Mini palacsinta
A nyár nem igazi palacsinta nélkül. Ezt a mini változat ráadásul gyorsan el tudjátok készíteni, nincs benne semmi nehézség. Friss gyümölccsel, lekvárral egyaránt finom. Kezdőknek és gyerekeknek is ajánljuk!
Szeretlek Magyarország
2012. június 16.

A nyár nem igazi palacsinta nélkül. Ezt a mini változat ráadásul gyorsan el tudjátok készíteni, nincs benne semmi nehézség. Friss gyümölccsel, lekvárral egyaránt finom. Kezdőknek és gyerekeknek is ajánljuk!

Szabó Emőke receptje a Balhétterem blogon

Hozzávalók:

10 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

2,5 dkg kristálycukor

csipet só

1 tojás

1,25 dl tej

néhány csepp olaj


Melegítsük fel a teflon serpenyőt és enyhén olajozzuk ki. Mire felmelegszik, kész is a tészta. :)

Tegyük egy keverőtálba a lisztet, sütőport, cukrot, sót és keverjük el. Adjuk hozzá a tojást majd lassan a tejet. Addig keverjük, míg csomómentes keveréket nem kapunk.

Egymástól kellő távolságra, kb 2 evőkanállal tegyünk a forró serpenyőbe, hogy ne ragadjanak össze. Amikor megjelennek a buborékok, vagy ha már aranybarna színű, fordítsuk meg.

Forrás: Rachel Allen: A család kedvencei c. könyve

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot! :)


KÖVESS MINKET: