Segítsünk Katinak!
Összefogott a magyar Facebook-közösség egy 26 éves lányért, aki néhány hete tudta meg, akut leukémiában szenved. Lehet, hogy épp te vagy a megfelelő csontvelő-donor, aki Katin és sorstársain segíthetsz.
Szeretlek Magyarország
2011. október 28.

Összefogott a magyar Facebook-közösség egy 26 éves lányért, aki néhány hete tudta meg, akut leukémiában szenved. Lehet, hogy épp te vagy a megfelelő csontvelő-donor, aki Katin és sorstársain segíthetsz.

"Kati 26 éves, a Mountex Adventure lelkes tanfolyamosa, vidám természetű sziklamászó, a párom – egy rutin vérvétel kapcsán, teljesen váratlanul szembesült a ténnyel: súlyos beteg. Akut leukémiát diagnosztizáltak nála!"

Így kezdődik Monostori András felhívása, amit már több mint 3 ezren osztottak meg a Facebook-on.

Majd így folytatódik: "Kati hetek óta kórházban van, és elkerülhetetlenül csontvelő-átültetésre szorul. Kevesen tudjuk, hogy ehhez csontvelő-, pontosabban őssejt-donorra van szükség. Tőlünk nyugatabbra ezrek jelentkeznek donornak, míg mi ebben is gyerekcipőben járunk.

Arra, hogy valakinek ideális donorsejteket találjanak, kb. 1:10.000 az esély. De lehet, hogy épp Te vagy az, aki biztosíthatod Kati számára a gyógyulást jelentő sejteket!"

Maga az őssejt-adás egy körülbelül 3 órás, véradás-szerű művelet, de erre csak akkor kerül sor, ha pont te vagy a megfelelő donor.

"Kati betegsége sajnos nagyon gyors lefolyású, ezért mielőbb segítségre van szüksége!" -írja András.

Az elmúlt napokban összefogott az ország.

"Szűk, baráti és munkahelyi körből indult a kezdeményezés, most meg már több százan támogatjátok aktívan ezt az ügyet. Egyre nagyobb arányban segítetek teljesen ismeretlenül.

Sokan vagytok sokszoros véradók és sokan vagytok, akik most mentek el először vért adni. Ha kell, sorban álltok és várakoztok türelmesen, este, munkaidő után is. Ha nem sikerül elsőre (TAJ kártya, apróbb betegség miatt) veszitek a fáradságot és visszamentek újra.

És mindezt teljesen önzetlenül...

KÖSZÖNJÜK!!!" -írják az ÖSSZEFOGÁST SZERVEZŐ OLDALON.

Míg véradásnál fontos szempont Kati vércsoportja (A+), az ŐSSEJT-ADÁS tekintetében NEM SZÁMÍT A VÉRCSOPORT! Tehát BÁRMELYIKÜNKRŐL kiderülhet, hogy a megfelelő donor a számára!

Az országos összefogás nem csak Honti Katalinnak ad reményt, hanem a magyarországi transzplantációs listán várakozó másik 382 betegnek is.

Idézet Kati leveléből:

"Hihetetlen mennyi ember megmozdult, sosem gondoltam volna! Teljesen ismeretlenül írnak szívmelengető jókivánságokat, továbbra is csak azt tudom írni, így nagyon könnyű gyógyulnom :)"

Mindenki jelentkezhet, aki:

8 és 45 év közötti;

egészségesnek érzi magát;

már legalább egyszer adott vért (450 ml);

valamint nyilatkozatával vállalja, hogy kiválasztása esetén őssejtet (csontvelőt vagy perifériás vér őssejtet) ad a világ bármelyik táján élő, rászoruló beteg számára.

Részletekért KATT IDE

Ha ezt másokkal is megosztanád, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!