cm
Okosszemüveg-fejlesztő magyar céget hívtak az USA-ba
A Google Glass legfőbb versenytársának számító másik okosszemüveget fejlesztő cég hívta meg őket.
MTI, SZM, a címkép illusztráció
2014. május 20.

Az EU Edge Informatikai Kft.-t a Google okosszemüvegére, a Google Glassre készült, repülőpilótákat segítő Aero Glass alkalmazásával hívták meg egy amerikai workshopra.

Az Aero Glass tehát egy szoftver, amely a Google Glassre készült - tudtuk meg Maróy Ákos főmérnöktől, az EU Edge egyik alapítójától. Az Aero Glass lényege, hogy a Google Glass, a Google okosszemüvegének viselője számára vizuálisan is megjeleníti azokat a dolgokat - például objektumokat, légifolyosó-határokat és hasonló, szabad szemmel egyébként nem látható dolgokat - amelyek befolyásolják a repülést.

Az alkalmazás a felhasználó számára természetes képet formál a műszeres adatok helyett. A repülés jelentős része valójában virtuális keretrendszerben zajlik, hiszen a határok, légifolyosók az ember által kreált, szabad szemmel nem látható, a valóságban nem létező dolgok. Az Aero Glass abban segít, hogy ezeket láthatóvá teszi, ezáltal megkönnyíti a szabályok betartását.

Google_Glass_Explorer_Edition

Google Glass

Az Index munkatársai kipróbálták a Google Glasst

A viselhető technológiai, technikai eszközök 5-8 éve jelentek meg az informatikában, s az EU Edge várakozásai szerint ezek hamarosan tömegpiaci méreteket öltenek, és a technológia alapjaiban rendezheti át az informatika ismert világát.

A május 25-én és 26-án, Palo Altoban tartott workshopot a Space Glass nevű amerikai cég szervezi. A Space Glass fejleszti azt a Meta nevű eszközt is, amit sokan a Google Glass legfőbb versenytársának tekintenek. Ugyanakkor a két szemüvegre nem teljesen igaz, hogy egymás konkurenciái lennének, mert működési módjuk, használatuk nem pontosan ugyanolyan - egészítette ki az MTI információját Maróy Ákos.

A workshopon a részt vevők egyebek mellett hozzáférést kapnak a szoftverfejlesztői csomaghoz és a Meta mérnökeivel szorosan együttműködve fejleszthetik saját alkalmazásukat. Az EU Edge képviselői részt vehetnek a Szilícium-völgyben rendezett Pioneers Workshopon is, illetve meghívást kaptak a május végén rendezett kiterjesztett valóság expóra (Augmented World Expo).

metaigazi

Meta Glass

metaabra

"Arra számítunk, hogy nagyon sok olyan viselhető 'kütyü' jön ki hamarosan, amely már nem önállóan létezik, hanem egy, a testen hordott eszközökből álló hálózatot alkot" - mondta Maróy Ákos az MTI-nek. Ez a személyes hálózat teljesen újfajta kapcsolatot jelent ember és számítógép között, és sokkal könnyebb, gördülékenyebb működést tesz lehetővé. Egyrészt a számítógép-használat közben is szabadon maradhat a kéz, másrészt reális lehetőséggé vált a kijelző nélküli mobiltelefon vagy a legkülönfélébb eszközök távoli vezérlése. Az EU Edge is ilyen irányokba építkezik, ennek egyik első sikere az Aero Glass projekt.

Az EU Edge egy elsősorban startup projektekre specializálódott, szoftverfejlesztéssel és folyamatmenedzsmenttel foglalkozó vállalkozás. A 2005-ben alapított budapesti székhelyű cég ügyfelei közé tartozik a többi között a hazai alapítású Prezi, a Dragontape, a LogMeIn és a PocketGuide, valamint a New York-i székhelyű FreshDirect.

euedge-logo

A céginformációs adatok szerint az EU Edge 2012-ben magyarországi tevékenységeivel mintegy 79 millió forintos árbevételt ért el az egy évvel korábbi 89 millió forint után, a cég mérleg szerinti nyeresége pedig 1,6 millió forint volt a 2011-es 3,6 millió forintot követően.

Ha örülsz a magyar sikernek, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!