dada1
Lenin, Sztálin és egy fekete macska is a dadaista kabaréban
A körülöttünk lévő széttöredezett, rendezetlen világ újra megalkotásában ma is jó segítséget nyújt a közel 100 éves dadaizmus. Balázs Zoltán új rendezését csütörtökön mutatja be a Maladype Színház.
Szeretlek Magyarország
2016. október 20.

Színház és zene kivételesen izgalmas egyvelege, Matei Vişniec látomásos abszurdja keveredik a barokk falzettek, a mozgalmi dalok, a német kabarék, a francia sanzonok, az orfeumok és varieték világával a Maladype Színház készülő, új előadásában, a Dada Cabaret-ban. Életre kelnek a dadaizmus emblematikus alakjai; Lenin, Sztálin és egy fekete macska is!

A zeneileg, vizuálisan és nyelvezetében is különleges produkcióban a Maladype színészei - Bödők Zsigmond, Huszárik Kata, Szilágyi Ágota és Tankó Erika - együtt játszanak Kútvölgyi Erzsébettel, akit Lenin szerepében láthat a közönség. Az előadás zenei vezetője Farkas Gábor Gábriel, aki a darab egyik kulcsfiguráját, Monsieur Dadát is alakítja.

dada2

"

A körülöttünk lévő világ ma olyannyira széttöredezett és rendezetlen, hogy kötelező teendőnk elvégezni egyfajta tisztítási, tisztulási folyamatot. Szükséges, hogy újra és újra feltegyük kérdéseinket, ahogyan a dadaisták is tették száz évvel ezelőtt, így az előbbiek lehetőséget ajánlanak arra, hogy a dadaizmus jegyében ma újrafogalmazzuk a kérdezés technikáját.

- meséli Balázs Zoltán, a darab rendezője.

dada

A darab alkotói a különleges készítési folyamatról beszélnek


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!