Legényfogó sütemény
A karácsony nem igazi aprósütemény nélkül. Emőke segítségével lépésről-lépésre megmutatjuk nektek hogyan készül a legfinomabb linzerkarika. Még mindig van idő elkészíteni, ha igazán jót szeretnétek akkor irány a konyha!
Szeretlek Magyarország
2011. december 20.

A karácsony nem igazi aprósütemény nélkül. Emőke segítségével lépésről-lépésre megmutatjuk nektek hogyan készül a legfinomabb linzerkarika. Még mindig van idő elkészíteni, ha igazán jót szeretnétek akkor irány a konyha!

Szabó Emőke receptje a a Balhétterem blogon

Emőke szerint ez a legfinomabb linzerkarika. Hagyományosan zsírral készül, a nagymamája receptje szerint :) Evvel a süteménnyel nem csak a párját, hanem a család gyermek tagjait is levette lábáról. Reméljük a ti szeretteitek is hálásak lesznek.

Hozzávalók fél kg süteményhez: 25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 10 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 1 db nagyobb tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 evőkanál tejföl, 2-3 evőkanál kakaó - ha kakaósat is szeretnétek készíteni, 25 dkg lekvár

A lisztet, sütőport, zsírt, porcukrot, tojást, vaníliás cukrot jól összegyúrjuk. A tejfölt kanalanként adjuk hozzá. Ha szeretnétek kakaósat is készíteni, vegyétek ketté a tésztát és az egyik felébe gyúrjatok 2-3 evőkanál kakaóport. A tésztákat csomagoljuk folpackba és tegyük be a hűtőbe fél órára.

A tésztát lisztezett felületen - több részletben- fél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, zsírozot, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Éppen csak színe legyen a fehér tészta aljának. Ha kakaósat is készítünk, a tepsibe tegyünk mindkét színből, mert a kakaósan nem látjuk, mikor készül el.

Ízlés szerint még melegen meghintjük porcukorral, és tetszőleges lekvárral a formákat összeragasztjuk. Lehet variálni az ízekkel és a színekkel.

A sütemények első nap kemények, másnapra megpuhulnak és etetik magukat. Jól zárható dobozban tárolva sokáig eltarthatóak.


Ha szereted a linzert, nyomj egy lájkot! :)


KÖVESS MINKET: