sop-hostess-promo-2
Mi a közös a magyarokban? - teszteltük az új magyar kocsmai társasjátékot
Sírva vigadunk és vigadva sírunk - áll az egyik játékkártyán. Jó sörök mellett magunkon röhögni, nekünk bejött.
Szponzorált tartalom (x)
2016. október 18.

Mivel a Mindenki nevet a végén nevű társasjáték minket magyarokat vesz górcső alá, mindenképp ki akartuk próbálni valahol. Annyit a netről már tudtunk, hogy a játékot a Soproni készítette, és olyan helyen kell keresni, ahol ilyen sört árulnak.

Egy nyugis szerda estén mi is felkerekedtünk, és nem is kellett olyan sokáig keresgélnünk. Mondjuk, mikor az egyik kocsmában rátaláltunk, egy asztaltársaság már épp játszott vele, de az elején tartottak, és megengedték, hogy mi is becsatlakozzunk.

hostess-promo-2

Bizony, a társasjátékokkal ismerkedni is lehet!

Képzeljetek el egy Magyarország térképet, rajta a legnagyobb városokkal. Mindegyik városon egy lefordított kupak, a hátoldalán egyetlen betűvel. A cél az, hogy minél hamarabb összegyűjtsük a Soproni betűit. Az nyer, akinek ez legelőször sikerül.

Ahhoz, hogy egy-egy városba elérjünk, lépegetni kell. Az, hogy hányat léphetünk, attól függ, milyen kártyát húzunk.

A helyközi sárga busz hat lépést ér. A kigyulladt kék nullát.

Az Intercity-vel rögtön 10 lépést száguldhatunk, de a stopposok sem járnak rosszul, egyetlen fuvar 8 lépésre elég.

hostess-promo

20161013_203228

Amint beértünk egy városba, feladat vár ránk. Hogy pontosan mi, az az úgynevezett Balsors kártyából derül ki. És itt jönnek a vicces pillanatok. Ezek a kártyák ugyanis olyan tulajdonságokat sorolnak fel, amelyek tipikusan jellemzőek a magyarokra.

Például, hogy kenyeret eszünk még a görögdinnyéhez is, vagy épp, hogy nemzeti sportunk a panaszkodás.

Meg olyan szitukat idéznek fel, amikkel csakugyan nap, mint nap találkozunk. Hogy is éreznénk magunkat otthonosan egy kerülgethető kátyúk, örökké késő vonatok, mozgássérült helyen parkoló luxuskocsik nélküli világban?

Persze a játékban előkerülnek a pozitív magyar tulajdonságok is.

Hogy mindig megtaláljuk az alkalmat az ünneplésre. Akár az 1-es pályáról is nyerünk az olimpiai úszódöntőkben és bármit megjavítunk szigszalaggal.

És hogy miképpen lesznek ezekből tulajdonságokból és szitukból feladatok?

Mi például első körben rögtön kiiktattuk magunkat Budapestről. "Az év bármely napján kaphatunk mikuláscsomagot. Budapesten Te is megkaptad. Be se tedd a lábad Budapestre a játék végéig!" - állt a kártyán.

20161013_195108

20161013_195438

20161013_195304

Persze olyan is volt, hogy mellénk állt a szerencse.

"Mi mindig tudunk egy rövidebb utat, még akkor is, ha kilométerben hosszabb. Ne is időzz tovább ebben a városban, vegyél fel egy kupakot, és ugorj egy szomszédos városba!" - szólt a verdikt például három körrel később.

A konkurens csapatnak a C-vitamin feltalálóját kellett megneveznie, ami gond nélkül ment, így ők új lapot húzhattak. Aztán jött a csere-bere. "A szívességet viszonozni illik. Koccanásod után nyomdafestéket nem tűrő hangnemben kaptál néhány információt a KRESZ-ről. Te pedig egy betétlappal viszonoztad. Adj egy kupakot az ellenfélnek, cserébe ő is ad Neked az övéi közül!"

20161013_195155

sop-hostess-promo-5

20161013_195232

Végül a vendéglátóink voltak a gyorsabbak, és alig 20 perc összegyűjtötték mind a 7 betűt. De nem bántuk. Sokat röhögtünk, és

tényleg úgy éreztük, ebben a játékban itthon vagyunk.

Csak azt tudjuk mondani: próbáljátok ki ti is!

Ha szívesen játszanál, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!