Hirdetés

Úgy néz ki valóban eljön az az idő amikor már a férfiak is szedhetnek fogamzásgátló tablettát. A Texas A&M Egyetem kutatói szerint a készítménynek nem lesz mellékhatása. A legfrissebb felmérések szerint az érintettek hetven százaléka éln
ÉLETMÓD
2012-09-16 21:01


, hazipatika.com

Az amerikai Cell szakfolyóiratban jelent meg a hír miszerint kifejlesztették a férfiaknak szóló fogamzásgátló tablettát. A készítmény több amerikai egyetem közös kutatócsapatának köszönhető.

A fogamzásgátló hatóanyaga a JQ1 nevű vegyület, ami gátolja a hímivarsejtek termelését és a spermiumok mozgékonyságát. Ezt a kutatók egérkísérletekkel támasztották alá. Qinglei Li vezető kutató arról számolt be, hogy mindkettőre szükség van a termékenységhez, de a JQ1 mindkettőt gátolja.

Legjobb dolognak véli, hogy nincsenek mellékhatásai a készítménynek. "Amint leállítottuk a JQ1 alkalmazását, az egerek termékenysége azonnal visszaállt a normálisra, ráadásul az anyag nem befolyásolta a párzási szokásokat vagy az utódok egészségi állapotát"-írta Li.Az egereknél injekciót használtak, de a kutatók bíznak benne, hogy tabletta formájában is kitudják fejleszteni a szert. A kutatók már régóta kísérleteznek a férfi fogamzásgátló tabletta fejlesztésével, de eddig még senkinek sem sikerült tökéletesítenie. Valószínűleg lenne rá igény, hiszen a legfrissebb felmérések azt bizonyítják, hogy a férfiak 70 százaléka szedne fogamzásgátló tablettát, ha létezne ilyen.


A női fogamzásgátlók negatívuma, hogy befolyásolják a hormonokat. A férfiaknak azonban ettől nem kell félni. Li állítása szerint a JQ1 nem fejt ki hatást a tesztoszteronra, és egyéb kellemetlenséggel sem jár. A JQ1-re véletlenül bukkantak rá a kutatók. A vegyületet korábban a rákkezelésben alkalmazták, de idővel kiderült, hogy a termékenység szabályozására is használható.

Ha te is kipróbálnád, nyomj egy lájkot! :)


*

Egy egyszerűnek tűnő, egyáltalán nem hivalkodó luxusotthon radikális újításokkal.
A Gábor Dénes Főiskola átvállalja tőled a pótfelvételi eljárás díját, ha hozzájuk jelentkezel. Mutatjuk a részleteket!
Budapestet még senki nem járta körbe az ivóvíz keménysége szempontjából. Nézzétek meg kerületenként!Szépségverseny


Hétfő szépe: Marianna
  Hirdetés

Fotóverseny


hűsítő falatok
48. A magyar tarka marha
Fontos, hogy őrizzük hagyományainkat és a magyar fajtákat. Hagyományos magyar tarka marhák fekete-fehérben Kardos Ildikó fotóján.
Feszített vászonkerettel
Érdekel
Előző 3 Címlapra
Kirobbanó életöröm a Veszprémi Utcazene Fesztiválon
Nézzétek meg fotósunk, Pozsonyi Roland lenyűgöző és magával ragadó képriportját az egyik leghangulatosabb magyar fesztiválról!
Nézzétek meg fotósunk, Pozsonyi Roland lenyűgöző és magával ragadó képriportját az egyik leghangulatosabb magyar fesztiválról!