Nagyi holmijai az őserdőben
Kocsma, őserdő és bolt egyben, ahol fiatalok szállnak meg, esténként gitároznak, énekelnek, miközben limonádét szürcsölnek. A Grand Village minden szempontból különleges. Nézzetek be a nagyi dolgaival berendezett helyre, ahol iparművész termékek várnak még késő este is!
Szeretlek Magyarország
2012. július 18.

Kocsma, őserdő és bolt egyben, ahol fiatalok szállnak meg, esténként gitároznak, énekelnek, miközben limonádét szürcsölnek. A Grand Village minden szempontból különleges. Nézzetek be a nagyi dolgaival berendezett helyre, ahol iparművész termékek várnak még késő este is!

Wild Judit írása a Vadjutka blogon

A Nagydiófa utcában van egy kocsma, a Grandio. A kocsma közepén pedig egy őserdő, melynek fái alatt különösen nagyon jó ülni ebben a melegben. Nem beszélve arról, hogy a kocsma emeletén egy youth hostel is van, ahova gitárral felszerelkezve érkeznek a fiatalok, és bizony van egy hangulata annak, hogy a belvárosban ücsörögsz egy dzsungelben, miközben akusztikus gitáron előadott rock klasszikusokra szürcsölöd a limonádét.

Namármost ebben az enyhén mágikus-realisztikus közegben nyit boltot két barátom: az üvegújrahasznosításban jártas Marcsi, azaz kinema design és a divatozó babákat és fantasztikus táskákat varró Márti, azaz buttondoll design. A Grand Village névre hallgató bolt több szempontból különleges, és nem csak azért mert két nő ismét belevág a nagy ismeretlenbe.


Egyrészt a teljes bolt berendezését maguk állították elő Márti nagyszüleinek épségben megmaradt, a falusi élet egykor nélkülözhetetlen kellékeinek segítségével. Van ott minden: szövet tiloló (amit csak a Vakond új nadrágja meséből ismertem fel kis segítséggel, és a lenti képen látható), kocsifogat részei szolgálnak ruhafogasként, egy vízszintesen elhelyezett szekrény asztalként és természetesen sok kis szekrényke szolgál az apróbb tárgyak elhelyezésére.

Másrészt a bolt – alkalmazkodva a kocsma életritmusához – délután 2-től este 10-ig van nyitva. Ez a a praktikus életben azt jelenti, hogy aki valamilyen helyi kézműves / iparművész dolgot szeretne vásárolni, de sokáig dolgozik, hétvégén jutott csak eszébe, vagy hirtelen derült ki, hogy este szülinapi buliba megy, az itt megteheti.

Harmadrészt pedig hazai kézművesek, iparművészek tárgyaiból válogatta a kínálatot Marcsi és Márti, és úgy tűnik nekem a bolt és a kínálata nagyon egymásra talált: szépek, kedvesek és nem mindennapiak. Végezetül pedig alább még több kedvcsináló kép. Már csak azért is érdemes bekukkantani a Grand Village-be, hogy lássuk: mennyire fantasztikusan lehet berendezni egy boltot kortárs módon, de mégis a hagyományos élet kellékeivel.

Cím: 1075 Budapest, Nagydiófa utca 8. Nyitva: 14-22 óra között

További kreatív ötletekért, egyedi ékszerekért katt a: Vadjutka blogra!

Ha tetszik az üzlet, nyomj egy lájkot! :)

Tetszett? Nézd meg a többi új cikkünket is! :)

www.szeretlekmagyarorszag.hu - Értékek és élmények


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!