sziv
Szív, csokiból
Ajándéknak remek lehet ez a látványos csokis szív. Még külön csokidísz is van rajta.
Szeretlek Magyarország
2012. február 13.

Szabó Emőke recepje a Balhétterem blogon

A recepthez az ötletet Varga Gábor Gourmandia című könyve adta. Lássuk!

A művelet egyszerű, bár gyorsan kell dolgozni. :)

1. Vegyünk elő egy transzferfóliát (Tortissimo.hu), egy vonalzót, sniccert, vágópadot. (Természetesen elég egy vonalzó és egy olló is)

2. Vágjunk 10 db 10x2 cm-es csíkokat a transzferfóliából.

3. Olvasszunk fel és temperáljunk 10 dkg étcsokoládét. Majd egyesével épp csak mártsuk meg a fóliát a csokoládéban. A felesleget spatulával húzzuk le (kb. 2 mm-es réteg legyen)

Temperálás:ITT!.

4. Gyorsan dolgozzunk, mert a csokoládé hamar dermed. Amint elkezd sűrűsödni a csokoládé, a fólia két végét ragasszuk össze és formázzuk csepp alakúra.

5. A kész cseppeket tegyük hűtőbe és várjuk meg míg megdermed (kb. 10-15 perc). Utána húzzuk le a transzferfóliát és a minta átolvad a csokira.


MOUSSE: Nigella intstant chocolate mousse

Hozzávalók:

20 g apróra darabolt pillecukor

40 g apróra tördelt tejcsokoládé

10 g vaj

7,5 ml langyos víz

75 ml előre behűtött habtejszín (lehet többet is beletenni, akkor habosabb lesz)

Egy lábasba tesszük a pillecukrot, csokit, vajat, vizet és kis lángon, figyelve arra, hogy ne égessük le, homogénre keverjük.

A tejszínt habbá verjük és hozzákeverjük a csokoládékrémhez.

Beletöltjük a csokicseppekbe és miután megdermedt fogyasztható.

Jó étvágyat!

További receptek ITT!.

Ha tetszik a sütemény, nyomj egy lájkot! :)


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!