Hirdetés

Úgy néz ki valóban eljön az az idő amikor már a férfiak is szedhetnek fogamzásgátló tablettát. A Texas A&M Egyetem kutatói szerint a készítménynek nem lesz mellékhatása. A legfrissebb felmérések szerint az érintettek hetven százaléka éln
ÉLETMÓD
2012-09-16 21:01


, hazipatika.com

Az amerikai Cell szakfolyóiratban jelent meg a hír miszerint kifejlesztették a férfiaknak szóló fogamzásgátló tablettát. A készítmény több amerikai egyetem közös kutatócsapatának köszönhető.

A fogamzásgátló hatóanyaga a JQ1 nevű vegyület, ami gátolja a hímivarsejtek termelését és a spermiumok mozgékonyságát. Ezt a kutatók egérkísérletekkel támasztották alá. Qinglei Li vezető kutató arról számolt be, hogy mindkettőre szükség van a termékenységhez, de a JQ1 mindkettőt gátolja.

Legjobb dolognak véli, hogy nincsenek mellékhatásai a készítménynek. "Amint leállítottuk a JQ1 alkalmazását, az egerek termékenysége azonnal visszaállt a normálisra, ráadásul az anyag nem befolyásolta a párzási szokásokat vagy az utódok egészségi állapotát"-írta Li.Az egereknél injekciót használtak, de a kutatók bíznak benne, hogy tabletta formájában is kitudják fejleszteni a szert. A kutatók már régóta kísérleteznek a férfi fogamzásgátló tabletta fejlesztésével, de eddig még senkinek sem sikerült tökéletesítenie. Valószínűleg lenne rá igény, hiszen a legfrissebb felmérések azt bizonyítják, hogy a férfiak 70 százaléka szedne fogamzásgátló tablettát, ha létezne ilyen.


A női fogamzásgátlók negatívuma, hogy befolyásolják a hormonokat. A férfiaknak azonban ettől nem kell félni. Li állítása szerint a JQ1 nem fejt ki hatást a tesztoszteronra, és egyéb kellemetlenséggel sem jár. A JQ1-re véletlenül bukkantak rá a kutatók. A vegyületet korábban a rákkezelésben alkalmazták, de idővel kiderült, hogy a termékenység szabályozására is használható.

Ha te is kipróbálnád, nyomj egy lájkot! :)


*

A magas UV-sugárzás mellett senkinek sem ajánljuk ezt a divathóbortot, mert a mintát nem festéssel, hanem leégéssel készítik el.
A hajnali tekerések nem csak jól indítják a hétköznapokat, de remek csapatban bringázhatsz, és még versenyek is vannak.
Szabó Eszti írásait több ezren szoktátok lájkolni. Itt a legújabb.Szépségverseny


Szerda szépe: Hajni
  Hirdetés

Fotóverseny


hűsítő falatok


45. Metro
Az új metro egyik állomásának különleges mozaikjai Rizsavi Tamás fotóján.
Feszített vászonkerettel
Érdekel
Előző 3 Címlapra
Fantasztikusak a Red Bull Air Race pilonjai belülről
Fotósunk, Mervai Márk exkluzív bejáráson készítette ezeket a lélegzetelállító fotókat!
Fotósunk, Mervai Márk exkluzív bejáráson készítette ezeket a lélegzetelállító fotókat!