borospohar_ck
Romantikus magyar ékszerek, amiket borospoharak viselnek
Eddig sokfajta, magyar tervezésű ékszerről hallhattatok már, de olyanról, amit a borospoharak viselnek, biztos nem!
Bánhidi Dóra írása a PandArte blogon
2016. május 12.

Mi is az a PandArte blog?

Bánhidi Dóra több mint három éve a fejébe vette, hogy minden olyan dolgot megismertet a világgal, ami kreatív ötletből született.

banhidi_dora

"Blogomon rengeteg hazai tervezőről, innovatív ötletről, helyről és designról írok, mert ezzel szeretném inspirálni az embereket arra, hogy megtalálják önmaguk 'ajándékát', vagyis azt, hogy ők miben a legkreatívabbak" - írja Dóra.

Mi pedig arra vállalkoztunk, hogy időről-időre bemutatunk valakit vagy valamit Dóra sikertörténeteiből

Barkaszi Dóra olyan kollekciót álmodott meg, nem is olyan régen, ami szebbé és romatikusabbá varázsolja a borospoharakat. A Quintil története jó néhány évvel ezelőtt kezdődött.

Dóri ajándékot keresett olyan barátainak, akik szeretik az egyedi, minőségi dolgokat és fontosnak tartják, hogy tárgyaiknak stílusa és története is legyen – a keresgélés közben született meg a Quintil gondolata. A dizájner a prototípust édesanyjának készítette 2015-ben, ezt követte az első kollekció.

borospohar3

borospohar2

borospohar1

Az első, szélesebb nyilvánosság előtt debütáló ékszerek motívumaiban fontos szerepet kaptak olyan magyar karakterek, mint a puli, a pálinkás butykos, a bajszos ember, a kalocsai minta, a paprika vagy a Rubik-kocka. Magyarország "jelképei" ezek, így az ide látogató külföldiek akár egy baráti borozás közepette is hatásos impressziót kaphatnak kulturális örökségünk palettájáról.

A további kollekciók egyedi figuráit Dóri és a legközelebbi családtagjai kedvenc tárgyai, hangszerei és legkedvesebb állatai inspirálták. Személyes történetekből, emlékekből született meg a bagoly, a könyv, a kulcs, a madáretető, a gitár és a kehely.

borospohar6

borospohar5

borospohar4

Az ezüstözött Quintil pohárékszerek Swarovski kristályokkal, és olyan féldrágakövekkel készülnek, mint a hegyikristály, hematit vagy rózsakvarc, de vannak teklagyönggyel, illetve strasszos fémgyönggyel díszített kreációk is. A készítés technológiái folyamatosan alakulnak, fejlődnek, ez a nyitottság a változásra még számos lehetőséget hordoz az alapanyagok kombinációit illetően is.

Az ékszerek anyagának kiválasztását is alapos kutatás előzte meg. A kövek, kristályok és különböző ásványfajok gyógyító rezgéseiről az emberiségnek évezredes tudása van. Ezt a tudást használta Dóra a kollekciók, a Charm Szettek összeállítása során, a készítés során maga is jócskán elmerült az alapanyagok tanulmányozásában.

borospohar8

borospohar7

Dóra szerint a Quintil egy utazás - a legizgalmasabb része még csak most kezdődik. A fesztiválok és a minőségi borkultúra országában egy dizájn-termékkel arra vállalkozik, hogy feldíszíti a borozó társaságok poharait.

Ha tetszettek a romantikus ékszerek, kattints a megosztásra!


KÖVESS MINKET: