survive_3
Magyarra fordították a dalszöveget, majd vissza – hatalmas röhögés lett belőle
Az amerikai The Tonight Show-ban megmutatták, hogyan bénázik a Google Translate, ha a magyar nyelvvel kell megküzdenie.
Szeretlek Magyarország
2017. április 20.

"
Aki csak használ Google Translate-et, biztosan tudja, hogy még nem végez tökéletes munkát a program

- vezette fel a műsorvezető, Jimmy Fallon a The Tonight Show aktuális témáját.

A műsorvezető egy példát is hozott. Azt mondta, hogy ha a show címét, "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon" magyarra fordítjuk, majd az így kapott szöveget vissza angolra, akkor azt kapjuk: A Tonight Show Stars Fallon Jimmy.

fordit

Nekünk így fordította a program.

Ezen a mezsgyén elindulva alkották meg a valaha volt legviccesebb világsláger-paródiákat.

Ugyanezt az elvet követve, először magyarra, majd vissza angolra fordították olyan világslágerek dalszövegeit, mint az "I will survive", a The Weeknd klasszikusa, a "Can't Feel My Face", és Pinktől a "Just Give Me a Reason".

A műsorvezető és társa, Anne Hathaway mikrofont ragadott, és olyat énekeltek, amit egy jó ideig nem fogunk elfelejteni.

A Google ezután közleményt adott ki, melyben azt írják, április 19-től még pontosabb lesz a Google Fordító az angol-magyar fordításaiban.

A Google sajtóközleménye

A Google Fordító mától sokkal pontosabb és jobb minőségű fordítást nyújt több mint 500 millió felhasználójának, beleértve a magyar felhasználókat is. Az úgynevezett neurális fordítási technológia bevezetésének köszönhetően mától még precízebb fordításokra számíthatnak a felhasználók, amikor angolról magyarra és vissza fordítanak a szolgáltatással.

A Google Fordítóval világszerte naponta 140 milliárd szót fordítanak le 90 nyelvre. A fordítások minősége nagy fejlődésen ment keresztül, ennek eredményeként mára sokkal pontosabb fordítást biztosít a felhasználóknak.

A neurális fordítási technológiával rendelkező Google Fordító jóval intelligensebb, mint az eddig használt kifejezés-alapú rendszer, amely már egész mondatokat képes fordítani, egyszerű kifejezések helyett.

google

Ennek köszönhetően a fordítások mától sokkal pontosabbak lesznek és közelebb járnak majd ahhoz, ahogy az emberek a nyelveket ténylegesen használják.

Főképp egész mondatok, hosszabb szövegek fordítása esetén lesz igazán érezhető a fejlesztés.

A továbbfejlesztett szolgáltatás mától minden felhasználó számára automatikusan elérhető az iOS, és Android alkalmazásokban, a translate.google.hu oldalon és a Google keresésekben. A Chrome-on belüli automatikus oldalfordítás esetében is hamarosan bevezetik az új technológiát - írták.


KÖVESS MINKET: