanulmány szerint az Egyesült Királyságban élő nők egyötöde kevesebb vizet fogyaszt, mint a napi ajánlott mennyiség, ezért Sarah úgy döntött, elvégez egy kísérletet: egy hónapig az orvosa által ajánlott mennyiséget issza. A bal oldali fotó mutatja a kísérlet megkezdése előtti állapotot, amelyen jól látható az erősen dehidratált arcbőr, a sötét karikák a szem alatt, a mély ráncok és a száraz ajkak, ezek miatt a 42 éves nő 10 évvel idősebbnek tűnik.

„A lányaim szerint körülbelül száz évesnek nézek ki ezen a fényképen és sajnos egyet kell értenem velük.”

Első hét

Súly: 54 kg

víz2

Első hallásra a három liter víz talán soknak tűnhet. Célszerű arányosan elosztani a mennyiséget és reggel, délben, este meginni egy-egy liter vizet. A veséknél azonnal kimutatható a jótékony hatás, hiszen a nagyobb mennyiségű folyadék fokozattan segít eltávolítani a vérben felgyülemlő káros anyagokat, amelyek a vizelettel távoznak a testből.

„Az első nap végére határozottan észleltem, hogy az eddig renyhe bélmozgásom és lassú anyagcserém felgyorsult. Ezzel egy időben rengeteg pattanás jelent meg a bőrömön, ami valószínűleg a méreganyagok kiürülésének jele” - mondta a brit nő.

Néhány nappal a kísérlet megkezdése után a napi vizeletürítés 5-6 alkalomra nőtt és a vizelet színe sötétről világossá vált. Kutatások azt is bebizonyították, hogy a megfelelő folyadékfogyasztás jótékony hatással van az ízületekre is.

Második hét

Súly: 53.5 kg

masodik

„A bőrömön egyértelműen látszik a javulás, egyre kevésbé látszanak a vöröses foltok és a szem alatti karikák is halványodtak.” A kép is bizonyítja, hogy vízfogyasztás hatására az arcbőr teltebbnek és tisztábbnak tűnik. „Nagyon kedvelem a teát, de a kísérlet kedvéért ezt is vízre cseréltem és ennek eredményeképp a leheletem is frissebbé vált.”

A víz a legjobb választás, hiszen nem tartalmaz kalóriát és segít hidratálni a szervezetet. Fontos, hogy ne helyettesítsük a vizet üdítőkkel, mert így sokkal több energiát vehetünk magunkhoz, mint amennyi szükséges és ez súlygyarapodáshoz vezethet. „Több mint egy hete nem fájt a fejem és az emésztésem is nagymértékben javult.” A megnövekedett folyadékbevitel hatására a has laposabb és a narancsbőr is csökken.

Harmadik hét

Súly: 53.5 kg (a derékméret 1,5 cm-rel csökkent)

harmadik

A kép alapján a szem alatti sötét karikák és ráncok halványodtak és a bőr sokkal teltebbnek és egészségesebbnek hat. Ennek oka, hogy a víz elősegíti a bőrsejtek regenerálódását.

„Ébredés után a szememet nagyon száraznak éreztem, de ez mára megszűnt” A megfelelő vízfogyasztás elősegíti a koncentrációt és növeli az állóképességet, hiszen az emberi agy 73%-a víz.

„Kevesebbet eszek, mivel a víz telítettség érzést okoz, ami hozzájárul a súlyvesztéshez.” Meglepő tény, hogy az emberek 37%-a összetéveszti az éhségérzetet a szomjúsággal. Tehát mielőtt rágcsálnivaló után néznénk, igyunk meg egy pohár vizet. „A harmadik hét végére a bőröm sokkal rugalmasabbá vált.”

Negyedik hét

Súly: 53 kg (a derékméret további 1,5 cm-rel csökkent)

negyedik

„Hihetetlen a változás az arcomon, szinte nem is ismerek magamra!” A képen jól látszik, hogy a sötét karikák és a pirosas foltok teljesen eltűntek és a bőr elképesztően rugalmasnak hat. „A kísérlet annyira sikeres volt, hogy úgy döntöttem, folytatom a napi három liter víz ivását és minden nőnek ezt tanácsolom. Sokkal karcsúbbnak, egészségesebbnek érzem magam és a barátaim szerint akár tíz évet is letagadhatok.”

A tévhitekkel ellentétben a három liter napi vízfogyasztás nem káros a szervezetre, de minden esetben célszerű kikérni a háziorvos véleményét a kúra megkezdése előtt.

Nektek is van ilyen tuti módszeretek? Mennyit isztok naponta?


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!