Hirdetés
Úgy néz ki valóban eljön az az idő amikor már a férfiak is szedhetnek fogamzásgátló tablettát. A Texas A&M Egyetem kutatói szerint a készítménynek nem lesz mellékhatása. A legfrissebb felmérések szerint az érintettek hetven százaléka éln
ÉLETMÓD
2012-09-16 21:01


, hazipatika.com

Az amerikai Cell szakfolyóiratban jelent meg a hír miszerint kifejlesztették a férfiaknak szóló fogamzásgátló tablettát. A készítmény több amerikai egyetem közös kutatócsapatának köszönhető.

A fogamzásgátló hatóanyaga a JQ1 nevű vegyület, ami gátolja a hímivarsejtek termelését és a spermiumok mozgékonyságát. Ezt a kutatók egérkísérletekkel támasztották alá. Qinglei Li vezető kutató arról számolt be, hogy mindkettőre szükség van a termékenységhez, de a JQ1 mindkettőt gátolja.

Legjobb dolognak véli, hogy nincsenek mellékhatásai a készítménynek. "Amint leállítottuk a JQ1 alkalmazását, az egerek termékenysége azonnal visszaállt a normálisra, ráadásul az anyag nem befolyásolta a párzási szokásokat vagy az utódok egészségi állapotát"-írta Li.Az egereknél injekciót használtak, de a kutatók bíznak benne, hogy tabletta formájában is kitudják fejleszteni a szert. A kutatók már régóta kísérleteznek a férfi fogamzásgátló tabletta fejlesztésével, de eddig még senkinek sem sikerült tökéletesítenie. Valószínűleg lenne rá igény, hiszen a legfrissebb felmérések azt bizonyítják, hogy a férfiak 70 százaléka szedne fogamzásgátló tablettát, ha létezne ilyen.A női fogamzásgátlók negatívuma, hogy befolyásolják a hormonokat. A férfiaknak azonban ettől nem kell félni. Li állítása szerint a JQ1 nem fejt ki hatást a tesztoszteronra, és egyéb kellemetlenséggel sem jár. A JQ1-re véletlenül bukkantak rá a kutatók. A vegyületet korábban a rákkezelésben alkalmazták, de idővel kiderült, hogy a termékenység szabályozására is használható.

Ha te is kipróbálnád, nyomj egy lájkot! :)


*

  Hirdetés
Ha már unod a festményeket és a fotókat a falon, cseréld le 3D-s képre!
A szeretet és a határok kijelölése segíti, hogy vidáman és jókedvben éljünk egymással a hétköznapok során.
Megható és elgondolkodtató történet arról, hogy addig mondjuk el, és bizonyítsuk is be a másiknak, hogy szeretjük, amíg lehet.
  Hirdetés
  Hirdetés

Szépségverseny


Péntek szépe: Réka
  Hirdetés


  Hirdetés
46. Rakpart
A Duna fővárosunk meghatározó pontja, a rakpartokon pedig mindig elmélázunk milyen szép is a mi városunk. Különleges szemszögből Huszár Boglárka fotóján.
Feszített vászonkerettel
Érdekel
Előző 3 Címlapra
Ütős kis videó arról, ki az igazán jó szülő
Vérre menő viták folynak mindenütt arról, ki a jó szülő, közben a legfontosabb dologról megfeledkezünk.
Vérre menő viták folynak mindenütt arról, ki a jó szülő, közben a legfontosabb dologról megfeledkezünk.